elcia2001 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 witam szukam dobrej hodowli małych CZI. oczywiscie szukam chihuahua z rodowodem, suczki. pieknej..najpiekniejszej. znalazłam juz takie dwie hodowle i mysle ze sa b.dobre ale chce jeszcze poszukac innych hodowli, moze z doswiadczenia znacie kogos dobrego, takiego człowieka ktory potrafi i lubi rozmwiac z przyszłym nabywcom, kocha swoje psiaki. suczka ma byc na wystawy a nie do hodowli, wiec moze byc z tej dolnej granicy wagowej, poza tym cena jej to max 2,5 tys. czasowo nie spieszy mi sie...moge poczekac na mojego wymarzonego psiaka. fakt ze juz jedna sunie upatrzyłam...jest sliczna i byc moze to ja kupie ale wole jeszcze poszperac:) pozdrawiam Quote
natka.jezewska Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Ja kupiłam psa chihuahua pod Żukowem z Hodowli Diamond dog i wygrywa wszystkie wystawy :) Quote
Aysel Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Superwystawowy pies niestety kosztuje często więcej niż 2,5 tysiąca. Poza tym dlaczego akurat woj. pomorskie? Poszukaj po calej Polsce a nawet i za granicą, jeśli chcesz psa WYSTAWOWEGO. Z Twoich regionów to kojarzę z Wyspy Uznam. Trochę dalej masz do As Sadake, jest jeszcze Koński Raj, jak dobrze kojarzę to gdzieś na zachodzie Polski. Chihuahua nie może być w dolnej granicy wagowej! Nigdy, przenigdy nie kupuj psa bo jest mini. Nie wyobrażasz sobie nawet jak bardzo ryzykowne jest kupno takiego psa. Takie małe suczki na wystawach nie mają poza tym szans, pieski mini idą na kolanka. A pies 2 kg to też mały pies ale bez tylu schorzeń ile ma taki ważący 1-1,5 kg. Dla Ciebie teraz może być to kosmos i tego nie rozumiesz. Ale nawet nie wyobrażasz sobie ile możesz ryzykować kupując tak małego psa. Tu nie chodzi o wystawy tylko o jego zdrowie. Tak małe chi mają 5 razy częściej praktycznie w ogóle niezarośnięte ciemiączka. Nie wyobrażasz sobie jak takie ogromne ciemiączko jest groźne, pomijam już fakt, że pies zostanie zdyskwalifikowany za to na wystawie (jeśli jak mówię ciemiączko jest ogromne). Pomyśl i poszukaj. Nie patrz gdzie pieski są najmniejsze tylko gdzie najładniejsze, najbardziej w typie (a więc nie długie kufy, płaskie głowy i jeleniowata sylwetka tylko pies umięśniony, zwarty, proporcjonalny a głowa piękna, jabłkowata, kufa krótka (długość nie przekracza 1/3 długości głowy)) i najzdrowsze (przede wszystkim!). I jeśli chcesz psa naprawdę wystawowego to szykuj raczej większe pieniążki, ponieważ psiaki z super rodowodem i predyspozycjami kosztują czesto grubo ponad 3000 zł. Quote
elcia2001 Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 juz zakupiłam sunie i to było ok rok temu wiec juz jest po temacie:) sunie mam z hodowli eminentiacanis z Gdyni. lepiej nie mogłam trafic poniewaz Amelka jest przesliczna i madra i jak dla mnie naj !!! jest psem o jakim marzylam a wiem co pisze bo to juz moj 3 piesio ( mam 3 pieski w domu no i kotka persa ). mama Amelki jest Arystokratka a tato to Danilo Master i Amelka jest bardzo podobna w szacie do swoich rodzicow, gdzie od razu spodobała mi sie jej mama a ona jest jeszcze ładnieksza:) koszt byl taki jaki wspomnialam w poscie. sadze ze wieksze ceny sa przesada bo jesli sprzedaje sie szczeniaka 8 - 10 tygodniowego to nigdy nie wiadomo jaki bedzie mial zgryz zebow stałych. ale to juz inny temat. musze szczerze powiedziec ze wlasnie ta hodowla i wlasciciele sa naprawde super ludzmi. za kazdym razem odpowiadali na moje watpliwosci, tlumaczyli, wyjasniali i maja do swoich pieskow ogromne serce !!! po tym jak kupilam psiaka utrzymywaam z nimi kontakt. naprawde polecam hodowle eminentiacanis. sunie kupilam w pełni wystawowa ale juz po jakims czasie jak u nas zamieszkala stwierdzilam ze po coz mi te wystawy skoro kocham ja i wiem ze jest najpiekniejsza a ja hodowli nie chcialam tworzyc bo nie znam sie na tym ( chodzi mi o rozmnazanie itd ) wiec medale itd nie były mi potrzebne. wiem rowniez ze chihuahua jest rasa ktora podbiła moje serce ( mam jeszcze yorka i labradora ). pozdrawiam wlascicieli pieskow wszystkich ras :) Quote
Recommended Posts