Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W niedalekiej przyszłosci(ok pół roku) planuje zakupić ON długowłosego.Niechce kupić psa z jakiejś pseudohodowli ale też jak widze ceny psów z rodowodem za 2 tys to mnie przerażają.Zdażają się też nawet za 300zł z rodowodem z tego co widziałam na allegro ale niechce mi się wierzyć że za taką cenę.Może ktoś mi dać namiary na jakąś dobrą hodowle owczarków no i jakie są ceny i czyjest mozliwość zakupu psiaka bez rodowodu gdyż na wystawy nieplanyje jeździć.Z góry dzieki:lol:

Posted

hodowla de-bes.napewno beda kryc swoim reproduktorem ktory tak ladnie pokazal sie na swiatowce onka.maja wyczerpujaca informacyjnie strone.wystarczy wrzucic de-bes w google'a.dlugowlose pewnie sie zdarza:p .polecam podejscie hodowcy,socjal szczeniat itd.

Posted

Rodowód nie obliguje Cię do wystaw, jak nie chcesz nie uczestniczysz w nich, to Twój wybór a nie konieczność. Możesz wyrobić rodowód, jeśli szczeniaka kupujesz z metryką, ale wcale nie musisz zapisywać się do klubu, czy związku. Rodowód daje Ci obraz co do fenotypu i genotypu psa. Hodowla z prawdziwego zdarzenia nie sprzeda psa bez rodowodu czy metryki.
Hodowla De-Bes jak najbardziej, ojciec mojego piesa to De-Bes i jest długowłosy( czasami im się trafiają po rodzicach krótkowłosych).
Jest jeszcze dobra hodowla Od Aleksandry, Wilcze Gniazdo, Z Gangu Kuby, to te których jestem na 100% pewna, ale te są typowo z długowłochami.

Posted

zawze polecam psy z dobrych hodowli FCI poniewaz sa po psach wyszkolonych,,przechodza testy,wiadomo jakie to psy.nigdy nie polecam i nie bede polecala psow z hodowli jakiegokolwiek innego zwiazku hodowcow ,ktory nie stosuje sie do wytycznych hodowlanych i sprawdzania uzytkowosci SV[organizacji prowadzacej hodowle ONa od ponad 100lat,i uzytkowych linii i eksterierowych,prowadzacych licencje oraz promocje posw o tpyie psychiki typowego ONa].w hodowlach taskich jak De Bes sa suki i psy z niemiecka licencja hodowlana,rowniez majace AD,wyszkolone a pies taki jak Kastor zdal testy psychiczne na bszs[swiatowej wystawie ONa]i dostal ocene doskonala.
na forum jest SAWA ktora ma wieloletnia hodowle ONa[przydomek "z wislanego portu",od ladnych kilku lat "satysfakcja"].u niej rowniez rodza sie napewno dlugowlose dzieciaki.ma psa ktory przekazuje swoja wspaniala psychike[reutel po orbit tronje].

Posted

ayshe
Sprawdź rodowody psów z hodowli,tych od długowłochów,wszędzie jest wysoka niemiecka póła, i zawsze sie pojawia przydomek De-Bes
Ja przy planowaniu zakupu swojego dobrze prześwietliłam pobliskie hodowle,aczkolwiek nie wiem czy w hodowlach FCI, szczeniaki po krótkowłosych rodzicach nie są tańsze,w końcu to wada,

Posted

[quote name='lisica']ayshe
Sprawdź rodowody psów z hodowli,tych od długowłochów,wszędzie jest wysoka niemiecka póła, i zawsze sie pojawia przydomek De-Bes
Ja przy planowaniu zakupu swojego dobrze prześwietliłam pobliskie hodowle,aczkolwiek nie wiem czy w hodowlach FCI, szczeniaki po krótkowłosych rodzicach nie są tańsze,w końcu to wada,[/quote]lisicabo zwiazki dlugowlosych biora pelnymi garsciami z dorobku hodowcow SV :lol: .raczej to wiec nie jest powod do dumy brak wlasnego dorobku na wysokim poziomie.wszystko co maja-maja z SV lub na bazie SV.a fochy i gwiazdorstwo wysokich looootuffff:evil_lol: .
powinny byc tansze-wszak to pety.tak jak wnetry,z brakami uzebienia itd.ale.....donki sa modne.co nikomu a najmniej donkom na zdrowie nie wyjdzie.bo hodowla na wyglad,na wlos nigdy zadnej rasie na zdrowie nie wyszla.ale to nie jest tematem tego watku.
jesli mi sie urodzi donek-oddaje.np.na przewodnika osobie niepelnosprawnej.taka osoba nie potrzebuje psa ktory sprostalby wymogom wysokiego wyszkolenia np.schh3.wiec donek jest w sam raz.

Posted

I bardzo dobrze że biorą pełnymi garściami:lol:, bo DON ma solidna podstawę, genetyczną, ale własnie, to nie temat do tego wątku
A tak na marginesie to nie wyobrażam sobie krycia długowłocha , długowłochem na dłuższą metę, musi być jakiś krótkowłosy.( jak by co to jest wątek historia rasy,mozna pogadac troszku na taki temat:chaos:)

Czyli wracając do tematu wątku , można taniej w hodowlach krótkowłosych, kupić rodowodowego piesa, właściwie prawie pełnowartościowego, dla siebie do domku, no to jest odpowiedź

Posted

lisica-ja sie wielokrotnie produkowalam na ten temat a padam na pysk dzisiaj i zbieram sie jeszcze na szkolenie zaraz.jestem absolutnie przeciwna planowej hodowli owczarkow niemieckich z wada wlosa.jak ktos chce zawsze moze takiego sobie kupic bo ten gen bedzie zawsze wylazil chyba zeby zrobic selekcje materialu hodowlanego ale na razie czlowiek sobie z hd poradzic nie umie wiec.....:cool1: .nie znosze dorabiania do takiejze hodowli ideologii.wzorzec onka jest dostepny dla kazdego.dlugi wlos jest wada dyskwalifikujaca do hodowli ale nie do kochania.:p .nie kazde zwierze musi byc hodowlane.zwierzeta hodowlane winny byc elita rasy.ja nie lubie takich akcji po prostu jak hodowla na wlasne widzimisie.onki z klapnietymi uszami tyz sa ladne.:cool3: .i tak kazdy by se hodowal co chcial bo...demokracja nie?ech.spadam na szkolenie.

Posted

[quote name='lisica']

Czyli wracając do tematu wątku , można taniej w hodowlach krótkowłosych, kupić rodowodowego piesa, właściwie prawie pełnowartościowego, dla siebie do domku, no to jest odpowiedź[/quote]dokladnie to jest odpowiedz.:p

Posted

ayshe
Ja nie mówie o dyskusji dziś teraz,kiedyś przy okazji tak, mozna, a nawet trzeba:lol:,a tera to idz sobie na to szkolonko bo sie pieski zniecierpliwią:mad: , kurde u mnie to nie ma (jak kiedyś wspominałam):-(:-(:-(

• 2 weeks later...
Posted

Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tylko tyle, że nie polecam hodowli Arkadia z zachodnio-pomorskiego. Po prostu porażka. Z tego co słyszałam to wielu ludzi chwali hodowlę Remo... :)
p.s. widze tu wiele znanych ludzi z innego fo, które już niestety nie działa a dla mnie to tu za dużo sie dzieje, żeby wszystko czytać i być na bieżąco...

Posted

[quote name='ada89']Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tylko tyle, że nie polecam hodowli Arkadia z zachodnio-pomorskiego. Po prostu porażka. Z tego co słyszałam to wielu ludzi chwali hodowlę Remo... :)
p.s. widze tu wiele znanych ludzi z innego fo, które już niestety nie działa a dla mnie to tu za dużo sie dzieje, żeby wszystko czytać i być na bieżąco...[/quote]
Cześć Ada 89:lol:
Jak tam Ramzesik?

Posted

a co to za hodowla Remo?hmmmm.wogole nie slyszalam.jak psy z tej hodowli poszly na klubowce na testach psychicznych/czy maja niemiecka licencje?jakie wyszkolenie?czy suki maja ipo?zuchtwert?z ciekawosci pytam bo zwyczajnie nie slyszalam o hodowli a wydaje mi sie ze dobra hodowla na wszystkie pytania powinna odpowiedziec:tak a testy-no pozorant nie musial gonic psa po placu:diabloti: ....

Posted

[quote name='ayshe']a co to za hodowla Remo?hmmmm.wogole nie slyszalam.jak psy z tej hodowli poszly na klubowce na testach psychicznych/czy maja niemiecka licencje?jakie wyszkolenie?czy suki maja ipo?zuchtwert?z ciekawosci pytam bo zwyczajnie nie slyszalam o hodowli a wydaje mi sie ze dobra hodowla na wszystkie pytania powinna odpowiedziec:tak a testy-no pozorant nie musial gonic psa po placu:diabloti: ....[/quote]
To długowłochy
[URL]http://www.owczarek-niemiecki.pl/nowa/index.htm[/URL]
nie zadowoli Cie

Posted

[quote name='lisica']To długowłochy
[URL]http://www.owczarek-niemiecki.pl/nowa/index.htm[/URL]
nie zadowoli Cie[/quote]
znaczy sie chodoffffla.ok.ciekawam byla tylko.:cool1:

Posted

cześć lisica :)
Z Ramzesa to się już basior zrobił :) dalej troche choruje, jakakolwiek zmiana jedzenia to znowu biegunka, dalej na encortonie jedzie i narazie dostaje antybiotyki, ale żywy to jest strasznie i mocno gryzie gnojek
co do Remo, to zauważam, że tylko słyszałam... na tamtym fo ktoś się o niej pochlebnie wypowiadał i to jakiś hodowca i ponoć nie tej hodowli, ale nie wiem skoro kiepska to zaufam wam, wiem tylko że z tej z której mam to nikomu nigdy w życiu bym nie poleciła :angryy: