larek Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Drodzy, wielu z Was, w przypadku problemów z kręgosłupem aplikuje psu nivalin. Jak wiadomo jest to doskonały środek poprawiający przewodnictwo nerwów obwodowych, a w rezultacie zmniejszający skutki porażań czy też niedowładów. Jak wszyscy wiemy, środek ten jest bardzo drogi, kiedy ostatni raz kupowałem, płaciłem za paczkę ponad 100 zł. Odkryłem jednak środek, który działa bardzo podobnie, zaś pudełko zawierające 10 ampułek kosztuje mniej niż 10 zł. Oczywiście zachęcam przed podjęciem decyzji o wypróbowaniu do konsultacji z vetem. Ja dawałem z niezłym skutkiem 2 razy dziennie po 1ml psu o masie 60 kg. Jak łatwo policzyć koszt to niecałe 30zł miesięcznie, a skutek odnosiliśmy podobny do nivalinu. Środek ten nazywa się polstygmina [url]http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1758[/url] Jeszcze raz zachęcam do uprzedniej konsultacji z weterynarzem. Przede wszystkim ważne jest ustalenie właściwej dawki. Lek powinien być podawany w dawce podzielonej - okres działania pojedynczego zastrzyku to maks kilkanaście godzin. Pozdrawiam serdecznie Marek P.S. W razie pytań (mogę wskazać aptekę która sprowadzi każdą ilość) proszę na priv. Quote
molosmolos Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 to trochę jak z mięsem wieprzowym. Zjadłbyś szynkę za 8zł/kg ? Nie ? przecież to szynka z wieprzowiny.:cool3: Quote
Katie Blackss Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Czy ten lek zastępczy nie powodował jakiś efektów ubocznych? edit: Z tego co czytałam to on działa na zastój w oddawaniu moczu i kału głównie więc boje się że mój pies który go nie ma, to po nim sie zaszcza i ,,, skupka, i tylko taki będzie efekt. Quote
Recommended Posts