Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

do nasz doszedł dry bed , już podzielony leży w psich legowiskach .
ja jestem bardzo zadowolona, jeszcze nie wiem jak psy -zobaczymy w nocy czy będą chętnie spać w legowiskach jak do tej pory (miały polarowe koce).
jest porządny , gruby i wydaję się bardzo ciepły .
ja polecam ;)

Posted

Ja też zamówiłam, ale jeszcze nie doszedł. Obawiam się tylko, że ten kremowy kolor zaraz będzie czarny przy zamiłowaniu mojego psa do czystości :evil_lol: No ale za taką cenę to i tak się opłaca.

• 1 year later...
  • 1 month later...
Posted

Materiał na legowisko jest naprawdę rewelacyjny, jednak ktoś z producentów mógłby pokusić się aby stworzyć ładną kolekcję posłań właśnie z tego materiału. No chyba że ktoś już takie produkuje ?

• 4 months later...
Posted

My też mamy dry beda chociaż chyba kiepskiego - gumowany spód się wykruszył i a góra się skluszczyła strasznie i już nie jest taka miła ( znajoma ma znacznie dużej niż ja takiego w łapki i ciągle jest milutki mimo że korzystają z niego 3 psy). Sprawdza się super, choć latem widzę że pies go wyciąga z klatki i nie chce na nim spać- widocznie mu za ciepło.
Prałam go kilka razy ręcznie, ale to mordęga, potem waży ze sto kilo i długo schnie. Z miłą chęcią bym wrzuciła do pralki, tylko boję się że się zatka ( już kiedyś mamuśce zatkałam pralkę wielką przepierką legowisk psich i kocich, a teraz mieszkam z teściową więc wolałabym nie powtórzyć tej akcji...).
Jak pierzecie swoje dry bedy, w czym, na ilu stopniach itd?

Posted

W pralce (wcześniej 5kg, teraz 7kg bęben), sypię proszek do prania albo płyn i kiedyś prałam na 40 stopni, teraz na 60 . Przedtem go odkurzam, trzepię i czeszę furminatorem albo tą szczotką "V" co ją tak chętnie na wystawach reklamują (obecnie troszkę obżartą przez dwa małe rude wredne tollery hihi). W sumie to mam chyba ze 4 drybedy te 100x150, część z nich jest pocięta na pół.

Posted

ja kupowałam mój na wystawie i mi pan poprostu uciął z dużego ;)
Z tego co widzę macie psy z dłuższym włosem. Ja mam pointera - czyli wszechobecne igiełki które się wbijają i nic nie daje z nimi rady.

Apropos ta szczotka ( mowimy o tej gumowej z "igielkami" w kształcie V?) to faktycznie działa i sprawdza się?
Już kilka razy byłam blska jej kupna ale stwierdziłam że wszystko fajnie wygląda jak ten pan idealnie ściera kłaki z kawałka wycieraczki, ale jak mi dywan przyjdzie tym czyśćić czy auto to już nie będzie tak łatwiutko.

Posted

[quote name='Majkowska']ja kupowałam mój na wystawie i mi pan poprostu uciął z dużego ;)
Z tego co widzę macie psy z dłuższym włosem. Ja mam pointera - czyli wszechobecne igiełki które się wbijają i nic nie daje z nimi rady.

Apropos ta szczotka ( mowimy o tej gumowej z "igielkami" w kształcie V?) to faktycznie działa i sprawdza się?
Już kilka razy byłam blska jej kupna ale stwierdziłam że wszystko fajnie wygląda jak ten pan idealnie ściera kłaki z kawałka wycieraczki, ale jak mi dywan przyjdzie tym czyśćić czy auto to już nie będzie tak łatwiutko.[/QUOTE]

jest genialna. Dywany, łóżka, koce, samochody - wszystko tym lecę :)

Posted

[quote name='Guciek']Moje chyba lepiej dopierały się własnie po płynie do prania (bez tego do płukania)[/QUOTE]

nie mam porównania, bo używam tradycyjnego proszku.
Nie wiem o jakiej szczotce mówicie, możecie dać poglądową fotkę?

• 1 month later...
Posted

[quote name='motylek1007']nie mam porównania, bo używam tradycyjnego proszku.
Nie wiem o jakiej szczotce mówicie, możecie dać poglądową fotkę?[/QUOTE]

Ta szczotka o której ja mówię nazywa się V7.
Ma gumowe "włoski" w kształcie litery v.

Posted

[quote name='gayka']Chcę kupić oryginalny dry bed i będę wdzięczna za polecenie jakiegoś sklepu gdzie maja oryginalne , będę wdzięczna za wskazówki ![/QUOTE]
Są np. tu [URL]http://4dogcat.pl/vetbed-uk-vet-bed-dry-bed-b-antyslip-100x150&nbspcm-o_l_289.html[/URL]
Ja też szukam, ale przede wszystkim kocyka dry bed, bez gumiastego spodu. I nigdzie nie mogę znaleźć.

Posted

[quote name='dziuniek']Są np. tu [URL]http://4dogcat.pl/vetbed-uk-vet-bed-dry-bed-b-antyslip-100x150&nbspcm-o_l_289.html[/URL]
Ja też szukam, ale przede wszystkim kocyka dry bed, bez gumiastego spodu. I nigdzie nie mogę znaleźć.[/QUOTE]

dziękuję , właśnie w tym sklepie zakupiłam. Z kocykiem nigdy się nie spotkałam.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='dziuniek']Są np. tu [URL]http://4dogcat.pl/vetbed-uk-vet-bed-dry-bed-b-antyslip-100x150&nbspcm-o_l_289.html[/URL]
Ja też szukam, ale przede wszystkim kocyka dry bed, bez gumiastego spodu. I nigdzie nie mogę znaleźć.[/QUOTE]

Oni maja dry bedy bez gumy pod spodem.

"uklepanie" zalezy duzo od tego jaki to drybed. czy A czy B. Mam oba i rzeczywiscie widac spora roznice.

Wyczesuje pudlowka, piore w pralce na 40-60 stopniach z plynem do prania i do plukania.

Posted (edited)

Do tej pory nie było, chyba nie sprowadzali. Na razie mi niepotrzebne, niestety :-( Ale pewnie i tak kupię, bo warto taki mieć.

Edited by dziuniek
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
Posted

Mam czerwony i beżowy REWELACJA

śliczny i milusi dywan i dodatkowo legowisko - świetnie się czyści i pierze
Polecam :)
i chyba na wystawach są tańsze - mam te 2 duże - jeden mnie kosztował 75 zł a drugi 90zł

• 2 months later...
Posted

Dry bed schnie w zależności od pogody.Jeśli zmierzasz kupić dla psa to nie będzie śmierdział.Ja widziałam nawet od 40 zł (tu o http://4dogcat.pl/psy-legowiska-maty-dry-bed-maty-vetbed-o_c_123_1.html ).Osobiściedla małego bym nie kupiła Dry Bedu,trochę za dużo pieniędzy.W dotyku jest bardzo mięciutki,a włos gruby i wytrzymały.Mnie się podobają wszystkie kolory icon_wink.gif Antypoślizgowy najlepszy,bo zwykły to taki kocyk czy dywanik icon_wink.gif
Są tylko łapki,ale w zagranicznych internetach są chyba kosteczki.
Wszystko zalezy od upodobania i tego czy tak na prawde podejdzie komu ;-) Ja mogę polecic