Aśka Belkowska Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='Bibulec']Wróciliśmy z wczasów - jak już pisałam we wcześniejszych postach - byliśmy w CAiS Alga w Mrzeżynie. W ofercie "Powitaj lato nad morzem" i "pożegnaj lato nad morzem" są bardzo atrakcyjne ceny (niecałe 900zł za 2 tygodnie z pełnym wyżywieniem). Byliśmy z mężem i dwoma dzikusami :) w tym jeden 25 kg ast. Żadnych problemów właściciele nie robią (oczywiście pewne zasady obowiązują - na terenie ośrodka smycz, sprzątanie po pupilach, nie niszczenie, nie hałasowanie w czasie ciszy nocnej - ale odpowiedzialni właściciele z tym chyba problemów nie mają) co ważne pisaki przyjmowane są bezpłatnie, super tereny na spacery (las, plaża prawie pusta szeroka, 10 km dzikiej plaży). Nie polecam wyjazdu autokarem - jedynie własny transport z uwagi na to, że do centrum Mrzeżyna jest około 3 km i osoby bez samochodów narzekały, że daleko. Jeśli ktos nastawia się na wypoczynek z psem - spokój i ciszę - polecam. Plażowanie z psami bez problemu, ścieżki leśne cudowne. Nie polecam jeśli ktoś chce się bawić i lansować na miejskich deptakach :) My już nastawiliśmy się na przyszłoroczne wakacje na "TAK".[/QUOTE] My też już prawie "na walizkach". Wyjazd w sobote. Wprawdzie tylko na tydzień, ale pamiętając przepyszne drożdżówki - Fidel też je uwielbia - wystarczy wakacyjnych przyjemności. :evil_lol: Quote
JJD Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='Bibulec']Wróciliśmy z wczasów - jak już pisałam we wcześniejszych postach - byliśmy w CAiS Alga w Mrzeżynie. W ofercie "Powitaj lato nad morzem" i "pożegnaj lato nad morzem" są bardzo atrakcyjne ceny (niecałe 900zł za 2 tygodnie z pełnym wyżywieniem). Byliśmy z mężem i dwoma dzikusami :) w tym jeden 25 kg ast. Żadnych problemów właściciele nie robią (oczywiście pewne zasady obowiązują - na terenie ośrodka smycz, sprzątanie po pupilach, nie niszczenie, nie hałasowanie w czasie ciszy nocnej - ale odpowiedzialni właściciele z tym chyba problemów nie mają) co ważne pisaki przyjmowane są bezpłatnie, super tereny na spacery (las, plaża prawie pusta szeroka, 10 km dzikiej plaży). Nie polecam wyjazdu autokarem - jedynie własny transport z uwagi na to, że do centrum Mrzeżyna jest około 3 km i osoby bez samochodów narzekały, że daleko. Jeśli ktos nastawia się na wypoczynek z psem - spokój i ciszę - polecam. Plażowanie z psami bez problemu, ścieżki leśne cudowne. Nie polecam jeśli ktoś chce się bawić i lansować na miejskich deptakach :) My już nastawiliśmy się na przyszłoroczne wakacje na "TAK".[/QUOTE] Bibulec, czy psy mogą się tam kąpać w morzu? Czy, jeśli nie wykupi się wyżywienia w ośrodku, to jest możliwość zjedzenia posiłku gdzieś blisko? Jest tam w pobliżu jakaś restauracja? Quote
brzośka Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='Niewyspana']A wie ktoś jak jest z plażą koło Ustki (Rowy chyba)? W sierpniu jedziemy całą rodziną + pies i myślimy gdzie... Może ktos ma jakieś informacje na ten temat...[/QUOTE] O widzisz, ja sobie też w tym roku wymyśliłam wyjazd do Rowów :) nigdy tam nie byłam, jakbyś znalazła jakiś fajny namiar to daj znać ;) Ja z kolei mogę polecić [URL]http://kotki2.com.pl/o-nas/[/URL] w Grzybowie - ok. 5 km od Kołobrzegu, spokojnie plażą mozna piechotką się wybrać bylismy tam we wrzesniu 2011 z Irą i Merlinem fajny ośrodek, psy mile widziane bez dodatkowej opłaty blisko do plaży, z której nas nikt z psami nie wyganiał Quote
Dioranne Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 My udaliśmy się do Sarbinowa (na trasie Kołobrzeg-Mielno). Mieszkaliśmy w pokojach gościnnych, którego właścicielem jest Pan od willi [I]Adria[/I] bodajże. Sami właściciele posiadają psa, zgadzają się na przyjazd z własnym czworonogiem. Na plaży, jak i w samym mieście było pełno psiarzy. Dużo psów pływało w morzu, nawet w godzinach plażowego szczytu i nikt nie miał o to pretensji. Dodatkowo nigdzie nie zauważyłam zakazu kąpieli psów - czy to na plaży strzeżonej, czy niestrzeżonej. ;) Quote
vege* Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Ja zawsze jeździłam do Stegny. Pokój wynajmowałam u znajomych, ale sami lubią psy i zawsze ktoś z psem przyjeżdża :) Przy wejściu na prażę niby zakaz jest, ale każdy z psem wchodzi i nikt uwagi nie zwraca ;) Quote
mariusz pp Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 My też od kilkunastu lat tylko do Stegny. Ale głównym wejściem nie lubimy wchodzić , bo dużo ludzi , wolimy bocznymi:lol: A jeżdzimy do ośrodka Kabylia. Domki z tarasami z drewniana balustradą. Można psiaka puścić :lol: Quote
JJD Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Dzwoniłam do ośrodka Ibiza Willa przy Plaży w Rowach, bo przeczytałam, że akceptują psy - mieli tą opcję odhaczoną. Niemniej, dzwonie i się upewniam, czy tak jest. Pan zaczął się jąkać, a następnie stwierdził, że akceptują tylko małe pieski i kotki...właściwie tylko yorki i jamniki;)))) : [URL]http://www.ibiza-rowy.pl/kontakt,4,pl.htm[/URL] No to chyba NIE POLECAM. :) Quote
Jota67 Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 [quote name='brzośka']O widzisz, ja sobie też w tym roku wymyśliłam wyjazd do Rowów :) nigdy tam nie byłam, jakbyś znalazła jakiś fajny namiar to daj znać ;) Ja z kolei mogę polecić [URL]http://kotki2.com.pl/o-nas/[/URL] w Grzybowie - ok. 5 km od Kołobrzegu, spokojnie plażą mozna piechotką się wybrać bylismy tam we wrzesniu 2011 z Irą i Merlinem fajny ośrodek, psy mile widziane bez dodatkowej opłaty blisko do plaży, z której nas nikt z psami nie wyganiał[/QUOTE] Byłam w Rowach z psem, są bodajże 3 wejścia na plażę, w tym jednaz psami bez problemu. Pozdrawiam i miłego pobytu. Quote
darunia-puma Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 [quote name='JJD']Dzwoniłam do ośrodka Ibiza Willa przy Plaży w Rowach, bo przeczytałam, że akceptują psy - mieli tą opcję odhaczoną. Niemniej, dzwonie i się upewniam, czy tak jest. Pan zaczął się jąkać, a następnie stwierdził, że akceptują tylko małe pieski i kotki...właściwie tylko yorki i jamniki;)))) : [URL]http://www.ibiza-rowy.pl/kontakt,4,pl.htm[/URL] No to chyba NIE POLECAM. :)[/QUOTE] no to widzę że nie jestem sama z problemem - wielokrotnie słyszałam że z psami oczywiście przyjmują ale.... tylko z małymi bo dzieci są, bo osoby starsze, szkoda że nie piszą tego na stronach człowiek spędziłby mniej czasu i pieniędzy na dzwonieniu do takich miejsc... ja w ogóle mam problem gdzieś pojechać więc mam swoje sprawdzone miejsca w całej Polsce i raczej się z nich nie ruszam ( mam dość dziwnych spojrzeń właścicieli jak nas widzą z trójką psów i do tego dużych... ) Quote
Bibulec Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 [quote name='JJD']Bibulec, czy psy mogą się tam kąpać w morzu? Czy, jeśli nie wykupi się wyżywienia w ośrodku, to jest możliwość zjedzenia posiłku gdzieś blisko? Jest tam w pobliżu jakaś restauracja?[/QUOTE] Psy mogą się kąpać i szaleć do woli - jak pisałam jest to 10 km plazy wzdłuż byłej jednostki wojskowej więc mały ruch plązowiczów. Jeśli chodzi o wyżywienie - najbliższy sklep spożywczy to 2 km, natomiast jakieś knajpki to 3,5 km więc daleko, spokój na plaży wiąże się też z "daleko do centrum". Quote
Aśka Belkowska Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 Dokładnie tak samo jest w Mrzeżynie. Zaliczyliśmy właśnie powtórny wypoczynek na powojskowej plazy. Psy mile widziane. Bibulec powyżej pisze więcej. Quote
Bibulec Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 [quote name='Aśka Belkowska']Dokładnie tak samo jest w Mrzeżynie. Zaliczyliśmy właśnie powtórny wypoczynek na powojskowej plazy. Psy mile widziane. Bibulec powyżej pisze więcej.[/QUOTE] A pieczywko smakowało jak zawsze? Drożdżóweczki i jagodzianki??? :) Quote
Aśka Belkowska Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 (edited) Pychota!!! Znajomym zawieźlismy rożki w prezencie. I tym razem odkryliśmy wyśmienite lody w "amerykańskiej" lodziarni!!! PS. Gdyby ktoś wątpił w smakowitość drożdżówek. :loveu: [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/76/67b99250db663745med.jpg[/IMG][/URL] Edited August 16, 2013 by Aśka Belkowska ilustracja łakomstwa Quote
nichya&nazir Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 A może ma ktoś jakieś opinie o miedzyzdrojach? Teraz w sezonie mnóstwo ludzi ale odcinek od L do M jest podobno dla psów. Quote
reksio7 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 ja zawsze jeździłam na Mazury, ale w przyszłym roku chcemy nad morze. A znacie jakieś miejsce gdzie przyjmą z dwoma psami i kotem ? Quote
mariusz pp Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 [quote name='reksio7']ja zawsze jeździłam na Mazury, ale w przyszłym roku chcemy nad morze. A znacie jakieś miejsce gdzie przyjmą z dwoma psami i kotem ?[/QUOTE] Stegna, ośrodek Kabylia, tam mają domki i przyjmują ze zwierzakami. Quote
malagos Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Ja jadę w poniedziałek do Jantaru, do zaprzyjaźnionego kwaterodawcy :) Quote
Aśka Belkowska Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Plaża w Mrzeżynie jak co roku piękna, rozległa, a morze płytkie. [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images61.fotosik.pl/76/557b74be1712802fmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
Dil Se Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Ja byłam w Kołobrzegu... plaża dla psów w Radzikowie... Schodząc zejściem na końcu ulicy Jedności Narodowej w Kołobrzegu plażą szłam w lewo do trzeciego stanowiska ratowniczego dochodząc do dzielnicy Radzikowo.... Można też podjechać sutobusem, ale dla psa trzeba kupić bilet normalny. Czasem podjeżdżałam, jak Gus był zmęczony - ma przecież takie krótkie łapki.... Quote
NikaEla Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Niedaleko morza polecam Czarny Młyn [URL]http://www.czarnymlyn.agrowakacje.pl/index.php?nd=glowna&idk=203&g=1[/URL] na plażę w Ostrowie chodziliśmy z psem, nie było żadnego problemu :) Quote
mooran Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Nie wiecie czy w Ustce jest gdzieś plaża dla zwierzaków? Quote
Amanecida Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 My byliśmy w Łazach. Można było wejść na plażę z psem każdym wejściem, żadnych zakazów. Sporo ludzi z psami. Po wyjściu kawałek za miasto można było spokojnie puszczac psy, puste plaże. Quote
JJD Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 A my ostatecznie byliśmy w Karwii. Na plażę jest sporo zejść, przy większości ustawiony zakaz wstępu z psem, jednak przy kilku nie było tego zakazu. Niemniej ludzie z psami schodzili każdym zejściem, na plaży były psiaki luzem i na smyczy, kąpiące się i opalające:) i nikt nikomu z tego powodu wyrzutów nie czynił. Quote
Bimi Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 A dużo ludzi jest na tej plaży? Może wybralibyśmy się w przyszłym roku tam skoro nikt problemów nie robi :) a to się rzadko zdarza :) Quote
JJD Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 [quote name='Bimi']A dużo ludzi jest na tej plaży? Może wybralibyśmy się w przyszłym roku tam skoro nikt problemów nie robi :) a to się rzadko zdarza :)[/QUOTE] Teraz już była końcówka sezonu, więc miejsca na plaży było dużo, a plaża piękna, szeroka, dojście przez lasek sosnowy. W sezonie na pewno jest więcej ludzi. Quote
Recommended Posts