YokoOnoLenard Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Bardzo duzo tu samych nazw szamponów/odzywek a mi one nic nie mówią, jestem poczatkującym właścicielem grzywki. Prosze powiedzcie czym myć grzywacza, jak pielegnować jego skórę, czy smarować kremem ( tak słyszałam ze z uv)? Quote
mychaaaaa Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Ja kąpię Lailę raz w tygodniu w szamponie PetSilk Rainforest, następnie nakładam odżywkę PSH Rewitalizującą na włos :) przy wyborze kosmetyków ważne by szampon i odżywka były przeznaczone do włosa jedwabistego ;) podczas kąpieli można łysolowi podgolić nadprogramowy włos (używam golarek jednorazówek Gillette i profilowanych Bic), jeśli jest problem z zatykającymi się porami można podczas kąpieli zrobić peeling na skórze (drobnoziarnisty, bezzapachowy). Po kąpieli psikam włos odżywką do rozczesywania firmy Khara (łatwo rozczesać lekko skołtunione miejsca, u nas lubi kołtunić się ogon ;)), a skórę nacieram mleczkiem hipoalergicznym dla niemowląt Nivea, choć są specjalne spray'e dla psów. Na bardzo słoneczne dni używamy filtra UV 45, hipoalergicznego. I to tyle ;) można podawać też witaminy na kondycję włosa i skóry - gammolen, biotynę albo olej z łososia :) Quote
Licho Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='YokoOnoLenard']Bardzo duzo tu samych nazw szamponów/odzywek a mi one nic nie mówią, jestem poczatkującym właścicielem grzywki. Prosze powiedzcie czym myć grzywacza, jak pielegnować jego skórę, czy smarować kremem ( tak słyszałam ze z uv)?[/QUOTE] W Plush Puppy przygotowaliśmy specjalne zestawy startowe dla psów nagich. Zestawy występują w dwóch wielkościach: [URL="http://www.plushpuppy.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=196&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=60&lang=pl&vmcchk=1&Itemid=60"]Zestaw Duży [/URL] [URL="http://www.plushpuppy.pl/index.php?page=shop.product_details&category_id=13&flypage=flypage.tpl&product_id=195&option=com_virtuemart&Itemid=60&lang=pl&vmcchk=1&Itemid=60"]Zestaw Mały[/URL] Dodatkowo można używać peeling [URL="http://www.plushpuppy.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=59&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=60&lang=pl"]COAT RESCUE[/URL] a na grzywę, włos na łapach i ogonie można zastosować odżywkę z proteinami jedwabiu [URL="http://www.plushpuppy.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=28&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=60&lang=pl"]SILK PROTEIN CONDITIONER[/URL] Quote
YokoOnoLenard Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 [quote name='mychaaaaa']Ja kąpię Lailę raz w tygodniu w szamponie PetSilk Rainforest, następnie nakładam odżywkę PSH Rewitalizującą na włos :) przy wyborze kosmetyków ważne by szampon i odżywka były przeznaczone do włosa jedwabistego ;) podczas kąpieli można łysolowi podgolić nadprogramowy włos (używam golarek jednorazówek Gillette i profilowanych Bic), jeśli jest problem z zatykającymi się porami można podczas kąpieli zrobić peeling na skórze (drobnoziarnisty, bezzapachowy). Po kąpieli psikam włos odżywką do rozczesywania firmy Khara (łatwo rozczesać lekko skołtunione miejsca, u nas lubi kołtunić się ogon ;)), a skórę nacieram mleczkiem hipoalergicznym dla niemowląt Nivea, choć są specjalne spray'e dla psów. Na bardzo słoneczne dni używamy filtra UV 45, hipoalergicznego. I to tyle ;) można podawać też witaminy na kondycję włosa i skóry - gammolen, biotynę albo olej z łososia :)[/QUOTE] Mycha bardzo dziękuję za tak szczegółową odpowiedż Powiedz proszę mi jeszcze- twój psiak na zdjeciu ma ogolony pyszczek czy jemu włoski na pyszczku nie rosnął? Mój ma włoski na pysku, a na zdjeciah widzę łysiutkie grzywki i się zastanawiam czy one tez mają golone wąsy? No bo jak to zgolić omijając wąsy? Quote
AnkaW Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Mordkę grzywkom się goli. Wąsów nie pomija. Ja moje kąpię najczęściej w ludzkich szamponach, /na psie zawsze któryś miał uczulenie i nigdy nie pamiętałam który na który a miałam 3 psy/ nakładam odżywke do spłukiwania na włoski a następnie wcieram jedwab. Kremuję tylko po kąpieli /Dave, Garnier czerwony/ nie używam oliwek bo moim nie służą i dostawały wyprysków. Quote
Recommended Posts