_ChiQuiTa_ Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 [quote name='goldenka245']O rany! MASAKRA :cry: Samturia zgłoś to do TOZ'u natychmiast :shake::-([/quote] popieram w 100% Quote
Samturia Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 No dobra może opowiem wszystko po kolei, od początku. Ta dziewczyna ma na imię Kinga, ma chyba 11 czy 12 lat. Ma dwa psy, pseudoboksera i Kundelke z przykrótką łapką Kore. Jeśli Kinga idzie z Korą na dwór Maksa nie weźmie bo to nie jej pies tylko pies mamy. Jeśli ojciec wychodzi z Maksem Kory tez nie bierze... Kora to pies niewychowany, agresywny, szczeka, gryzie... dzisiaj doszło nawet do "ostrzejszego" starcia z moją Łapą, zero reakcji z ich strony... kto wie jakby sie to skończylo gdybym nie wzięła Łapy na ręce... Kora wyprowadzana jest na dwór DWA RAZY DZIENNIE!!! bo jak mówi Kinga.. ona NIE MA CZASU!!!!! W tym domu krzyczą na te psy, nie wiem czy biją, tego nie widziałam... Maks jeszcze szczeniak chodzi na szelkach, wiele razy tłumaczyłam, że może nabawić sie jakiś chorób ale to nic nie skutkowało... Kinga pytała się mnie co robić bo Maksowi bo KARMIE Z BIEDRONKI uszy puchną... po prostu brak słów!!! Ale to co dzisiaj zobaczyłam przerosło moje nerwy... Bawie się z Łapą na spacerze wychpdzi ojciec Kingi z Maksem na dwór. Na balkonie pojawia się jej matka z Korą w rękach, ja patrze a ona WYRZUCIŁA TEGO PSA PRZEZ BALKON!!! PSA Z CHORĄ ŁAPĄ! Dobrze że był śnieg bo nie wiem jakby się to skończyło... I wiem z pewnych źródeł że nie było to robione pierwszy raz! Kora nie ma obroży, o trzymaniu na smyczy nawet nie ma mowy, o jakiejkolwiek tresurze też nie... I jak już wcześniej mówiłam Kora jak tylko upadła na ziemię to rzuciłą się z zębami na Łape! a ze strony tej matki i ojca jedynie reakcja KORAAA!!! NIE WOLNOOO... Zero zainteresowania, a z racji tego, że Łapa jest większa i silniejsza od Kory mogłaby jej nawet zrobić krzywde! Strasznie mi tych psów żal, ale to jeszcze byłaby inna sprawa gdyby oni nie mieli pieniędzy... Dzieci i psy są olewane totalnie a z tego co wiem ojciec i matka mają komórki za 1.500 zł! Nie wiem co mam robić [b]CZYŻY CZAS NA TOZ?[/b] Quote
anka11 Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 ehhh..... [SIZE=1][COLOR=lemonchiffon]moze ja sie czegos od niej wypytam....[/COLOR][/SIZE] okropne!! :shake: :-( biedne psy :( a tak pozatym to zapraszam Ciebie do galeri mej .... Quote
Guffi Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 [quote name='Samturia'] Nie wiem co mam robić [B]CZYŻY CZAS NA TOZ?[/B][/quote] Tak, wg mnie zdecydowanie. Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Kochana ja myśle ze jest to znęcanie sie i powinnaś zadzwonić do TOZu przeciez oni nie powiedzą że to ty do nich zadzwoniłaś, a moze zabiora im psiaki, przeciez tej boksio to szczeniak to by znalazł nowy domek... Quote
Samturia Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 Tylko czy co da moje słowo i słowo innej koleżanki która widziała podobną sytuację? Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Sądze ze duzo, ale wiesz zawsze moga przecież ich sprawdzic, bo to ich praca, a moze sie wystrasza i przestaną, tego przeciez nie mozna tak zostawić Quote
Paulina_mickey Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 jeju jacy ludzie są beznadziejni!!!! normalnie brak słow:mad: :angryy: jak można wyrzucić psa przez balkon... wiecie co im wiecej znam ludzi tym bardziej kocham psy... na prawde brak słów...:angryy: :angryy: Quote
Samturia Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 chyba jutro zadzwonie do TOZu... bo ja ju nie mam siły... :( Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 No ok Samturia dzwon jutro i pisz nam wszystko co i jak Quote
Marta_Ares Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 ojej co za ludzie:-( :angryy: :angryy: :angryy: Samturia koniecznie dzwon do TOZu Quote
Samturia Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 Nie ludzie tylko potwory moim skromnym zdaniem... Quote
Paulina_mickey Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 [quote name='_ChiQuiTa_']Stworzenia ........[/quote] I to nawet nie...błąd konstrukcyjny albo pomyłka albo jeszcze inaczej niewypał...:angryy: Quote
sugarr Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 to ja nowym slowkiem zarzuce.. zwyrodnialce :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: brak slow, dziekuje Bogu ze mam sasiadow ktorzy uwielbiaja psy (Ci ktorzy je posiadaja, reszta raczej obojetna co nie znaczy przeciwna) traktuja je bardzo dobrze, a ja tylko codziennie porady slysze (kazdy mysli ze wie wszystko :D) gdybym cos takiego zobaczyla to nie wiem czy bym sie wspiela po balkonach czy rzucila sie na tego wlasciciela na dole! czekam na wiesci.. mam nadzieje ze im sie porzadnie do dup dobiora! a jak nie to pamietaj, wyrzuc ich przez balkon - w razie czego mow ze to ja!! Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Tak, fajnie jest miec sąsiadow którzy kochają psy bo sie nie ma takiego problemu. Jeśli jest tu juz taka amtosfra i gadamy o takich rzczach ja moge napisac że u mnie w bloku, w mojej klatce sąsiad zamordował swojego psa :bigcry: Quote
Anecioreczek Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Samturia...Dzwoń do TOZu i to szybciutko! Ci ludzie są normlanie :angryy: *I****** Quote
Ewa&kumpel Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Hello, tak na dobry dzień. Jak tam u Ciebie pogoda? Bo mnie chyba dzisiaj zasypie.:multi: :multi: :multi: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Po prostu brak słów... ale radzę uzbroić się w cierpliwość, bo TOZ czasem wcale nie jest tak chetny do pomocy :shake: Quote
Madzia_19 Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Koniecznie trzeba to gdzieś zgłosić :angryy: Bezmyślność ludzka po prostu poraża... Quote
Cerber Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 o matko kochana, aż mi włosy dęba stanęły jak to poczytałam. Nienawidze takich ludzi, gdybym miała takich sąsiadów to chyba bym ich nie wiem...:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Samturia Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 nie bo mama powiedziała że narazie mam sie wstrzymać :geting_angry: ahhh jej też już mam dość :( Quote
_ChiQuiTa_ Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 No to jak mama tak mówiła to sie wstrzymaj bo mamy mają zawsze racje... Quote
Anecioreczek Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 ?! ee?? ja bym i tak zadzwoniła...:shake: Quote
Recommended Posts