elik Posted December 31, 2021 Posted December 31, 2021 A ja z całą ferajną psiaków dziękuje Tobie 1 Quote
Nadziejka Posted January 1, 2022 Posted January 1, 2022 Dnia 30.12.2021 o 15:09, mari23 napisał: Wasze kciuki pomogły i to jak!!!!! Nie mogę pisać, bo ryczę....z radości!!!!! Serduszko Kubusia osłuchowo brzmi dramatycznie, natomiast w badaniu kardiologicznym - jak na jego wiek całkiem dobrze, żadnych leków nasercowych nie potrzebuje, serduszko do kontroli dopiero za rok - półtora 🙂 🙂 Źródłem kaszlu jest prawdopodobnie mechaniczne uszkodzenie krtani (być może razem ze złamaniem szczęki to było). Nie znamy jego przeszłości, nie wiemy, co się stało, można by było prześwietlić układ oddechowy w całości, żeby to stwierdzić, ale czy to jest Kubusiowi potrzebne? Nawet narkozę można Kubuniowi podać i wyciąć te zmienione nowotworowo jąderka. Pan doktor przesympatyczny (długi, jak miesiąc, cienki, jak wypłata ;)), zachwycał się urodą i grzecznym zachowaniem Kubunia. Wszelkiego Zdroweczkowego Cieplego Spokojnoscia Plynacego Roku Nowego Maryniu Zasylamy z Serca Calego Quote
mari23 Posted January 1, 2022 Author Posted January 1, 2022 Dnia 30.12.2021 o 15:09, mari23 napisał: Wasze kciuki pomogły i to jak!!!!! Nie mogę pisać, bo ryczę....z radości!!!!! Serduszko Kubusia osłuchowo brzmi dramatycznie, natomiast w badaniu kardiologicznym - jak na jego wiek całkiem dobrze, żadnych leków nasercowych nie potrzebuje, serduszko do kontroli dopiero za rok - półtora :) :) Źródłem kaszlu jest prawdopodobnie mechaniczne uszkodzenie krtani (być może razem ze złamaniem szczęki to było). Nie znamy jego przeszłości, nie wiemy, co się stało, można by było prześwietlić układ oddechowy w całości, żeby to stwierdzić, ale czy to jest Kubusiowi potrzebne? Nawet narkozę można Kubuniowi podać i wyciąć te zmienione nowotworowo jąderka. Pan doktor przesympatyczny (długi, jak miesiąc, cienki, jak wypłata ;)), zachwycał się urodą i grzecznym zachowaniem Kubunia. oto dowód, że Kubuś to symulant :) :) i kolejne życzenia od byłych tymczasów ❤️ Szafir vel Tago ❤️ Lisia z kumpelą Niko - student 😉 5 Quote
mari23 Posted January 1, 2022 Author Posted January 1, 2022 Ileż wzruszeń, ileż wspomnień....mnóstwo życzeń dostałam od dawnych podopiecznych i ich nowych rodzin, nie wszystkie ze zdjęciami, część wcześniej przekazała maarit..... pomimo tylu zmartwień piękny to był świąteczno-noworoczny czas - wypełniony tyloma dowodami pamięci i życzliwości.... Poniżej: kiedyś Rudy, teraz Felek - kocisko rozpieszczone niewiarygodnie 😉 Vegusia z ukochaną "pańcią" ❤️ Cezar - właśnie minął rok, jak został sierotą i zbliża się rocznica jego cudownej adopcji Gruby i Muszka (bezdomniaki, które od niedawna mają cudowny domek) to nie były moje tymczasy, ale myślę, że też chcą być "sławne" 😉 a przede wszystkim złożyć Wam najlepsze życzenia noworoczne w imieniu swojej wspaniałej Pani ❤️ 2 Quote
elik Posted January 1, 2022 Posted January 1, 2022 Super fajne podziękowania za wyprowadzenie z bezdomności tylu zwierzaczków 🙂 Quote
maarit Posted January 2, 2022 Posted January 2, 2022 Gruby nie wierzy swojemu oku, że trafił w internety... jak celebryta jakiś 🤣 2 Quote
mari23 Posted January 2, 2022 Author Posted January 2, 2022 Dnia 2.01.2022 o 15:57, maarit napisał: Gruby nie wierzy swojemu oku, że trafił w internety... jak celebryta jakiś 🤣 Celebryta z odwrotnej strony 😉 w całej swojej krasie ❤️ poszczęściło się biedakowi bardzo, że do Ciebie trafił ❤️ Felek - kot, który szczęściem mógłby obdzielić conajmniej 10 kotów... Kubuś jak zwykle zasnął w miejscu najmniej do tego przeznaczonym....zablokował Kajtusiowi przejście, a mnie dostęp do zlewozmywaka... dzięki Kubuniowi miałam alibi, nie musiałam myć garów 😉 rudo się zrobiło, więc trochę szarej, smutnej rzeczywistości.... dzień wolny, a ja byłam w pracy nakarmić "nasze" koty, jest ich 7, większość podchodzi do misek dopiero, jak człowieka nie widzą 😞 zdjęcie z okna naszego biura zrobiłam, trzeciej miski i 2 kotków nie widać, bo jeszcze dalej trzeba im zostawiać, tak się boją 😞 we wtorek Kajtuś ma kontrolne badania krwi i moczu, a na sprawdzenie stanu trzustki muszę zapisać Kubunia.... niestety jego koopki nie napawają nadzieją 😞 2 Quote
mari23 Posted January 4, 2022 Author Posted January 4, 2022 Dnia 2.01.2022 o 20:15, mari23 napisał: we wtorek Kajtuś ma kontrolne badania krwi i moczu, a na sprawdzenie stanu trzustki muszę zapisać Kubunia.... niestety jego koopki nie napawają nadzieją 😞 Kajtuś rano był badany, miał znów USG, pobrany mocz i krew, obcięte pazurki i oględziny "całosci". Na USG źle wygląda wątroba, co potwierdziło się w wynikach, poza tym całkiem dobrze. Chyba kilkudniowe karmienie Kajtusua puszkami Urinary dało efekt - w pęcherzu widać osad, nie kamienie, w moczu też nic nie widać. Jutro idę po leki dla Kajtusia a w piątek o 10.45 Kubuś na badania kontrolne po zakończonym leczeniu. No i czekają nas "hurtowe" szczepienia, pani wet powiedziała, że przyjedzie, żebym nie musiała ich po kolei wozić. Jedynie Kubuś zaszczepiony przy wyjeździe ze schroniska i Bezik, bo jest u mnie od czerwca, Pirat już zaszczepiony, reszta "do kłucia" 😉 Wklejam szczęśliwego Tulisia..... szczęście zawdzięcza wspaniałej osobie - ewu, która uratowała go, jak wiele innych z miedarskiego schroniska, dzięki Niej trafił do mnie i znalazł wspaniały DS. Dzisiaj o 3.15 odeszła ewu - Basia [*] żadne słowa nie wyrażą bólu i smutku... https://www.facebook.com/lepsiezycie/photos/a.2403008263310013/3101251816818984/ 6 Quote
maarit Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 Żal, że odeszła kolejna wspaniała osoba 😭 2 Quote
Maciek777 Posted January 5, 2022 Posted January 5, 2022 Dnia 30.12.2021 o 15:09, mari23 napisał: Wasze kciuki pomogły i to jak!!!!! Nie mogę pisać, bo ryczę....z radości!!!!! Serduszko Kubusia osłuchowo brzmi dramatycznie, natomiast w badaniu kardiologicznym - jak na jego wiek całkiem dobrze, żadnych leków nasercowych nie potrzebuje, serduszko do kontroli dopiero za rok - półtora 🙂 🙂 Źródłem kaszlu jest prawdopodobnie mechaniczne uszkodzenie krtani (być może razem ze złamaniem szczęki to było). Nie znamy jego przeszłości, nie wiemy, co się stało, można by było prześwietlić układ oddechowy w całości, żeby to stwierdzić, ale czy to jest Kubusiowi potrzebne? Nawet narkozę można Kubuniowi podać i wyciąć te zmienione nowotworowo jąderka. Pan doktor przesympatyczny (długi, jak miesiąc, cienki, jak wypłata ;)), zachwycał się urodą i grzecznym zachowaniem Kubunia. Oby więcej takich informacji 😄 Dnia 4.01.2022 o 21:14, mari23 napisał: No i czekają nas "hurtowe" szczepienia, pani wet powiedziała, że przyjedzie, żebym nie musiała ich po kolei wozić. Jedynie Kubuś zaszczepiony przy wyjeździe ze schroniska i Bezik, bo jest u mnie od czerwca, Pirat już zaszczepiony, reszta "do kłucia" 😉 Powodzenia przy szczepieniu 🙂 Tyle tu super zdjęć, w świątecznej atmosferze, a ja już lajków nie mam. Dla takich fotek warto pomagać 🙂 Ewu już jest w lepszym świecie... Mimo wszystko życzę udanego 2022 roku 2 Quote
mari23 Posted January 7, 2022 Author Posted January 7, 2022 Kubunio w oczekiwaniu na badania.... na chwile puściłam smycz....a on chciał zwiać 😉 Czekamy na wyniki, Kubunio od kilku dni miał coraz gorsze koopy, dzisiaj był na czczo, więc rano ok, ale teraz...dramat, zielonkawa ciecz leje się z Kubunia. Jeszcze czekamy na wynik i jedziemy....pewnie na zastrzyki jakieś 😞 Quote
Alaskan malamutte Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 Kubusiu, trzymam kciuki za ciebie. Quote
mari23 Posted January 7, 2022 Author Posted January 7, 2022 Dnia 7.01.2022 o 15:31, Tyśka) napisał: Ojej, Kubusiu... zdrówka:( Dnia 7.01.2022 o 15:34, Nesiowata napisał: Trzymaj się chłopaku. Dnia 7.01.2022 o 15:41, Alaskan malamutte napisał: Kubusiu, trzymam kciuki za ciebie. Kubunio już po lekach, śpi maluszek, zmęczył się szukaniem żarełka w miskach 😉 niestety dietka 😞 Wyniki całkiem niezłe, jak na Kubusia - bardzo dobre zdaniem wetki,trzustka w normie, wątrobowe minimalnie przekroczone, tylko w morfologii stan zapalny widać. Mam nadzieje, że zdrówko Kubusiowi jeszcze długo posłuży ❤️ 4 Quote
Tyśka) Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 Dobre wieści:) Trzymaj się przystojniaku! 1 Quote
Alaskan malamutte Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 Dnia 7.01.2022 o 20:06, mari23 napisał: Kubunio już po lekach, śpi maluszek, zmęczył się szukaniem żarełka w miskach 😉 niestety dietka 😞 Wyniki całkiem niezłe, jak na Kubusia - bardzo dobre zdaniem wetki,trzustka w normie, wątrobowe minimalnie przekroczone, tylko w morfologii stan zapalny widać. Mam nadzieje, że zdrówko Kubusiowi jeszcze długo posłuży ❤️ Kubuniu śliczny, pomarańczowy❤️Trzymaj się dzielnie staruszku. Maurycy się pozbierał... Jest lepiej. 1 Quote
maarit Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 A tak Kubunio próbował ,,potęgą myśli" otworzyć drzwi i zwiać z gabinetu 😁 Quote
Nadziejka Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 Dnia 7.01.2022 o 20:46, maarit napisał: A tak Kubunio próbował potęgą myśli otworzyć drzwi i zwiać z gabinetu 😁 Dnia 7.01.2022 o 20:06, mari23 napisał: Kubunio już po lekach, śpi maluszek, zmęczył się szukaniem żarełka w miskach 😉 niestety dietka 😞 Wyniki całkiem niezłe, jak na Kubusia - bardzo dobre zdaniem wetki,trzustka w normie, wątrobowe minimalnie przekroczone, tylko w morfologii stan zapalny widać. Mam nadzieje, że zdrówko Kubusiowi jeszcze długo posłuży ❤️ Quote
maarit Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 No i jeszcze pozdrowienia noworoczne śle Baster 🥂🙂 Quote
Nadziejka Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 Dnia 7.01.2022 o 20:50, maarit napisał: No i jeszcze pozdrowienia noworoczne śle Baster 🥂🙂 Dnia 7.01.2022 o 20:48, maarit napisał: Dziadeczki śpią, a dzieciak się nudzi... Quote
maarit Posted January 7, 2022 Posted January 7, 2022 Oj nie zauważyłam że Marysia wrzuciła Kubusiowe zdjęcia i wrzuciłam jeszcze raz. No trudno. ,,Kochanego Kubusia nigdy za wiele" 😉 1 Quote
Recommended Posts