Farahdibah Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Witam, chcę kupić nożyczki gięte..znalazłam na allegro taką aukcję [url]http://allegro.pl/okaza-nozyczki-groomerskie-giete-z-u-s-a-i1672014964.html[/url] Co o nich sądzicie??? Chcialabym wiedziec Kochani co polecacie Pozdrawiam fara:loveu: Quote
Grey Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Widziałem tą aukcję ,musisz zastanowić się czy Ci często się przydadzą , są to typowe pudlowe , mnie nie chciałoby się bawić takimi .Warto szukać starych nożyczek Solingena , po przygotowaniu są bardzo ostre lub można przerobić na przecinaki do filców .Ja trafiłem aukcje liliputy nożyce i proste Solingera za grosze .Nożyczki krzywe są potrzebne , ja używam o długości ostrza 12 mm. i 43 mm. Quote
Farahdibah Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Dotychczas strzygłam moje terriery (bedlington, yorkshire, west) prostymi, Solingery oczywiście przerabiałam.. natomiast chciałabym spróbować giętymi trochę popracować. Będę wdzięczna za wymianę doświadczeń. Quote
Farahdibah Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Wobec tego w jakich przypadkach są pomocne? Oprócz pudli of cors? Quote
Grey Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Napisałem jakie ja używam , malutkie przy wycinaniu między poduszkami , większe przy oczach , grzywki . Quote
Nitencja Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 co to jest za terier badminton ?? :crazyeye: Quote
leepa Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Solinge[B]N[/B]y :) No to do bedlington terriera przecież jak najbardziej gięte! a i do inncyh przecież firana, łapki można się wspomóc Quote
Farahdibah Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Dokłatnie tak samo myślałam , dlatego troche mnie zdziwiła opinia Grey... tym bardziej, ze moja groomerka niejednokrotnie wykańczała moje psiaki Quote
Grey Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 A o maszynce panie zapomniały, wymienia się ostrza i prawie wszystko się robi . Quote
cockermanka Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [quote name='Farahdibah']Dokłatnie tak samo myślałam , dlatego troche mnie zdziwiła opinia Grey... tym bardziej, ze moja groomerka niejednokrotnie wykańczała moje psiaki[/QUOTE] Hehe...jak poczytasz więcej forum to opinia Greya nie będzie Cię dziwić...aż sie dziwię, że nie polecił Ci zamiast giętych nożyczek grzebienia Spratts....hah A te pokazane nożyczki używane są do strzyżenia szczotek pęcinowych...co nie znaczy,że nie mogą się przydać u psów ;) Quote
Grey Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Ha ha !Cockermanka jeżeli wspomniałaś o tych grzebieniach , to one są dla Ciebie niezbędne . Quote
cockermanka Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 [B]Grey[/B],tak, tak wiem - to jedynie słuszne grzebienie według Ciebie.... :evil_lol: ...proszę...daruj sobie...:eviltong: Quote
Grey Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Jak nie wiesz co napisać , to diabełek nie zastąpiony. Quote
Farahdibah Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Chyba nie warto się przegadywać, każdy ma swój punkt widzenia;] Quote
Recommended Posts