Daria_13 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Jakie znacie piękne, niepowtarzalne i co najważniejsze mające znaczenie imiona dla psów?: Sueno- marzenie z jęz. hiszpańskiego Elbise- szata jęz.turecki Bueno- dobry z jęz. hiszpańskiego Mitra- przyjaciel jęz. hindi Chun( czon) czysty z jęz. chińskiego Monshuschi- magik z jęz. hińskiego Fantezi- fatazja z jęz. tureckiego A wy jakie znacie znaczące imiona? ;) Quote
Daria_13 Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 przepraszam za literówki, ale klawiaturka się psuje ;p Quote
nosek Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 moj wabi sie bajer jak bajer-ful bo to jest na prawde bajer Quote
Beamic Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Mam na imie Max ale w przyplywach milosci mowia do mnie Maksymilianek. Nie wiem czy to imie ma jakies znaczenie ale jest piekne. Quote
Kasiass Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Amor- łac.miłość Vita - łac. życie Pectus- łac. serce najbardziej podobają mi się właśnie imiona z łaciny :) Quote
drachena Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Neko - kot (j.japoński) Mercy - dziękuje (j.włoski?) Destiny - zagłada, katastrofa? (j. angielski) Disaster - katastrofa, klęska (j.angielski) Fleur - kwiat (?) Fly - latać (j. angielski) Bardzo podobają mi się imiona: Sofronia, Drachena, Raisa Floo ;) Ale czy coś znaczą? nie wiem. Jeżeli chodzi o psie-męskie imiona to uwielbiam: Tupac, Nanook. Quote
Jara Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Moja suka wabi się Ziva ;) Jest to hebrajskie imię, występujące głównie w Izraelu. Oznacza ono jasność lub blask. Mercy z angielskiego oznacza: łaskę, litość. Quote
filodendron Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Znaczące imię to miał pewien pies z osiedla - Bimber. Raz nawiał a jego właścicielka chodziła po krzakach i wołała "Bimber! Bimbeeeer!" Była też suńka Tequila i ponoć wet przy odrobaczaniu lubił sobie żartować, że Tequila to musi być z robakiem. Quote
KarolQa Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [quote name='drachena']Neko - kot (j.japoński) Mercy - dziękuje (j.włoski?) Destiny - zagłada, katastrofa? (j. angielski) Disaster - katastrofa, klęska (j.angielski) Fleur - kwiat (?) Fly - latać (j. angielski) Bardzo podobają mi się imiona: Sofronia, Drachena, Raisa Floo ;) Ale czy coś znaczą? nie wiem. Jeżeli chodzi o psie-męskie imiona to uwielbiam: Tupac, Nanook.[/QUOTE] Destiny-przeznaczenie (j. angielski) ;) Quote
chi23 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [quote name='drachena']Neko - kot (j.japoński) Mercy - dziękuje (j.włoski?) [B]Destiny - zagłada, katastrofa?[/B] (j. angielski) Disaster - katastrofa, klęska (j.angielski) Fleur - kwiat (?) Fly - latać (j. angielski) Bardzo podobają mi się imiona: Sofronia, Drachena, Raisa Floo ;) Ale czy coś znaczą? nie wiem. Jeżeli chodzi o psie-męskie imiona to uwielbiam: Tupac, Nanook.[/QUOTE] Destiny to chyba przeznaczenie;) Quote
drachena Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 [quote name='chi23']Destiny to chyba przeznaczenie;)[/QUOTE] A no rzeczywiście, pomyliło mi się ;) Quote
bezag Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Ja jestem pasjonatką mitologi świata,a więc: Aventia- bogini galicyjska związana z wodą Artio-bogini celtyka związana z kultem niedźwiedzia Carman-bogini celtycka Divona- "boska" Latis- bogini celtycka. Modron-"Boska Matka" Azael- "ten którego umacnia Bóg" Gadriel" Bóg jest moją pomocą" i dużo więcej. Quote
Recommended Posts