Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='funia']Handziu leje jak z cebra wszyscy siedzimy cicho .I czekamy słońca,które tak lubisz:cool3:[/QUOTE]
Dzisiaj trochę nawet i ja czekam, bo chciałam z dzieciakami i psami na działkę wyskoczyć, a tu guzik :evil_lol:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem ciekawa co na to krzykacze - czy tak wygląda zmaltretowany psiak?:

[IMG]http://img200.imageshack.us/img200/8479/p6302893.jpg[/IMG]

[IMG]http://img31.imageshack.us/img31/7906/p6302900.jpg[/IMG]

Majeczko, bardzo dziękuję za Twoją opiekę nad Misiem...widzę, że bardzo Cię polubił :), co mnie znów nie dziwi, bo świetna z Ciebie Dziewczynka :)
Buziaczki dla Ciebie :)[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/11/11_9_14.gif[/IMG]

Posted

Fajnie że Misiek ma możliwość kontaktu z małym dzieckiem.
Jak patrzę na zdjęcia gdzie są oboje to jedno przychodzi mi na myśl :
dobrzy kumple wędrują sobie razem i zwiedzają :-)

Posted

Majeczka ma przekazane .Ucieszyła się .
Misza dobrze się ma .
Rano korzysta z wybiegu a pózniej kilka razy wychodzi na spacery .Jest radosny i wesoły .Na widok linki ( tu wyjaśnienie ,linka to 10 metrowa cienka smycz bo chyba niektórym wydawało się .ze to linka metalowa do zadawania tortur )dostaje szału radosci .ściąga ją sam jak wisi na drzwiach i bawi się nią .
Własnie mu zabrałam,zeby jej nie pogryzł .
Z wchodzeniem do domu to jeszcze tak nie zbyt entuzjastycznie ....Widać ,ze troszke ma obawy .Ale przecież do dopiero drugi tydzień .

Posted

[quote name='funia']Majeczka ma przekazane .Ucieszyła się .
Misza dobrze się ma .
Rano korzysta z wybiegu a pózniej kilka razy wychodzi na spacery .Jest radosny i wesoły .Na widok linki ( tu wyjaśnienie ,linka to 10 metrowa cienka smycz bo chyba niektórym wydawało się .ze to linka metalowa do zadawania tortur )dostaje szału radosci .ściąga ją sam jak wisi na drzwiach i bawi się nią .
Własnie mu zabrałam,zeby jej nie pogryzł .
Z wchodzeniem do domu to jeszcze tak nie zbyt entuzjastycznie ....Widać ,ze troszke ma obawy .Ale przecież do dopiero drugi tydzień .[/QUOTE]

To specjalnie dla WSPANIAŁEJ MAJECZKI ten oto obrazek :)

[IMG]http://img683.imageshack.us/img683/5424/1larges.gif[/IMG]

Jestem pewna, że Misiek wkrótce bez obaw będzie się poruszał także w domu :)

Guest Elżbieta481
Posted

Dziekuje,że podałaś Marinko link do tego wątku.To jest psiak,który mi się bardzo spodobał-taki jest radosny.
Będę na tym wątku-może się na co przydam..
Mam super megadoła-może dlatego nie mogę się zorientowac czy ten psinulek potrzebuje wsparcia finansowego czy tez nie.?..Konkretnie mam pomóc finansowo?Na jednym z wątku chciałam dać wsparcie na wykup psa z pseudo i oberwałam to teraz nie wiem czy mam pomóc czy nie..
Elżbieta

Posted

[quote name='waldi481']Dziekuje,że podałaś Marinko link do tego wątku.To jest psiak,który mi się bardzo spodobał-taki jest radosny.
Mam super megadoła-może dlatego nie mogę się zorientowac czy ten psinulek potrzebuje wsparcia finansowego czy tez nie.?..Konkretnie mam pomóc finansowo?Na jednym z wątku chciałam dać wsparcie na wykup psa z pseudo i oberwałam to teraz nie wiem czy mam pomóc czy nie..
Elżbieta[/QUOTE]

Witaj Elżbieto :)
Miło, że zajrzałaś na wątek Rudzika vel Miśka (reaguje na to drugie imię).
Prawdę mówiąc na tamtym watku odczytałam Twoje zainteresowanie jako chęć adopcji :), ale wiadomo każda chęć pomocy jest cenna :)
Jeśli chcesz, jeśli możesz wspomóc psiaka finansowo, to bardzo chętnie skorzystam :)
Nie będę krzyczeć, nie będę się awanturować, bo nie leży to w mojej naturze - lubię spokój i otwarte podejście do sprawy z [B]konstruktywną[/B] krytyka włącznie.

Jeszcze raz WITAM :)

Posted

[quote name='waldi481']Dziekuje,że podałaś Marinko link do tego wątku.To jest psiak,który mi się bardzo spodobał-taki jest radosny.
Elżbieta[/QUOTE]

Chciałaś pomóc i dostało Ci się za to, przecież to chore!
Mogę Ci jakoś pomóc z tym mega dołem ?

Guest Elżbieta481
Posted

[quote name='Iljova']Chciałaś pomóc i dostało Ci się za to, przecież to chore!
Mogę Ci jakoś pomóc z tym mega dołem ?[/QUOTE]
---------------------
Dziekuję za zyczliwość-muszę sie pozbierać..A to trochę potrwa..
W kazdym bądż razie Marinko podaj konto-chętnie pomogę.a co do ew.adopcji..Gdybym tylko mogła-pies jest taki fajny..
Także możesz nam dac znac gdybym mogła pomóc,bo pozostaniemy na dogomanii tylko nie bedziemy zabierać glosu.
Powodzenia życze psino-najlepszego domku!
Ela

Posted

[FONT="Arial Black"]Wielkie podziękowania za chęć pomocy Miśkowi :)[/FONT]
[SIZE="1"]Trzymaj się, gdybyś potrzebowała to pisz. Powodzenia w walce z dołem. Trzymam za to kciuki.
[/SIZE]

Posted

[quote name='Iljova'][FONT=Arial Black]Wielkie podziękowania za chęć pomocy Miśkowi :)[/FONT]
[SIZE=1]Trzymaj się, gdybyś potrzebowała to pisz. Powodzenia w walce z dołem. Trzymam za to kciuki.[/SIZE]

[/QUOTE]

Bardzo przyda się pomoc psiakowi, bo wplat na konto niestety nie ma, a sprzedaż cegiełek dla niego też nędznie idzie....

Elu,witamy i serdecznie zapraszamy - także do zabierania głosu !
co do "doła"..... często go miewam, a leczą go - moje ukochane psiaki !
mam dla kogo Żyć - w ciągłym biegu, bez urlopu, telewizora, a nawet ulubionej książki - ale WARTO!
psie uŚmiechy wynagradzają wszystko!
I NIGDY ŻADEN PIES NIE WPĘDZI W DOŁA..... CZŁOWIEK TYLKO.... :(

Posted

[quote name='mari23'][COLOR=blue]I NIGDY ŻADEN PIES NIE WPĘDZI W DOŁA..... CZŁOWIEK TYLKO....[/COLOR] :([/QUOTE]

Te słowa to jedna z największych prawd !!!!:-) napisałabym jeszcze: [COLOR=blue]człowiek napewno tak[/COLOR]

Guest Elżbieta481
Posted

Dzięki-tu jest jakby cieplej między Wami...
A psiaczek jest fajniusi...
--------------
Tak sobie myślę-po 10-tym oczywiście,ale może on lubi takie psie kabanosiki jakąś zabaweczkę by mu ciocia i wujek wysłali Marinko jak myślisz?
I raz jeszcze dziękuję za dobre slowo-jedno wiem-nigdy więcej nie będziemy sie narzucać z pomoca.Obecnie mam 3psy którym obiecalismy pomóc.I nie będzie ich już więcej,bo pomiatanie ludzmi ma też swoje granice.
Mamy oboje siwe włosy na głowie-czas też miec trochę ambicji..
Trzymaj sie psiuleńku-będziemy o Tobie pamietac.
E/W/G

Posted

"zmaltretowany" :evil_lol:przez Funię Rudzik-Misio dostał pieniążki:

10,- Beata K. Nowy Dwór Mazowiecki (4.07.):loveu:
15,- Ewa G.. z Warszawy -Kancelaria P. (4.07.):loveu:

mizianka dla psiaka i pozdrowienia serdeczne dla wszystkich jego cioteczek !!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='mari23']"zmaltretowany" :evil_lol:przez Funię Rudzik-Misio dostał pieniążki:

10,- Beata K. Nowy Dwór Mazowiecki (4.07.):loveu:
15,- Ewa G.. z Warszawy -Kancelaria P. (4.07.):loveu:

mizianka dla psiaka i pozdrowienia serdeczne dla wszystkich jego cioteczek !!!!:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

i jeszcze 6 lipca wpłynęło:

20,- Anna K. ze Żmigrodu :loveu:

u Funi potworna burza, nawałnica..... oby nic złego się nie stało...

Posted

[quote name='waldi481']Dzięki-tu jest jakby cieplej między Wami...
A psiaczek jest fajniusi...
--------------
Tak sobie myślę-po 10-tym oczywiście,ale może on lubi takie psie kabanosiki jakąś zabaweczkę by mu ciocia i wujek wysłali Marinko jak myślisz?
I raz jeszcze dziękuję za dobre slowo-jedno wiem-nigdy więcej nie będziemy sie narzucać z pomoca.Obecnie mam 3psy którym obiecalismy pomóc.I nie będzie ich już więcej,bo pomiatanie ludzmi ma też swoje granice.
Mamy oboje siwe włosy na głowie-czas też miec trochę ambicji..
Trzymaj sie psiuleńku-będziemy o Tobie pamietac.
E/W/G[/QUOTE]

Dziękuję Wam bardzo i przyznam, że będzie smutno, gdy nie będziecie nas odwiedzać...tak mało osób tu zagląda :(
Przepraszam, że tak długo nie byłam obecna na dogo, ale miałam awarię sanitarną w domu i zalało mi kabel od internetu....wolałam nie narażać komputera na awarię.

Posted

Funiu, prześlij mi proszę ile jeszcze jestem Ci winna. Przed chwilką zrobiłam przelew na 20 złotych - jesteśmy w tym samym banku więc pieniążki powinny być już na Twoim koncie

Guest Elżbieta481
Posted

Hej
przekazałem dzis niewielką,ale zawsze wpłatę.Myśle,że od września będzie od nas większa wpłata,bo zwalniaja sie środki -konczy sie czasowa trzymiesięczna wpłata dla innego psa.A do tego b.sympatycznego konusika bede zaglądał.Ja wole psy bardziej konkretne,duże,masywne,typowo obronne jak np.Owczarki Niemieckie czy Dobermany-ale ten kurdupelek sprawia wrażenie b.miłego i sympatycznego.
Waldek

Posted

[quote name='waldi481']Hej
przekazałem dzis niewielką,ale zawsze wpłatę.Myśle,że od września będzie od nas większa wpłata,bo zwalniaja sie środki -konczy sie czasowa trzymiesięczna wpłata dla innego psa.A do tego b.sympatycznego konusika bede zaglądał.Ja wole psy bardziej konkretne,duże,masywne,typowo obronne jak np.Owczarki Niemieckie czy Dobermany-ale ten kurdupelek sprawia wrażenie b.miłego i sympatycznego.
Waldek[/QUOTE]

Dziękuję ślicznie:) Kurdupelek miał zapewne bardzo smutne zycie i mam nadzieję, że uda mu się o tym zapomnieć :)
Oby tylko nauczył się domowych zwyczajów, i chciał zamieszkać :)...być może weźmie go wówczas osoba z osiedla :)

Posted

[quote name='Marinka']Miśku kochany nikt cię nie odwiedza :(:(:(
Funiu co słycha u Misia?[/QUOTE]

o, Marinka nasza odzyskała dostęp do internetu :)

a Misia odwiedzałam, tylko nie zdążyłam nic napisać, raz napisałam, a zamiast dodać - skasowało.....

Funiu, czy daleko masz do rzeszowa?

bo...

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/50002-Nova-Scotia-Duck-Tolling-Retriever-Złoty-Depi-Rzeszow[/URL]

jak zakladano ten watek, pies miał lat 7... to był rok 2007..... on wciąż tam jest w tym schronisku - a ja na widok kudłatego rudzielca obojetna być nie potrafię....
pomożecie mi uratować Depiego przed dożywociem?