Vesper Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Witam, niestety nie posiadam swojego "motylka", ale od jakiegoś czasu jestem zakochana w Phalene... Czy ktoś z Was ma takie pieski? Chciałabym kiedyś mieć takie cudo... Co gorsza, jak czytałam w francuskiej prasie kynologicznej, phalene grozi wymarcie! Papillony okazały się bardziej atrakcyjne, oryginalne- i wyparły phalene, z których się wywodzą... Szkoda by było gdyby tak piękna rasa powiększyła grono tych które można zobaczyć już tylko na obrazku... Druga sprawa-[B] gdyby ktoś chciał kupić papillonka lub phalene we Francji, mam spis b. wielu hodowli tej rasy (jak również innych)[/B]. Pozdrawiam. Quote
Angelka2 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 W Czechach jest parę Phalenków które znam :) W hodowli Porubsky kvet oraz Awillon skąd pochodzi Suri. W Polsce mamy Vive vanette. Quote
Vesper Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 O Vive Vanette wiem- kilka lat temu nawet korespondowałyśmy trochę... :) Piękne mają psiaczki- i papillony, i phalene, z tego co mi wiadomo :) Niestety w tej chwili nie mogę sobie pozwolić na kolejnego psa- po prostu nie mam warunków- osiągnęłam już chyba możliwy pułap "zapsienia" w domu. Ale może za dwa lata, po ślubie, sytuacja się zmieni- wtedy pomyślimy... :) Quote
Recommended Posts