Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, niestety nie posiadam swojego "motylka", ale od jakiegoś czasu jestem zakochana w Phalene... Czy ktoś z Was ma takie pieski? Chciałabym kiedyś mieć takie cudo...
Co gorsza, jak czytałam w francuskiej prasie kynologicznej, phalene grozi wymarcie! Papillony okazały się bardziej atrakcyjne, oryginalne- i wyparły phalene, z których się wywodzą... Szkoda by było gdyby tak piękna rasa powiększyła grono tych które można zobaczyć już tylko na obrazku...
Druga sprawa-[B] gdyby ktoś chciał kupić papillonka lub phalene we Francji, mam spis b. wielu hodowli tej rasy (jak również innych)[/B]. Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
Posted

O Vive Vanette wiem- kilka lat temu nawet korespondowałyśmy trochę... :) Piękne mają psiaczki- i papillony, i phalene, z tego co mi wiadomo :)

Niestety w tej chwili nie mogę sobie pozwolić na kolejnego psa- po prostu nie mam warunków- osiągnęłam już chyba możliwy pułap "zapsienia" w domu. Ale może za dwa lata, po ślubie, sytuacja się zmieni- wtedy pomyślimy... :)