Paola06 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Telefon do lecznicy:0 32 2051467. Prowadzący dr.Czogała:) Doczytaj porządnie ten wątek-znajdziesz tam wszystkie odpowiedzi,wpadnij do Kwazia.I tu też znajdziesz odpowiedż:) Quote
Szymon_xxx Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='Paola06'] Nie ma i nie będzie ŻADNYCH odpowiedzi.[/quote] tego postu to ja calkowicie nie rozumiem. Mam prawo zadac i uzyskac odpowiedzi na temat zdrowia i leczenia psa ktory jest na tymczasie? Przejrzalem DOKLADNIE wszystkie posty i nie ma zadnej wzmianki na temat wykonanych czy chociaz wyznaczonych terninow wykonania badan. Jest o koniecznosci wykonania, jako ze sa bardzo pilne ale.. dalej nic. Jedynym wykonanym jest przeswietlenie. Co z badaniem krwi (ktore tez podobno jest pilne), moczu, usg, czy pilna operacja - czy znasz chociazby jej koszt i termin? Co z alergiami skornymi, zmianami grzybicznymi czy byly robione jakiekolwiek zeskrobiny? Quote
Szymon_xxx Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='Paola06']Nie ma co pisac na PV.Ciotki same zobaczą w poniedzialek. Guz się rozrasta,bez badań i interwencji chirurgicznej moze być nieciekawie:( Tak jak pisalam wczesniej..[/quote] no wlasnie - nic dodac nic ujac. Tylko, zeby najpierw zdazyl zrobic kariere:-( Quote
Paola06 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Guz się powiększa,bo Kwaziu z dnia na dzień przybiera na wadze,napewno ma to jakiś związek. Jaki?Tego nie dowiemy się bez biopsji.no a póżniej być może , oby nie bez interwencji chirurgicznej. Zeskrobiny są niepotrzebne bo Kwaziu nie ma problemów skórnych:dostaje DERMOCAN i Megavit-to sprawdzone środki dla białasów-o tym pisałam wcześniej.Doczytujesz z tego wynika co ci pasuje. Ponawiam zaproszenie,może być bez aparatu-jak tak bardzo się martwisz:) Quote
Paola06 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Kariera i rozgłos jest w przypadku Kwazia potrzebna bo chyba nie myślałeś o mnie? Quote
Kate I Luka Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Wiesz Szymon..... chyba nie do końca rozumiesz to o czym my tu piszemy... Kwaziu był w schronie. Paola wzieła go na tymczas. Zaopiekowała się nim, dała mu dom, i ciepły kąt. W 2 dni po trafieniu do niej była wizyta wetki u niego. Kwazek miał poschroniskowe biegunki, strupy, itd. Od samego początku leczony jest przez Olę takimi lekami: Omega, Megavit, i nifuroxazyd (czy jakoś tam). To wszystko Ola zakupiła z własnej kasy. Czego oczekujesz? Suchego info dotyczącego tylko i wyłącznie przeprowadzonych badań? Nie oczekujesz troskliwej opieki, którą ja rozumiem jako normalny dom , pełen ciepła , życzliwości???? Zwierze jak człowiek potrzebuje w/w czynników żeby mógł dojść do zdrowia w jak najszybszym czasie. Same farmakologiczne leczenie nie da tyle co razem z miłościa i równowagą psychiczna. Czego dowodem są psy w schronie, niby leczone ale jak i co z tego ze podają leki kiedy psy śpią na betonie, czują się nie chciane itd. Kwaziu już dwa razy był badany przez weta-gdyby było coś nie tak w sensie tragicznym już to byśmy wiedzieli. Ostatni komentarz weta był zadowalający. Pies ogólnie w dobrym stanie, czego nie można było powiedzieć zanim Ola go odebrała (zaopiekowała się nim). Mój pies miał dwa razy guzy usuwane i za drugim razem guz miał wielkości jajka i jakos nic się nie stało, takie narośla często są tworami nie zagrażającymi życiu. Oczywiście że Kwaziu będzie mieć zbadananego guza w odpowiednim momencie ,takiej potrzeby w tej chwili nie ma o czym mówił wet, bo najpierw priorytetem jest odkarmienie go i doprowadzenie do znacznie lepszego stanu. A jeśli guz nadal będzie rósł to zbadany na pewno będzie. Mam wrażenie, że Ciebie irytuje sposób być może innowacyjny znalezienia funduszy na leczenie czy tez może na znalezienie domku dla niego. Są takie możliwości i trzeba to wykorzystac, nadmienie, że akcja ta ma też na celu zainteresowanie przybyłych innymi psami w potrzebie, ponieważ w trakcie „akcji” będziemy mówic o innych psach. Wolałbyś tylko i wyłącznie konto bankowe i suche informacje bez dowodu aż tak wielkiego zaangażowania, jakie wkłada w to wiele osób a szczególnie Ola? Przecież to czysty dowód że los Kwazia nie jest Nam obojętny!!!! Kino Światowid to nie projekcje XXX a poważne studyjne kino gdzie Lary Croft nie zobaczysz a to chyba świadczy o braku komercji jaką prawie nam wmówiłeś. Co do Kwazia…. wszystko niestety jest możliwe jak to w życiu, pies jest dośc specyficzny głównie ze względu na brak kręgów szyjnych których i tak mu się nie wszczepi choćbyś nie wiadomo ile dał kasy. Wydaje mi się że badania krwi i inne należy robic przy ogólnym dobrym stanie psa, gdyż w tej chwili jak pisałam wczesniej takich wymagan nie ma, nadal należy zadbac o jego stan ogólny w sensie nabrania ciałka i sił na kolejne być może schody w sensie zabiegów itd. I oczywiście dodam że akcja ta ma na celu zebranie pieniędzy na właśnie w/w badania których i Ty oczekujesz. Nie mam zamiaru Cie jakoś zniechęcać do pomocy Kwaziowi gdyz to nie jest moim zamiarem. Po prostu dziwi mnie troche ten Twój ton odnośnie tej akcji. Quote
Alicja Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [I]Oj , ale szum....:shake: Kwaziu zdązy być gwiadorkiem i zdąży się jeszcze zyciem nacieszyć;) Szymon ...poczytaj na spokojnie a się dowiesz wszystkiego;) [/I] Quote
Aganiok Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 a ja przesyłam całuski dla Kwazia. Ten guz to niekoniecznie musi być coś złego. Kwazio jest jeszcze młodziutki. Quote
Paola06 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 SZymonku,w sumie ubawily mnie twoje wypowiedzi:) Co do kariery,chyba miałeś albo miałaś na myśli moją-choć mnie nie znasz-to zapraszam na ONET.PL.-teledyski-Elektryczne Gitary-teledysk ŚREDNIE CZASY.Ta wrzeszcząca do mikrofonu to ja. W maju zorganizowałam aukcję psów ze schroniska zz Katowic,przy premierze filmu Lassie.przy kinie Swiatowid. Nie odpowiedziałes/aś,na moje zaproszenie odwiedzenia Kwazia,ale może i dobrze-fotki będą w poniedziałek. Intryguje mnie jeszcze twój pomysł z tą zeskrobiną.Kwazia nie widziałaś na oczy i skąd wiesz że to by bylo mu potrzebne? A tak naprawdę to niestety przeczuwam kto za tym stoi,Cioteczką Kwazkowym mogę uchylić rąbka tajemnicy przecież dzisiaj Anrzejkowe wróżby-to bardzo zacny dogomaniak.No cóż... Kwaziulek odpoczywa po intensywnym spacerku i udzielonych wywiadach. Quote
Paola06 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Szymonku,czekam na ciebie. Domyślam się że nie masz dostępu popołudniu do netu:( Twojągrupę też pozdrawiamy serdecznie:loveu: Quote
Paola06 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Aha,czekam na necie.i przepraszam że u schyłku dnia mam najlepszy czas na odpowiedzi,bo w ciągu dnia różnie nim dysponuję.:) Quote
credita Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Szymon :angryy: Paola przestańcie to do niczego nie prowadzi a napewno nie pomaga Kwaziowi:roll: racja leży po obu stronach:razz: Szymon ma prawo się martwić ale dzięki takim osobą jak Paola pies jeszcze żyje a nie tapla się w schronisku gdzie jest ograniczony czas i inne też chore i potrzebujące psiaki rozgłos go akurat nie zabije:shake: a może da szansę na lepsze życie.Szymon nie do końca jest może taki zly może postarajmy się go po prostu zrozumieć co?Pzdrowionka dla faflunka ślicznego:loveu: Quote
Paola06 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Cioteczką Kwazkowym życzymy dobrej,magicznej nocy:calus: Quote
la_pegaza Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 aaa, wspomnijcie, że zwierzę jest najgorszym , nieprzemyslanym prezentem, w końcu zbliża się mikołaj ... Quote
Iza i Avanti Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Ciocia Iza całuje Kwaziulka baaaaaaaardzo mocno w pyszczydełko :D Quote
Szymon_xxx Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 po pierwsze jest to forum i kazdy moze powiedziec co na dane temat sadzi. Po drugie ogladajac zdjecia Kwazka z pierwszego postu ja jako student weterynarii golym okiem widze zmiany na lapach ktore sa bardzo charakterystyczne dla zmian grzybiczych. Po trzecie widze ze niepotrzebnie wrzucilem w ten cukierkowy watek swoje trzy grosze - no coz, widze ze ogromnym problemem okazuje sie odpowiedzenie na pare prostych pytan, juz zadnego tu nie zadam. Po czwarte nie mam nic przeciwko akcji, tez chetnie sie do nich w miare mozliwosci dolaczam - ale nie rozumiem czekania z leczeniem do moment akcji. Po piate - Paola, Twoje zycie kompletnie mnie nie interesuje, mysle tylko o Kwazku. Po szoste - obym nigdy nie musial napisac "a nie mowilem". PS chetnie przekazalbym pozdrowienia mojej grupie ale nie wiem co masz na mysli. Quote
Iza i Avanti Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [B]Kwaziu się nie pogniewa, jak zrobię mały OT ;)[/B] [B]Zapraszam na aukcję, z której dochód będzie przeznaczony dla krakowskiej boksinki Sandry... Link znajdziecie w podpisie....[/B] Quote
szmaja Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='Szymon_xxx']Po czwarte nie mam nic przeciwko akcji, tez chetnie sie do nich w miare mozliwosci dolaczam - ale nie rozumiem czekania z leczeniem do moment akcji. [/quote] Przeczytałeś, że Kwazimierz był już kilkukrotnie konsultowany u weta, prawda? Wiesz zapewne, jaki czas spędził w DT, tak? Zapewne również orientujesz się, jako student weterynarii, w jakim stanie są psy po wyjściu ze schroniska i jaki jest sens wykonywać wtedy badania krwi itp., prawda? Wiesz zapewne, jako student weterynarii, że aby dobrze zdiagnozować psa, trzeba go najpierw doprowadzić "do stanu używalności", że trzeba odkarmić, ogrzać i poobserwować zwyczajnie, prawda? Wiesz zapewne, że na leczenie, diagnostykę psa potrzebne są pieniądze, niemałe i należy je skadś zorganizować.Ten pies nie miał czasu - nie mógł czekać "spokojnie" w schronisku, aż znajdziemy mu rewelacyjny docelowy dom (choć próbowałam, jeśli szukałeś domu jakiemukolwiek psu, to zapewne wiesz, o czym mówię) - wyjrzyj za okno, zobacz, ile jest stopni, przejdź się do schroniska i policz na palcaach jednej ręki ogrzewany boksy. Ten pies, Kwazek, dzięki Paoli, ma szansę dojść do siebie w domowych warunkach, ma szansę na znalezienie świetnego domu właśnie dzięki swojej popularności - niezależnie od tego, czy Ci się to podoba czy nie, takie są fakty. I, cholera, 3 dni temu Paola była z Kwazimierzem na prześwietleniu, właśnie po to, żeby się upewnić, zobaczyć, co "tam rośnie". I, szczerze mówiąc gdzieś mam Twoje prawo do "zadawania pytań", jeśli nie pomyślisz nawet przez chwilę przed naciśnięciem "enter". Wiesz dlaczego? Bo, z tego co czytam,nie widzę jakiejkolwiek wiedzy nt. psów, schronisk, tymczasów, a nawet leczenia i diagnostyki zwierząt poschroniskowych. Quote
Kate I Luka Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='szmaja']Przeczytałeś, że Kwazimierz był już kilkukrotnie konsultowany u weta, prawda? Wiesz zapewne, jaki czas spędził w DT, tak? Zapewne również orientujesz się, jako student weterynarii, w jakim stanie są psy po wyjściu ze schroniska i jaki jest sens wykonywać wtedy badania krwi itp., prawda? Wiesz zapewne, jako student weterynarii, że aby dobrze zdiagnozować psa, trzeba go najpierw doprowadzić "do stanu używalności", że trzeba odkarmić, ogrzać i poobserwować zwyczajnie, prawda? Wiesz zapewne, że na leczenie, diagnostykę psa potrzebne są pieniądze, niemałe i należy je skadś zorganizować.Ten pies nie miał czasu - nie mógł czekać "spokojnie" w schronisku, aż znajdziemy mu rewelacyjny docelowy dom (choć próbowałam, jeśli szukałeś domu jakiemukolwiek psu, to zapewne wiesz, o czym mówię) - wyjrzyj za okno, zobacz, ile jest stopni, przejdź się do schroniska i policz na palcaach jednej ręki ogrzewany boksy. Ten pies, Kwazek, dzięki Paoli, ma szansę dojść do siebie w domowych warunkach, ma szansę na znalezienie świetnego domu właśnie dzięki swojej popularności - niezależnie od tego, czy Ci się to podoba czy nie, takie są fakty. I, cholera, 3 dni temu Paola była z Kwazimierzem na prześwietleniu, właśnie po to, żeby się upewnić, zobaczyć, co "tam rośnie". I, szczerze mówiąc gdzieś mam Twoje prawo do "zadawania pytań", jeśli nie pomyślisz nawet przez chwilę przed naciśnięciem "enter". Wiesz dlaczego? Bo, z tego co czytam,nie widzę jakiejkolwiek wiedzy nt. psów, schronisk, tymczasów, a nawet leczenia i diagnostyki zwierząt poschroniskowych.[/QUOTE] :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: Quote
Kate I Luka Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 A ja nieskromnie powiem, że wysłałam maaaasę maili z informacją o naszym biedaku, i o akcji jaką organizujemy. ----- Original Message ----- From: ... To: Oferta Jettouristic Poland ; Dylizans Travel Gdansk ; Dylizans Bialystok ; Dworzec PKS Gdansk ; Nefi Durak ; Duo-Tour Lublin ; Duet Bobrowniki ; DRUKARNIA G&G - Jaworzno ; Dromas Skoczow ; DREAMTOUR ; Dream Travel Lublin ; DREAM TOUR ; Adam Drabek ; [email][email protected][/email] ; dorota travel suwalki ; Dominika Sroda Wlkp. ; Dominet-Tour Plock ; Krzysztof Domagalski ; Dolomity Katowice ; DOLCE TRAVEL Gliwice ; DANUTA DOBRUK-PŁKA ; Joanna Dobosz ; DMC Wroclaw ; DENAR P.H.U. MONIKA PISKORSKA ; Delta Travel Krakow ; Delta Tour Warszawa ; DELTA BIURO PODROZY ALEKSANDRA ; DELFINELLA ; DELFIN TRAVEL MARIUSZ DUBIEL ; Delfin Drawsko Pomorskie ; Delf Travel Lodz ; Dekatlon M-Opole ; Dekatlon M - oddział Wałbrzych ; Debica Travel Debica ; weryfikacja danych ; Danusia ; Daniel ; Daniel ; Dana B.U.T. Ostroda ; Damptour Gdansk ; Damptour Cieszyn ; Damis Travel Warszawa ; Damar Krakow ; Daltras S.C. Grudziądz ; Dalmacja Tour Warszawa ; Dal Chorzow ; Dako Gliwice ; Daga Gliwice ; Dabek Travel Inowroclaw ; Czartur Leszno ; Monika Czaplak ; cytra ; CUT Rzeszow ; Cumulus Poznan ; Cross Swietochlowice ; Crodo Puck ; Cristal Travel Białystok ; Cristal Travel Bialystok ; Crear Travel Warszawa ; Corrina Ciechanow ; CORRINA ; Coral-Tour Lublin ; Contur Warszawa ; Conti S.C. Chorzów ; Conti Kluczbork ; CONSCIOUS Food Generation Warszawa ; Concordia Bydgoszcz ; Concord P.U.P.H. Bielsko Biala ; COMTRAVEL SP. Z O.O. ; Com-Tour Oswiecim ; Compass Lublin ; TRADE & TRAVEL COMPANY ; Comfort Travel Chelm ; Comfort Lines Gliwice ; Columbus Rzeszow ; Columbus Lodz ; Columbus Krakow ; Colosseo Krakow ; Coliber Wroclaw ; COGITO SP. Z O.O. CENTRUM ; COFFE TRAVEL SP. Z O.O. ; Travel Club ; CLUB TRAVEL ; Club Holiday Poznan ; CLM Holidays Krakow ; Cleopatra Sosnowiec ; Katarzyna Ciesielska ; Ciesielska Travel Raciborz ; Ciesielska Travel Raciborz ; Cichon Reisen Bielsko Biala ; Chorwacja.com Krakow ; Chortycia Przemysl ; Cheops Świętochowice ; Chaspik Kaliningrad ; Chaspik Kaliningrad ; Chaspik Kalingrad ; [email][email protected][/email] ; Cepelia Tourist Warszawa ; centrum Wymiany Polska-Japonia Tarnowskie Gory ; Centrum Uslug Turystycznych Szczecinek ; Centrum Turystyki Targowek Warszawa ; Centrum Turystyki sp. z o.o. Krakow ; Centrum Turystyki i Edukacji Wroclaw ; Centrum Turystyki ; CENTRUM TURYSTYKI ; Centrum Turystyczne Brzesko ; Centrum Promocji Suwalszczyzny Suwałki ; Centrum Promocji i Last Minute Krakow ; Centrum Podrozy Siara Krzysztof Radom ; Centrum Podrozy Portu Lotniczego Bydgoszcz ; CENTRUM PODROZY MARIUSZ ; Centrum Obsługi Turystyki Gdańsk ; Centrum Krakow ; Centrum Krakow ; Centrum Edukacyjno Turystyczne Bialystok ; Centrum Dzierżoniów ; centrum agencja ; Central Serwis Warszawa ; Center Travel Centrum podróży PKS Słupsk ; Centaur Warszawa ; Celtur Bydgoszcz ; Cech Rzemiosl i Przedsiębiorstw Ruda Śląska ; CASTELLOS ; Car-Tourist Bydgoszcz ; Carolus Biala Podlaska ; Capri Rybnik ; Campus Sp.z o.o. Wrocław ; Campus Sp.z o.o. Warszawa SGGW ; Campus Sp.z o.o. Warszawa ; Campus Sp.z o.o. Poznań ; Campus Sp.z o.o. Katowice ; Campus SP.z o.o. Gdańsk ; Campus Sp. z o.o.Łódź ; Campus Sp. z o.o. Warszawa PW ; Campus Sp. z o.o. Kraków ; Campus Sp. z o.o. Iława ; Camel Travel Gdynia ; Bydgostia Bydgoszcz ; Butryn Travel Malbork ; But-mokotow ; BUT Warszawa ; Bussines Travel Gdańsk ; Business Travel Service Krakow ; BUSINESS TRAVEL GMBH ; Business Travel Club Piaseczno ; Busferie Kielce ; Bus Media Katowice ; Monika Burczyńska ; Bumerang Krakow ; BTC-Orlowska Warszawa ; BTC Orlowska Warszawa ; BT ZNP LogosTour Poznań ; Britas Reisen Szczecin ; Brisen Kaliningrad ; Brawo Warszawa ; Bravo Poznan ; Bratniak Gdynia ; Bradiaga Puławy ; BP OCHOTA ; BP Kontynent Krakow ; BP Ikar Sosonowiec ; BP Gwarancja ; BP Gandalf Częstochowa ; Bożek Kraków ; Bozena-Travel Warszawa ; BOZENA - TRAVEL&STARTPOL ; Botanik Kalisz ; Bosman Krakow ; bort pttk gdynia ; bort panorama brzeszcze ; Bonzai Katowice ; bon voyage nowy targ ; bolorama glubczyce ; Bohemia Travel ; bogart gdansk ; bmb group olsztyn ; blue sky travel poznan ; blue sky travel poznan ; BLUE MEDIA GROUP S.C. ; blizej slonca gdynia ; [email][email protected][/email] ; [email][email protected][/email] ; Biuro.Podrozy.Fiesta ; Biuro Usług Turystycznych Agencja Ubezp. - Ostrów Mazowiecki ; biuro uslug turystycznych zary ; biuro turystyki FWP lodz ; BIURO TURYSTYCZNO-UBEZPIECZENIOWE ; biuro turystyczne rybnik ; Biuro Turystyczne Izyda ; Biuro Turystyczne Eden Wrocław ; biuro turyst.-handl.-uslu. zabkowice ; biuro t-u-h merkury nysa ; Biuro TRC ; Biuro Travelbp ; Biuro Sunny Holiday ; Biuro Salon Sprzedazy i Serwis ; BIURO PODRÓŻY Ursynów ; Biuro Podróży Gorzkiewicz ; Biuro Podróży EPOKA IMPREZ Kraków ; BIURO PODROZY LICENCYJNE ; biuro podrozy konin ; biuro podrozy beata kostrzewa ; Biuro Podrozy Aleksandra Pach & Ewa Nikiel Bielsko Biala ; BIURO PODROZY "PANORAMA" ; BIURO PODROZY "KA2" KAROLINA ; Biuro Podr. Krzysztof Kolumb ; BIURO HANDLOWO -TURYSTYCZNE ; Biuro ewyjazdy ; Biuro Dudek Travel ; Biuro AIRTOURS Balice ; Biuro 360 Travel ; Berlin ; Gromada Bydgoszcz ; Gromada Gdańsk ; Gromada Giżycko ; Gromada Katowice ; Gromada Kielce ; Gromada Kraków ; Gromada Lublin ; Gromada Lódź ; Gromada Nowy Sącz ; Gromada Nowy Targ ; Gromada Olsztyn ; Gromada Piła ; Gromada Poznań ; Gromada Przemyśl ; Gromada Puławy ; Gromada Radom ; Gromada Rzeszów ; Gromada Tarnów ; Gromada Włocławek ; Gromada Warszawa ; Gromada Wrocław ; Gromada Zakopane ; bitur swarzedz ; bitur swarzedz ; bit-bort rabka ; Bit ; bispol krakow ; bis- travel bystrzyca klodzka ; bioton-tour warszawa ; binon warszawa ; binex-tourist koszalin ; binex-tourist koszalin ; Binasol Czestochowa ; big travel zawiercie ; big travel mins mazowiecki ; bielpol warszawa ; BIELPOL ; Katarzyna Biegańska ; biebrza lomza ; Go Holiday Bielsko- Biała ; bial-tur bialystok ; bhu promotion wroclaw ; betra travel lublin ; betimex czeladz ; Besttravels ; best travel poznan ; best tourist warszawa ; best harctur warszawa ; best harctur warszawa ; best choice poznan ; beskid-tour bielsko-biala ; beskid trans zywiec ; bertur warszawa ; bermuda travel krakow ; bentur lodz ; benten nowy targ ; beltur laziska ; BELLISIMA ; beduin gorzow ; beatur lublin ; bea-travel cieszyn ; bea-tourist warszawa ; bea-tourist warszawa ; [email][email protected][/email] ; Reminek Beata ; beata gorzow ; bea czechowice ; basia tour lodz ; basia tour lodz ; bar-tur warszawa ; Bartek Bielsko Biala ; BAROTUR ; barkost gdynia ; barbatur krakow ; barbara warszawa ; barbara warszawa ; barbara travel rzeszow ; Barbara travel Olawa ; barbara tarnow ; barbados opole ; BAMOS S. BARTOS ; baltway gdynia ; baltona gdynia ; BALTIK-TUR ; balticana gdynia ; baltica travel lomza ; Baltic Exotic Kaliningrad ; balt tur sopot ; bakar katowice ; bajer&bajer olsztyn ; bajer gliwice ; bah chorzow ; babilon kalisz ; BAAS BOZENA STASYSZYN ; TRAMP B.U.T. ; RENATA TOUR B.U.T ; B.P.TWISTER ; b.p. turystyki bialystok ; B.P. Magellan - Agata Graczyk ; b.p. barbara rosowska-laskus gorzow ; GLOB-TOURIST INTERNETOWE B.P ; B eures ; azymut wyszkow ; AZUL HOLIDAY S.C. ; AxelTravel Lubin ; AXEL GROUP ; AWTRAVEL ; AW-INWEST Puławy ; AVO BIURO PODROZY ; Avantix ; AVANGARDE AGENCJA POLSKA ; Autours ; autour slupsk ; aut lebork ; Auroland S.C. Bytom ; auroland bytom ; aumatur sieradz ; atut poznan ; Atury Kaliningrad ; atur travel leszno ; atur poznan ; ATUM ; atp centrum podrozy warszawa ; ATOS-TRAVEl Cieszyn ; atol pabianice ; atm poznan ; atlas travel warszawa ; atlas travel service poznan ; atlas travel czerwionka ; atlas tours zory ; Atlas Tours Rybnik ; atlantis bielsko-biala ; atir krakow ; atena oswiecim ; atena legionowo ; atas poznan ; atana travel krakow ; at travel ; AT PODROZE ; ASTUR BIURO PROMOCJI I TURYST. ; astra-tour katowice ; [email][email protected][/email] ; AS Zawiercie ; AS Chrzanow ; Aryton ; Aryl Swiecie ; ARX Raciborz ; Artus Tourist Nowy Sacz ; artur.waw.pl ; Artur Stalowa Wola ; Arti-fex Warszawa ; ARTI TRAVEL A.T. BERNADETA ; Ars Tour Gdynia ; Arn Dilek ; Arkol B.T.Tramp Bydgoszcz ; [email][email protected][/email] ; ARKADIA BIURO PODROZY ; Arkadia B.T. Tarnów ; Arizona Wroclaw ; Ariola Kalininingrad ; Arcano Czempin ; Arcadia Travel Rybnik ; Arc Tours Poznan ; Arabella Kaliningrad ; AQUASPORTS NURKOWE BIURO ; Apter B.T. Żywiec ; Aprico Tour ; APOLONIA TOUR ; Apollo, Apollo Tour Szczecin ; [email][email protected][/email] ; Anza Rybnik ; ANTUR Sp.z o.o. Leszno ; An-Travel Kłodzko ; Antonina Zabrze ; Antiqua Wroclaw ; Anter Koszalin ; Antavia Krakow ; Antalek Krakow ; Anntom-Travel Ostrow Mazowiecki ; Anna Zabrze ; Anna Travel Niepodleglosci Warszawa 1 ; Anna Travel Marszalkowska Warszawa 2 ; Anna Tours Jarocin ; Anna Tour Krakow ; An-Ja Zabrze ; Andar Wegrzyce Wielkie ; Andar Wegrzyce Wielkie ; Ancora ; Anaconda Bydgoszcz ; AN Travel Gdansk ; AMT-TUR ; Am-Tour Lublin ; Amta ; AMS Warszawa ; Amigos Olawa ; Amigos Olawa ; AMIGOS B.B SP. Z O.O. BIURO PODRÓŻY ; Amigo Tychy ; Amigo Holding Jelenia Gora ; Amida Bielsko Biala ; Amico-Tour Poznan ; Amex Polska Wroclaw ; AMER-TOUR Inowrocław ; American Travel Warszawa ; Amdar Zamosc ; AMBRA ; Amber sp. z o.o. Warszawa ; Amadeusz II Bytom ; Amadeo Bydgoszcz ; ALVIS ; Altur Sosnowiec ; Al'Tour Stargard Szczecinski ; Altis Sopot ; Alternativ Tours Wroclaw ; Altair Katowice ; Alta Tour Wejherowo ; alper ; Alper ; ALPASLAN ; Almatur Wroclaw ; Almatur Walbrzych ; Almatur Szczecin ; Almatur Sosnowiec ; Almatur Poznan ; Almatur Opole ; Almatur Lublin ; Almatur Gdansk ; Almatramp Lodz ; Almar BIL ; ALLTOUR MONIKA GAZUR ; Alkon Lodz ; Alipol Krakow ; Alicja Turek ; Alicja Ostrow Wlkp. ; Alga Bytom ; ALFA-TOUR ; ALFASTAR ; Alfa Travel Warszawa ; Alfa Star Spolka Jawna Radom ; ALFA STAR B.P. ; Alfa B.P. Rybnik ; ALEXIM TRAVEL ; Alex Agency Katowice ; Aleksandra Travel Warszawa ; ALEKSANDRA Łódź ; Aleksandra Gdansk ; Aleksandra ; Aleksander Ostrów Wlkp ; Aleksander Kalisz ; Alderan Mikolow ; Alco-Tours Kafarski Ostrow Wielkopolski ; Albertina ; Albatros Olesnica ; Albatros Kraków ; [email][email protected][/email] ; Aktiv Tours Gdansk ; AKTIV TOUR CENTRE ; Akropolis Olkusz ; Akces Sp. z o.o. Poznan ; Akces Pruszkow ; Akapulko Elblag ; Air Tours Poland Warszawa ; Air Tours Poland Poznan ; Air Club Warszawa ; Agro-Tur Piotrkow Trybunalski ; Agora Wroclaw ; [email][email protected][/email] ; Agnieszka C ; Agnes Gdynia ; Agma-Tour Gdansk ; Agent Ubezpieczeniowy Legionowo ; Agenda Poznan ; AgencjaReklamyTestSpzoo ; AGENCJA TURYSTYKI ; Agencja Turystyczna Warszawa ; AGENCJA TURYSTYCZNA URSZULA ; Agencja Turystyczna TOK Tarnowskie Gory ; Agencja Turystyczna S.C. ; AGENCJA TURYSTYCZNA PIOTR ; Agencja Turystyczna P.P.H. Ozimek ; Agencja Turystyczna P.P.H. Ozimek ; Agencja Turystyczna Bernadeta Kajder Wejherowo ; Agencja Turystyczna ; Agencja Podróży Żółty Jeż ; Agencja Just Płońsk ; Agencja H.A.S. Wesola ; Agencja Artur.waw ; Agencja Alfa Elblag ; Agamax ; Aga Travel Bielsko Biala ; AGA TRAVEL Bielsko Biala ; AGA BIURO PODROZY ; Africana-Travel Warszawa ; ADVENTURER ; Adventure Torun ; ADMI Poznan ; Adamar Gdansk ; Adalbert Ostrowiec Sw. ; Ada Travel Zory ; Ad art Wroclaw ; ACTIVE TRAVEL ; Activ Travel Warszawa ; Activ Travel Warszawa ; Accord Szamotuly ; Acapulco Wroclaw ; Absens Carens Warszawa ; Absens Carens - Rybnik ; Leotour Abrahama ; Abex Kielce ; ABC Travel Debica ; ABC Poznań ; ABC Poznań ; ABC Poznan ; ABC Biuro Podróży 6 ; ABC Biuro Podróży 5 ; ABC Biuro Podróży 4 ; ABC Biuro Podróży 3 ; ABC Biuro Podróży ; ABC Biuro Podróży ; ABC B.T. Warszawa ; Aaron PPHU Pabianice ; AAL-Tourist Gdansk ; a.w.travel olsztyn ; a.s. szczecin ; A.Rumiński ; a.b.s. warszawa ; A&A Tur Warszawa ; 5 stars club katowice ; 5 STARS CLUB BIURO PODROZY ; 4 SUN SAJDAK ROBERT ; 3go Krakow ; 1000 MIAST ; Agencja Turystyczno - Ubezpieczeniowa "ANUBIS" Sent: Wednesday, November 29, 2006 4:35 PM Subject: Nie pozostańcie obojętni Kochani !!! Od 4.12 do 7.12 w Katowickim kinie Światowid będzie grany film pt. "Bezpańskie psy". Kwaziu, schroniskowy pies, aktualnie przebywający u pewnej miłej dziewczyny, która przygarnęła go do czasu znalezienia mu prawdziwego domku, będzie HONOROWYM PARTONEM TEGO FILMU. więcej info o filmie bezpośrednio na stronie kina: [url]http://www.swiatowid.katowice.pl/[/url] Przed każdym seansem będzie akcja zbiórki pieniążków na Kwazia, prócz tego przez cały tydzień przy kasie będzie umieszczona puszeczka do której zbierane będą datki na naszą gwiazdę. Pierwszego dnia wyświetlania filmu - czyli 4.12 przed premierą czyli od godziny 18.00, będzie największa akcja zbiórki. JUŻ TERAZ ZAPRASZAMY WSZYSTKICH Z WAS, KTÓRZY SĄ W STANIE NAS TEGO DNIA ZASZCZYCIĆ SWĄ OBECNOŚCIĄ, ORAZ SKROMNYM DATKIEM. PAMIĘTAJCIE - KAŻDA ZŁOTÓWKA SIĘ LICZY , BO KWAZIOWI ROŚNIE GUZ NA PLECKACH - SZYJI, ORAZ TRZEBA MU POROBIĆ WIELE BADAŃ ... Kwaziu jest już także po sesji fotograficznej robionej przez reporterów gazety Echo Miasta, i w wydaniu Katowickim w najbliższy czwartek 30.11.2006 będzie informacja o filmie, oraz Kwaziulkowej akcji.... Jutro także będzie nagrywany wywiad z opiekunką Kwazia dla Radiowej Trójki, a najprawdopodobniej będzie również spot reklamowy akcji w TVP 3. W załączniku posyłam info na temat Kwazia. Pozdrawiam, Kasia PS. Prześlij dalej, jeśli możesz. [B]To tylko 1 z 5 maili jaka poszła do równie wielkiej ilości adresatów. I co? Dziś otrzymałam tylko 1 odpowiedź na maila: [/B] :-( :-( :-( :-( [QUOTE]Witam Czy jest może jakiś numer konta na który można przekazywać pieniądze na Kwazia? pozdrawiam Iza[/QUOTE] [B]XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX[/B] Łatwo tylko pisać, że coś nie tak, że komuś się coś nie podoba.... Gdyby każdy zrobił choć 1 krok w kierunku dowolnego psa w potrzebie śmiem twierdzić, że nie było by AŻ TYLU wątków: psy w potrzebie.... /// Oczywiście nikomu nie ujmuję żadnych zasług, bo baaaardzo wielu z Was robi co może. Piszę tu o tych nielicznych. Quote
Szymon_xxx Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='szmaja']Przeczytałeś, że Kwazimierz był już kilkukrotnie konsultowany u weta, prawda? Wiesz zapewne, jaki czas spędził w DT, tak? Zapewne również orientujesz się, jako student weterynarii, w jakim stanie są psy po wyjściu ze schroniska i jaki jest sens wykonywać wtedy badania krwi itp., prawda? Wiesz zapewne, jako student weterynarii, że aby dobrze zdiagnozować psa, trzeba go najpierw doprowadzić "do stanu używalności", że trzeba odkarmić, ogrzać i poobserwować zwyczajnie, prawda? Wiesz zapewne, że na leczenie, diagnostykę psa potrzebne są pieniądze, niemałe i należy je skadś zorganizować.Ten pies nie miał czasu - nie mógł czekać "spokojnie" w schronisku, aż znajdziemy mu rewelacyjny docelowy dom (choć próbowałam, jeśli szukałeś domu jakiemukolwiek psu, to zapewne wiesz, o czym mówię) - wyjrzyj za okno, zobacz, ile jest stopni, przejdź się do schroniska i policz na palcaach jednej ręki ogrzewany boksy. Ten pies, Kwazek, dzięki Paoli, ma szansę dojść do siebie w domowych warunkach, ma szansę na znalezienie świetnego domu właśnie dzięki swojej popularności - niezależnie od tego, czy Ci się to podoba czy nie, takie są fakty. I, cholera, 3 dni temu Paola była z Kwazimierzem na prześwietleniu, właśnie po to, żeby się upewnić, zobaczyć, co "tam rośnie". I, szczerze mówiąc gdzieś mam Twoje prawo do "zadawania pytań", jeśli nie pomyślisz nawet przez chwilę przed naciśnięciem "enter". Wiesz dlaczego? Bo, z tego co czytam,nie widzę jakiejkolwiek wiedzy nt. psów, schronisk, tymczasów, a nawet leczenia i diagnostyki zwierząt poschroniskowych.[/quote] zostawie to bez komentarza, widze ze nic tu po mnie. Cudowne, sterylne towarzystwo dogomanii. Wystarczylo zadac pare - niekomfortowych - pytan a juz robi sie polowanie na czarownice. Nie wiem co to za trudnosc - pytanie, odpowiedz. Jade wiec na wlasne podworko a dokladnie do schroniska ktoremu pomagam - tam nie atakuja za chec pomocy a tu jezeli ktos poczul sie urazony, zdenerwowany moimi postami z gory przepraszam Quote
szmaja Posted December 1, 2006 Author Posted December 1, 2006 [quote name='Szymon_xxx']zostawie to bez komentarza, widze ze nic tu po mnie. Cudowne, sterylne towarzystwo dogomanii. Wystarczylo zadac pare - niekomfortowych - pytan a juz robi sie polowanie na czarownice. Nie wiem co to za trudnosc - pytanie, odpowiedz. [/quote] Na które z Twoich pytań nie udzielono odpowiedzi? I na które z moich Ty jej udzieliłeś? Quote
Aganiok Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Szymon a i owszem, dogomania to specyficzne i jak to określiłeś "sterylne" towarzystwo. Ale dzięki temu udaje się nam jakoś wspólnie działać i wyciągać psy ze schronów. Nikt nikogo tu na siłę nie trzyma. Nie uważam, żeby pytania zadane przez Ciebie były niewygodne. One były po prostu bez sensu. Tak jak Twoja "diagnoza" grzybicy na podstawie zdjęć Kwazia. Kwazio ma dobrą opieką, w porównaniu do tego co jeszcze miał w schronie - rewelacyjną i jestem pewna, że dziewczyny robią co mogą aby była najlepsza z możliwych. Quote
Recommended Posts