Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro o 15 jesteśmy na Muchowcu,na spacerku.
W przyszłym tyg.idziemy na punkcję torbiela,którego Kwaziu ma między łopatkami.
Bieguna ustaje,ale cały czas jest na diecie:(
Ciocia Ania będzie jutro na spacerku,z Niki na Muchowcu...Kwaziu tęskni:lol:
O 15???
Pozdrowienia dla Cioć Kwazkowych:loveu:

Posted

A tak wogóle,to Kwaziu baaaardzo grzeczny:iloveyou:
Zostaje sam w domku na 4godz.nic złego nie nabroii.
Dostaje 4razy dziennie kurczaczka z warzywami(marchew,buraki,pietrucha i seler)plus ryż.Ale i tak jakby mu pozwolić to zjadłby SŁONIA z łapami?
Lubi dzieci,toleruje koty,pomalutku wykonuje polecenia,typu:na miejsce...
Absolutnie nie jest psem który wykazuje cechy AGRESYWNE!!!!!
O 15 na Muchowcu,kto może zapraszamy.:multi:

Posted

Właśnie jesteśmy po spotkaniu z Kwazim. :multi: :multi: :multi:
Była też Ania ze swoja Niki. :multi: :multi: :multi:

Pieski się świetnie bawiły, Kaziu to radosny, pogodny pies, pełny miłości i zaufania. Z Olą, jest od tygodnia, a już stanowią wspaniały duet, przychodzi na zawołanie, nie odstępuje jej na krok (prawie, bo zaaferowany psami wokół był nieziemsko)

Co do jego choroby - faktycznie piesek jest "pokręcony", Szyja za krótka, oczka troszkę dziwne, chód w stylu po 8 piwach Ale to wszystko czyni z niego naprawdę wyjątkowego i przecudownego psa. Widać , że ruchowo zdecydowanie odstaje od standardu, ale w niczym mu to nie przeszkadza i wcale nie był wolniejszy od Gastona czy Niki.
W Kwazku jest tyle życia, radości i ochoty do zabaw, jakby jego inność nie była dla niego niczym szczególnym.

Psy zaliczyły także kąpiel w stawie, i miały wieeeelka frajdę z tego powodu.

Kwaziu potrzebuje pilnie konsultacji lekarskich. Biegunki już ustają, strupki na ciele się goją. Tkanki mięśniowej coraz więcej.
Ale zdecydowanie trzeba przebadać go całego, łącznie z usg narządów wewnętrznych by wykluczyć jakieś anomalie ukryte.
Naszym zdaniem jeśli jego choroba polega tylko na zbyt krótkiej szyji i pokręconej sylwetce to jest to pies, który da sobie radę przy pomocy oczywiście dobrego człowieka, który się nim odpowiednio zaopiekuje.

Jesteśmy pod wrażeniem, że pies tak inny, ma w sobie tyle życia i chęci do zabaw.
[B]Po prostu jest kochany.[/B]:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Witamy nasze Cioteczki Kwazkowe bardzo serdecznie i cieplutko:calus:
Spacerek był poprostu pyszny,dwie i pół godzinki biegania,cwałowania,radości i szczęśliwości.Dziękujemy!!!:Rose:
Po 19,sprawozdanie , podsumowujące tygodniowy pobyt Kwazia u cioteczki Oleczki.Przyjechał w zeszłym tygodniu,dokładnie po 19.No i kolejna porcja zdjęć spacerkowych.
Ciociu La Pegaza,karmy jeszcze nie ma:(

Posted

Niestety, zdjecia beda dopiero jutro.. Z powodu braku kabelka nie mam jak ich teraz zrzucic.. Echh..
Pare slow ode mnie - Kaziu :) faktycznie przytyl.. tzn. nadal budzi powszechne zainteresowanie, ale majac skale porownawcza jak wygladal tydzien temu jest zdecydowanie lepiej:) Zgodze sie, ze teraz nalezy mu zrobic badania, moze na poczatku wystarcza krwi i moczu, no i USG - Olu w kwestii transportu i towarzystwa :) zawsze mozesz na mnie liczyc..
Przywolanie - idealne.. w odroznieniu od naszych psow :evil_lol: , mysle ze sie ze mna zgodzicie Kasiu i Lukaszu:)
Jezeli nie przerazil Was widok i zapach mojej Niki - nie bylaby soba gdyby nie zaliczyla kazdego stawu, no i nie wytarzala sie - moze w kolejny weekend zrobimy powtorke?:evil_lol:

Posted

[quote name='Koperek']Te wasze opowiadania to miód na moje serce:loveu: Tak się cieszę!!!!!! Ale za malo fotek:roll: BARDZO PROSIMY o więcej i więcej i więcej i więcej i ...[/quote]

obiecuje, jutro z samego rana powstawiam..:)

Posted

[quote name='Ania_w']
Przywolanie - idealne.. w odroznieniu od naszych psow :evil_lol: , mysle ze sie ze mna zgodzicie Kasiu i Lukaszu:)
Jezeli nie przerazil Was widok i zapach mojej Niki - nie bylaby soba gdyby nie zaliczyla kazdego stawu, no i nie wytarzala sie - moze w kolejny weekend zrobimy powtorke?:evil_lol:[/QUOTE]

No niestety, nie wypada się nie zgodzić :eviltong: Gastonowi jakby słon na uszy nadepnął dziś. Nie wiem czemu, bo do tej pory nawet jak biegał z innymi psami to tak się nie zachowywał.

A spotkanko koniecznie trzeba powtórzyć :multi: :multi: :multi:

Posted

Jakie cudne pokrzywione :evil_lol: Uwielbiam takie "ewenemeny". Dobrze, ze juz grzeje dupalka..

A ja prosze o pomoc w sprawie bezbronnej Miski z podwroclawskiej miejscowosci, moze ktos bedzie mogl nam pomoc :-(
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2467941#post2467941[/url]

Posted

U nas cisza nocna...
Po spacerku wieczorno-nocnym.:)
W obiecanym podsumowaniu tygodniowym wiele newsów nie będzie.
Kwaziu,tak jak wyczułam,jest psiakiem Kosmicznym!!!:iloveyou:
Od pierwszych chwil nawiązuje kontakt wzrokowy z człowiekiem-wie kto,co,i na ile.Ma bardzo zrównoważoną psychikę.
Nie boi się ruch samochodowego,nieoczekiwanych hałasów-świetnie wtopił sięw ruch uliczny:)
Kocha ludzi,dzieci,toleruje koty!,przy czym odróżnia swojego opiekuna.
Jest psem typowo rodzinnym-piecuch,jego życie to dzielenie życia z rodziną-stróż żaden,obronny tym bardziej.
Totalny pacyfista!!!:lol::lol::lol::lol::lol:
Może zostawać sam w domu(na razie sprawdziło się najdłużej5godz.)nie na brudzi,nic nie zniszczy.Obawy były, ale po to jest u mnie żeby sprawdzić wszystkie warianty lub prawie wszystkie:):):loveu:
Cieszę się że pomimo ogólnego wychudzenia,ostrej biegunki-przy odpowiedniej diecie i lekach zdołał przybrać delikatnie na wadze:multi::multi:
A co dalej-czas pokaże...