karolina2090 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Witam, chciałabym pojechać z psem na mazury pod namioty. Chciałabym pojechać nie w jakieś bardzo zaludnione miejsce, najlepiej w lesie i przy jeziorze:) To będzie pierwszy pobyt na mazurach i w ogóle nie mam pojęcia gdzie się wybrać. Internetowych ogłoszeń wcale nie jest tak dużo, a jeśli już coś znajdę to albo pies musi być cały czas na smyczy albo pobyt za dwie os +pies to jakiej 50 zł. Prosiłabym bardzo o pomoc:) Quote
daderma Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Cześć ;) Wiesz -trudno mi sobie wyobrazić żeby pies ( zwłaszcza,, budzący respekt") biegał sobie po polu namiotowym luzem. Ludzie są różni, mogą też różnie reagować,mogą Twojemu psu niezależnie od jego rozmiarów dawać do jedzenia różne rzeczy. Zaletą fajnego pola namiotowego na Mazurach jest to że jesteś w lesie, parę kroków od namiotu i pies niech sobie hasa luzem. Oczywiście uważaj na kleszcze i ustal adres i tel. najbliższego weta. Polecam pola namiotowe nad Nidzkim- Drapacz, Bobrowa- to duże pola namiotowe, Mały Lasek- to jest kameralne.Popatrz na mapy.Jeśli chodzi o ceny to nie wiem.Fajne jest również pole namiotowe nad jez. Wiartel. pozdrawiam Quote
karolina2090 Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Wiem, że nie wszyscy ludzie lubią psy i niektórzy się ich boją. Ale to jest bardzo łagodny pies (owczarek australijski) i wychowywała się wśród dzieci. Poza tym chodzimy z nią do lasu gdzie ludzie biegają, jeżdżą na rowerze i ona nawet do nich nie podchodzi, oduczyliśmy jej tego, a nie chce trzymać cały czas psa na smyczy. Dziękuje za informacje i pozdrawiam:) Quote
joanna83 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Podłączę się do tematu, bo w tym roku postanowiliśmy spędzić rodzinne wakacje pod namiotem. Waham się jeszcze, czy damy radę z całą ekipą i szukam miejsca, gdzie można będzie zabrać dwa psy (jednego dużego niekoniecznie spokojnego i łagodnego oraz małego szczekacza) i trzylatkę. Oczywiście nie ma mowy o tym, żeby psy biegały luzem po polu namiotowym, ale chcielibyśmy mieć możliwość odejścia dalej, na niestrzeżone kąpielisko, aby duży pies mógł się wykąpać nie przyprawiając nikogo o zawał serca. W grę wchodzą właśnie mazury. Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie moglibyśmy się wybrać z tym towarzystwem? :) Quote
malagos Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ja co roku jeżdżę do Swaderek koło Olsztynka. Wprawdzie nie zabieram psa, ale dużo ludzi przyjeżdża z czworonogami (w tym z kotami). Pies ma pobyt gratis, bo właściciel pola, pan Krzysztof jest wielkim miłośnikiem psów, ma ślicznego berneńczyka. Pole jest duże, w lesie, w sezonie jednak może być ciut tłoczno. Ciągnie sie ze 3 km wzdłuż brzegu jeziora Maróz, czystego i dzikiego. Są 3 maleńkie plaże i kąpieliska, wypożyczalnią sprzętu wodnego, sklepik spożywczy i bar. Ceny w ub. roku to 8 zł od osoby dorosłej za dobę plus 8 za duży namiot plus 8 za prąd za dzień. Za samochód też coś, ale nie pamiętam. Jeździmy tam od 22 lat! I co roku spotykamy sie z dogomaniaczkami z Olsztyna, bo to tylko 30 km od nich :) Quote
joanna83 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='malagos']Ja co roku jeżdżę do Swaderek koło Olsztynka. Wprawdzie nie zabieram psa, ale dużo ludzi przyjeżdża z czworonogami (w tym z kotami). Pies ma pobyt gratis, bo właściciel pola, pan Krzysztof jest wielkim miłośnikiem psów, ma ślicznego berneńczyka. Pole jest duże, w lesie, w sezonie jednak może być ciut tłoczno. Ciągnie sie ze 3 km wzdłuż brzegu jeziora Maróz, czystego i dzikiego. Są 3 maleńkie plaże i kąpieliska, wypożyczalnią sprzętu wodnego, sklepik spożywczy i bar. Ceny w ub. roku to 8 zł od osoby dorosłej za dobę plus 8 za duży namiot plus 8 za prąd za dzień. Za samochód też coś, ale nie pamiętam. Jeździmy tam od 22 lat! I co roku spotykamy sie z dogomaniaczkami z Olsztyna, bo to tylko 30 km od nich :)[/QUOTE] [B] Malagos [/B]czy tam można gdzieś odejść dalej od tych plaż, żeby puścić psa do wody? Może ktoś jeszcze zna fajne miejsca na mazurach gdzie można pojechać z psami? Quote
lllukasz Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 W kwestii wakacji i swobodnego psiego biegania polecam niedaleko Mrągowa cemping: [url]http://gdzie**********.pl/miejsca/warminsko-mazurskie/mragowo/cemping.html[/url] Quote
Recommended Posts