adamowski Posted December 18, 2003 Posted December 18, 2003 mam pita jest to szczeniak na około 4 m i jest bardzo roztargniona ale niepokoi mnie jedna żecz niechce jeść z miski toli z dłoni albo z tależa dlaczego??? Quote
Kamilapon Posted December 18, 2003 Posted December 18, 2003 Być może jadła właśnie z talerza. Spróbuj dawać jej na talerzu. Pierw płaskim, potem głębszym i jak sie przyzwyczai przerzuć ją na miskę. Może coś jest nie tak z miską (np. zapach, albo za głęboka) Powodzenia Quote
adda Posted December 19, 2003 Posted December 19, 2003 Wydaje mi się, że jak zgłodnieje to zje i z miski. Pewnie, że przyjemniej się je z dłoni swojej pani, ale to kłopotliwe. Quote
Kufel Posted December 21, 2003 Posted December 21, 2003 Moze ta miske trzeba umyc ?? ..........pozdro :lol: Quote
Mała Posted December 21, 2003 Posted December 21, 2003 ja bym sie nie bawila tylko normalnie dawaj psu w misce,jak bedzie glodny to napewno zje powodzenia i smacznego Quote
coztego Posted December 21, 2003 Posted December 21, 2003 ja bym sie nie bawila tylko normalnie dawaj psu w misce,jak bedzie glodny to napewno zje Otóż to, żadnego cudowania. Żarcie do miski (ewentualnie możesz kupić nową, może z tą faktycznie coś jest nie tak- np. zapach!) i wcinać, jak nie chce to nie... Nauczy się szybciej niż przypuszczasz. :wink: Mój szczeniak przy matce był karmiony z ręki, jak przyszedł do mnie to dostał w misce i nie było najmniejszych problemów z dostosowaniem ;) Quote
ZEMAT Posted December 22, 2003 Posted December 22, 2003 Może zmień miskę i zacznij podawać tylko i wyłączeni jej smakołyki i dawać tylko z niski a potem można dawać coś innego :wink: Quote
adamowski Posted December 22, 2003 Author Posted December 22, 2003 a kolor i rozmiar mająl znaczenie?? Quote
adamowski Posted December 22, 2003 Author Posted December 22, 2003 mam na mysli rozmiar i kolor miski Quote
zalewska alcia Posted December 24, 2003 Posted December 24, 2003 Myśle że nie ma zaufania do miski tak jak ktoś tam wspomniał , woli jesc na podłodze tak jak mój ale też to wyleczyłam z czasem Quote
Matisse Posted December 24, 2003 Posted December 24, 2003 Ja tam tez bym sie z nia nie cackala, podstawiasz jej miche z jedzeniem tym co zwykle, jak przez 15 minut nie tknie to zabierasz i podajesz ta sama miske z tym samym jedzeniem w nastepnej porze karmienia, w koncu musi zjesc, jak zglodnieje to wymieknie, chyba, ze Zemat w dalszym ciagu ja bedzie podkarmial, to wtedy nici z przekonywania do miski. Quote
zalewska alcia Posted December 24, 2003 Posted December 24, 2003 ooooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjj tak Quote
Polin Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 Jak zglodnieje to powinna zjesc z miski, jezeli nie to sprobuj ja przekonac to jedzenia z miseczki. Moj 8-miesieczny psiak tez nie bardzo lubi jesc z miski ale wie juz ze jezeli nie zje z miseczki to nie dostanie nic. Pozdrawiam Quote
Polin Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 Jak zglodnieje to powinna zjesc z miski, jezeli nie to sprobuj ja przekonac to jedzenia z miseczki. Moj 8-miesieczny psiak tez nie bardzo lubi jesc z miski ale wie juz ze jezeli nie zje z miseczki to nie dostanie nic. Pozdrawiam Quote
ZEMAT Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 :evilbat: :evilbat: :evilbat: kup niebieską miskę o 10 cm średnicy :evilbat: :evilbat: :evilbat: Bo z mojej miski wtranżala wszystko co jej dam :lol: :lol: :lol: Quote
PIKA Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 z mojej miski wtranżala wszystko co jej dam :lol: :lol: :lol: To ma chyba każdy pies, żarełko w misce pana jest zawsze lepsze. :lol: adamowski jesli masz miske plastikową to może kup metalową. ie każdy pies znosi zapach "plstiku" albo "farby" uzytej do uzyskania koloru. Quote
ZEMAT Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 jego i moje psy żrą z michy plastikowej a u niego nie chce jeść ponieważ on nie wypażył michy :lol: Quote
Kamilapon Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 Mojemu micha nie robi różnocy - wchłania wszystko - nawet to co poza michą :wink: :D Quote
adamowski Posted January 3, 2004 Author Posted January 3, 2004 jego i moje psy żrą z michy plastikowej a u niego nie chce jeść ponieważ on nie wypażył michy :lol: a nie mogłeś mi odrazu powiedzieć że miske sie wypaża a tak propo przecież ona jest plastikowa i wsadzić do wżątku to sie roztopi Quote
PIKA Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 adamowski, jesli to miska specjalnie dla psa, a nie jakies plastikowe cienkie goowno to na pewno sie nie roztopi :D zresztą jak pies nie chce jeść z tej miski, to jak sie roztopi to i tak niewielka strata :wink: Quote
ZEMAT Posted January 3, 2004 Posted January 3, 2004 jeżeli to takie gooowno to wystarczy 15 sek w mikrofali a potem gorącą wodą umyć :wink: Quote
PIKA Posted January 6, 2004 Posted January 6, 2004 a jak i to nie pomoże :niewiem: To masz dwa wyjścia 1/ zmienic żarcie, a zostawic miske w spokoju. :lol: 2/ zmienić psa na takiego, któremu się Twoja micha spodoba :lol: Quote
adamowski Posted January 8, 2004 Author Posted January 8, 2004 To masz dwa wyjścia 1/ zmienic żarcie, a zostawic miske w spokoju. :lol: 2/ zmienić psa na takiego, któremu się Twoja micha spodoba :lol: to co mam jezidzić z misko i karmo do każdego jednego psa?? a pozatym chyba problem rozwiązany odstawiłem słodecze na bok i głodówka psa i teraz normalnie je z miche:D Quote
PIKA Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 to co mam jezidzić z misko i karmo do każdego jednego psa?? :evillaug: Może to nie głupi pomysł :evillaug: Quote
Recommended Posts