Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Być może jadła właśnie z talerza.

Spróbuj dawać jej na talerzu. Pierw płaskim, potem głębszym i jak sie przyzwyczai przerzuć ją na miskę. Może coś jest nie tak z miską (np. zapach, albo za głęboka)

Powodzenia

Posted
ja bym sie nie bawila tylko normalnie dawaj psu w misce,jak bedzie glodny to napewno zje

Otóż to, żadnego cudowania. Żarcie do miski (ewentualnie możesz kupić nową, może z tą faktycznie coś jest nie tak- np. zapach!) i wcinać, jak nie chce to nie... Nauczy się szybciej niż przypuszczasz. :wink:

Mój szczeniak przy matce był karmiony z ręki, jak przyszedł do mnie to dostał w misce i nie było najmniejszych problemów z dostosowaniem ;)

Posted

Ja tam tez bym sie z nia nie cackala, podstawiasz jej miche z jedzeniem tym co zwykle, jak przez 15 minut nie tknie to zabierasz i podajesz ta sama miske z tym samym jedzeniem w nastepnej porze karmienia, w koncu musi zjesc, jak zglodnieje to wymieknie, chyba, ze Zemat w dalszym ciagu ja bedzie podkarmial, to wtedy nici z przekonywania do miski.

• 2 weeks later...
Posted

Jak zglodnieje to powinna zjesc z miski, jezeli nie to sprobuj ja przekonac to jedzenia z miseczki. Moj 8-miesieczny psiak tez nie bardzo lubi jesc z miski ale wie juz ze jezeli nie zje z miseczki to nie dostanie nic.

Pozdrawiam

Posted

Jak zglodnieje to powinna zjesc z miski, jezeli nie to sprobuj ja przekonac to jedzenia z miseczki. Moj 8-miesieczny psiak tez nie bardzo lubi jesc z miski ale wie juz ze jezeli nie zje z miseczki to nie dostanie nic.

Pozdrawiam

Posted

:evilbat: :evilbat: :evilbat: kup niebieską miskę o 10 cm średnicy :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Bo z mojej miski wtranżala wszystko co jej dam :lol: :lol: :lol:

Posted
z mojej miski wtranżala wszystko co jej dam :lol: :lol: :lol:

To ma chyba każdy pies, żarełko w misce pana jest zawsze lepsze. :lol:

adamowski jesli masz miske plastikową to może kup metalową. ie każdy pies znosi zapach "plstiku" albo "farby" uzytej do uzyskania koloru.

Posted
jego i moje psy żrą z michy plastikowej a u niego nie chce jeść ponieważ on nie wypażył michy :lol:

a nie mogłeś mi odrazu powiedzieć że miske sie wypaża

a tak propo przecież ona jest plastikowa i wsadzić do wżątku to sie roztopi

Posted

adamowski, jesli to miska specjalnie dla psa, a nie jakies plastikowe cienkie goowno to na pewno sie nie roztopi :D

zresztą jak pies nie chce jeść z tej miski, to jak sie roztopi to i tak

niewielka strata :wink:

Posted
a jak i to nie pomoże :niewiem:

To masz dwa wyjścia

1/ zmienic żarcie, a zostawic miske w spokoju. :lol:

2/ zmienić psa na takiego, któremu się Twoja micha spodoba :lol:

Posted

To masz dwa wyjścia

1/ zmienic żarcie, a zostawic miske w spokoju. :lol:

2/ zmienić psa na takiego, któremu się Twoja micha spodoba :lol:

to co mam jezidzić z misko i karmo do każdego jednego psa??

a pozatym chyba problem rozwiązany odstawiłem słodecze na bok i głodówka psa i teraz normalnie je z miche:D