pembrokegirl Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Witam! Myślałam nad uprawianiem sportu z moim corgi (przybędzie do domu w maju:)). Tylko nie wiem co do końca i jak. W mini agillity raz widziałam corgi , a frisbee raczej nie. Corgi ma albowiem skłonności do chorób kręgosłupa. Do głowy wpadło mi jeszcze pasienie i tropienie. Pasące corgi widziałam, a o tropiących słyszałam i czytałam. Ale co z tego będzie??? Pomocy!!!! Quote
Frytela Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Corgi nadaje się do wielu sportów. Są to psy bardzo aktywne. Owszem zgodzę sie że maja skłonności do chorób kręgosłupa, lecz gdy pies jest trenowany w odpowiedni sposób, nie ponad jego możliwości ryzyko urazów jest znikome. Najważniejsze jest aby pies miał silne mięśnie grzbietu. Według mnie corgi bez problemu da sobie radę z frisbee, mojej znajomej cardigan to ubóstwia :) Agility, dog trekking itp itd :) Quote
Fuksowa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Ja z moim corgasem trenujemy agility i on ubostwia ten sport! Generalnie jak pies cos polubi to w kazdej dyscyplinie moze sie sprawdzic :) Quote
Recommended Posts