Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylwiaso']Coś mnie martwi Dixi ,gotuję jej ,a żeberka widać!i tak mi to badanie po głowie chodzi![/QUOTE]

moze to włosogłówka? ja trudno wytępic przy zwykłym odrobaczaczaniu...

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nawet nie chcę słyszeć o włosogłówce!!!! :shake:

Aniu Shirley - napisać Ci definicję "decydenta"?...:mad: Stała deklaracja, płatności "górką", deklaracja pokrycia kosztów badania - to za mało, żeby decydować?...:crazyeye:

Sylwia, bardzo prosimy o badanie, a Ani najserdeczniej dziękujemy w imieniu żeberkowej Dixie.:loveu:

Beka - do Ciebie prośba - czy możesz wstępnie zarezerwować termin sterylki na 7 października i od razu spytać czy byłaby możliwość przywiezienia Dziewczyn 6 (w czwartek) wieczorem - i ewentualnie do której godziny? Jeśli w piątek, to też nie tak z samego rana, bo trzeba po nie pojechać (z Wwy) i dojechać do Konstancina... Ponieważ nie ma propozycji transportu, a z wątku transportowego padają propozycje za kosmiczne pieniądze, kombinujemy inaczej, choć jeszcze nie wiemy czy się uda... Dlatego prosiłybyśmy o wstępną rezerwację do potwierdzenia i jednocześnie proszę Anię i Janka o przymierzenie się do tego terminu ;)

Mam nadzieję, że do tego czasu będzie wiadomo czy Dixie ma pasażerów na gapę czy po prostu "ten typ tak ma" (jak moja Lili:evil_lol:)

Posted

Dziewczyny, bardzo mi przykro ale niestety jeśli chodzi o mnie to musimy to ustalić z DUŻO wcześniejszym wyprzedzeniem. Podobnie jeśli chodzi o moją Magdę, która może się dziewczynami zająć. Mój mąż jest lekarzem i jego grafik pracy , którego nie da się zmienić ustała się z miesięcznym wyprzedzeniem. A tu Janek musi wziąć wolny wieczór piątkowy i całą niedzielę bo psiaki trzeba też przetransportować z lecznicy do Magdy (przez warszawę to godzina jak nic) + musimy jej też pomóc w weekend bo ona sama ma także swoje psie stado. Jeśli chodzi np o listopad to do 15 października Janek musi dać zastrzeżenie w pracy i wtedy dyżuru mieć nie będzie. Dyżury na cały październik już ma. Podobnie moja Magda, także pracuje w weekendy. Jeśli wybierzecie termin listopadowy do polowy października to nam pasuje każdy, bo zarówno Janek jak i Magda załatwią od razu wolne w pracy.

Posted

O chorobcia - to gorzej... Żeby nam panny do tego czasu cieczki nie zaczęły. Bo sobie wszystko poplanujemy, a i tak weźmie w łeb :( Czyli najwcześniej na który piątek mogłybyśmy się wstępnie umawiać, Aniu?...

Posted

[quote name='ania shirley']Trafię na oddział psychiatryczny , za ryczenie ze smiechu w pracy i opluwanie monitora![/QUOTE]

Jak pisał Pablo Coelho - tam masz szansę spotkać o wiele więcej ludzi normalnych niż po tej stronie... ;)

Posted

W tej sytuacji nie... Nie rezygnowałabym z możliwości zapewnienia Myszkom dwudniowej domowej opieki po zabiegu. Nie wiem, może niech inni się wypowiedzą. No i musiałybyśmy też inaczej organizować powrót do hotelu. Trudno, poczekamy. Może się uda przed cieczką...

Posted

[B]Sylwiaso[/B] ja pisałam do Ciebie sms żeby robić Dixi badanie kału ( sms wysłałam w sobotę).[B] Aniu[/B] bardzo dziękujemy za pieniążki na to badanie i też uważam że jesteś osobą decyzyjną, tak jak uważa to również Nutusia.
[B]Koosiek[/B] wysyłałam do ciebie emaila ale miałam problemy z netem więc mogło nie dojść….. Tak proszę zrób im to allegro z tych pieniążków, dziękuję bardzo.

Cioteczki powiedzcie a w jakim miej więcej wieku sunie dostają pierwszą cieczkę ??? Jakoś wszystko pod górkę z tymi pannami, chyba za bardzo się u Sylwi zasiedziały i nie chcą zmieniać adresu, Sylwia nic innego Ci nie zostało jak ich adopcja hihihihi

Posted

Teraz mam pytanie do cioteczek, które umieją robić ogłoszenia. Dziewczyną skończyło się ogłoszenia na gumtree i morusku. 1. pytanie czy za wyróżnienie można płacić przelewem normalnym ??? 2. Pytanie na czym polega to wyróżnienie czy nie wyszłoby na tym samym gdybym np. co 2 dni je odświeżała ( ale nie wiem czy tak można ??? ) 3 pytanie jak je ogłaszamy oddzielnie czy razem ??? koszt ogłoszeń na dwa tygodnie oddzielnie wyniósł by 80 zł.
Proszę napiszcie co i jak to może tz ubłagam o pomoc ….

Posted

Zaraz - jakie TZ-a ubłagam?!?!?!?!?!? Mamy przecież pieniądze na koncie! Z bazarku brakuje jeszcze dwóch wpłat, więc nie rozliczyłam, ale większość wpłat mam i mogę przelać za ogłoszenia! Ogłoszeń robić nie umiem i się nie znam, ale kasę wyślę gdzie trzeba i ile trzeba!

Posted

Chodziło mi ze ublagam TZ żeby zrobił bo ja też nie umiem robić :(. Czyli lepiej zrobić wyróżnione oddzielnie dla dziewczynek ok. Tylko jeszcze zostaje pytanie czy można płacić normalym przelewem bo tego nie wiem ..... To co wydam na ogłoszenia odliczę od tej stałej za październik dobrze ? ??

Posted

Dziewczyny, naprawdę mi przykro, chyba nie dogadałyśmy się z moim sformułowaniem „z dużym wyprzedzeniem”. Niestety tak właśnie u nas musi to dużo wcześniej być. Ja dzisiaj wieczorem pogadam z Jankiem- jestem 100% pewna, że w październiku wyjeżdża na ten weekend z 2gin i ,że ma dyżury 9,16 i 30stego. Nie jestem pewna co do tego weekendu z 23. Więc o październik dopytam i dam znać wieczorem. Co do listopada każdy weekend pasuje i nam i Madzi tylko musimy wiedzieć który to będzie do 15 października…
Co do cieczki to zależy od wielkości psa. Małe dostają wcześniej, duże później. Moja Bokserka dostała w wieku 17 miesięcy a mała sunia teściów w wieku 6 miesięcy… ale ogólnie suki dostają w przedziale 6 miesiąc- 24 miesiąc.

Posted

Aniu spokojnie, nic się nie stało! Dla mnie "duże wyprzedzenie" to jest jutro, bo plany mi się zmieniają jak w kalejdoskopie (do tego dochodzi moja demencja galopująca :shake:) Moja Przyjaciółka z kolei ma już zaplanowane przyszłoroczne wakacje letnie i kupione wszystkie prezenty gwiazdkowe i dla niej to jest "duże wyprzedzenie":evil_lol:
Sprawdźcie spokojnie co z tym weekendem z 23-cim. Jeśli byłby OK z Waszej strony, prosilibyśmy Bekę o rezerwację terminu zabiegu na 21, a ja już na głowie stanę, żeby zorganizować transport do lecznicy. Jeśli natomiast się nie uda, bierzmy pod uwagę może pierwszy możliwy weekend listopadowy, czyli zabieg 4.11, "hotelowanie" przez Magdę 4-5-6 i Waszą podróż powrotną do Sylwii 6.11. Nie chciałabym rezygnować z możliwości domowego przetrzymania Dziewczynek w domu. Tym bardziej, że różnie może już być z pogodą...:shake: No i pozostaje nam wznosić modły, żeby natura okazała się łaskawa i poczekała jeszcze z "dorosłością" naszych Myszek;)

Posted

Przed chwilą przelałam 125 zł na konto [B]Natusi[/B] dla Pixi i Dixi - to pieniążki od psa Jaśka, który znalazł ds, a o ich przeznaczeniu zadecydowała [B]edek [/B];). Pozdrawiam:).

Posted

[quote name='dreag']Przed chwilą przelałam 125 zł na konto [B]natusi[/B] dla Pixi i Dixi - to pieniążki od psa Jaśka, który znalazł ds, a o ich przeznaczeniu zadecydowała [B]edek [/B];). Pozdrawiam:).[/QUOTE]

dreag baaaardzo dziękuję :)

Posted

[quote name='Nutusia']Tym bardziej, że ogłaszanie obu na raz nie przyniosło jak dotąd żadnych rezultatów :([/QUOTE]

Cały czas były ogłaszane - tam, gdzie się dało - oddzielnie. Na gumtree, o ile nic się nie zmieniło, nie da się wystawić dwóch ogłoszeń o podobnej treści.