Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olena84']Ja zrozumialam ze ten bazarek jest na splate dlugu[/QUOTE]
Bo tak było do dzisiaj ale skoro dziewczyny ustaliły z hotelikiem że dług musi spłacić koosiek a dziewczynki jednak nie pójdą do schroniska to ja w takim razie pieniądze dziele o razu na trzy. Albo spłacamy wszyscy albo nikt. Stan konta na dzień utworzenia bazarku miał 920 zł natomiast dzień później zmienił się diametralnie na dzień dzisiejszy myślę że już długu chyba nie było by jednak dziewczyny po uzgodnieiu z hotelikiem zatrzymują pieniądze dla P&D i z nimi wchodzą w miesiąc październik. Nie dziwię się temu....

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

edek, odpowiadam na Twoje PW- śledzę watek na bieżąco, choć nie robię wpisów. Tak, podtrzymuję moją deklaracje stałą dla sukoni, jak będzie trzeba przedłużę wpłaty poza grudzień:)

Posted

Cioteczki czy któraś z Was dałaby radę wstawić banerek bazarku mojego. Niestety ale dostałam ostrzeżenie spamowania więc już nie będę mogła wklejać go po wątkach więc im więcej nas będzie spacerować z nim tym więcej osób zajrzy.

Posted

Witam!
My oczywiście nikomu nie możemy zabronić spłacić dług Koosiek - wręcz przeciwnie! Każdy wpłaca na co chce, przecież.

I właśnie my chcemy, żeby pieniądze [B]przez nas[/B] "zorganizowane", niemałym wysiłkiem zresztą, nie poszły na spłatę długu, który nie powstał z naszej winy, a na zabezpieczenie przyszłości P&D. Sylwia się zgodziła na dalszy pobyt suniek pomimo długu i bez zapewnienia z naszej strony, czy i kiedy będzie spłacony, jeśli w ogóle będzie i za to jeszcze raz jej z tego miejsca dziękuję!

Koosiek pisała, że pod koniec tygodnie zrobi bazarek - super! Dzięki temu również będzie mogła spłacić część długu i pokazać, że też jej zależy. I o to chodzi!

Aaaaaa.... i zapomniałam powitać Ciotki "powracające" i przybywające - co za burak ze mnie!!! WITAM NAJSERDECZNIEJ i dziękuję, że jesteście z nami! :)

Aaaaa... i zapomniałam powitać Ciotki "powracające" i pojawiające się - co za burak ze mnie! ;) WITAM NAJSERDECZNIEJ i bardzo dziękuję, że jesteście!

Proszę również nie zapominać o tym, że [B]absolutnie wszystkie wydatki[/B] (poza hotelem, ze który nie było płacone), czyli za karmę, szczepienia, odrobaczenie oraz ogłoszenia [B]płaciła i płaci Edek[/B] - weźmy to proszę pod uwagę, bo gdyby nie ona, dług Koosiek byłby o wiele wiele większy - [B]doceńmy to, proszę[/B]...

Posted

W takim razie zmieniam treść na bazaru i napiszę że pieniądze będą dzielone od razu na trzy. Byłam pewna że w trakcie zmieniania się koty zadłużenia jeśli taka będzie my bazarkiem poniesiemy mniejsze koszt spłaty długu. Nie naskakujcie na mnie. W treści bazarku napisane jest "na dzień dzisiejszy" a że pieniądze w trakcie trwania bazarku przybywały na wątku P&D i okazuje się że nie na spłatę długu to w takim razie te pieniążki co już się uzbierały również przechodzą na czyste konto P&D czyli 1/3 dochodu z niego.
Pewnie za chwil zostanę obrzucona błotem,ale trudno....Myślałam po prostu że wszyscy spłacamy ten dług a okazuje się że nie.

Posted

Romenko - dług spłaca kto chce - nikomu przecież nie będziemy do portfela zaglądać ;) Ja z Edek zrobiłyśmy bazarek ze swoich fantów, napracowałyśmy się nad nim, na pocztę też mi nie po drodze, ale wszystko wyślę na czas i wstawię stosowne rozliczenie. I my (ja i Edek) chcemy, żeby uzbierane przez nas pieniądze były na utrzymanie P&D od października. Podobną decyzję co do swoich pieniędzy podjęła Ania Shirley oraz Ellig i Santino co do pieniędzy "spadkowych" po Rudym - nasze prawo, prawda?;)

Posted

[quote name='romenka']W takim razie zmieniam treść na bazaru i napiszę że pieniądze będą dzielone od razu na trzy. Byłam pewna że w trakcie zmieniania się koty zadłużenia jeśli taka będzie my bazarkiem poniesiemy mniejsze koszt spłaty długu. Nie naskakujcie na mnie. W treści bazarku napisane jest "na dzień dzisiejszy" a że pieniądze w trakcie trwania bazarku przybywały na wątku P&D i okazuje się że nie na spłatę długu to w takim razie te pieniążki co już się uzbierały również przechodzą na czyste konto P&D czyli 1/3 dochodu z niego.
Pewnie za chwil zostanę obrzucona błotem,ale trudno....Myślałam po prostu że wszyscy spłacamy ten dług a okazuje się że nie.[/QUOTE]
ja byłam przekonana, że 1/3 dochodu z bazarku idzie na spłatę długu PiD, no ale cóż... spłacać może kto chce i chyba nie byłoby w tym nic złego, jeżeliby pieniądze z bazarku poszły na dług, a inne nie, no ale to już Twoje decyzje... choć z pewnością znajdą się ci, co będą się czuli wprowadzeni w błąd, bo czym innym jest spłata długu a czym innym wspomożenie konta od 0.

A Romenka musi też myśleć o swoich podopiecznych, by przypadkiem nie znaleźć się w analogicznej sytuacji jak koosiek tu....

Posted

[quote name='Nutusia']Romenko - dług spłaca kto chce - nikomu przecież nie będziemy do portfela zaglądać ;) Ja z Edek zrobiłyśmy bazarek ze swoich fantów, napracowałyśmy się nad nim, na pocztę też mi nie po drodze, ale wszystko wyślę na czas i wstawię stosowne rozliczenie. I my (ja i Edek) chcemy, żeby uzbierane przez nas pieniądze były na utrzymanie P&D od października. Podobną decyzję co do swoich pieniędzy podjęła Ania Shirley oraz Ellig i Santino co do pieniędzy "spadkowych" po Rudym - nasze prawo, prawda?;)[/QUOTE]
Ja tworząc bazarek robiłam go z myślą o D&P. Sytuacja wyglądała mniej więcej tak: Jeśli do 28 września nie spłacimy długu dziewczyny idą do schroniska. Bardzo żal było mi edek że została prawie sama z problemem! Stąd głównym celem była spłata długu hotelowania. Spłacić 920 zł graniczyło z cudem mimo to se podjęłam się i miałam nadzieję że ta kwota będzie się zmieniać gdzie tak się stało ale też byłam pewna że wszyscy spłacamy dług. Przecież ja na bazarku dałam trzy cele mając na uwadze że pewnie da Romka i Reksa nie a się uzbierać. Mimo że pomysł był mój, ja tworzyłam bazarek i Romek spędza mi sen z powiek bo też się martwię żeby nie był w takiej samej sytuacji jak dziewczyny to podjęłam się najpierw spłacić dług P&D.
W tej chwili wszystko się zmieniło. Jeśli podtrzymujecie Swoją decyzje że jednak długu nie spłacacie bo dziewczynki mimo to są bezpieczne w takim razie ja jestem zmuszona zmienić treść bazarku. Przecież jesteśmy uczciwi...

Posted

[quote name='jukutek']ja byłam przekonana, że 1/3 dochodu z bazarku idzie na spłatę długu PiD, no ale cóż... spłacać może kto chce i chyba nie byłoby w tym nic złego, jeżeliby pieniądze z bazarku poszły na dług, a inne nie, no ale to już Twoje decyzje... choć z pewnością znajdą się ci, co będą się czuli wprowadzeni w błąd.[/QUOTE]
Właśnie nie Jukutku! Napierw mieliśmy spłacić dług potem dopiero dzielić na trzy! Byłam w porządku bo żal mi było P&D i edek. Teraz już tytuł wątku należy zmienić bo dzięki Bogu dziewczynki są bezpieczne a i ja zmieniam treść bazarku P&D. Oczywiście nadal są One i zbieramy na nie ale nie jako główny cel. Teraz dzielmy dochód po równo.

Posted

Zresztą myślę że nikt nie będzie pokrzywdzony kto wpłacił pieniądze. W tytule napisane trzy cele nie napisane są jakie. Jest w tytule UCZCIWOŚĆ i myślę że chyba wszyscy wpłacali właśnie przez uczciwość,prawda :cool3:

Posted

[quote name='romenka']Zresztą myślę że nikt nie będzie pokrzywdzony kto wpłacił pieniądze. W tytule napisane trzy cele nie napisane są jakie. Jest w tytule UCZCIWOŚĆ i myślę że chyba wszyscy wpłacali właśnie przez uczciwość,prawda :cool3:[/QUOTE]

ależ ja nie mam nic przeciwko 3 celom... od samego początku rozumiałam, że są 3 i dochód po 1/3, tylko nei rozumiem, czemu Twój bazarek nie może się dołożyć do spłaty długu....

Posted

[quote name='jukutek']ależ ja nie mam nic przeciwko 3 celom... od samego początku rozumiałam, że są 3 i dochód po 1/3, tylko nei rozumiem, czemu Twój bazarek nie może się dołożyć do spłaty długu....[/QUOTE]
Jukutku w treści bazarku napisane jest że najpierw spłacam dług!!!!potem jeśli będą jakieś pieniądze jszcze z bazarku dzielę to na trzy czyli najpierw spłacam 920 zł potem jak będzie więcej niż te 920 zł dziel dopiero . Ale tak jak piszę. Byłam pewna że wszyscy spłacamy dług nie tylko ja bazarkiem. Czyli jeśłi kwota zadłużenia zacznie spadać w tracie bazarku nam pozostaje mniej spłacić. I ta kwota spadała tylko okazuje się że a czyste konto P&D czeo ja wczęsniej nie wiedziałam otwierając bazarek bo wyszło to chyba na 2 albo zeci dzień trwania bazarku. Niestety ale sama długu 920 zł nie będę spłacać!

Posted

[quote name='romenka']Jukutku w treści bazarku napisane jest że najpierw spłacam dług!!!!potem jeśli będą jakieś pieniądze jszcze z bazarku dzielę to na trzy czyli najpierw spłacam 920 zł potem jak będzie więcej niż te 920 zł dziel dopiero . Ale tak jak piszę. Byłam pewna że wszyscy spłacamy dług nie tylko ja bazarkiem. Czyli jeśłi kwota zadłużenia zacznie spadać w tracie bazarku nam pozostaje mniej spłacić. I ta kwota spadała tylko okazuje się że a czyste konto P&D czeo ja wczęsniej nie wiedziałam otwierając bazarek bo wyszło to chyba na 2 albo zeci dzień trwania bazarku. Niestety ale sama długu 920 zł nie będę spłacać![/QUOTE]
ale mi wcale nie o to chodziło... tylko, żeby dołożyć do spłaty długu 1/3 dochodu z bazarku (np. 20 zł, jeśliby dochód wyniósł 60 - przykład oczywiście), bo chyba coś jeszcze zostało... a miało iść na dług.

Już się nie wtrącam, dobrze, że nie o mój bazarek chodzi :) i wracam na swoje śmieci...

Posted

Dług na tą chwilę wynosi 455,85 zł, odejmując wpłatę Winter - 255,85. Na koniec września będzie to 655,85, minus jeszcze jakieś wpłaty z fb. Samymi bazarkami tego nie spłacę, bo muszę też powystawiać rzeczy na inne moje psy.
Sylwii obiecałam, że przez ten tydzień skupię się na dozbieraniu brakującej reszty za wrzesień a potem zajmę się muszkieterami, w takiej sytuacji będę musiała ten bazarek podzielić na dwa, żeby chociaż coś dla nich nazbierać na już.

Posted

Witaj Ewuś - dzięki! Zapraszamy!
A ja właśnie otrzymałam ofertę deklaracji stałej od winter7 - 50 zł! KŁANIAMY SIĘ NISKO! :)

Koosiek, czy mogłabyś w pierwszym poście wpisać w wydatkach wszystkie kwoty, które na P&D wydała Edek? Za karmę, szczepienia, ogłoszenia... Rozliczenie w drugim poście nie jest aktualne i nijak ma się z kwotą, którą podajesz powyżej.

Posted

[quote name='Olena84']Moje zdanie bjest by Romenka wspomogla splacanie dlugu, nie 920 zl, ale np. zalozyla sobie ze do 300zl i potem na te dwa pozostale psy...[/QUOTE]
Moim zdaniem żeby było uczciwie powinnam podzielić pieniądze od razu na trzy. Nie z pazerności ale z uczciwości! Ponieważ gdyby liczyć przychody P&D od powstania bazarku długu już by nie było czyli wyszło by że i tak dzielę na trzy,tak? A do końca bazarku przecież jeszcze daleko. Teraz pozostaje kwestia na co dzielimy: na dług czy na czyste konto P&D. Tutaj niech zadecyduje edek bo to dzięki niej powstał bazarek .
EDIT: inaczej :dzięki Niej w bazarku uwzględnione są dziewczynki bo bazarek i tak by powstał (pomysł i stworzenie go było moim dziełem) tyle że dla Romka i Reksa tylko.

Posted

[quote name='Nutusia']A ja właśnie otrzymałam ofertę deklaracji stałej od winter7 - 50 zł! KŁANIAMY SIĘ NISKO! :)

[/QUOTE]
Wspaniale! To już druga stała deklaracja!:lol:

Co o długu Koosiek, to moje zdanie jest takie: to jest jej dług, bo ona do niego dopuściła. O psy walczyła Edek i jej zangażowanie i troska o psiaki kazała mi wrócic na watek. Natomiast mam taka "dydaktyczna propozycję: pomózmy Koosiek spłacić dług , ale na pewnych warunkach. Tzn.- ona wpłaci Sylwii 100zł- my też 100zł, ale dopiero po jej wpłacie .
Co o tym myślicie?

Posted

[quote name='maczekxp']edek, odpowiadam na Twoje PW- śledzę watek na bieżąco, choć nie robię wpisów. Tak, podtrzymuję moją deklaracje stałą dla sukoni, jak będzie trzeba przedłużę wpłaty poza grudzień:)[/QUOTE]

Dziękuję bardzo cioteczko mam nadzieję, że do grudnia to one już dupki w domku będą grzały :)

Posted

[quote name='wawer']Ja też wrócę, ale najpierw poproszę o info - jaka jest sytuacja prawna suczek - kto jest ich formalnym właścicielem. Inaczej - kto ma ostateczny głos w sprawie ich losu?[/QUOTE]

Znacie może odpowiedź? Nie czepiam się :)