Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Tak, gumtree 50 zł, allegro coś około 12-15 zł. I wbrew pozorom nie są to małe koszty, biorąc pod uwagę, że czas szybko leci i wciąż trzeba odnawiać :([/QUOTE]

A na jaki okres wyróżnienia na miesiąc czy dwa tygodnie ??? I rozumiem, że na łepka tak???

Posted

allegro to 12 zł(wyróżnienie),a aukcja trwa do 14 dni/potem trzeba nową wystawić.Plus jeszcze koszty wystawienia aukcji i miniaturki itp.
Można kilka psów umieścić w aukcji,nie musi być jeden.

Posted

Allegro im robiła koosiek wyróżnione i jest 13,40 zł za łepka na dwa tygodnie. I z tego co się orientuję to teraz dziewczyny mają wyróżnione to allegro. Nie wiem jeszcze jak z gumtree. Wiem, ze jest drogie. Jak uważacie lepiej żeby miały jako single, czy mogą być w gumtree razem ogłaszane ???

Posted

[quote name='koosiek'] Ponadto wielu psów nie zabrałam z ulicy właśnie ze względu na te, które już mam. Zakładałam wątki, prosiłam o pomoc, ale otwarcie pisałam, że psa nie wezmę, bo nie mam finansowej możliwości. Wszystkie te psy wciąż tkwią na ulicach, bo jak nie ja, to nikt... I za to też mi się dostaje. Na dogo i poza. Chociażby wpis z wczoraj na założonym przeze mnie wątku suki, która ostatecznie po jakimś czasie błąkania się zniknęła:
Dodam, że gdyby jakakolwiek "osoba z Otwocka" zechciałaby zająć się psem, z ulgą przekazałabym wątek i opiekę nad zwierzakiem. Tak, jak przekazałam już kilka innych psiaków.[/QUOTE]

I jeszcze słowo wyjaśnienia. To nie jest tak, że jak nie Ty, to nikt. Bo jestem np. jeszcze ja i wszystkie pozostałe osoby choćby na tym wątku. Owszem, po innych ulicach chodzimy, inne psy widzimy i robimy co możemy, by im pomóc. CO MOŻEMY, bo więcej się nie da i nie ma sensu porywać się z motyką na słońce! Santino - przepraszam Cię za osobistą wycieczkę - z czego opłacić hotel Rudiego, nie mając kompletu deklaracji?...
Piszesz Koosiek, że Ci się dostaje za to, że psy tkwią na ulicy, a Ty ich nie zabierasz. Niech się dostaje temu, kto ma do Ciebie o to pretensje!!! W nosie mam, że ktoś będzie miał do mnie pretensje, że mam na tymczasie jednego psa, a przecież mam dom i ogród i mogłabym mieć dziesięć czy piętnaście. To jest mój dom, mój ogród, moje życie, moja pensja i nikomu nic do tego! Trochę asertywności nigdy nie zawadzi.
Druga sprawa - nie zauważyłam, by ktoś napisał, że Pixie i Dixie nie mają ogłoszeń. Ale jeśli ktoś wykupuje kolejny pakiet, wystarczy mu podziękować, a nie ofukać, że ogłoszenia już są. Spójrzmy prawdzie w oczy - z czego zapłacisz Sylwiaso za hotelowanie dziewczynek za lipiec, sierpień i kolejne miesiące?... Przecież to Ty jesteś za nie odpowiedzialna, zdajesz sobie z tego sprawę? Ty podjęłaś decyzję, żeby je zabrać z przytuliska. Wiem, że ratowanie psów to praca zespołowa, ale trzeba mieć choć cień szansy, że się uda... Zrobiłaś plakat - fajnie - i co dalej? Zrobi ktoś allegro cegiełkowe? Miałaś czas zająć się poszukaniem takiej osoby? My zrobimy bazarek - fajnie - uzbieramy może ze dwie stówy - a pytanie co dalej wraca jak natrętna mucha...

Posted

[quote name='aganela']a nie myślałyście też o wyróżnieniu na tablica.pl ? ja uważam ,że w tak kiepskiej sytuacji finansowej lepiej im zrobić zbiorowe gumetree,[/QUOTE]

a ile ono kosztuje orientujesz się ???

Posted

Nie wiem jak działa zbiorowe. Boję się tylko, żeby ludzie nie zakładali z góry, że dziewczyny maja iść do adopcji razem... Cholera, niedouczona jestem w tym temacie :( 50 zł za gumtree jest na miesiąc wyróżnienia.
Koosiek, czy możesz wstawić listę portali, na których ogłaszasz P&D? Za chwilę będą ogłoszenia z pakietu zasponsorowanego przez Ellig...

Posted

[quote name='Nutusia']Nie wiem jak działa zbiorowe. Boję się tylko, żeby ludzie nie zakładali z góry, że dziewczyny maja iść do adopcji razem... Cholera, niedouczona jestem w tym temacie :( 50 zł za gumtree jest na miesiąc wyróżnienia.
Koosiek, czy możesz wstawić listę portali, na których ogłaszasz P&D? Za chwilę będą ogłoszenia z pakietu zasponsorowanego przez Ellig...[/QUOTE]

No właśnie też sobie tak pomyślałam o tym dwupaku :(

Posted

[quote name='edek']Santiono dziękuję za fanty teraz się dopatrzyłam :oops::loveu::loveu:[/QUOTE]

Nie ma za co! Naprawdę :) Wyślijcie mi tylko pw z przypomnieniem jak będziecie już organizowały bazarek, żeby to nie umknęło!

Posted

[quote name='koosiek']Wawer, nie jesteś osoba nieomylną, [B]są tacy, którzy pretensje mieli i do ciebie, także na tamtym bazarku[/B]. A mimo to piszesz zawsze wywyższając się, tonem wszechwiedzącej, nigdy nie popełniającej błędów nauczycielki strofującej głupiego uczniaka. Nie tylko do mnie.
Irytowała mnie to już za czasów Maksa, irytuje i teraz.

Wpłatę na Smoka potwierdzę.[/QUOTE]

[quote name='koosiek'][B]Nigdzie w swojej wypowiedzi nie nawiązałam do bazarku na Maksa[/B].[/QUOTE]

Naprawdę chciałam odpuścić i opuścić ten wątek, ale... ręce opadają. To o którym bazarku piszesz? W sumie zrobiłam ich zaledwie cztery, w tym dwa na Maksa w zeszłym roku, jeden na 10 psów i jeden na Szarika w tym roku. Na żadnym nie znajdziesz niezadowolenia ani pretensji, wręcz przeciwnie. Jesteś pewna, że to o mnie chodzi? Jak chcesz komuś coś zarzucić, to znajdź argument i tym się posłuż, a nie wal na oślep oskarżeniami bez pokrycia, tylko po to, by na wszelki wypadek oczernić kogoś, kto ma wobec ciebie - bardzo słuszne i pokryte argumentami - zarzuty. Ja NAPRAWDĘ chciałam ci pomóc i wspomóc twoje psy, finansowo i przedmiotowo, czyli zabrać Smoka chociaż na chwilę, kiedy napisałaś na wątku mojego bazarku "2 w 1", że opłacasz mu hotel za 750 zł miesięcznie. Zrezygnowałam po przeczytaniu jego wątku i napisałam dlaczego. Gryziesz i kąsasz, atakujesz za ton, wymyślasz jakieś tam irytacje nie wiedzieć kogo, bo nie podajesz ani jednego argumentu. Irytuje cię nie tyle mój ton, co argumenty, to one są surowe, nie ja. Inni też ich używają, więc czujesz się osaczona. Nie chcę ich powtarzać, bo nie chcę się nad tobą pastwić za parę klipsów. Nie czuj się atakowana, nikt z nas tutaj chyba nie chce cię "ugryźć". Chcemy pomóc twoim psom i tobie, bo się z nimi zapętliłaś, a jedyne, czego oczekujemy, to rzetelności w rozliczeniach i tego, żeby liczba tych psiaków już nie rosła. Wiemy, że ci ciężko, ale nie damy rady utrzymać w hotelach tylu nieszczęść. To za drogo. Ja też, jak edek, nie pracuję i już nie będę pewnie, bo nikt nie da pracy kobiecie prawie 55-letniej z nieuleczalnymi problemami zdrowotnymi, bez wzlędu na jej bardzo wysokie kwalifikacje zawodowe. Wielu z twoich psów jest może lepiej i mniej boleśnie na świecie niż mnie, bo dla mnie nikt nie sfinansuje schroniska ani hotelu, że o prywatnym leczeniu nie wspomnę. To nie znaczy, że mam usiąść i biadolić. Staram się pomóc braciom mniejszym w różny sposób, a jedyne, czego oczekuję, to rzetelności drugiej strony. To za dużo?

Przepraszam wszystkich, że akurat na tym wątku rozgrywa się ta dyskusja, ale to też wątek koosiek. Wcześniej napisałam dlaczego akurat tu. Powinno być na Pw, ale tam zapchane, prywatny mail też milczy. Naprawdę nie chcę już tego ciągnąć, ale trudno zostawić bez odpowiedzi zarzuty w stylu szarej propagandy: "jedna pani powiedziała drugiej pani, że ta trzecia jest be, więc coś w tym chyba jest". Nikomu z niczym nie zalegam, każdy dostał pieniądze, zawsze z okładem i na ogół przed otrzymaniem wpłat od kupujących. Z cudzych bazarków też się rozliczam jako kupująca, a w dyskusjach ogólnych na forum rzadko biorę udział. Zawsze wtedy używam argumentów, bo tak mnie przez lata uczono, żeby nie kłapać po próżnicy i o niczym. Niektórych to może denerwować, ale to już ich problem. Odpierać zarzuty też trzeba argumentem, a nie "irytujesz mnie, więc won stąd". Chciałabym, żeby tym razem koosiek już odpuściła i nie zaczepiała mnie więcej. Nie ja wywołałam tę dyskusję i nie ja jestem tu winna.

Acha, jeszcze jedno. Sylwiaso, jeśli to czytasz, wpłacę Ci 100 zł bezpośrednio i ogólnie na psy koosiek, bo znam Twój piękny, łowicki hotelik. Mam konto z zeszłego roku Twojego TZ. Jeśli coś się zmieniło, napisz na PW. Więcej już nie dam rady, bo szkoła się zaczyna, a ja w końcu jeszcze całą moją czwórkę dofinansowuję. I dwa ogonki też muszą mieć wszystko, co się należy.

Posted

Wawer, bardzo dziękuję za pomoc! Niewielu ludzi stać, by być "ponad to", czyli ponad ludzkie podziały i niesnaski ze szkodą dla psiaków.
Myślę, że wszystkie tu jesteśmy zdania, że Koosiek chciała dobrze, usiłowała ratować te wszystkie bidy, bo ma wielkie serce - tylko wyszło jak zwykle :( A teraz nie ma innego wyjścia, jak zakasać rękawy, przysiąść na zadku i wspólnie z nami wziąć się do roboty!

Posted

[quote name='maczekxp']dzięki za zaproszenie:) mogę wpłacać do grudnia po 20 zł/m-c, przelewy bedą szły po 10-tym kazdego miesiąca. proszę o dene do przelewów:)[/QUOTE]

koosiek proszę uzupełnij to w pierwszym poście.

Posted

[quote name='Nutusia']Edek, wyślij mi zdjęcia i opisy do fantów bazarkowych na maila, proszę :)[/QUOTE]

nie mam do Ciebie mejla podeślij mi na pw :)

Posted

Jeszcze słowo wyjaśnienia z mojej strony.
W momencie, gdy zabierałam Pixie i Dixie, a także resztę psów, moja sytuacja finansowa była inna. Nie stać mnie było na samodzielne utrzymanie wszystkich psów, ale było o wiele łatwiej... Chociażby Sylwiaso może potwierdzić, że za poprzedniego psa nigdy nie zalegałam, czasem nawet płaciłam przed czasem, a on także deklaracji miał niewiele, piękny też nie był, więc długo siedział w hotelu.
Po zmianie mojej sytuacji doszły mi trzy psy.
W przypadku Smoka podjęłam decyzję o jego zabraniu kilka miesięcy wcześniej i nie miałam serca się wycofać. Finansowy zapas miał, hotel miał, więc go wzięłam. Mój błąd.
W przypadku Hugo i Bossa sprawa także ciągnęła się przez kilka miesięcy, ale gdy wreszcie zostali złapani zaznaczyłam na wątku, że sama ich nie utrzymam. Deklaracje już były, doszły kolejne, były bazarki, wciąż wpływają pieniądze. Jeśli są jakieś braki finansowe, to niewielkie, a zazwyczaj chłopaki są na plusie.
Od czasu Hugo i Bossa wzięłam tylko znalezionego szczeniaka na tymczas. Gdzieś po drodze była Kaja, ale jak to ładny, adopcyjny szczeniak - szybko znalazła dom. No i Troy, ale jako młody ratlerek też pies mocno adopcyjny. Plus psy, które domy miały, ja jedynie pomagałam szukać nowych, co większego wkładu finansowego nie wymagało.
Była to moja samodzielna decyzja. Podjęta z ciężkim sercem, bo przecież psy nie przestały się pojawiać...

Nutusiu, Wy mówicie nie powinnaś brać, oni, że powinnam pomóc każdemu znalezionemu psu. I każdy ma swoje argumenty. Dlaczego mam uznać, że akurat ta strona ma słuszność?

W każdym razie jeszcze raz podkreślę - nowych psów nie wzięłam od dłuższego czasu, więc ta dyskusja niczego nie zmienia. Mojego stanu posiadania też nie zmniejszy, bo zmniejszyć go mogą tylko adopcje.

Aha, na nikogo nie naskoczyłam, że ogłoszenia już są. Wręcz przeciwnie, napisałam, że za każde kolejne będę wdzięczna. Napisałam, co już jest, bo odniosłam wrażenie, że uważacie, że nic w kierunku szukania im domów nie jest robione.

I nie jest tak, że tylko siedzę, klepię w klawiaturę i biadolę. Też nieraz zarwałam noc dla psów - robiąc po nocy bazarki, ogłoszenia, rozsyłając wątki. Pieniędzy na pozostałe psy nie zdobyłam "hopaniem" ich wątków, a wszystkie wyadoptowane kończą bez długów.

Reszty komentować nie będę, bo nie ma po co. Wałkowanie tego samego na sto sposobów do niczego potrzebne nie jest. Tak samo jak udowadnianie swoich racji na siłę. I odkręcanie poprzekręcanych wypowiedzi i znaczeń...

Kończąc temat: jestem - może wbrew pozorom - bardzo wdzięczna za wszelka pomoc dla Pixie i Dixie, a także każdego innego psa, który trafił pod moją opiekę. Wielokrotnie za nią dziękowałam, na dogo i poza. Nie lubię za często rzucać słowa "dziękuję" - bo klepane bez zastanowienia traci znaczenie. Poza tym mam trudny charakter i o tym wiem, nie lubię i nie umiem słodzić, ale do moich wypowiedzi trzeba mieć dystans. Nie brać wszystkiego do siebie, nie doszukiwać się obrażania, złośliwości.

Naprawdę doceniam poświęcony czas, troskę, pomoc finansową, rzeczową, zaangażowanie. Sama nie dałabym rady.
I dziękuję.

[B]
A teraz, wracając do tematu właściwego, czyli Pixie i Dixie:[/B] allegro jest niewyróżnione, bo wystawiłam je przed przelewem. Nie chciałabym go kończyć przed czasem, bo każde wystawienie kosztuje, dlatego wyróżnię dopiero nowe - obecne kończą się za 4 dni.
Myślę, że najlepszą inwestycją jest allegro właśnie, stamtąd mam najwięcej zapytań i adopcji.
O wyróżnieniach na tablicy nic nie wiem, gdy ostatnio miały pakiet wyróżnień, nic takiego nie było. Wieczorem sprawdzę.
Wyróżnię im moruska na kilka dni, stamtąd też jest odzew.

Z ogłoszeniami wspólnymi jest taki problem, że dziewczynki nie mają żadnego wyraźnego, ładnego wspólnego zdjęcia, które nadawałoby się na miniaturkę, dlatego muszę wstawiać albo Pixie, albo Dixie - a one jednak nieco się różnią.

Posted

Koosiek, miałam się nie wypowiadać, ale nie mogę się niestety powstrzymać. Z tego co tutaj czytam, to nikt nie mówi "nie powinnaś brać", ani też nikt nie mówi, że "brać powinnaś". Chodzi o to, że skoro już bierzesz, to wywiązuj się z zaciągniętych zobowiązań, takich jak bazarki czy potwierdzanie wpłat, czy po prostu bieżący kontakt. Wiem, że dużo robisz, wiem, że nie masz na wszystko czasu, ale skoro masz tyle psów, które potrzebują ciągłej pomocy finansowej, to argumenty w stylu "na pocztę mam nie po drodze" po prostu powodują utratę zaufania do Ciebie. I tyle.

Nie będę się więcej wcinać.

Poza tym pomyślałam, że może warto odezwać się do kogoś doświadczonego, żeby zrobił im allegro cegiełkowe - zawsze to trochę kasy, a w opisie można podać kontakt ws. adopcji.

Posted

[quote name='koosiek']
Z ogłoszeniami wspólnymi jest taki problem, że dziewczynki nie mają żadnego wyraźnego, ładnego wspólnego zdjęcia, które nadawałoby się na miniaturkę, dlatego muszę wstawiać albo Pixie, albo Dixie - a one jednak nieco się różnią.[/QUOTE]

Myślę, że to najmniejszy problem - wspólne zdjęcie.
To zrobione w 2 minuty
Teraz widzę błąd hah zjadłam literkę ''e''

[IMG]http://img853.imageshack.us/img853/6356/pixxcopy.jpg[/IMG]

NOWA TABLICA

[url]http://tablica.pl/oferta/pixie-i-dixie-7-mc-mlodziutkie-owczarkowate-mieszkaja-w-hotelu-dla-pso-IDgKT9.html[/url]

Posted

[quote name='mgie']Myślę, że to najmniejszy problem - wspólne zdjęcie.
To zrobione w 2 minuty
Teraz widzę błąd hah zjadłam literkę ''e''

[IMG]http://img853.imageshack.us/img853/6356/pixxcopy.jpg[/IMG]

NOWA TABLICA

[url]http://tablica.pl/oferta/pixie-i-dixie-7-mc-mlodziutkie-owczarkowate-mieszkaja-w-hotelu-dla-pso-IDgKT9.html[/url][/QUOTE]
mgie, pieknie dziekuje!:)

Posted

[quote name='Nutusia']Wawer, bardzo dziękuję za pomoc! Niewielu ludzi stać, by być "ponad to", czyli ponad ludzkie podziały i niesnaski ze szkodą dla psiaków.
Myślę, że wszystkie tu jesteśmy zdania, że Koosiek chciała dobrze, usiłowała ratować te wszystkie bidy, bo ma wielkie serce - tylko wyszło jak zwykle :( A teraz nie ma innego wyjścia, jak zakasać rękawy, przysiąść na zadku i wspólnie z nami wziąć się do roboty![/QUOTE]
Do roboty!My tu Wszyscy mamy duzo psiakow i kotow pod opieka, swoje zycie , czesto bardzo trudne i ciezkie,rodziny, dzieci, wnuki itd.

Posted

Dobry pomysł, jakoś na to nie wpadłam.
Na tablica.pl nie ma opcji wyróżnienia.

Znalazłam kolejnego psa, najprawdopodobniej wyrzuconego z auta. Nie, nie jest w hotelu. Przebywa awaryjnie u kobiety, której przerzucono przez płot Kaję. Prawdopodobnie pies łańcuchowy, wystarczy mu zwykła buda, szukam kogoś, kto może użyczyć dla niego kawałek ogródka na jakiś czas...