koosiek Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 I znowu przekręcasz to, co napisałam. A umawiałam się tyle razy, ile napisałam. O ile do opóźnienia w wysyłce się przyznaję, nie zgadzam się na przekręcanie faktów. Aha, o żadnym tymczasie dla Smoka nie było mi wiadomo. Żeby zaraz ktoś nie krzyczał, że było DT, a pies siedział w hotelu... Quote
koosiek Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Uzupełniłam post rozliczeniowy, przelałam Sylwiaso 50 zł, które doszło. Był telefon o Pixie z allegro, myślałam, że się uda, ale pan miał wczoraj zdzwonić i już się nie odezwał... Szkoda, bo fajnie brzmiał. I jeden z ogłoszeń wspólnych, ale gdy pani na pytanie "jakiej są rasy" usłyszała "żadnej", szybko zakończyła rozmowę... Quote
sylwiaso Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Szkoda,że nie zadzwonił!nie wiedziała Pani,że oprócz urody ważniejsze jest Serce! Quote
edek Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Kurczę może Pan się jeszcze odezwie, może musi jeszcze to przemyśleć :razz: Quote
edek Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [B]Gonia13, Agat21[/B] dziękuję kochane Cioteczki za pieniążki dla dziewczynek :) Quote
Ellig Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='Nutusia']W ten sposób daleko nie zajedziemy :([/QUOTE] Jestem tego samego zdania i mysle ze kontakt do ogloszen powinien byc zmieniony, szkoda naszych pieniedzy............Edek dziekuje to ty ciagniesz ten wozek bez kolek................ Quote
wawer Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='koosiek'] Aha, o żadnym tymczasie dla Smoka nie było mi wiadomo. Żeby zaraz ktoś nie krzyczał, że było DT, a pies siedział w hotelu...[/QUOTE] Wpisuję tylko gwoli zakończenia tego tematu, bo nie mam możliwości na wątku Smoka ani na poczcie prywatnej. Koosiek tam mi nie odpowiada, a tu się odezwała. Koosiek rzeczywiście nie było wiadomo o moich planach i nie pisałam, że o nich wiedziała, tylko, że miałam taki zamiar. Bo miałam i już molestowałam w tym celu rodzinę. Powstrzymały mnie jednak wpisy na wątku psa od postu 296 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/204432-Kudłaty-Smok-bardzo-bardzo-pilnie-szuka-DT!-Już-ponad-1000-zł-na-minusie!/page12[/URL]. Takich cytatów można by więcej, ale nie jest moim celem krytykowanie działalności koosiek, bo to, że opiekuje się bezdomnymi psami, jest jak najbardziej pozytywne i godne pochwały. Ma pasję i to się chwali. Dlatego popierałam i płaciłam - kiedy i ile mogłam. Nie mogłam zawsze i w każdej sytuacji. Mój zarzut dotyczy wyłącznie kwestii solidności i rzetelności w wywiązywaniu się z dobrowolnie podjętych zobowiązań finansowych (bazarki, opłaty za DT) i terminowego uzupełniania wpisów z tego wynikających. Takie rzeczy muszą być transparentne na forum społecznym i nic nie może budzić tu wątpliwości. To forum opiera się na zaufaniu i nie można go podważać w tak niepoważny sposób. Cierpliwość nawet bardzo dorosłych i wyrozumiałych ludzi ma swoje granice, a ja nie zamierzam kłócić się z nastolatką, która z zasady wie lepiej. To tyle w temacie. Koosiek życzę jak najlepiej, podziwiam za to, że tak mocno angażuje się w sprawy braci mniejszych, ale czasem trzeba zrobić mniej, za to lepiej i solidniej. Wtedy łatwiej zdobyć fundusze, bo ludzie ufają. Quote
Nutusia Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 [quote name='wawer']To tyle w temacie. Koosiek życzę jak najlepiej, podziwiam za to, że tak mocno angażuje się w sprawy braci mniejszych, [B]ale czasem trzeba zrobić mniej, za to lepiej i solidniej. Wtedy łatwiej zdobyć fundusze, bo ludzie ufają[/B].[/QUOTE] Nic dodać, nic ująć... Spójrzmy prawdzie w oczy - gdyby nie Edek, która dwoi się i troi - co jest w pełni zrozumiałe, bo dziewczynki były u niej ładnych parę tygodni, przekazywała mi je z płaczem, bo zdążyła się przywiązać, a jakby nie było oddawała je z domu do boksu - i gdyby nie Sylwia, która po rozmowie ze mną i z Edek jeszcze do końca nie straciła cierpliwości - Koosiek musiałaby zabrać sunie z hotelu. Edek (przepraszam Edytko, ale MUSZĘ to napisać) ma bardzo poważne problemy osobiste i związane z nimi ogromne wydatki, nie pracuje bo nie może i pomaga P&D jak może, narażając się nawet na niesnaski z TZ-em. I żeby była jasność w temacie - JA pomagam EDYCIE. Wczoraj otrzymałam od niej paczkę z fantami na bazarek, dołożę co mogę i może uzbieramy parę złotych - oby! Dobrze by było, gdyby te pieniądze mogły iść na bardzo energiczną akcję ogłoszeniową (przede wszystkim wyróżnienia allegro i gumtree), a nie na hotel, bo w ten sposób dziewczyny mają szansę zostać w tym hotelu jeszcze kilka lat... A właściwie nie mają, bo ile można zwojować bazarkami i ile hotel, który żyje z opieki nad psami, może wytrzymywać nieterminowość wpłat?... Koosiek, sama wiesz jaka jest w tej chwili sytuacja finansowa "Twoich" psów - tragiczna! Musisz mieć świadomość, że zgarnięcie z ulicy, z łańcucha, skądkolwiek kolejnego powoduje, że tym, które już masz pod opieką [B]przez Ciebie[/B] grozi niebezpieczeństwo w postaci powrotu na ulicę - czy to nie jest błędne koło?... Bardzo Cię podziwiam za to co robisz, ale rób tyle, ile możesz. Bo potem jest tak, jak w przypadku Pixie i Dixie - cała robota i odpowiedzialność spada na kogo innego, a nie zawsze się trafi taka Edek... Nie możesz mieć pretensji, że ludzie nie chcą dawać pieniędzy na "Twoje" psy. Nie mają takiego obowiązku. Tym bardziej, jeśli widzą, że zanim te, które już są wyprowadzisz na finansową prostą, pojawiają się kolejne - oczywiście bez grosza. Wierz mi, trochę już na tym świecie żyję - nie da się uratować całego świata. Ale psu, któremu się pomogło trzeba zapewnić bezpieczeństwo i przyszłość. Nie można się wykręcać brakiem czasu - mierz siły na zamiary... Za dużo obowiązków, które na siebie wzięłaś spowodowało różnego rodzaju obsuwy, obsuwy spowodowały utratę zaufania i zrobił się kompletny klops. A kto na tym najbardziej ucierpiał? Oczywiście psy! I to nie te, które wciąż biegają po ulicach czy tkwią na łańcuchach, ale te, ZA KTÓRE WZIĘŁAŚ ODPOWIEDZIALNOŚĆ BIORĄC JE POD SWOJĄ OPIEKĘ! Nigdy w życiu bym się nie odważyła umieścić psa w hotelu, gdybym nie miała możliwości płacenia za niego. Tak można działać tylko wtedy, gdy pensji starcza na taką opłatę lub gdy się działa pod auspicjami jakiejś fundacji. To, że biorę na tymczas JEDNEGO psa nie znaczy, że jestem ślepa i nie widzę tej całej bidy dookoła. Ale wiem, że temu jednemu jestem w stanie pomóc, na tego jednego wyżebrać pomoc w opłaceniu karmy, leków czy sterylki i temu jednemu znaleźć dom. W ten sposób "w świat" wyprawiłam w ciągu 8 miesięcy już sześć istnień. W porównaniu z Tobą może i jestem cienki Bolek, a mimo wszystko mam poczucie, że taka pomoc ma większy sens... Quote
santino Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Nutusiu, święte słowa. Nie wdając się w dalszą dyskusję w tym temacie (bo uważam, że zostało powiedziane wszystko co trzeba) chciałam tylko dodać, że z bazarku mmd zostały jedne moje buty + odnalazłam kolejne, które są mi zbędne, mogę je podarować na Wasz bazarek na P&D. Daj znać czy będzie chciały, czy to będzie innego rodzaju bazarek. Quote
Nutusia Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 [quote name='Olena84']A jakie sa na nie deklaracje?[/QUOTE] Zdaje się, że żadne. W pierwszym poście jest info: [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B]Ich sytuacja jest fatalna. Nie ma deklaracji, nie ma funduszy, nie ma żadnych widoków na domy... [/B][/SIZE][/FONT] O to mi między innymi chodziło gdy pisałam, że nie odważyłabym się umieścić psa w hotelu bez zabezpieczenia finansowego... :shake: Bo to trochę na zasadzie "niech się dzieje wola nieba..." Santino - nasz bazarek to będzie kompletny mikser :evil_lol: Chociaż ja mam chyba z 10 par butów, więc możemy bucikowo wystawić. Tylko co wtedy z fantami od Edek? Ewentualnie zróbmy bucikowo i mini-bazarek z fantami Edyty. Pomyślę... Quote
santino Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='Nutusia']Santino - nasz bazarek to będzie kompletny mikser :evil_lol: Chociaż ja mam chyba z 10 par butów, więc możemy bucikowo wystawić. Tylko co wtedy z fantami od Edek? Ewentualnie zróbmy bucikowo i mini-bazarek z fantami Edyty. Pomyślę...[/QUOTE] To pomyśl, a ja jakby co dorzucam 2 pary butów ;) Quote
koosiek Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Wawer, czy mam przyklejać moją odpowiedź na inne wątki, na które wkleiłaś swój wpis? Nie wystarczy na jednym? Nie odpisałam na wątku Smoka, bo odpisałam już tutaj. [quote]Nie możesz mieć pretensji, że ludzie nie chcą dawać pieniędzy na "Twoje" psy.[/quote] Nigdy do nikogo sobie takich pretensji nie rościłam. Ponadto wielu psów nie zabrałam z ulicy właśnie ze względu na te, które już mam. Zakładałam wątki, prosiłam o pomoc, ale otwarcie pisałam, że psa nie wezmę, bo nie mam finansowej możliwości. Wszystkie te psy wciąż tkwią na ulicach, bo jak nie ja, to nikt... I za to też mi się dostaje. Na dogo i poza. Chociażby wpis z wczoraj na założonym przeze mnie wątku suki, która ostatecznie po jakimś czasie błąkania się zniknęła: [quote]wszystkie watki zakladane przez ciebie koncza sie klikaniem i znikaniem suk ktore za chwile maja urodzic.moze daruj sobie taka organizacje i zostaw to osobom z otwocka[/quote] Dodam, że gdyby jakakolwiek "osoba z Otwocka" zechciałaby zająć się psem, z ulgą przekazałabym wątek i opiekę nad zwierzakiem. Tak, jak przekazałam już kilka innych psiaków. Quote
koosiek Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Aha, w kwestii ogłoszeń - one są ogłaszane, cały czas są! Miały pakiety ogłoszeń, miały wyróżnienia, są plakaty, zdjęcia na witrynie... Cały czas odświeżam im allegro, regularnie gumtree (nawet dzisiaj rano odświeżałam). Czekają dwa pakiety ode mnie, miały być jeszcze dwa od Malawi, ale bazarek nie wypalił (nie, nie mój). Więc pisanie, że będą wieczność tkwiły w hotelu bo nie ma ogłoszeń, jest co najmniej bezpodstawne. Quote
koosiek Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Ach, jeszcze coś. Bardzo często natykam się na dogo na wątki typu "brakuje deklaracji, Burek na minusie, grozi mu powrót do schroniska". I na takich wątkach nie piętnuje się osób, które psa wyciągały. Mimo że ktoś, kto bierze psa ze schroniska ma o wiele większe możliwości, niż ktoś, kto bierze psa z ulicy lub przytuliska takiego, jak to od Pixie i Dixie. Może spokojnie poczekać, aż pies znajdzie komplet deklaracji, może zawczasu na niego bazarkować, rozgłaszać wątek. Nie musi się bać, że przyjedzie po psa, a zamiast niego znajdzie mokrą plamę na ulicy. Czy opisane zachowanie jest odpowiedzialne? Czy jest odpowiedzialniejsze od zabrania z ulicy psa bez kompletu deklaracji? Wychodzi na to, że tak. W końcu pies co najwyżej "tylko" wróci do schroniska. Quote
wawer Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='koosiek']Wawer, czy mam przyklejać moją odpowiedź na inne wątki, na które wkleiłaś swój wpis? Nie wystarczy na jednym? Nie odpisałam na wątku Smoka, bo odpisałam już tutaj. [/QUOTE] Niczego nie musisz. Szukałam Cię i wpisałam to samo na kilku wątkach. Możesz dopisać Smokowi wpłatę ode mnie, jak ją odszukasz na koncie. Ale nie musisz. Potwierdzenie mam przed sobą i w razie potrzeby zeskanuję i wkleję. Ja mam mały, ale porządek. Jak mawiał Wieniawa: "Porządek, ale musi być". Widzisz, Nutusiu i inne cioteczki, którym drogi jest los tych piesków, drogi jak ich własne portfele, są osoby zaślepione w tym, co robią, niereformowalne, którym nie można pomóc dobrą, z serca płynącą i życzliwą radą ani żadną inną nauką krytyczną. Zastanawiam się, jaki jest prawdziwy problem takich osób, bo bezdomne zwierzęta bez granic to temat zastępczy. Szkoda, bo wartości społecznej i siły wewnętrznej takich osób nie sposób przecenić, a się niewątpliwie marnuje. Ale, jak to mówią: "Rób, człowiecze, co chcesz i patrz końca." Quote
koosiek Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Wawer, nie jesteś osoba nieomylną, są tacy, którzy pretensje mieli i do ciebie, także na tamtym bazarku. A mimo to piszesz zawsze wywyższając się, tonem wszechwiedzącej, nigdy nie popełniającej błędów nauczycielki strofującej głupiego uczniaka. Nie tylko do mnie. Irytowała mnie to już za czasów Maksa, irytuje i teraz. Napisałaś wcześniej: "dość tej dyskusji" - dotrzymaj proszę słowa. Niczego to nie wnosi, w niczym Pixie i Dixie nie pomoże. Mojego stanu posiadania jeśli chodzi o psy też nie zmieni, bo ani nie odwiozę dziewczynek do Słomczyna, ani nie wystawie żadnego psa z powrotem na ulicę. Nowych psów na siebie nie biorę i brać nie będę, dopóki nie ustabilizuje mi się sytuacja finansowa. I nie jest to efektem tej dyskusji, ten stan utrzymuje się już od jakiegoś czasu - skoro prześledziłaś moje wątki, powinnaś to zauważyć. Wyjątkiem jest Vegas, ale on nie przebywa w hotelu, tylko u mnie. Wpłatę na Smoka potwierdzę. Quote
wawer Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Nie wiem, o co chodzi, ale niech i tak będzie. Jako podlec i manipulant wzbudzam irytację i bardzo się z tego cieszę, bo to przynosi tylko dobre efekty. Nie wiem, o jakim "tamtym" bazarku piszesz z pretensjami i od kogo, bo rozliczyłam się jak należy, wszystko przekazałam - nawet z tobą osobiście - i pieniążki Maksio dostał bez reklamacji. Całkiem spore, zresztą i zadowolona wtedy byłaś, a mnie aż z tego zaangażowania ukarali. Tym bardziej nie wiem, o co biega. Za moje błędy inni mnie rozliczają i nie dotyczy to Dogo. Ale tam, całej tej dyskusji by nie było, gdybyś od początku... itp. itd. Jak każdy belfer, i tak dobrze ci, Bożenko życzę. Twoim czworonogom też. :bye: Quote
koosiek Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Nigdzie w swojej wypowiedzi nie nawiązałam do bazarku na Maksa. Quote
edek Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ojej miałam co poczytać :crazyeye: też uważam, ze ogłoszenia są teraz najważniejsze, bez nich dziewczyny nie znajdą domku, a dług w hoteliku będzie dalej rósł. Czy orientujecie się ile kosztuje miesięczne wyróżnienie allegro i gumeetre ??? I czy lepiej takie wyróżnienie robić oddzielnie czy razem dla obu???? Nutusia nie ma za co przepraszać, taka jest prawda, nie jest u mnie za wesoło :(. Bardzo się cieszę, że paczka dotarła :) . W tym drewnianym stojaczku na biurku w szufladce jest jeszcze wkitrana biżuteria. Wiem trochę jest misz maszu, ale wygrzebałam wszystko co leży i nie jest używane lub użyłam raz. Sylwiaso bardzo mi przykro, że nie udało się zebrać jeszcze pieniążków za lipiec a tu już prawie koniec sierpnia. Mam nadzieję, że nie zabraknie Ci cierpliwości :( Wszystkim Cioteczką, które odpowiedziały na moje pw i wpłaciły pieniążki serdecznie dziękuję. Nutusiu i Ellig bardzo dziękuje za pomoc :loveu::loveu: Quote
santino Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='edek']Ojej miałam co poczytać :crazyeye: też uważam, ze ogłoszenia są teraz najważniejsze, bez nich dziewczyny nie znajdą domku, a dług w hoteliku będzie dalej rósł. Czy [B]orientujecie się ile kosztuje miesięczne wyróżnienie allegro i gumeetre ???[/B] I czy lepiej takie wyróżnienie robić oddzielnie czy razem dla obu???? Nutusia nie ma za co przepraszać, taka jest prawda, nie jest u mnie za wesoło :(. Bardzo się cieszę, że paczka dotarła :) . W tym drewnianym stojaczku na biurku w szufladce jest jeszcze wkitrana biżuteria. Wiem trochę jest misz maszu, ale wygrzebałam wszystko co leży i nie jest używane lub użyłam raz. Sylwiaso bardzo mi przykro, że nie udało się zebrać jeszcze pieniążków za lipiec a tu już prawie koniec sierpnia. Mam nadzieję, że nie zabraknie Ci cierpliwości :( Wszystkim Cioteczką, które odpowiedziały na moje pw i wpłaciły pieniążki serdecznie dziękuję. Nutusiu i Ellig bardzo dziękuje za pomoc :loveu::loveu:[/QUOTE] gumtree chyba 50 zł o ile się nie mylę Quote
santino Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Nutusia']Dzięki, Santino! :)[/QUOTE] Nie ma za co!!! Wygrzebała jeszcze kozaki zimowe, takie dość eleganckie, więc mogą też pójść teraz jako zapowiedź kolekcji jesienno-zimowej ;) Quote
Nutusia Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Tak, gumtree 50 zł, allegro coś około 12-15 zł. I wbrew pozorom nie są to małe koszty, biorąc pod uwagę, że czas szybko leci i wciąż trzeba odnawiać :( Quote
edek Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 koosiek ja wiem, ze jest wiele wątków gdzie psiak jest zadłużony w hoteliku. Musisz jednak brać pod uwagę, że niektóre hotele są formą dodatkową do zarobku, a niektóre jedynym źródłem zarobku dla danej osoby. Nie każdy hotelik stać na to, żeby karmić psa za swoje, czy długo czekać na pieniądze, bo jakby nie było z czegoś trzeba żyć. Ja osobiście nie zdecydowałabym się na umieszczenie psa w hotelu, za którego nie mogę zapłacić. Ty obecnie masz osiem psów w hotelach czy dt i wszystkie są w długach. Nie oceniam Cię zrobiłaś co Ci serce kazało ok, ale co dalej. Często piszesz, że nie masz czasu na zrobienie bazarku, czy na wysłanie fantów bo pocztę masz nie po drodze. To powiedz mi jak chcesz pokryć długi. Z tego co pisałaś to nie pracujesz. Jak masz fanty to trzeba przysiąść zrobić bazarek, szybko go zamknąć i wysłać fanty i mieć to z głowy. Umiesz robić bazarki ogłoszeniowe super, gdybym ja umiała robić ogłoszenia to bym zarwała kilka nocy i taki zrobiła, żeby mieć chociaż na ogłoszenia dla dziewczyn. Twój ostatni bazarek ogłoszeniowy lekko mówiąc nie wypalił. Uwierz mi ja też nie mam czasu. Mam masę problemów. Ale jakoś staram sie zorganizować czas na przeszukanie mieszkania za fantami, na zrobienie zdjęć i opisanie. Codziennie wysyłam przynajmniej 30 pw z zaproszeniem jak mam więcej czasu to więcej. Z tego co widzę to te pieniążki co wpłynęły są od osób, które zapraszałam na wątek. Musisz sie ogarnąć i lepiej organizować czas. Takie jest moje zdanie. I tyle w temacie. Quote
Recommended Posts