Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

Posted

[quote name='edek']Ellig witam serdecznie :)[/QUOTE]Witam, witam, czytam i mozna tu sporo zrobic, bazarki cegielkowe. tripti dala swietny pomysl, tak ciezko jest teraz zdobyc jakies pieniadze, cos sprzedac, pomysle jak przeczytam caly watek:)

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak to wyglada na Fb za chwile wydarzenie zniknie bo jest wazne tylko do 31 lipca wiec nawet za godzine moze go juz nie byc.
"Pixie i Dixie pojechały do hoteliku. Teraz nie pozostało nam nic innego, jak szybciutko znaleźć im domy :)

Pixie i Dixie trafiły do przytuliska przy lecznicy w Konstancinie w piątek. Tuż przed niedzielą... A w niedzielę psy z przytuliska jeżdżą na giełdę do Słomczyna.
Gdyby to były psy, to dziewczyna, która się nimi opiekuje może by odpuściła, bo oprócz nich ma w hotelach jeszcze dwa inne podrostki z tego przytuliska i kilka innych psów - w większości zwyczajne, mało adopcyjne kundelki...
Ale to dwie sunie, które czekałoby rodzenie co pół roku i mnożenie psiego nieszczęścia.

Awaryjnie sunie pojechały do hotelu. Niestety, nie mogły tam zostać. Pomijając kwestie finansowe (koszt utrzymaniu obu suń to 700 zł+karma), suka, z którą mogłyby być umieszczone, nie zaakceptowała ich, pies, do którego zostały przeniesione, próbował się do nich dobrać, była obawa, że może zrobić im krzywdę... W tej chwili sunie są w bezpłatnym domu tymczasowym, ale jest to rozwiązanie bardzo awaryjnie bo mogą tam zostać tylko do 29 maja...

Sunie na cito szukają tymczasów! A najlepiej stałych domów!!! Mają ok. 4 msc, są nieduże, ok. 6 kg. Z psami się dogadują, wypuszczone z innym szczeniakiem ładnie się bawiły. Ładnie chodzą na smyczy. W domu tymczasowym, w którym obecnie przebywają są także koty."

Na dogo w pierwszym poscie moim zdaniem powinny byc konkretnie okreslone potrzeby ile za hotel, jakie sa deklaracje ile brakuje do pelnych deklaracji, gdze sa oglaszane , czy maja allegro itp.

Posted

Więc tak koszt hoteliku to 400zł + karma, karmę ja kupuję i wysyłam. W zeszłym miesiącu jedna kochana Cioteczka złożyła deklarację stałą na 20zł. Dziewczynki miały wykupiony pakiet ogłoszeń przeze mnie i wstawiłam na wątku. Teraz jedna Cioteczka zamówiła dla nich nowy pakiecik z nowymi fotkami. Mają wyróżnione allegro. W zeszłym miesiącu dodatkowo miały wyróżnione gumetre i moruska. Jeździłam i obklejałam okolice plakatami, w Warszawie też jest witryna z ich zdjęciami. Na prawdę nie wiem dlaczego nic w ich sprawie się nie dzieje.

Jeśli chodzi o bazarki to w przyszłym tygodniu będzie wystawiony z fantami. Myślałam też o bazarku cegiełkowym z dyplomami. Koosiek ma popróbować obrobić te zdjęcia.

Nie wiedziałam, że na FB wydarzenie jest na jakiś konkretny czas .

Czy ktoś mógłby zrobić dziewczynką nowe wydarzenie????

Posted

W sumie nie zauważyłam, że w pierwszym poście nie ma aktualnych informacji dotyczących tego gdzie dziewczyny przebywają i jaki jest koszt hotelowania i jakie są deklaracje :( [B]koosiek [/B]mogłabyś tam uzupełnić te informacje.

Posted

[quote name='Aleksandra95']tak długo szukają domu.. :([/QUOTE]

Benio też szukał długo, ale udało się. Mam nadzieje, że w ich przypadku też będzie niedługo heppy end

Posted

[quote name='edek']Benio też szukał długo, ale udało się. Mam nadzieje, że w ich przypadku też będzie niedługo heppy end[/QUOTE]

Benio chyba ze 2 mc .. :(

Posted

[quote name='edek']No to mnie dobiłaś bo one od kwietnia :( szok[/QUOTE]

ehh.. są coraz starsze.. :(:(

18.08 jest pod sejmem jakiś protest co do ustawy do zwierząt może z niuniami pojechać ? :roll:

Posted

[quote name='Aleksandra95']ehh.. są coraz starsze.. :(:(

18.08 jest pod sejmem jakiś protest co do ustawy do zwierząt może z niuniami pojechać ? :roll:[/QUOTE]

Wydaje mi się, ze za bardzo by się stresowały. Jak chodziłam z nimi na spacerki i raz większa rodzinka się zatrzymała je oglądać to zaczęły ich obszczekiwać i nawet pogłaskać się nie dały :(

Posted

[quote name='edek']Wydaje mi się, ze za bardzo by się stresowały. Jak chodziłam z nimi na spacerki i raz większa rodzinka się zatrzymała je oglądać to zaczęły ich obszczekiwać i nawet pogłaskać się nie dały :([/QUOTE]
rozumiem ... :(

Posted

Cześć! Wykupiłam dla PiD po pakieciku 4.08, następnego dnia poleciałam opłacić, żeby było jak najszybciej, 6 wkleiłam im linki z allegro, ale niestety do dnia dzisiejszego dziewczyna nic nie zrobiła! Już raz się upomniałam i czekam nadal! A termin był 48 godz! Tu jest ten bazarek!
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/212317-Ogłoszeniowy-bazarek-dla-westie-w-potrzebie-do-wyczerpania[/URL]-)

Posted

Przedłużyłam wydarzenie. Pierwszy post jest aktualny, na samej górze jest info, że dziewczynki są u Sylwiaso. Mogę go dokładniej rozpisać jak będę miała chwilę...

Wydaje mi się, że gdyby były w okolicach Warszawy można by próbować z tym marszem, ale chyba nie ma sensu ciągnąc je z Łowicza.

Posted

[quote name='edek']Więc tak koszt hoteliku to 400zł + karma, karmę ja kupuję i wysyłam. W zeszłym miesiącu jedna kochana Cioteczka złożyła deklarację stałą na 20zł. Dziewczynki miały wykupiony pakiet ogłoszeń przeze mnie i wstawiłam na wątku. Teraz jedna Cioteczka zamówiła dla nich nowy pakiecik z nowymi fotkami. Mają wyróżnione allegro. W zeszłym miesiącu dodatkowo miały wyróżnione gumetre i moruska. Jeździłam i obklejałam okolice plakatami, w Warszawie też jest witryna z ich zdjęciami. Na prawdę nie wiem dlaczego nic w ich sprawie się nie dzieje.

Jeśli chodzi o bazarki to w przyszłym tygodniu będzie wystawiony z fantami. Myślałam też o bazarku cegiełkowym z dyplomami. Koosiek ma popróbować obrobić te zdjęcia.

Nie wiedziałam, że na FB wydarzenie jest na jakiś konkretny czas .

Czy ktoś mógłby zrobić dziewczynką nowe wydarzenie????[/QUOTE]
Wystarczy edytowac wydarzenie i przedluzyc, oczywiscie potrzebny jest aktualny tekst, edycje moga zrobic tylko te osoby, ktore utworzyly to wydarzenie.

Posted

[quote name='koosiek']Przedłużyłam wydarzenie. Pierwszy post jest aktualny, na samej górze jest info, że dziewczynki są u Sylwiaso. Mogę go dokładniej rozpisać jak będę miała chwilę...

Wydaje mi się, że gdyby były w okolicach Warszawy można by próbować z tym marszem, ale chyba nie ma sensu ciągnąc je z Łowicza.[/QUOTE]
dobrze,ze przedluzylas wydarzenie a tu w 1 poscie warto napisac ile kosztuje hotel i ze brakuje deklaracji itp.

Posted

Przelałam Sylwiaso to, co do mnie jeszcze wpłynęło, czyli 54,15 zł. Do opłacenia lipca brakuje jeszcze 199,15 zł... Ogólnie dziewczynki są [FONT=Comic Sans MS][COLOR=red][B]197,65 zł[/B][/COLOR][/FONT] na minusie, a za dwa tygodnie trzeba zapłacić za kolejny miesiąc...

Posted

To jest jakiś obłęd! Sierpień się kończy, za lipiec jest dług, za chwilę termin opłaty za sierpień... Żebyśmy wyprzedały wszystko, co mamy w domach i tak nie damy rady :( Napiszcie do kogoś, kto robi fajne i chwytliwe allegra cegiełkowe - takie z pomysłem - albo same podrzućcie jakieś pomysły... Nie wiem, np. Łowiczanki zbierają na łowickie pasiaki - koszt jednego paska 5 zł... Bazarki foto zawsze przynosiły super zyski, bo ludzie lubią się chwalić swoimi zwierzakami, ale zdaje się, że w tej chwili są 2 takie bazarki, bo inaczej można by było wystawić np. "moje wakacje z psem/kotem/szczurkiem..." Ja się zaraz postaram zmóżdżyć i jakiś tekst wyskrobać do ogłoszeń i na FB, żeby umieścić.

Posted

Tymczasem zdjęcia od Sylwii z pozdrowieniami od P&D

[IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/5c500ecbbc4ba01a7918b6ed11204e69,10,19,0.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto0.m.onet.pl/_m/f86b52a295e9cf2d3047bd290e936abc,10,19,0.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto0.m.onet.pl/_m/4cd1172b49b94a00dc0da2e0d1eeb22c,10,19,0.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/04c013664191d01f86000d91dec92622,10,19,0.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto0.m.onet.pl/_m/dc079ad44c1ace2e65ab9a596980a500,10,19,0.jpg[/IMG]
fot. Sylwiaso

Posted

[IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/26283b406d94dd324a6250967d71a4c1,10,19,0.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/753b90635827d6d418970965ae2f7812,10,19,0.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/527555758bab302de38e298ec22c3077,10,19,0.jpg[/IMG]
fot.Sylwiaso

Posted

[B][FONT=&quot]Pixie [/FONT][/B][FONT=&quot]i [B]Dixie – ile się można błąkać po świecie?...[/B][/FONT]
[B][FONT=&quot] [/FONT][/B]
[B][FONT=Verdana]Pixie[/FONT][/B][FONT=Verdana] i [B]Dixie[/B] to dwie młodziutkie, ok 7-miesięczne sunie. Jak na psie dzieci przystało, są energiczne, żywe i beztroskie. Uwielbiają się bawić, biegać i przytulać. Bardzo potrzebują kontaktu z człowiekiem. Są pozytywnie nastawione do ludzi – bardzo lubią dzieci – i do innych zwierząt. Potrafią chodzić na smyczy. Są zaszczepione, odrobaczone i zabezpieczone przeciw kleszczom. Docelowo będą psiakami średniej wielkości.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
Jaka jest ich historia? W kwietniu trafiły do przytuliska przy jednej z lecznic. Ponieważ groził im wywóz na giełdę, a tam wydanie do niesprawdzonego domu, być może na łańcuch, albo gdzie rodziłyby 2 razy w roku, wydając na świat kolejne zastępy niechcianych i nieszczęśliwych istot. Zostały więc stamtąd zabrane i umieszczone najpierw w jednym, potem w drugim psim hotelu. Następnie, cudem znalazł się dla suczek bezpłatny dom tymczasowy, wszyscy odetchnęli z ulgą i liczyli, że takie piękne i młode panny szybko znajdą domy. Niestety tak się nie stało, opiekunka z domu tymczasowego musiała iść do szpitala i znowu Pixie i Dixie znalazły się w kolejnym psim hotelu.
[FONT=Verdana] [/FONT]
Jak długo jeszcze będzie trwała ich tułaczka? Kiedy wreszcie będą miały swój własny dom, a w nim odpowiedzialnego i kochającego opiekuna?

Ze względu na wysokie koszty utrzymania w hotelu, szukamy siostrzyczkom również domu tymczasowego (niekoniecznie jednego dla obu), gdzie za zwrot kosztów utrzymania mogłyby bezpiecznie czekać na dom docelowy.

Oczywiście można ten tekst wstawić dla każdej osobno - może to coś pomoże?... Przecież niekoniecznie obie muszą trafić do jednego domu... I wtedy można zaznaczyć która się bardziej nadaje do bloku, a która byłaby szczęśliwsza w domu z ogrodem - Edek gdzieś o tym pisała na początku wątku...

[CENTER][CENTER][B][FONT=&quot] [/FONT][/B][/CENTER][/CENTER]

Posted

[B]Elka_Ka[/B] dziękuję za odwiedziny :loveu:

[B]Nutusiu[/B] tekst bardzo ładny, śliczne dzięki :loveu:. Według mnie obydwie mogą mieszkać w bloku tylko muszą mieć aktywnych właścicieli są młode muszą się wyhasać. Na początku Pixie miała opory do wchodzenia do domu, potem jej to przeszło :eviltong:

Posted

Cioteczki nasza Kochana mamusianabank wstawiła te pierwsze,które już ja wstawiałam,ale za jej pracę serdecznie Dziekujemy bo chciała biedactwo wstawić wszystkie!Dziewczynki świetnie pływają!!!!