Marycha35 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Dziękuje za zaproszenie:) Dziewczynki śliczne, oj oj, domków im trzeba!!! A ta bida na zdjęciu też do zabrania.....Co to za przytulisko, że z psiakami jak warzywami na targ jeździ?????? Quote
edek Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='Marycha35']Dziękuje za zaproszenie:) Dziewczynki śliczne, oj oj, domków im trzeba!!! A ta bida na zdjęciu też do zabrania.....Co to za przytulisko, że z psiakami jak warzywami na targ jeździ??????[/QUOTE] Witaj, pewnie ta dziewczynka też do zabrania ale nie ma gdzie i za co ...... koosiek już ma za dużo psiaków. Nie wiem co to za przytulisko ....... jak dla mnie to jest świadome rozmnażanie psiaków, wiadomo, ze jak trafi na wieś to sterylki jej nie zrobią, działanie bez sensu jak dla mnie .... Quote
Marycha35 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Popieram!!!!! Szkoda tej suni, ale sytuacja patowa:( Quote
edek Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Strasznie szkoda mi tej suni, spać przez nią nie mogłam. Nie ma jej jak pomóc Dixie i Pixie finansowo leżą...... życie jest okrutne. Więcej finansowo nie udźwignę. Quote
Olga7 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='edek']Witaj, pewnie ta dziewczynka też do zabrania ale nie ma gdzie i za co ...... koosiek już ma za dużo psiaków. [B][B][B][B][B]Nie wiem co to za przytulisko ....... jak dla mnie to jest świadome rozmnażanie psiaków, wiadomo, ze jak trafi na wieś to sterylki jej nie zrobią, działanie bez sensu jak dla mnie ....[/B][/B][/B][/B][/B][/QUOTE] No wlasnie-wynika z tego ,że to nie żadne przytulisko ,tylko przechowalnia i rozmażalnia psów jesli ich rola to glownie handlowanie psami na wiejskich czy okolicznych gieldach i targowiskach ?? To zwykle rozmnażanie psów ,bo handlują psami nie kastowanymi i niesterylizowanymi suczkami. Rola przytuliska -to zaoopiekowanie się bezdomnymi i w potrzebie psami a nie rozmnażanie ich . Quote
Nutusia Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Może by tak najpierw ustalić fakty, a potem "domniemywać"?... Poniżej wklejam link do wątku lecznicy, przy której działa "przytulisko". Zwierzęta nie są sprzedawane, ale oddawane. Dorosłe po kastracji i sterylizacji (szczenięta nie, z wiadomych powodów) lub ewentualnym leczeniu, jeśli tego wymagają. To działa podobnie jak w schronisku - adopcje ze schronisk też są do niesprawdzonych domów, nikt nie robi wizyt przed ani poadopcyjnych. Umowa jest jedynie formalnością... Przy tej lecznicy działają wolontariusze, którzy dwoją i i troją, żeby jak najmniej zwierząt trafiało w nieznane. Niestety, giełda, o której mowa jest na wsi i stąd podejrzenia, że psiaki nie trafiają na kanapy, ale właśnie na wiejskie podwórka. [url]http://www.dogomania.pl/threads/175602-psiaki-i-kotki-z-lecznicy-pod-Ww%C4%85-co-tydzie%C5%84-przepadaj%C4%85!-aktualno%C5%9Bci-na-ko%C5%84cu-w%C4%85tku?highlight=psiaki+kotki[/url] Zachęcam do lektury i do realnej pomocy, zamiast krytyki nie popartej żadną wiedzą! Quote
edek Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Dixie i Pixie nie są pierwszymi psiakami z tego przytuliska pod opieką koosiek. Z tego co wiem oni nie sprzedają tych psów tylko je dają. Psy wcześniej są leczone , szczepione i sterylizowane jeżeli wiek pozwala. w tym przypadku nie wiem czy sunia będzie wysterylizowana. Są jeszcze jakieś szczeniaki, które trafia na giełdę razem z nią i jest tam sunia, która na pewno nie będzie wysterylizowana. Jak znajduje się DT dla zwierzaka z tego przytuliska to psiak jest objęty przez nich opieką weterynaryjną. Z tego co wiem to Dixiei i Pixie mają zapewnioną sterylkę za darmo. Mi najbardziej chodzi o to, że psy są wydawane osobą nie sprawdzonym. Już nawet niektóre lepsze schroniska robią wizyty po adopcyjne i wydaje mi się że tu powinno być tak samo. I wszystkie psy, które są wydawane powinny być wysterylizowane, jeżeli jest to szczeniorka to powinno być to sprawdzone..... Najlepiej gdyby koosiek wypowiedziała się jak to jest ???? Quote
Olga7 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 No to już więcej wiemy o tym przytulisku w takim razie. Gdyby jednak szczeniaki nie byly oddawane na tym targu/gieldzie zanim nie dorosną do sterylek i kastracji a dopiero jako dojrzale psy po tych zabiegach ,mniejsza bylaby populacja psów a potem mniej porzucanych psów oraz tych poniewieranych potem na wsiach. Każdy pies i suczka generują potem setki a nawet tysiące następnych pokolen psów. A to jest przytulisko przy lecznicy,jak czytamy na wątku.Faktem jest,że tylko niektore psy adoptowane ze schronisk są kastrowane a sunie sterylizowane.Glownie ze względu na brak funduszy a nieraz też chyba z powodu braku zaangażowania wetów w schronach.Rożnie to bywa-często jedno i drugie. W swietle ostatnich wypowiedzi o tym przytulisku zmieniam jednak zdanie o ich postawie. Niedoinformowanie często jest jednak nietrafioną,niesluszną oceną.Nie wygląda to bowiem tak ,jak początkowo to zrozumialam. Quote
edek Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Cioteczki może wróćmy już do tematu głównego czyli Dixie i Pixie, którym możemy pomóc. Quote
Olga7 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 [quote name='edek']Cioteczki może wróćmy już do tematu głównego czyli Dixie i Pixie, którym możemy pomóc.[/QUOTE] Popieram ,bo to jest bardziej teraz istotne ,dla obu suniek przede wszystkim. Tym bardziej,że postawa i dzialania przytuliska nie są aż takie zle ,jak okazuje się teraz. Quote
Awit Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Dostałam pw, przepraszam, ale nie wspomogę:-( Właśnie skonczyłam urlop, w trakcie którego bezdomne psy nie dały mi spokojnie żyć, to jest jakiś horror co się dzieje. A z kasą to u mnie baardzo krucho. Quote
koosiek Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Wiecie co, kiedyś dr powiedział nam, że na niego tak najeżdżają na forach, ale gdyby nie wydawałby psów na tej giełdzie, to nie pomógłby żadnemu... Trochę racji w tyym jest. Ma miejsc na kilkanaście psów, a z samego Piaseczna w zeszłym roku miał psów aż 300(!)... Nie podoba mi się, że psy są wydawane na giełdzie. Ale faktem jest, że nie różni się to od adopcji z wiejskich schronisk, które też oddają psy w pierwsze lepsze ręce... A tutaj chociaż dorosłe są sterylizowane/kastrowane. BTW, teraz w lecznicy jest czwórka maleńkich szczeniąt :( Po 20.07 idą na giełdę :( Jest jedna sunia... Tu ich wątek, niestety puściutki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/210808[/URL] [B]W każdym razie dziekuję za wszelką pomoc dla P&D![/B] Quote
maczekxp Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 dzięki za zaproszenie:) mogę wpłacać do grudnia po 20 zł/m-c, przelewy bedą szły po 10-tym kazdego miesiąca. proszę o dene do przelewów:) Quote
edek Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 [quote name='maczekxp']dzięki za zaproszenie:) mogę wpłacać do grudnia po 20 zł/m-c, przelewy bedą szły po 10-tym kazdego miesiąca. proszę o dene do przelewów:)[/QUOTE] Witaj maczekxp dzięki za przybycie i deklarcje :):):), dane juz wysyłam :) Quote
koosiek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Doszły wpłaty 20 zł od Maczekxp i 50 zł od Ania Shirley - dziekuję :) Quote
edek Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 koosiek proszę uwzględnij jeszcze moją wpłatę w rozliczeniach i w wydatkach ostatnie koszty allegro i gumtree Quote
wojtuś Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='edek']Zapraszam Cioteczki do naszych dziewczynek :)[/QUOTE] Jestem Edytko, jestem :) Dwie pięknoty :loveu: Będę o nich pamiętał i odwiedzał;) Na razie cieniutko z kasą. Ale.. przecież nigdy nic nie wiadomo:) Quote
edek Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Witaj Wojtusiu :p , właśnie byłam u Twojej Layli, piękna panienka z niej, kogoś mi przypomina :cool3: Quote
koosiek Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Jutro uzupełnię rozliczenie! Dzięki uprzejmości pana wynajmującego lokal przy piekarni na Namysłowskiej i pewnej osobie z dogo, do czasu znalezienia najemcy na witrynie będą wisiały zdjęcia psiaków do adopcji - Pixie i Dixie już tam są :) [CENTER][IMG]http://img840.imageshack.us/img840/9703/img0336fu.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
Recommended Posts