Guest nslaby Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Witam!!!! Czy ktoś mógłby mi polecić dobrą hodowlę labladorów, malamutów, gdzie mogę kupić psy do dogoterapii!!! Quote
klaudiczek21 Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 [COLOR="Red"](...)[/COLOR] skontaktuj się z Oddziałem Związku Kynologicznego najbliższym Tobie. Powinni pomóc!:) Zyczę powodzenia:):) Quote
drasunia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Hodowla Flat Coated Retriever ,,Polka'' . Pani prowadząca tą hodowlę zajmuję się psami bardzo dobrze i bierze czynny udział w szkoleniu psów do dogoterapii. Proszę również odwiedzić stronę [URL="http://www.fcr.vel.pl"]www.fcr.vel.pl[/URL] . Pozdrawiam Quote
goldenka245 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Posłucjaj drassuni, lub zapytaj w najbliższym ZK Quote
Aquirre Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Nie można kupić w hodowli psa przygotowanego do dogoterapii. Nie ma też ściśle określonej rasy przeznaczonej do tego celu . Są natomiast rasy preferowane do tego typu pracy m.in. labradory, goldeny, malamuty , ale znam osobiście tosę , która świetnie się sprawdza jako terapeuta. Bardzo ważne jest przed wyborem najpierw rasy, a potem konkretnego szczeniaka określić do czego zwierzak ma być przyuczany , czy ma być dla dziecka czy osoby dorosłej itp. Temat rzeka , a bez specjalistów w zakresie szkolenia i tak się nie obejdzie. Proponuję w wyszukiwarkę wrzucić hasło - dogoterapia , znaleźć fundację znajdującą się najbliżej Twojego miejsca zamieszkania i u nich zasięgnąć porady. Może zacznij od tego linku. Powodzenia [URL]http://www.dogoterapia.org.pl/linki.html[/URL] Quote
Figa Bez Maku Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 A może zajrzyj na wątek Dimka? On już pokazał ,że jest odpowiedzialnym psem i na dodatek uratujesz mu życie Quote
mariolka18-52 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='mariolka18-52']Witam Na wstepie chce powiedziec, ze mam 2 letnia cudowna pitbullke, ktora rok temu przygarnelam z ogloszenia w dogomanii. Jest wyjatkowo lagodna, kochajaca ludzi , a szczegolnie male dzieci. Nie robi krzywdy zadnym zwierzetom , nawet kotom. Ostatnio wydostaje sie z ogrodzenia,( ktore niestety jest b stare na calej dl i szer 250 m) i biegnie do ludzi , a szczegolnie do dzieci przechodzacych ulica. Ludzie stale przychodza z pretensja i odgrazaja sie , ze zrobia jej krzywde. Nasze spoleczenstwo uwaza, ze pitbull to pies zabojca. Staralam sie wiec jak najdluzej przebywac z nia w domu, lub wychodzic na spacery na smyczy. Niestety ciezka choroba w rodzinie zmusila mnie do przeniesienia sie do Warszawy i calodniowej opieki nad chora. Moja psinka jest wiec zamykana w domu i czeka do mojego powrotu. Nigdy jeszcze nie nabrudzila, mimo, ze sie meczy. Niedlugo jednak mnie czekaja powazne zabiegi w szpitalu i nie bede w stanie dluzej opiekowac sie moja sunia. Pomyslalam wiec ,ze najlepszym rozwiazaniem bedzie oddac ja na dogoterapie bo ona ubostwia dzieci . Bedzie wtedy szczesliwa i nie bedzie za mna tesknic. Bardzo prosze o odpowiedz, czy moja kochana sunia ma szanse znalezc kochajacy dom Quote
klaudia.1 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 "Bardzo prosze o odpowiedz, czy moja kochana sunia ma szanse znalezc kochajacy dom" Gdzie mieszkasz? Do jakich warunków twój pies jest przyzwyczajony? Czy bardzo był do ciebie przywiązany? Quote
dragoniasta Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Polecam jeszcze zerknąć na ten wątek.. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=49927[/URL] Quote
dragoniasta Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Ups.. przepraszam - te pieski już znalazły nowy domek.. :oops: Quote
Recommended Posts