Toller Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 My byliśmy tu [URL="http://www.szczawnica.nrs.pl/bazanoclegowa/pensjonaty/czarda/index.html"]http://www.szczawnica.nrs.pl/bazanoclegowa/pensjonaty/czarda/index.html[/URL] zeszłego lata-. Pokoje ładne, z balkonami, posiłki dysponowane przez kilka godzin, tak że nie trza wstawać na 7 na śniadanie:cool3: Quote
Alix Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 [quote name='Toller-Fox']My byliśmy tu [URL="http://www.szczawnica.nrs.pl/bazanoclegowa/pensjonaty/czarda/index.html"]http://www.szczawnica.nrs.pl/bazanoclegowa/pensjonaty/czarda/index.html[/URL] zeszłego lata-. Pokoje ładne, z balkonami, posiłki dysponowane przez kilka godzin, tak że nie trza wstawać na 7 na śniadanie:cool3:[/quote] Bardzo dziekuje za namiary!. Weszlam na stronke pensjonatu, wyglada naprawde super.:lol: Jesli moge chcialabym jeszcze troche pomeczyc pytaniami:oops: Czy mozna wejsc tam do parku narodowego z psiakiem? jak ludzie reaguja na psy na szlakach? Nie wyobrazam sobie trzymania Barosza calymi dniami w pokoju:shake: Czy sa w okoklicy jakies knajpki gdzie mozna wejsc z psami? I jeszcze jedno pytanie, obiecuje ze ostatnie:oops: nigdy nie bylam w Szczawnicy, ale z tego co sie orientuje dojechac tam mozna tylko PKSem. Bede jechala z Warszawy, w Krakowie bym sie przesiadla do pksu, czy kierowcy nie beda robic problemu z przewozem duzego zwierzaka? Jeszcze raz bardzo dziekuje i pozdrawiam;) Quote
majagd Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 [quote name='Alix']Bardzo dziekuje za namiary!. Weszlam na stronke pensjonatu, wyglada naprawde super.:lol: Jesli moge chcialabym jeszcze troche pomeczyc pytaniami:oops: Czy mozna wejsc tam do parku narodowego z psiakiem? jak ludzie reaguja na psy na szlakach? Nie wyobrazam sobie trzymania Barosza calymi dniami w pokoju:shake: Czy sa w okoklicy jakies knajpki gdzie mozna wejsc z psami? I jeszcze jedno pytanie, obiecuje ze ostatnie:oops: nigdy nie bylam w Szczawnicy, ale z tego co sie orientuje dojechac tam mozna tylko PKSem. Bede jechala z Warszawy, w Krakowie bym sie przesiadla do pksu, czy kierowcy nie beda robic problemu z przewozem duzego zwierzaka? Jeszcze raz bardzo dziekuje i pozdrawiam;)[/quote] Hej Alix. ja tez się wybieram z moim jamniorem do Szczawnicy ale w lipcu. W Pieniny nie wejdziesz-wiadomość z pewnego źródła ale masz do dyspozycji szlaki w Beskidzie Sądeckim- na Bryjarkę, Bereśnik, Dzwonkówkę, Przehybę,Radziejową,możliwe, że drogą pienińską do Czerwonego Klasztoru na Słowacji też dojdziesz (paszport dla sierściucha). Tego nie wiem bo to też park ale również droga.Będę mieszkać w Lali.Napisz jak wrócisz. Ciekawe jak Szczawnica przyjmuje psy. Quote
Toller Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 NA szlaki nie wejdziesz - ale my przez 2 tygodnie chodziliśmy po górach, tyle że nie po Pienińskim Parku Narodowym, a też piękne trasy i widoki. DO HGomoli też dojdziesz- tam nie ma parku, i wszystko naokoło Szczawnicy też jest z piesem dostępne. Ludzie na mojego super reagowali, tylko nastawcie sięże po ulicach biegają masy psów bezpańskich albo "pańskich" ale wypuszczanych bezmyślnie:angryy: Często bywaliśmy nad Grajcarkiem, to taka rzeczka co przez Szczawnicę przepływa. Mój pies, jak każdy retriever, wodę kocha, więc godzinami siępluskał a my brodziliśmy. Z knajpek to raczej chodziliśmy bez niego, albo robiliśmy sobie grilla (w tym pensjonacie można, można też sobie ułowić rybkę w ich stawku, i usmażyć, tyle że ja nie umiem wędkować;) ). Quote
Alix Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Zarezerwowalam pokoj w pensjonacie Czarda:lol: Jak wroce zdam relacje jak bylo. Mam tylko nadzieje ze bez problemu uda nam sie przejsc z Baroszem na Slowacka strone i nikt nas po drodze nie zawroci:roll: Quote
la_pegaza Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 u nas Bieszczady niestety zostały przełożne na wakacje :-( natomiast teraz jedziemy do Lasówka (5km od Zieleńca) [url]http://www.sudeckachata.pl/index.html[/url] Quote
patrychaha Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Na weekend majowy serdecznie zapraszamy do Szczawnicy ([URL="http://www.szczawnica.pl"]www.szczawnica.pl[/URL]), a szczegolnie do DW "LALA" ([URL="http://www.dwlala.com.pl"]www.dwlala.com.pl[/URL]) oczywiscie ze swoim pupilkiem.... =) Pozdrawiam Quote
patrychaha Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 [quote name='Toller-Fox'] DO HGomoli też dojdziesz- tam nie ma parku, i wszystko naokoło Szczawnicy też jest z piesem dostępne. Ludzie na mojego super reagowali, tylko nastawcie sięże po ulicach biegają masy psów bezpańskich albo "pańskich" ale wypuszczanych bezmyślnie:angryy: Często bywaliśmy nad Grajcarkiem, to taka rzeczka co przez Szczawnicę przepływa. [/quote] Dzieki za uznanie dla Szczawnicy! ogolnie to to miasteczko jest bradzo przyjaznie nastawione na turystow z pieskami :) Trafna uwaga w Szczawnicy strasznie duzo jest 'wloczacych sie' psow... A wladze nie reaguja! :P Quote
majagd Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Hej,dogomaniacy z Wisły odezwijcie się. Chcę tam jechać i mam kilka pytań. Quote
aśka-od-dagona Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 a ja na górksi weekend polece- [url]www.jaworzec.com.pl[/url] Quote
kasia i PePe Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 a może ktos ma coś do polecenia pomiędzy Warszawą, a Białymstokiem (niekoniecznie na trasie:lol: ), gdzie można z pieskiem bez problemów? kasia Quote
Viktoria Posted April 20, 2006 Posted April 20, 2006 Polecam - super miejsce Gdzie: Bieszczady - Werlas nad zalewem solińskim Rodzaj: domki turystyczne Cena: na stronie (nie chce pół stony kopiować) Minusy: kiepskie ogrodzenie - trzeba psa pilnować www: [url]http://www.bieszczady.net.pl/werlas/[/url] Quote
la_pegaza Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Polecam [url]http://www.podjodlami.pl/[/url] pokoje róźnie, my płaciliśmy 30 zł za dobę ( za 60zł TV i wanna) , pies mile widziany :) W lokalach w Międzylesiu i po stronie czeskiej również nie było problemu z bokserem :evil_lol: generalnie - na uboczu i przystępnie :) Quote
NinaR Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='Nugatowa']My spedziliśmy wakacje w Sielpii w domkach drewnianych z łazienka i telewizor tez był , ale specjalnie z niego nie korzystalismy z jedenj strony jezioro a z drugiej piekny sosnowy las i rzeka z I stopniem czystości nasz seter był w niebo wziety tak jak my :razz: :razz: Było naprawde wspaniale na domiar w osrodku tych domków Nugat nie narzekał na psie towarzystwo wszyscy psiarze popolduniu wybierali sie do lasu było naprwde wspaniale...mam namiary jak ktos zainteresownyprosze pisać :lol: :lol:[/quote] Czesc, Ja jestem b zainteresowana wiec jesli moglabym prosic o jakies namiary?:lol: Moj mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Wielkie dzieki Quote
MaliS Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Podnosze temat do góry bo sie zasypało forum europą a o Polsce to nie za wiele informacji.... Piszcie dogomaniacy gdzie byliscie z waszymi pupilami i co polecacie ;] Ja polecam sielpie... bylam w osrodku sosenka... domki typu brda niestety bez lazienek i tv.. do lazienki trzeba dojsc jakies 50m... ale powiem wam ze to psie miasteczko :) duzo psów, piekne lasy, a i nasze psy pływały opo jeziorze bo wypozyczylismy rowerki... ogolnie blisko lodzi, dobre na weekend :) Quote
MaliS Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 co do cen to przystepne... co prawda my bylismy na majowce to bylo taniej - 70zł za domek (2 pokoje i mini kuchenka) ale w sezonie jest pewnie drozej.. piszcie ile pokoje w sielpi w tym drugim osrodku co byly lazienki w domkach... Quote
basia bonnie Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Agnieszka76']Ja też jestem z Łodzi- w zeszłym roku byliśmy z naszą malutka Bolonką w Międzybrodziu Bialskim (okolice Żywca, góra Żar, te klimaty)- i bez problemów braliśmy wszędzie naszą malutką. Mieszkalismy na kwaterze - za psa nie płaciliśmy nic. Jakby ktoś chciał, to mogę podać namiary na prv! A czy ktoś wie, jak jest w Pieninach z psami??[/quote] Tak? :crazyeye: To mów jak będziesz w tym roku, bo się spotkamy, Międzybrodzie Bialskie jest zaraz obok nas :multi: Quote
Milkat Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Czy można z psem na Barania Górę wejść? to pytanie padło w tym wątku ale bez odpowiedzi....a może ktoś mi podpowie gdzie się dowiedzieć tego? Quote
weihaiwej Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Milkat, ja w długi weekend byłam z psem na Baraniej Górze, nie przyszło mi do głowy pytać, czy można, bo to przecież nie park narodowy - więc nie wiem, czy legalnie, ale weszliśmy bez problemu z akitą :):) Spotkaliśmy się zresztą z samymi przyjaznymi reakcjami ludzi, a i parę psów minęliśmy w drodze. Quote
Milkat Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [B]weihaiwej [/B]dzięki za odpowiedź. No to super!!! Quote
weihaiwej Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Proszę bardzo :) Udanej wyprawy! Jak my szliśmy, było jeszcze dosyć zimno i śmieg na szczycie i wokół, więc dla psa warunki idealne :) Teraz już trochę gorzej... Quote
weihaiwej Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [quote name='MaliS']wei pewnie pies byl ciagle na smyczy?[/quote] ... aż tak przepisów nie przestrzegam...:diabloti: Bieganie po lesie to jej największa radość, więc gdzieniegdzie jej na to pozwoliłam. I to raczej tam, gdzie było więcej ludzi (generalnie były tłumy - długi weekend w końcu), bo liczyłam na to, że wszelka zwierzyna już uciekła - a ona na ludzi w ogóle nie zwraca uwagi. Nikt się, całe szczęście, nie bał, ani nie oburzał, a wręcz przeciwnie :) Quote
Basia&Safi Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 [B][I]a my w srode ruszamy do miedzybrodzia zywieckiego ;) jedziemy z Safi w cimno liczymy na przychylnosc ludzi :):):) po powrocie opisze jak bylo :):):):)[/I][/B] Quote
Dodwig Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Ja polecam [URL]http://www.agroturystyka.eww.pl/[/URL] byłam tu z moją Zoją i jej kumplem - jamnikiem Aronkiem. Właścicele przemili państwo kochają wszystkie zwierzęta, sami posiadają psa berneńczyka Fraszkę - super miejsce do wypoczynku z psiakiem Quote
Recommended Posts