Gosiak Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Program jest jeszcze w fazie tworzenia, więc jeśli macie jakieś uwagi lub pytania to słucham :p [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Na stronie Zbyszkowiska będzie „postawiony” na stałe a dane będą ogólnodostępne, niech nam wszystkim służą. [/SIZE][/FONT] [URL="http://www.zbyszkowisko-rodowody.webpark.pl/"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.zbyszkowisko-rodowody.webpark.pl/[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Moja prośba do wszystkich właścicieli wilczych szpiców:[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] Jeśli macie rodowody lub linki do takich danych, jakich w naszej bazie nie ma – proszę przysyłajcie lub piszcie na Dogo. Równie cenne będą wypisy z katalogów wystawowych, gdzie przy imieniu psa widnieją jego rodzice. Nie bardzo mogę grzebać w necie i danych jest jeszcze mało, stąd wszystkie drzewa dosyć szybko się kończą. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą to się szybko zmieni :) [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]O Mercedesie Litoznicka Tvrz nie piszcie – nie ma jego pochodzenia, bo chcielibyśmy uwzględnić oryginalną pisownię a mamy tylko z polskimi znakami. Gdy przeskoczymy ten problem – to dodamy. Chyba że ktoś ma link, gdzie jego rodowód lub fragmenty będą z czeskimi znakami – to oczywiście poproszę. Na razie polskie i obce znaki słabo w aplikacji się czytają, ale Zbyszek pracuje nad tym i z czasem będzie dobrze – jestem pewna.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tak więc póki co – miłej zabawy i czekam na informacje od Was. Mam nadzieję, że pomysł się spodoba. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam[/SIZE][/FONT] [FONT='Times New Roman']Gośka.[/FONT] Quote
tulasy Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Jeszcze rodzinka nie widziała, ale mi się pomysł podoba :) Poproszę Michała o poszperanie w papierkach, to może jeszcze coś znajdzie. Na pewno na temat Carusa się coś znajdzie :) Pozdrawiam! Agata Quote
Gosiak Posted September 29, 2006 Author Posted September 29, 2006 to się cieszę, bo już myślałam że nikt nie podziela mojego entuzjazmu i nasz pomysł jest do bani :) Rodziców Carusa mam, nie został dograny przez pomyłkę. Jeśli zostawisz puste pole w wyszukiwarce i klikniesz, to w wyniku w lewym górnym rogu będzie link - po kliknięciu rozwinie się lista psów w bazie. Ale tylko takich, które mają przyporządkowanych rodziców. Jeśli jakiś pies jest niewidoczny - albo go w ogóle nie ma, albo nie mamy danych o rodzicach. Quote
ARISEK Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 [quote name='Gosiak']to się cieszę, bo już myślałam że nikt nie podziela mojego entuzjazmu i nasz pomysł jest do bani :) Rodziców Carusa mam, nie został dograny przez pomyłkę. Jeśli zostawisz puste pole w wyszukiwarce i klikniesz, to w wyniku w lewym górnym rogu będzie link - po kliknięciu rozwinie się lista psów w bazie. Ale tylko takich, które mają przyporządkowanych rodziców. Jeśli jakiś pies jest niewidoczny - albo go w ogóle nie ma, albo nie mamy danych o rodzicach.[/quote] dobra myśl.:multi: też poszperamy a Carusek i Cymes to przodkowie dziadek i pradziadek naszego Ariska ( Calli Albus) i mam jeszcze propozycję aby stworzyć galerię wszystkich szpiców i dopisywać tam ich osiągnięcia i wklejać fotki:lol: Quote
ARISEK Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 [quote name='ARISEK']dobra myśl.:multi: też poszperamy a Carusek i Cymes to przodkowie dziadek i pradziadek naszego Ariska ( Calli Albus) i mam jeszcze propozycję aby stworzyć galerię wszystkich szpiców i dopisywać tam ich osiągnięcia i wklejać fotki:lol:[/quote] sprawdziłam że nie ma tam przodków Caji- najlepiej będzie jak prześlę do Gosi nasz rodowód............. a jakby ktoś chciał ślicznego szpica to brat z tego samego miotu Cari Albus jest nadal nie ma właścicieli i jest u chodowczyni a jest piękny, zobaczcie sami [IMG]http://[URL="http://img204.imageshack.us/my.php?image=16kx0.jpg"][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/3642/16kx0.th.jpg[/IMG][/URL][/IMG] [IMG]http://URL=http://img170.imageshack.us/my.php?image=15qu2.jpg][IMG]http://img170.imageshack.us/img170/6744/15qu2.th.jpg[/IMG][/url][/IMG] a i jeszcze nie moge znaleźć aktywnego linu w zbyszkowisku Quote
Gosiak Posted October 5, 2006 Author Posted October 5, 2006 Dziękuję za wszystkie mail-e :) Sama też trochę poszperałam w necie i mam trochę nowych danych, baza domowa już jest zaktualizowana. Jeszcze tylko dograć trzeba na serwer i wszystko będzie widoczne na stronie. To co widzicie na stronie to program, dlatego nie ma i nie będzie linków do zdjęć, raczej. Stwarzałoby to m.in. problemy z ciągłym pilnowaniem czy linki są prawidłowe i wciąż aktywne. Poza tym każdy pies jak widać, już dla programu jest linkiem, bo kieruje do swojego pokolenia. Nie będzie także tytułów - jak widać nie ma ich również w tej chwili. Przyczyna jest podobna - co chwila psy zdobywałyby nowe championaty, o jednych byśmy wiedzieli a o innych nie, baza nigdy nie byłaby aktualna. Zresztą do czego innego ma służyć. Jedyne o czym myślę, to dodanie nr rejestracyjnych tam gdzie są znane, bo po tym lepiej można się zorientować skąd pies pochodzi. A galerię możemy sobie przecież zorganizować tu, na Dogo, podobnie jak ranking wyników :) Quote
ARISEK Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 [quote name='Gosiak']Dziękuję za wszystkie mail-e :) Sama też trochę poszperałam w necie i mam trochę nowych danych, baza domowa już jest zaktualizowana. Jeszcze tylko dograć trzeba na serwer i wszystko będzie widoczne na stronie. To co widzicie na stronie to program, dlatego nie ma i nie będzie linków do zdjęć, raczej. Stwarzałoby to m.in. problemy z ciągłym pilnowaniem czy linki są prawidłowe i wciąż aktywne. Poza tym każdy pies jak widać, już dla programu jest linkiem, bo kieruje do swojego pokolenia. Nie będzie także tytułów - jak widać nie ma ich również w tej chwili. Przyczyna jest podobna - co chwila psy zdobywałyby nowe championaty, o jednych byśmy wiedzieli a o innych nie, baza nigdy nie byłaby aktualna. Zresztą do czego innego ma służyć. Jedyne o czym myślę, to dodanie nr rejestracyjnych tam gdzie są znane, bo po tym lepiej można się zorientować skąd pies pochodzi. A galerię możemy sobie przecież zorganizować tu, na Dogo, podobnie jak ranking wyników :)[/quote] właśnie to miałam na myśli aby stworzyć galerię "naszych" psów z ich osiągnięciami i zacząć popularyzować tą rasę Quote
tulasy Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 [quote name='Gosiak'] Jedyne o czym myślę, to dodanie nr rejestracyjnych tam gdzie są znane, bo po tym lepiej można się zorientować skąd pies pochodzi. :)[/quote] Dysponujemy paroma kopiami rodowodów, więc możemy podac nr rejestracyjne. Częśc rodowodów, Gosiu, dostaliście też od nas meilem, więc przy nich powinny byc też i nr rejestracyjne.:cool1: Quote
Gosiak Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Tak, wiem. Wszystkie pliki mam zachowane, więc jeśli się okaże że chcemy rozbudować bazę o nr rejestracyjne, wszystko da się szybko uzupełnić. Quote
Collarium Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Gratuluję pomysłu. Wreszcie coś się dzieje w świecie szpiców. Sprawdziłem, że i moje psy widoczne są już na stronie z rodowodami, chociaż w rodowodzie DINY są pewne braki. Kompletny rodowód suczki znajduje się na mojej stronie internetowej [URL="http://www.collarium.jasky.pl"]www.collarium.jasky.pl[/URL]. Pozdrawiam: Marek Quote
Gosiak Posted October 11, 2006 Author Posted October 11, 2006 Braki u Diny są, bo z błędem wpisaliśmy do bazy Fabiana. Jego dane mieliśmy tylko z katalogu wystawowego i tam jest źle podana matka. Mieliśmy to poprawić już wczoraj, ale wieczorem padałam z nóg i nie dałam już rady... Quote
Gosia&Aston Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Wlasnie wyslalam rodowod Astona:) W pelni popieram pomysl stworzenia strony ze zdjeciami:) i szerzenia informacji i tej rasie!!! SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Gosiak Posted October 17, 2006 Author Posted October 17, 2006 Gosia, rodowód Astona się źle zakodował jako załącznik i nie mogę go otworzyć. Ale potwierdź mi tylko tutaj na Dogo, czy on jest po Mercedesie a jego matką jest Cindy z Gromowych Wierchów? Jeśli tak, to rodowód mi nie jest potrzebny, wprowadzę go bez tego. Podaj tylko dokładnie przydomek bo pamiętam tylko "lasy Marylandii" :) Quote
Gosia&Aston Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Aston jest po Mercedesie i Cindy, wiec nie bedziesz miala problemow z jego rodowodem:) a przydomek to "z Błotnych Lasów Martynlandii":) Quote
Zygzak Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Rodowód mojej CZAPY Logones (o: DINO; m:HATTI) jest zamieszczony na naszej stronie [URL="http://www.szpic.opole.pl"]www.szpic.opole.pl[/URL] ("nasza hodowla"). Pozdrawiam Quote
Gosiak Posted October 23, 2006 Author Posted October 23, 2006 Doroto, Czapa była wpisana jeszcze na samym początku, razem z "aktywnymi" psami z Twojego miotu "W". Quote
Zygzak Posted October 24, 2006 Posted October 24, 2006 Widzę, że dbacie o bazę danych wzorcowo. To tylko mogę "dopowiedzieć", że szczenięta z drugiego miotu CZAPY "D" pochodzą dokładnie z tego samego skrzyżowania z CARUSEM. 2 suczki: DIETLINDE i DORIS i 3 pieski: DETLEF, DORIAN, DIETMAR. Pozdrawiam Dorota Quote
Zygzak Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 Gosiu, gdybyś mogła jeszcze uzupełnić w wyszukiwarce rodowodów 6 imion szczeniąt z pierwszego skojarzenia CZAPY z CARUSEM, bo oprócz WILHELMA, WIOLI i WIKTORII, które już tam są wymienione (pewno z racji tej, że się bywają częściej na wystawach) to w sumie szczeniąt urodziło się 9 i tak jeszcze są: pieski WERNI i WOLFGANG oraz suczki WITA, WERA, WILMA i WALENTINA. Quote
tulasy Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Gosiu my także prosimy o uzupełnienie dzieci naszej AURY / ALBA LONGA Logones. Były 2 mioty ze skojarzenia z NORBY vom Geranien Hubel : 1. miot : TAPIR, TANGO, TAJFUN, TOPAZ, TOKAJ, TYTAN, TUPET, TAJGA. Quote
tulasy Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 2. miot naszej Aury, także z Norbym to : UNGA, URSA i URAN. Pozdrawiam Michał Quote
Atrisko Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 A jaka satysfakcja jak się wpisze imię swojego psa i ono jest aktywne...wow...[B]dzięki Gosiu[/B] Quote
Collarium Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Cieszę się, że moje dwa psy: DINA i TOKAY znajdują się w wyszukiwarce, ale może można by również dodać dwie młode piękności z mojej hodowli: SINDI Collarium i SORAYA Collarium? Rodowody ich rodziców sa wprowadzone, więc nie powinno być przeszkód. Dla przypomnienia podam, że ojcem jest BRACCHETTO del Monte Dragnone, a matką DINA z Gromowych Wierchów. Dziękuję i pozdrawiam Quote
Gosiak Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Marku, a możesz podać imiona pozostałych szczeniąt z tego miotu? Wprowadzę wszystkie. Sama nie wiem, jak to się stało że przegapiłam te dwie suczki :roll: Quote
tulasy Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 A ja jeszcze muszę prosić o dopisanie jednego z naszych potomków. Przy Albie brakuje jeszcze tylko jednego . Jest to URAN Tulas. Pozatym wszystko jest ok. Pozdrawiam Michał Quote
Gosiak Posted December 5, 2006 Author Posted December 5, 2006 Wszystko już dodane. Pozdrawiam wszystkich Małgosia Quote
Recommended Posts