Jump to content
Dogomania

Buldożka Zuzia - wszystkie glutki maja domki !! SONIA też !!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='lavinia']
Maupa już "zbita" na kwaśne jabłko

a Zuzia idzie pod nóż..około 17

trzymajcie kciuki

jedziemy z ciotką Maupą pilnować, coby wszystko było w porządku....[/quote]
a nie mówiłam?----:p proszę zamwiać jakieś wróżby:p na następny raz-gorzej jak będą niepomyślne-albo i złe i dobre.

Zuzia-trzymaj się.......................

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zuzia niestety jeszcze w całośći ... Byłyśmy na spacerze, zrobiłyśmy co miałyśmy zrobić i wróciłyśmy do lecznicy.Pobawiłyśmy się ... itd, itp.
Ja to nie wiem na co oni jeszcze czekają ... Zuzia ledwo łazi, ślini się, dyszy,sił już specjalnie nie ma na te spacery ...
Wszystkie kobiety w lecznicy zdecydowanie były za "pomocą" żeby Zuzię uwolnić od brzuszka.Natomiast mężczyźni podjęli decyzję że jeszcze czekamy ... no to pewnie czekamy żeby skończył się weekend. W poniedziałek wróci zapał do pracy.

Posted

[quote name='akucha']Siem nie znam, bo nie "rodziłam buldożków", ale czy to czekanie jest bezpieczne dla Zuzi???[/quote]

no ja też nie "rodziłam buldożków" - Mona rodziła, ale u niej było "troszku" odwrotnie - nam powiedziano to jeszcze dzień może dwa (no najwcześniej wieczorem) a ona zaczęła za pól godziny - nie zapomnimy tego do końca życia ... gnaliśmy w czwórkę z Moną jak opętani do lecznicy ...
Zuzia taka gruba że wygląda jakby miała zaraz pęknąć ... dla mnie to ona "sama nie urodzi" - jej trzeba pomóc ... są "różne" sposoby pomocy - ale ja nie jestem wetem ...

Posted

uważam , że powinni ją ściąc , próba porodu dołem szczeniaków od niewiadomego taty może się żle skończyc a przetrzymywanie sytuacji może skończyć się zle dla ZUZII . NIECH TA GRUPA RATUNKOWA POSTAWI SPRAWĘ JASNO , CESARKA I STERYLKA . Teraz , jak Zuzia nie błąka się po lesie , znalazła schronienie nie można jej pozwolić na to , żeby zagroziło jej coś z innej strony!!!!!

Posted

Ja wierzę w Lavinię, w jej siłę woli i przekonywania. Maupa w razie czego też umie się zachować stanowczo. No i mam nadzieję, że w końcu Zuzię pokroją.

Ale zgodnie z prawem przez 2 tygodnie od znalezienia psa nie wolno go poddać sterylizacji.
A czy właściciele poszukujący bostonka się znaleźli? Obejrzeli by małą i byłaby jasność...

Posted

[quote name='Neris']
Ale zgodnie z prawem przez 2 tygodnie od znalezienia psa nie wolno go poddać sterylizacji.
quote]
Zawsze istnieje mozliwość przeprowadzenia samej cesarki, tylko oeracja jest wtedy bardziej skomplikowana...

Posted

[quote name='Neris']No dzwoniłam, nkikt nie odbiera. Może są w lecznicy jeszcze...[/quote]

no to spokojnie moze poruszaja sie autkiem czy sekunduja Zuziolcowi bedzie dobrze nie ma ze nie ale kciukasy trzymamy i tak:loveu: