Jump to content
Dogomania

Buldożka Zuzia - wszystkie glutki maja domki !! SONIA też !!!

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maupo, Ty nie bądź taka skromna :mad: Ta "czarna robota" to cuda czyni!!! Podarowałaś życie już tylu bulwom w potrzebie. Jesteś buldozia cioteczka-czarodziejka :lol:

Posted

[quote name='_beatka_']ciocia lavinia kontaktowac sie szybko prosze z ciotka maupa:mad:
a swoja droga, to glutki przepiekne:loveu:[/quote]

To z kim z ciocią czy z babcią?

Posted

[quote name='pati']

HANYA dziekujemy za domek dla Zoji.[/quote]

@ Pat
Nie ma co dziękować... Zoja do nas nie trafiła, a myślałam że jak dotrę do domu przeczytam same dobre wieści i usłyszę szczęśliwy głos Robala i jego mamy przez telefon... :placz:

Chyba nie dane jest im mieć ukochaną istotkę :roll: :oops: :placz:

@ Robal
Trzymaj się jakoś...

@All
Moje dziewczynki strasznie mnie wąchały po moim powrocie, trochę zapaszków pieseczków przywiozłam ze sobą ;):cool1:

Posted

[quote name='pati']hej Robal nie wiem czy wiesz ale ja z Kostek to babcie Zojki wiec teraz cie zagnebimy o fotki i relecje z nowego domku. Mam nadzieje ze zostales uprzedzony przez wielka babcie Maupe ze jak bierzesz Zojke to i babcie bedziesz mial na karku :eviltong: :eviltong:[/quote]

Tak się zastanawiam kto tu kogo fotkami by zamęczył WY ŻE CHCECIE :cool1: Czy ROBAL:cool3: że się chwali ślicznotką:loveu: :diabloti: :evil_lol: :lol:

A kark to Robal ma szeroki i zniesie cały zastęp dogomaniaków :cool1: , aaa i mieszka niedaleko Pól Mokotowskich więc i na spotach by robił fotorelacje :eviltong:

Teraz wszystko zależy już od babci Lawinii, Maupy4 i zastępu ciotek, cioteczek i ciotuniek :p

Posted

Jaka ta moja wnusia Sonia duza.A taka byla drobinka.W dloni sie miescila.Artykul z Mojego psa zajmuje honorowe miejsce na mojej polce.:loveu:
Babciu Maupo czy sa jakies widoki na domek dla Soni?Ktos pyta?Moze trzeba niunie gdzies zareklamowac jeszcze?

Posted

W razie potrzeby i jakby na coś się przydały to proszę wykorzystać nasze (czyt. Hanyi i Robala ) foteczki.:razz: ;)

Od siebie powiem, że Sonia to największy żywiołek z pozostałej trójeczki :cool1: Zrobienie jej ładnej foteczki graniczy z cudem no chyba żeby spała .... :roll: My jednak natrafiliśmy na moment sporej aktywności :p

Ale generalnie kofana jest jak każdy mały szczeniaczek i dużo śliczniejsza w realu niż na fotkach :cool3: :loveu:

Posted

@Pati
Tak jest została u Maupy ;) My musimy wpierw przejsc pomyślnie weryfikację :mad: :diabloti:

Babunia jest wymagająca i bardzo dobrze, ja też bym tak postąpiła :cool1:

Generalnie się nie nakręcamy za bardzo zeby potem jak odpadniemy... :oops: znów nie :placz:

Przekopać się w tym temacie to nie lada wysiłek, narazie skupiam się na foteczkach i wyłuskuję małą ZOJKĘ, jednak na foteczkach jest suńka z białym uszkiem i się zastanawiam czy to Zoja czy rodzeństwo, bo Zoja ma teraz czarne uchole...
Rozumiem że jej śliczne piegi wyszły z czasem?

Posted

Dzień dobry:) Moja mała czarna jest przesłodka, śpi wtulona we mnie, cały czas liże jak rasowa bulwka i szczeka na cały blok:) Robi koopale pod drzwiami łazienki, czuję, że gdyby potrafiła otwierac drzwi, załatwiałaby sie do toalety:)
Miłego dnia Kochane:)
Maupo, proszę odezwij się, co tam u Sophie i Layli:)

Posted

[quote name='Maupa4']Sonia leży z Pauliną :evil_lol:

... poza tym chciałabym przypomnieć babciom że w grudniowym numerze "Mojego Psa" ma być reportaż o naszych "wnukach" i pan dziennikarz zapewniał że po takim artykule chętnych domków jest dużo ... poczekamy - wybierzemy ;) czasem warto poczekać :crazyeye: )[/quote]
@ Robal
Oj...:roll: czyli nasze szanse spadają do jakiegoś jednego procenta... :placz:

Posted

[quote name='Kostek']napisze Wam moje nocne przemyslenia co do nowych uzytkownikow dogomanii...[/quote]

@ Drogi Kostku
Nie chciałabym wzniecać afery, ale ja też mam przemyślenia na ten temat.
Znam jednego uzytkownika, który baaaardzo kocha buldogi, w szczególności angliki, niestety jest to rasa bardzo wymagająca i trudna a mieszkając w bloku nigdy bym mu nie pozwoliła posiadać takiego psa...
Więc kochał buldogi robiąc im foteczki na wystawach, ma taką tapetę na pulpicie kompa i pocztóweczki na ścianie, czytał literaturę i często rozmawia na ich temat z hodowcami na wystawach.
Więc... Kocha buldogi a nie był użytkownikiem dogomanii :roll: , nie zależy mu na 100% rasowym piesku, bo ma świadomość że większe prawdopodobieństwo wystapienia ciężkiej choroby jest u rasowego niż mieszańca z kundelkiem...

Posted

No to ja z innej beczki:diabloti:

Od rana polowałam na koopala, żeby gazetkę podłożyć. Co Zula zaczynała, to przez gazetkę przerywała. W końcu uwinęła się wykorzystując chwilę mojej obecności w kuchni:wallbash: Usłyszałam wołanie córeczki:[COLOR=Red]mama, kupa pesek [COLOR=Black]i.....
zobaczyłam jak Zula wcina ko...a,no wiecie co:oops:

Jeśli chodzi o nockę, to znów o 4 wulkan energi się z niej zrobił i wielki pisk, że na łóżko nie może wskoczyć:lol:zakończenia się domyślacie:evil_lol:

Rano znów miała przypływ energii, który pozwolił na szybkie nauczenie się wskakiwania na rozłożone łóżko:lol:
Póżniej odpoczywała tak:
[/COLOR][/COLOR][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images2.fotosik.pl/277/0780dbca68b00fa2.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images1.fotosik.pl/286/b8ec6865e0f3cfd7.jpg[/IMG][/URL]

P.S. Do domków rodzeństwa: czy wasze maluchy jedzą całe 4 posiłki?
Jak ja robię 4, to prawie cały dzień miska stoi z zawartością, bo Zulcia je to po troszku. Może za dużo jej daję? Poradzcie:help1:
[COLOR=Red][COLOR=Black]

[/COLOR][/COLOR]

Posted

Śliczności :loveu: :loveu: :loveu:

A Tu pozwoliłam sobie wkleić Robala z kwietnia- dostaliśmy misję zawiezienia 4 BF do Hiszpanii- pieski były z Rosjii w Polsce odpoczywały i po odpoczynku my je transportowaliśmy do Barcelony :cool1:

Dzięki temu poznaliśmy charakterek :diabloti: małych buldożych szczeniurków
[URL="http://img195.imageshack.us/my.php?image=10011754yk.jpg"][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/6809/10011754yk.th.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img367.imageshack.us/my.php?image=10011764di.jpg"][IMG]http://img367.imageshack.us/img367/3296/10011764di.th.jpg[/IMG][/URL]

Zdjęć mamy troszku więcej, ale nie będziemy Wam zaśmiecać tak pięknego temaciku ;)

Posted

[quote name='andzia69']czyli jak Robal wziąłby malutką bulwkę ?????[/quote]

Może inaczej, jak forum z babciami i cioteczkami zgodzą się na to żeby ZOJA poszła do Robala ...;)

Posted

[quote name='andzia69']to tylko mój i babci Maupy wnusiu by został no i Sonia - tak?????[/quote]

My widzieliśmy Zoranka i Sonię, więc wychodzi na to ze wnusiu babci Maupy poszedł do domciu ;)

A swoją drogą nie sądziłam ze tak trudno jest zaadoptować pieska z forum:oops: :oops: :oops:

Posted

Moja Zoya vel Zosia (jak nazwała Ją Babcia Lavinia) je pomalutku kilka razy dziennie
Jak ma pustą miseczkę, to Jej nakladam. Tak samo robilam kiedys z moją sunią Naną i wyrosła na slicznego psiaka, więc myślę, że to dobra metoda:)

Posted

Puszkę i serek. Ale właśnie z serkiem mam problem, dałam Zoyce "bielucha" i miała problem z brzuszkiem, więc teraz je tylko puszkę. Chyba juz Jej zaczne gotowac ryżyk, marchewke i kurczaka.
AAA, zapomniałabym, czy Wasze maluchy mają chorobę lokomocyjną? Moja mała czarna ma:(

Posted

Może troszkę za duzo serka dostała :roll:

A czy ten serek jest mieszany z puszeczką czy podawany osobno?

Przepraszam za te głupkowate pytanka, ale dopóki mamy nadzieje na Zojkę chcemy wiedzieć wszystko, żeby nie było rzadkiej kupki ;)

Posted

[quote name='Claud']AAA, zapomniałabym, czy Wasze maluchy mają chorobę lokomocyjną? Moja mała czarna ma:([/quote]

Ważne! Robal gdyby co idziesz po małą na piechotkę i przyniesiesz na rączkach pod kurtką, albo w kocyku ;)