Maupa4 Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 [quote name='Kostek']5 koszatow?a nie bylo ich 6?:([/quote] było ich 6 - tych koszów - ale .... Jacek dał nam (jako mało odpowiedzialnym właścicielom) tylko 5 ... jednego dostał jego kolega ... Quote
Kostek Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 jak to malo odpowiedzialnym wlascicielom?nie rozumiem...moze chodzilo oto ze jedno to bylo facet co "nie moze"...ale moze jednak mogl...i Jacek sie bal...sie zdenerwowalam tymi "malo odpowiedzialnymi wlascicielami" Quote
AnkaG Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Jestem od niedawna na dogo i czytam rózne wątki. Maupa 4 jesteś [COLOR=red]BARDZO BARDZO BARDZO DOBRYM CZŁOWIEKIEM :laola: [/COLOR] Quote
Maupa4 Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 [quote name='Kostek']jak to malo odpowiedzialnym wlascicielom?nie rozumiem...moze chodzilo oto ze jedno to bylo facet co "nie moze"...ale moze jednak mogl...i Jacek sie bal...sie zdenerwowalam tymi "malo odpowiedzialnymi wlascicielami"[/quote] Kostek - żartowałam ... Jacek bardzo nas przepraszał że dostaniemy "tylko" 5 ale jego kolega tak baaardzo chciał kosza ... :evil_lol: Quote
Kostek Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 ale zes mnie wystrachala:D nie dobra kobieto Ty;) Quote
Tigraa Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Maupa co u Bąbli i mamusi slychac?A Sonia otwiera juz oczka? Quote
Maupa4 Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 [quote name='Ania-tygrysiczka']Maupa co u Bąbli i mamusi slychac?A Sonia otwiera juz oczka?[/quote] Nuuudyyy (i oby było nudno jak najdłużej ;) ) - śpią, jedzą, siusiają, koopkają, śpią, jedzą .... Sonia jeszcze oczu nie otworzyła ale już jej oczy "szybko biegają". Zasuwa jak mała torpeda - odpycha się tylnimi nogami i jeeedzie na pyszczku do przodu. Aniu - bądz spokojna krzywda się jej nie dzieje. Zuzia traktuje ją na prawdę jak swoje dziecko. A inne maluchy nawet nie zauwazyły że jest ich więcej ... :evil_lol: . Kłębią się wszyscy razem. Dzisiaj Neris "poobcinała" wszystkim pazurki żeby nie "krzywdziły" Zuzi. Agnieszka (która ma na prawdę bardzo duże doświadczenie ze szczeniakami) powiedziała że wszystko jest ok - a tym samym kamień spadł mi z serca.Zasypałam ją milionem pytań typu: czy.... ale gdyby ... no ale powiedz... a jesteś pewna... a czy... nie oszukujesz mnie... nooo poowiedz... Na koniec usłyszałam: "uspokój się ... wszystko jest w porządku"... Więc "chyba" wszystko jest w porządku ... Ania - jakby coś było nie tak to ja już 1000 razy byłabym w lecznicy. A lecznicę (z lekarzem "domowym" moich zwierząt) mam 50 metrów od domu ... i ja na prawdę nie odkładam wizyt na "ostatnią chwilę" ... ja wolę być wcześniej niż później. Spij spokojnie - ja czuwam ...:mad: . Quote
jovanna Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 [quote name='Maupa4']No ja mam jeszcze 9 letniego briarda ... 5 koszatniczek, 3 króliczki miniaturowe (2 z nich przyjęłam z powodu "alergii dziecka"), 12 świnek morskich (6 z nich ratowałam 2 lata temu przed "upieczeniem" na słońcu), 1 chomika, 2 szynszyle (ratowane ze sklepu zoologicznego) i duże akwarium z rybkami ... takie tam - nie ma się czym chwalić ... :oops:[/quote] A nie mowilam ze mini ZOO ...Teraz to tylko kucyka brakuje hihihihi :evil_lol: :evil_lol: Moze ma ktos na zbyciu? :evil_lol: A mowiac serio podziwiam ciebie Maupeczko bo to jest sporo pracy przy tym inwentarzu...I trzeba miec pojemne serducho ;-) Quote
Tigraa Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Jestes aniolem :calus: Ciekawa jestem kiedy mala Sonia otworzy oczka,dowiemy sie ile mniej wiecej jest mlodsza od Zuzinych bąbelkow Quote
aneczka0106 Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Babciu Neris, chciałabym się nieskromnie przypomnieć:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie znam jeszcze twojej decyzji co do [B]naszej[/B]:oops: Zulci, ale my się już powoli szykujemy;) Nawet mój TZ chętnie obejrzał ostatnie fotki (gdzie Zula Śpi do góry kołami i perfidnie odpycha się łapką od rodzeństwa). Już ustalamy w jakim gronie pojedziemy po Zulcię i obliczmy kiedy szczeniorki skończą 6 tygodni. Ja nie wiem co ty na to, ale wiedz, że mój TZ jest bardzo uparty (Baran) i skoro [B]on[/B] się już szykuje w drogę po Zulcię, to chyba nie bierze pod uwagę Twojej innej decyzji, jak tylko pozytywną:p. [B]Co ty na to?!!![/B] Quote
zasadzkas Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Mam pytanko: czy wszystkie szczeniaki mają realne domki na potem? Quote
Maupa4 Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 [quote name='zasadzkas']Mam pytanko: czy wszystkie szczeniaki mają realne domki na potem?[/quote] chyba nie ... :shake: w przyszłym tygodniu poproszę babcię Lavinię żeby wykonała pracę umysłową i zorientowała się jak wygląda sprawa domków ... ja jestem fizyczna - od koop, od sprzątania, od karmienia, od spacerów i takie tam ... Quote
zasadzkas Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 A jakaś wolna dziewczynka jest? I która? Bo może, może... Quote
Neris Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 [quote name='aneczka0106']Babciu Neris, chciałabym się nieskromnie przypomnieć:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie znam jeszcze twojej decyzji co do [B]naszej[/B]:oops: Zulci, ale my się już powoli szykujemy;) Nawet mój TZ chętnie obejrzał ostatnie fotki (gdzie Zula Śpi do góry kołami i perfidnie odpycha się łapką od rodzeństwa). Już ustalamy w jakim gronie pojedziemy po Zulcię i obliczmy kiedy szczeniorki skończą 6 tygodni. Ja nie wiem co ty na to, ale wiedz, że mój TZ jest bardzo uparty (Baran) i skoro [B]on[/B] się już szykuje w drogę po Zulcię, to chyba nie bierze pod uwagę Twojej innej decyzji, jak tylko pozytywną:p. [B]Co ty na to?!!![/B][/quote] Ależ ja jestem za! Tylko jak wiesz głos decydujący ma Wielka Babcia Lavinia jako odpowiedzialna za Zuzię i maluchy. Wizytowałam dzisiaj minizoo Maupy i tuliłam naszą Zulę... ale fajna jest, przebiera łapskami jak się ja podnosi, patrzy tak śmiesznie... wróżę jej bardzo dobry charakter, bo jeden z chłopców rośnie na zakapiora, jak sie go podnosi to kłóci się, odpycha, kiedy mu obcinałam pazurki to wyrywał rąsie jakby mu się działa straaaaszna krzywda... A Zula nie, zachowywała się jak dama... Quote
Maupa4 Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 ZACZELI UCIEKAĆ Z SZUFLANDII !!! Dzisiejszej nocy rozpoczęli migracje ... migrację w poszukiwaniu jedzenia .... O 4 (w nocy? nad ranem?) znalazłam dwójkę podczepionych do Zuzi na zuzinym kocyku ... a o 6 rano kolejna trójka (zupełnie inny skład) opuściła mury Szuflandii ... :wallbash: . Teraz muszę już nie tylko pilnować czy wszyscy zjedli ale jeszcze poszukiwać nielegalnych emigrantów ... :mad: . Quote
akucha Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Zaczęło się!!!! A jeszcze wczoraj były "nudy" :razz: W złą godzinę to wypowiedziałaś Maupo... Trzeba wzmocnić mury obronne Szuflandii, czy co?!?!? Neris, a ten "narwaniec" mały, to nie ZULUS przypadkiem??? Jesssu, mam nadzieję, że one nie odziedziczą charakterków po baciach :diabloti: Quote
Neris Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Nie, narwaniec to taki największy, co ma dużo białego. A Zulus grzeczny. I jeszcze wnusia Lavinii - jeju, jakie to słodkie, jakie cudne! Smoliście czarna (bo reszcie to się kolor marenguje trochę) z białymi znaczeniami... mniam! Quote
Kostek Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 narwaniec to ZOJA:D moja i Pati wnusia;) Quote
Maupa4 Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 [quote name='Kostek']narwaniec to ZOJA:D moja i Pati wnusia;)[/quote] A ja obawiam się, że to mój i babci Andzi69 :evil_lol: Karolina :krolik: Quote
Kostek Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 wiem ze Zoja to jeden potworek z tych co maja czarne uszki i wiecej bialego...dla mnie to one podobne i wstyd sie przyznac ale wnuczki nie poznaje Quote
Neris Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 No niestety muszę potwierdzić obawy Karoliny... to chyba jej prosiak. Quote
Maupa4 Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 [QUOTE][/QUOTE][quote name='Neris']No niestety muszę potwierdzić obawy Karoliny... to chyba jej prosiak.[/quote] :Cool!: :sweetCyb: :bigcool: Karolina :krolik: Quote
agusiazet Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Ja mam chętnego na jedno maleństwo (płeć obojętna) tylko nie wiem, czy są jeszcze jakieś wolne maluszki do wzięcia - mam nadzieję, że są i potencjalni właściciele się skontaktują - podałam namiary. Przepraszam jeśli pozwoliłam sobie na za wiele!!! Ale ja tak z troski!!!! Quote
andzia69 Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 [quote name='Neris']No niestety muszę potwierdzić obawy Karoliny... to chyba jej prosiak.[/quote] Maupa - to ja nie wiedzialam,że my mamy prosiaka:evil_lol::evil_lol::evil_lol: i do tego niegrzecznego:eviltong: czyżby Zuzienkę jakiś dzik w tym lesie dopadł????:lol::lol::lol: Quote
bona_46 Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Maupa, dziewczyno jak Ty na to wszystko znajdujesz czas i sily?:crazyeye: jestes chyba aniolem;) bardzo Cie podziwiam:multi: wszystkiego dobrego dla calej gromadki:lol: Quote
Recommended Posts