J_ulia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Nerus bardzo Cię proszę zachowuj się grzecznie u Asi. Nie przynieś nam wstydu i bądź dobrym pieskiem :) Quote
hankasanok Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 [quote name='masza44']Ja się deklaruję na 30 zł miesięcznie ale dopiero od czerwca bo w maju mam ostatnią ratę deklaracji na sterylizację suczki. Nero jest cudowny i super, że znalazłyście się dziewczyny aby go uratować i zapewnić mu lepszą przyszłość.:loveu: Poproszę o numer konta na PW. Aha i jeszcze mam pytanie, bo ja jestem z Sanoka ale mieszkam od lat gdzie indziej. Gdzie trafiają bezdomne zwierzęta z Sanoka? Bo tam chyba nie ma schroniska? Jak to wygląda formalnie? Byłam ostatnio na kusie COAPE Petsitter i była dziewczyna spod Mielca, bardzo chwaliła ten hotel:)[/QUOTE] dziękuje bardzo, już zapisuję :lol: a co do schroniska niestety nie ma w Sanoku, najblizsze to Rzeszów i przytulisko w Boguchwale, ale zbierane były podpisy aby je utworzyć, na marszu przeciwko przemocy wobec zwierzaków Burmistrz obiecal ze powstanie jak sam zaznaczył przytulisko a nie schronisko bo to lepiej brzmi, ma powstac w najblizszym czasie miejmy nadzieje ze tak bedzie, bo teraz to pewne problemy sa z takimi psiakami chocby jak Neruś. jak sa jakies psiaki to albo sa na cito umieszczane w dt, albo w kojcach (sa dwa koło przytułku dla bezdomnych w Sanoku) lub u dr Pitrusa ( też sa dwa kojce) a jak nie to sa odwożone do najbliższych schronisk jesli moga je przyjąć! Z Nero był dodatkowy problem, bo jest duzym psiakiem a pierwsze wiadomosci jakie usłyszałam na jego temat to że jest bardzo agresywny...... na szczescie nie jest uffff ale widzisz i tak nie mógł zostac długo tam gdzie był! [quote name='Scully']Radosne chlip chlip oraz jupi!:)[/QUOTE] już otarlam łzy, żeby Belluchna nie widziała ;), ostatnimi czasy jej Pani pachniała innym pieskiem! teraz odczekamy chwilke i bedziemy sie zabierac za szukanie domku !!! [quote name='Paulina_mickey']Super, że wszystko przebiegło pomyślnie!![/QUOTE] :multi: [quote name='J_ulia']Nerus bardzo Cię proszę zachowuj się grzecznie u Asi. Nie przynieś nam wstydu i bądź dobrym pieskiem :)[/QUOTE] właście bo inaczej pojade tam i futro przetrzepie, ale bedzie sie kurzyło ;):lol: Quote
hankasanok Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 [CENTER][SIZE=5]ZAPRASZAMY WSZYSTKICH NA BAZAREK!!!!![/SIZE] [SIZE=3][B]dla Dianki[/B],[/SIZE] [SIZE=3][B]przybywajcie, kupujcie i wspomóżcie!!!!![/B][/SIZE][/CENTER] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/206051-Trochę-kobiecych-ciuszków-36-44-na-bezdomną-ON-kę-do-21.04.2011?p=16696513#post16696513[/URL] Quote
terier Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Dziś po południu poznałam Nerusia :) Jaka z niego kochana psinka! Wcale na mnie nie szczekał, podszedł do bramki i patrzył kto do niego przyszedł, a jak dostał smakołyk to zaczął merdać ogonkiem, chwile później nadstawiał grzbiet i łebek do głaskania :) Panią Asię też od razu polubił :) Misio z niego kochany :) A tu mam kilka zdjęć Nerusia w hoteliku :) [IMG]http://img25.imageshack.us/img25/219/20110413004n.jpg[/IMG] [IMG]http://img810.imageshack.us/img810/5241/20110413003n.jpg[/IMG] [IMG]http://img203.imageshack.us/img203/4585/20110413002n.jpg[/IMG] [IMG]http://img694.imageshack.us/img694/7808/20110413007n.jpg[/IMG] Quote
hankasanok Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 mój puchatku śliczny!!!!!!! wiedziałam ze bedziesz grzeczny!!!!!! Quote
J_ulia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 [quote name='hankasanok']mój puchatku śliczny!!!!!!! wiedziałam ze bedziesz grzeczny!!!!!![/QUOTE] A jaki puchatek ma fryz... po kąpieli można mu irokeza postawić ;) Quote
KasiaKia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 aaaaaaaa :loveu::loveu::loveu: Neruś, jestem z Ciebie dumna... Quote
hankasanok Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='terier'][IMG]http://img694.imageshack.us/img694/7808/20110413007n.jpg[/IMG][/QUOTE] no i powiedzcie , jak sie nie zakochac w takim pyśku Quote
hankasanok Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='J_ulia']A jaki puchatek ma fryz... po kąpieli można mu irokeza postawić ;)[/QUOTE] hah, irokeza to można postawić mu juz, i nawet żelu nie trzeba ;):evil_lol:, Nerus jest troszkę, jakby to określił brudnawy...... Quote
fioneczka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 czy z noskiem Nero wszystko jest ok ? wydaje mi się, czy ma suchy i "pumeksowaty" ? Quote
hankasanok Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='fioneczka']czy z noskiem Nero wszystko jest ok ? wydaje mi się, czy ma suchy i "pumeksowaty" ?[/QUOTE] nosek, hmmm, przyznam szczerze że nie zwrócił mojej uwagi! :oops: Poprosimy w hoteliku żeby go dokładnie oglądnieto! Asia detektyw, zawsze coś wypatrzy! Quote
fioneczka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 no może to "wina" zdjęcia ze tak nosio wygląda ale ja wolę na zimne dmuchać ... wydaje mi się że nos chropowaty i suchy jednak jest Quote
hankasanok Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='fioneczka']no może to "wina" zdjęcia ze tak nosio wygląda ale ja wolę na zimne dmuchać ... wydaje mi się że nos chropowaty i suchy jednak jest[/QUOTE] masz racje lepiej dmuchać! doszły pieniąki od Ciebie, dziekuję :loveu: Quote
Paulina_mickey Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [URL]http://img203.imageshack.us/img203/4585/20110413002n.jpg[/URL] Piękny! dodałam go na FB Na kogo podawać kontakt w sprawie adopcji? Quote
Becia66 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [quote name='Paulina_mickey'] Na kogo podawać kontakt w sprawie adopcji?[/QUOTE] na hankasanok pewnie albo kogoś z hoteliku ale to muszą dziewczyny ustalić. Quote
Vectra Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Jakie są warunki adopcji ? tzn czego szukacie dla tego psa ? normalnego życia dla kaukaza , czy sypialni z baldachimem ? pytam bo ... mój znajomy , muszę dopytać czy nadal , szuka psa , stróża , do kojca pies będzie miał zapewniony wikt i opierunek ... nie będzie miał wstępu do domu Quote
fioneczka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 [U]co prawda powinna odpowiedzieć Hania[/U] bo Ona podejmie decyzję w sprawie adopcji, jednak po wczorajszej naszej rozmowie mogę śmiało napisać że: Nero to psiak, który swoje dotychczasowe życie wiódł na łańcuchu jako "stróż" ... często głodny i zmarznięty nie jest nauczony "zasad domowych" nie potrafi chodzić na smyczy ze względu na jego usposobienie ... rozmerdany i całuśny dla osoby którą zna, burczący na obcych ... raczej doskonale się na stróża nadaje nie ma w nim niepohamowanej agresji jednak w stosunku do obcych nie jest wylewny i nie wita ich z "uśmiechem na pysku" kojec, ciepła buda, pełna micha, opieka wet, kontakt z człowiekiem choć chwilka dziennie w formie zabawy czy mizianka, możliwość "rozprostowania" kości na podwórku którego będzie pilnował podczas nieobecności właścicieli ... to chyba dla niego "szczyt marzeń" Quote
Vectra Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 w takim razie , zadzwonie do kolegi i zapytam czy ma już psa .... jeśli nie ma .. to mu podpowiem , że będzie miał ;) jeśli przejdziemy casting :diabloti: Miejsce w którym by mieszkał ... jest to teren "fabryki" obok domu ... podwórko w podwórko ... cały dzień , są pracownicy .. więc pies miał by kontakt z człowiekiem .. poprzedni pies miał ... nie może wchodzić na podwórko koło domu , bo są tam małe dzieci jak i żona kolegi , która boi się psa każdego .. są koty i pekińczyk .. a to nie jest pies , tylko jak kot Mieszkał tam rottek , ale ze względu na wiek ... no odszedł .... Potrzebny jest pies , który robi wrażenie ;) nie musi być agresywnym kretynem .... ma mieć wygląd ... oni tam produkują betonowe ogrodzenia .. wiadomo sprzęt , towar etc .. pies ma odstraszać niechcianych gości ... wyglądem ... głosem informować. Wet jest niedaleko , zresztą sama korzystam z usług tej lecznicy ;) micha to normalne ... mizianko też ... Od razu tylko uprzedzam , temu i pytałam ... kolega szuka konkretnego psa , do konkretnej roboty .. czyli kaukaz , CAO to co pilnować lubi , jest mało miłe w wyglądzie ... Quote
KasiaKia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Ja też nie mam nic przeciwko trzymaniu psów na dworze, po prostu nie wszystkie nadają się do domu. Wygodny, duży kojec, ciepła i solidna buda, kontakt z człowiekiem, no i codzienna dawka ruchu... czyli puszczanie psa. Uważam, że to bardzo wiele dla Nerusia. Na wieś, na metrowy łańcuch pod stodołą bym go nie oddała... i nie życzę tego żadnemu psu. Tutaj jednak widzę... szansę na godne życie. Quote
hankasanok Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 [quote name='Vectra']Jakie są warunki adopcji ? tzn czego szukacie dla tego psa ? normalnego życia dla kaukaza , czy sypialni z baldachimem ? pytam bo ... mój znajomy , muszę dopytać czy nadal , szuka psa , stróża , do kojca pies będzie miał zapewniony wikt i opierunek ... nie będzie miał wstępu do domu[/QUOTE] do sypialni z baldachimem myślę ze on się nie nadaje i nie byłby to szczyt marzeń Nerusia !!! [quote name='fioneczka'][U]co prawda powinna odpowiedzieć Hania[/U] bo Ona podejmie decyzję w sprawie adopcji, jednak po wczorajszej naszej rozmowie mogę śmiało napisać że: Nero to psiak, który swoje dotychczasowe życie wiódł na łańcuchu jako "stróż" ... często głodny i zmarznięty nie jest nauczony "zasad domowych" nie potrafi chodzić na smyczy ze względu na jego usposobienie ... rozmerdany i całuśny dla osoby którą zna, burczący na obcych ... raczej doskonale się na stróża nadaje nie ma w nim niepohamowanej agresji jednak w stosunku do obcych nie jest wylewny i nie wita ich z "uśmiechem na pysku" kojec, ciepła buda, pełna micha, opieka wet, kontakt z człowiekiem choć chwilka dziennie w formie zabawy czy mizianka, możliwość "rozprostowania" kości na podwórku którego będzie pilnował podczas nieobecności właścicieli ... to chyba dla niego "szczyt marzeń"[/QUOTE] [quote name='Vectra']w takim razie , zadzwonie do kolegi i zapytam czy ma już psa .... jeśli nie ma .. to mu podpowiem , że będzie miał ;) jeśli przejdziemy casting :diabloti: Miejsce w którym by mieszkał ... jest to teren "fabryki" obok domu ... podwórko w podwórko ... cały dzień , są pracownicy .. więc pies miał by kontakt z człowiekiem .. poprzedni pies miał ... nie może wchodzić na podwórko koło domu , bo są tam małe dzieci jak i żona kolegi , która boi się psa każdego .. są koty i pekińczyk .. a to nie jest pies , tylko jak kot Mieszkał tam rottek , ale ze względu na wiek ... no odszedł .... Potrzebny jest pies , który robi wrażenie ;) nie musi być agresywnym kretynem .... ma mieć wygląd ... oni tam produkują betonowe ogrodzenia .. wiadomo sprzęt , towar etc .. pies ma odstraszać niechcianych gości ... wyglądem ... głosem informować. Wet jest niedaleko , zresztą sama korzystam z usług tej lecznicy ;) micha to normalne ... mizianko też ... Od razu tylko uprzedzam , temu i pytałam ... kolega szuka konkretnego psa , do konkretnej roboty .. czyli kaukaz , CAO to co pilnować lubi , jest mało miłe w wyglądzie ...[/QUOTE] a wiec wstepnie mamy wszystko powiedziane, [B]Vectra [/B]zapytaj znajomego i porozmawiamy chodz nie powiem Nero wyglada baardzo sympatycznie, ma taki miskowaty pyszczak, no chyba ze zbliza sie ktos obcy to wtedy pokazuje swoje piekne uzebienie, i wtedy to juz taki sympatyczny nie jest.....:evil_lol:, wiem widziałam, OSOBIŚCIE!!!! Zreszta Nero jest mieszancem kaukaza i podchalana wiec mysle ze to wszystko wyjasnia...... co do tego łóżka z baldachimem to Ci sie udało :lol:, kazdy z nas kto wyciągnie psiaka z tragicznych warunków a potem uda mu sie z nim zaprzyjaźnic ,,chciałby aby spał chyba w takich łóżkach" ale badzmy realistami czy kazdy pies byłby z tego zadowolony? chociaz nie powiem Belluchna jest :evil_lol:, ale baldachimu nie mamy!!!!! edit: KasiaKia nie martw sie na łańcuch na pewno go nie oddam, dopiero go z takich warunków zabraliśmy! Quote
Vectra Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 jutro będę rozmawiać z kolegą ... ehhh , no mam takie coś , że wiem jak kojec na dogo jest postrzegany , sama mam azjatkę ... mieszka w kojcu ile mi się za to oberwało - bo ona taka biedna :) .... trzeba być kretynem , żeby takiego psa w centralnym ogrzewaniu trzymać ;) ale spoko , są desperaci. Czy macie możliwość , sprawdzenia jak on mimo wszystko reaguje na dzieci ? kolega ma dwóch synów - są ok do zwierząt ... oni nie mają wstępu na teren fabryczki ... no ale dzieci wszędobylskie ... Jeszcze jedno , jak z ew transportem ? pies jak już zamieszkał by pod Warszawą .... Ja tam często jestem ... więc rzucę okiem w razie coś ... ale jak piszę , lubią zwierzaki , sama im kiedyś wyleniałego kocura dałam ... jadł lepiej niż dzieci ;) dzieci lubią zwierzaki :) żreć dadzą , na łańcuchu siedział nie będzie .... ich zakład pracuje do 17 ... więc od 17 do 6 rano , by sobie biegał non stop ... no i zawsze ktoś w ciągu dnia się kręci .. więc nie był by więźniem kojca 24h/dobę rottek Kuba ... też był bardzo agresywny :diabloti: zza płota ... jak się weszło , to oczywiście można było życie stracić .. przez nachalne domaganie się pieszczot ... Quote
hankasanok Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 [quote name='Vectra']jutro będę rozmawiać z kolegą ... ehhh , no mam takie coś , że wiem jak kojec na dogo jest postrzegany , sama mam azjatkę ... mieszka w kojcu ile mi się za to oberwało - bo ona taka biedna :) .... trzeba być kretynem , żeby takiego psa w centralnym ogrzewaniu trzymać ;) ale spoko , są desperaci. Czy macie możliwość , sprawdzenia jak on mimo wszystko reaguje na dzieci ? kolega ma dwóch synów - są ok do zwierząt ... oni nie mają wstępu na teren fabryczki ... no ale dzieci wszędobylskie ... Jeszcze jedno , jak z ew transportem ? pies jak już zamieszkał by pod Warszawą .... Ja tam często jestem ... więc rzucę okiem w razie coś ... ale jak piszę , lubią zwierzaki , sama im kiedyś wyleniałego kocura dałam ... jadł lepiej niż dzieci ;) dzieci lubią zwierzaki :) żreć dadzą , na łańcuchu siedział nie będzie .... ich zakład pracuje do 17 ... więc od 17 do 6 rano , by sobie biegał non stop ... no i zawsze ktoś w ciągu dnia się kręci .. więc nie był by więźniem kojca 24h/dobę rottek Kuba ... też był bardzo agresywny :diabloti: zza płota ... jak się weszło , to oczywiście można było życie stracić .. przez nachalne domaganie się pieszczot ...[/QUOTE] dobrze porozmawiaj z kolegą, my tez potem porozmawiamy i zobaczymy co wyniknie z tej rozmowy! Ja przeciwnikiem kojców nie jestem, oczywiście zalezy jakiej rasy pies miłaby tak mieszkać, pozatym pies nie może byc więźniem tego kojca a jego kontakt z człowiekiem nie może sie ograniczac do podania mu michy z jedzeniem i wody! żeby to było jasne!ale z tego co piszesz w tym przypadku taka sytuacja nie miałby miejsca. Jeśli chodzi o dzieci to podobno Nero wychowywał sie z dziecmi ale ja nie widziałam jego reakcji na dzieciaki wiec niczego nie gwarantuje, co do sprawdzenia go w tym kierunku to postaramy sie to zrobic jesli bedzie taka możliwość, jeszcze dokładnie nie wiemy jaki Nero jest za mało mieliśmy czasu tu w Sanoku, dlatego na dzien dzisiejszy jest podjęta decyzja ze Nero jeszcze chwilke posiedzi w hoteliku, żeby mozna było sprawdzić jaki jest i do jakiego domu sie nadaje! Quote
Vectra Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 tak czas to też potrzebny , szczególnie że jest okres świąteczny niebawem .. Sprawdzajcie Nero , ja będę dyskutować z kolegą ... tu zapewniam , że pies nie będzie sam , zamknięty w budzie .. Naturalnie dlatego szukam dla kolegi kaukaza , ew CAO i takie właśnie "rasy" które lubią pilnować , są do tego stworzone i wolą kojec od baldachimu .... sama też wybierają rasę psa dla siebie , do pilnowania .. postawiłam na CAO .. piecuchy nienadające się do tego , śpią w domu pod kołdrą :D Quote
terier Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Neruś jest kochany, uwielbia przytulanki :) oto szczęśliwy Neruś :) [IMG]http://img215.imageshack.us/img215/5971/20110415050n.jpg[/IMG] Pogłaszcz mnie :) [IMG]http://img690.imageshack.us/img690/1457/20110415049n.jpg[/IMG] Pobawimy się? ;) [IMG]http://img23.imageshack.us/img23/838/20110415061n.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts