Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='masza44']Ja się deklaruję na 30 zł miesięcznie ale dopiero od czerwca bo w maju mam ostatnią ratę deklaracji na sterylizację suczki. Nero jest cudowny i super, że znalazłyście się dziewczyny aby go uratować i zapewnić mu lepszą przyszłość.:loveu: Poproszę o numer konta na PW. Aha i jeszcze mam pytanie, bo ja jestem z Sanoka ale mieszkam od lat gdzie indziej. Gdzie trafiają bezdomne zwierzęta z Sanoka? Bo tam chyba nie ma schroniska? Jak to wygląda formalnie? Byłam ostatnio na kusie COAPE Petsitter i była dziewczyna spod Mielca, bardzo chwaliła ten hotel:)[/QUOTE]

dziękuje bardzo, już zapisuję :lol:
a co do schroniska niestety nie ma w Sanoku, najblizsze to Rzeszów i przytulisko w Boguchwale, ale zbierane były podpisy aby je utworzyć, na marszu przeciwko przemocy wobec zwierzaków Burmistrz obiecal ze powstanie jak sam zaznaczył przytulisko a nie schronisko bo to lepiej brzmi, ma powstac w najblizszym czasie miejmy nadzieje ze tak bedzie, bo teraz to pewne problemy sa z takimi psiakami chocby jak Neruś. jak sa jakies psiaki to albo sa na cito umieszczane w dt, albo w kojcach (sa dwa koło przytułku dla bezdomnych w Sanoku) lub u dr Pitrusa ( też sa dwa kojce) a jak nie to sa odwożone do najbliższych schronisk jesli moga je przyjąć!
Z Nero był dodatkowy problem, bo jest duzym psiakiem a pierwsze wiadomosci jakie usłyszałam na jego temat to że jest bardzo agresywny...... na szczescie nie jest uffff ale widzisz i tak nie mógł zostac długo tam gdzie był!

[quote name='Scully']Radosne chlip chlip oraz jupi!:)[/QUOTE]

już otarlam łzy, żeby Belluchna nie widziała ;), ostatnimi czasy jej Pani pachniała innym pieskiem!
teraz odczekamy chwilke i bedziemy sie zabierac za szukanie domku !!!

[quote name='Paulina_mickey']Super, że wszystko przebiegło pomyślnie!![/QUOTE]

:multi:
[quote name='J_ulia']Nerus bardzo Cię proszę zachowuj się grzecznie u Asi. Nie przynieś nam wstydu i bądź dobrym pieskiem :)[/QUOTE]

właście bo inaczej pojade tam i futro przetrzepie, ale bedzie sie kurzyło ;):lol:

Posted

[CENTER][SIZE=5]ZAPRASZAMY WSZYSTKICH NA BAZAREK!!!!![/SIZE]
[SIZE=3][B]dla Dianki[/B],[/SIZE]
[SIZE=3][B]przybywajcie, kupujcie i wspomóżcie!!!!![/B][/SIZE][/CENTER]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/206051-Trochę-kobiecych-ciuszków-36-44-na-bezdomną-ON-kę-do-21.04.2011?p=16696513#post16696513[/URL]

Posted

Dziś po południu poznałam Nerusia :) Jaka z niego kochana psinka! Wcale na mnie nie szczekał, podszedł do bramki i patrzył kto do niego przyszedł, a jak dostał smakołyk to zaczął merdać ogonkiem, chwile później nadstawiał grzbiet i łebek do głaskania :) Panią Asię też od razu polubił :) Misio z niego kochany :)

A tu mam kilka zdjęć Nerusia w hoteliku :)

[IMG]http://img25.imageshack.us/img25/219/20110413004n.jpg[/IMG]

[IMG]http://img810.imageshack.us/img810/5241/20110413003n.jpg[/IMG]

[IMG]http://img203.imageshack.us/img203/4585/20110413002n.jpg[/IMG]

[IMG]http://img694.imageshack.us/img694/7808/20110413007n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='hankasanok']mój puchatku śliczny!!!!!!! wiedziałam ze bedziesz grzeczny!!!!!![/QUOTE]

A jaki puchatek ma fryz... po kąpieli można mu irokeza postawić ;)

Posted

[quote name='J_ulia']A jaki puchatek ma fryz... po kąpieli można mu irokeza postawić ;)[/QUOTE]

hah, irokeza to można postawić mu juz, i nawet żelu nie trzeba ;):evil_lol:, Nerus jest troszkę, jakby to określił brudnawy......

Posted

[quote name='fioneczka']czy z noskiem Nero wszystko jest ok ?
wydaje mi się, czy ma suchy i "pumeksowaty" ?[/QUOTE]

nosek, hmmm, przyznam szczerze że nie zwrócił mojej uwagi! :oops:
Poprosimy w hoteliku żeby go dokładnie oglądnieto! Asia detektyw, zawsze coś wypatrzy!

Posted

[quote name='fioneczka']no może to "wina" zdjęcia ze tak nosio wygląda
ale ja wolę na zimne dmuchać ... wydaje mi się że nos chropowaty i suchy jednak jest[/QUOTE]

masz racje lepiej dmuchać!

doszły pieniąki od Ciebie, dziekuję :loveu:

Posted

Jakie są warunki adopcji ? tzn czego szukacie dla tego psa ?
normalnego życia dla kaukaza , czy sypialni z baldachimem ?

pytam bo ... mój znajomy , muszę dopytać czy nadal , szuka psa , stróża , do kojca
pies będzie miał zapewniony wikt i opierunek ... nie będzie miał wstępu do domu

Posted

[U]co prawda powinna odpowiedzieć Hania[/U] bo Ona podejmie decyzję w sprawie adopcji,
jednak po wczorajszej naszej rozmowie mogę śmiało napisać że:
Nero to psiak, który swoje dotychczasowe życie wiódł na łańcuchu jako "stróż" ... często głodny i zmarznięty
nie jest nauczony "zasad domowych"
nie potrafi chodzić na smyczy

ze względu na jego usposobienie ... rozmerdany i całuśny dla osoby którą zna, burczący na obcych ... raczej doskonale się na stróża nadaje
nie ma w nim niepohamowanej agresji jednak w stosunku do obcych nie jest wylewny i nie wita ich z "uśmiechem na pysku"

kojec, ciepła buda, pełna micha, opieka wet, kontakt z człowiekiem choć chwilka dziennie w formie zabawy czy mizianka, możliwość "rozprostowania" kości na podwórku którego będzie pilnował podczas nieobecności właścicieli ... to chyba dla niego "szczyt marzeń"

Posted

w takim razie , zadzwonie do kolegi i zapytam czy ma już psa .... jeśli nie ma .. to mu podpowiem , że będzie miał ;) jeśli przejdziemy casting :diabloti:

Miejsce w którym by mieszkał ... jest to teren "fabryki" obok domu ... podwórko w podwórko ... cały dzień , są pracownicy .. więc pies miał by kontakt z człowiekiem .. poprzedni pies miał ... nie może wchodzić na podwórko koło domu , bo są tam małe dzieci jak i żona kolegi , która boi się psa każdego .. są koty i pekińczyk .. a to nie jest pies , tylko jak kot
Mieszkał tam rottek , ale ze względu na wiek ... no odszedł ....

Potrzebny jest pies , który robi wrażenie ;) nie musi być agresywnym kretynem .... ma mieć wygląd ... oni tam produkują betonowe ogrodzenia .. wiadomo sprzęt , towar etc .. pies ma odstraszać niechcianych gości ... wyglądem ... głosem informować.

Wet jest niedaleko , zresztą sama korzystam z usług tej lecznicy ;) micha to normalne ... mizianko też ...

Od razu tylko uprzedzam , temu i pytałam ... kolega szuka konkretnego psa , do konkretnej roboty .. czyli kaukaz , CAO
to co pilnować lubi , jest mało miłe w wyglądzie ...

Posted

Ja też nie mam nic przeciwko trzymaniu psów na dworze, po prostu nie wszystkie nadają się do domu. Wygodny, duży kojec, ciepła i solidna buda, kontakt z człowiekiem, no i codzienna dawka ruchu... czyli puszczanie psa. Uważam, że to bardzo wiele dla Nerusia. Na wieś, na metrowy łańcuch pod stodołą bym go nie oddała... i nie życzę tego żadnemu psu. Tutaj jednak widzę... szansę na godne życie.

Posted

[quote name='Vectra']Jakie są warunki adopcji ? tzn czego szukacie dla tego psa ?
normalnego życia dla kaukaza , czy sypialni z baldachimem ?

pytam bo ... mój znajomy , muszę dopytać czy nadal , szuka psa , stróża , do kojca
pies będzie miał zapewniony wikt i opierunek ... nie będzie miał wstępu do domu[/QUOTE]

do sypialni z baldachimem myślę ze on się nie nadaje i nie byłby to szczyt marzeń Nerusia !!!

[quote name='fioneczka'][U]co prawda powinna odpowiedzieć Hania[/U] bo Ona podejmie decyzję w sprawie adopcji,
jednak po wczorajszej naszej rozmowie mogę śmiało napisać że:
Nero to psiak, który swoje dotychczasowe życie wiódł na łańcuchu jako "stróż" ... często głodny i zmarznięty
nie jest nauczony "zasad domowych"
nie potrafi chodzić na smyczy

ze względu na jego usposobienie ... rozmerdany i całuśny dla osoby którą zna, burczący na obcych ... raczej doskonale się na stróża nadaje
nie ma w nim niepohamowanej agresji jednak w stosunku do obcych nie jest wylewny i nie wita ich z "uśmiechem na pysku"

kojec, ciepła buda, pełna micha, opieka wet, kontakt z człowiekiem choć chwilka dziennie w formie zabawy czy mizianka, możliwość "rozprostowania" kości na podwórku którego będzie pilnował podczas nieobecności właścicieli ... to chyba dla niego "szczyt marzeń"[/QUOTE]

[quote name='Vectra']w takim razie , zadzwonie do kolegi i zapytam czy ma już psa .... jeśli nie ma .. to mu podpowiem , że będzie miał ;) jeśli przejdziemy casting :diabloti:

Miejsce w którym by mieszkał ... jest to teren "fabryki" obok domu ... podwórko w podwórko ... cały dzień , są pracownicy .. więc pies miał by kontakt z człowiekiem .. poprzedni pies miał ... nie może wchodzić na podwórko koło domu , bo są tam małe dzieci jak i żona kolegi , która boi się psa każdego .. są koty i pekińczyk .. a to nie jest pies , tylko jak kot
Mieszkał tam rottek , ale ze względu na wiek ... no odszedł ....

Potrzebny jest pies , który robi wrażenie ;) nie musi być agresywnym kretynem .... ma mieć wygląd ... oni tam produkują betonowe ogrodzenia .. wiadomo sprzęt , towar etc .. pies ma odstraszać niechcianych gości ... wyglądem ... głosem informować.

Wet jest niedaleko , zresztą sama korzystam z usług tej lecznicy ;) micha to normalne ... mizianko też ...

Od razu tylko uprzedzam , temu i pytałam ... kolega szuka konkretnego psa , do konkretnej roboty .. czyli kaukaz , CAO
to co pilnować lubi , jest mało miłe w wyglądzie ...[/QUOTE]

a wiec wstepnie mamy wszystko powiedziane,
[B]Vectra [/B]zapytaj znajomego i porozmawiamy chodz nie powiem Nero wyglada baardzo sympatycznie, ma taki miskowaty pyszczak, no chyba ze zbliza sie ktos obcy to wtedy pokazuje swoje piekne uzebienie, i wtedy to juz taki sympatyczny nie jest.....:evil_lol:, wiem widziałam, OSOBIŚCIE!!!! Zreszta Nero jest mieszancem kaukaza i podchalana wiec mysle ze to wszystko wyjasnia......

co do tego łóżka z baldachimem to Ci sie udało :lol:, kazdy z nas kto wyciągnie psiaka z tragicznych warunków a potem uda mu sie z nim zaprzyjaźnic ,,chciałby aby spał chyba w takich łóżkach" ale badzmy realistami czy kazdy pies byłby z tego zadowolony?
chociaz nie powiem Belluchna jest :evil_lol:, ale baldachimu nie mamy!!!!!

edit:
KasiaKia nie martw sie na łańcuch na pewno go nie oddam, dopiero go z takich warunków zabraliśmy!

Posted

jutro będę rozmawiać z kolegą ... ehhh , no mam takie coś , że wiem jak kojec na dogo jest postrzegany , sama mam azjatkę ... mieszka w kojcu ile mi się za to oberwało - bo ona taka biedna :) .... trzeba być kretynem , żeby takiego psa w centralnym ogrzewaniu trzymać ;) ale spoko , są desperaci.

Czy macie możliwość , sprawdzenia jak on mimo wszystko reaguje na dzieci ? kolega ma dwóch synów - są ok do zwierząt ... oni nie mają wstępu na teren fabryczki ... no ale dzieci wszędobylskie ...

Jeszcze jedno , jak z ew transportem ? pies jak już zamieszkał by pod Warszawą ....
Ja tam często jestem ... więc rzucę okiem w razie coś ... ale jak piszę , lubią zwierzaki , sama im kiedyś wyleniałego kocura dałam ... jadł lepiej niż dzieci ;) dzieci lubią zwierzaki :) żreć dadzą , na łańcuchu siedział nie będzie .... ich zakład pracuje do 17 ... więc od 17 do 6 rano , by sobie biegał non stop ... no i zawsze ktoś w ciągu dnia się kręci .. więc nie był by więźniem kojca 24h/dobę

rottek Kuba ... też był bardzo agresywny :diabloti: zza płota ... jak się weszło , to oczywiście można było życie stracić .. przez nachalne domaganie się pieszczot ...

Posted

[quote name='Vectra']jutro będę rozmawiać z kolegą ... ehhh , no mam takie coś , że wiem jak kojec na dogo jest postrzegany , sama mam azjatkę ... mieszka w kojcu ile mi się za to oberwało - bo ona taka biedna :) .... trzeba być kretynem , żeby takiego psa w centralnym ogrzewaniu trzymać ;) ale spoko , są desperaci.

Czy macie możliwość , sprawdzenia jak on mimo wszystko reaguje na dzieci ? kolega ma dwóch synów - są ok do zwierząt ... oni nie mają wstępu na teren fabryczki ... no ale dzieci wszędobylskie ...

Jeszcze jedno , jak z ew transportem ? pies jak już zamieszkał by pod Warszawą ....
Ja tam często jestem ... więc rzucę okiem w razie coś ... ale jak piszę , lubią zwierzaki , sama im kiedyś wyleniałego kocura dałam ... jadł lepiej niż dzieci ;) dzieci lubią zwierzaki :) żreć dadzą , na łańcuchu siedział nie będzie .... ich zakład pracuje do 17 ... więc od 17 do 6 rano , by sobie biegał non stop ... no i zawsze ktoś w ciągu dnia się kręci .. więc nie był by więźniem kojca 24h/dobę

rottek Kuba ... też był bardzo agresywny :diabloti: zza płota ... jak się weszło , to oczywiście można było życie stracić .. przez nachalne domaganie się pieszczot ...[/QUOTE]

dobrze porozmawiaj z kolegą, my tez potem porozmawiamy i zobaczymy co wyniknie z tej rozmowy! Ja przeciwnikiem kojców nie jestem, oczywiście zalezy jakiej rasy pies miłaby tak mieszkać, pozatym pies nie może byc więźniem tego kojca a jego kontakt z człowiekiem nie może sie ograniczac do podania mu michy z jedzeniem i wody!
żeby to było jasne!ale z tego co piszesz w tym przypadku taka sytuacja nie miałby miejsca.
Jeśli chodzi o dzieci to podobno Nero wychowywał sie z dziecmi ale ja nie widziałam jego reakcji na dzieciaki wiec niczego nie gwarantuje, co do sprawdzenia go w tym kierunku to postaramy sie to zrobic jesli bedzie taka możliwość, jeszcze dokładnie nie wiemy jaki Nero jest za mało mieliśmy czasu tu w Sanoku, dlatego na dzien dzisiejszy jest podjęta decyzja ze Nero jeszcze chwilke posiedzi w hoteliku, żeby mozna było sprawdzić jaki jest i do jakiego domu sie nadaje!

Posted

tak czas to też potrzebny , szczególnie że jest okres świąteczny niebawem ..
Sprawdzajcie Nero , ja będę dyskutować z kolegą ... tu zapewniam , że pies nie będzie sam , zamknięty w budzie ..
Naturalnie dlatego szukam dla kolegi kaukaza , ew CAO i takie właśnie "rasy" które lubią pilnować , są do tego stworzone i wolą kojec od baldachimu ....
sama też wybierają rasę psa dla siebie , do pilnowania .. postawiłam na CAO .. piecuchy nienadające się do tego , śpią w domu pod kołdrą :D

Posted

Neruś jest kochany, uwielbia przytulanki :) oto szczęśliwy Neruś :)

[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/5971/20110415050n.jpg[/IMG]

Pogłaszcz mnie :)
[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/1457/20110415049n.jpg[/IMG]

Pobawimy się? ;)
[IMG]http://img23.imageshack.us/img23/838/20110415061n.jpg[/IMG]