Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mojej koleżance marzy się SOFT COATED WHEATEN TERRIER, a ja nie umiem jej pomoc.

Czy wiecie, skąd mozna sprowadzić takiego psa i ewentualnie, jakie są tego koszty i w ogole, jak to zrobić!

Oczywiście, jeśli zdobycie takiego cuda bedzie zbyt trudne, to moja kolezanka bedzie sięmusiala zadowolić psem innej rasy, ale....

Zapytać nigdy nie zaszkodzi, wiec pytam!

• Replies 980
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Specem od softow na dogomianii jest Marcino 1978, ale cos ostatnio go nie widac

Ma on sprowadzonego ze Szwecji pieknego psa i na pewno bardzo by sie ucieszyl gdyby ktos chcial tez sprowadzic psa. Na pewno sluzy pomoca.

Jest sporo softow w czechach, ale wg. mnie bardzo dobre sa w niemczech i holandii.

Strona Marcino 1978 to: www.wheatens.win.pl, napisz a na pewno z radoscia Ci odpowie, bo to prawdziwy pasjonat.

Ja tez marze o sofcie, ale w tej chwili warunki mi na to nie pozwalaja (mam 3 szkoty i 3 sznaucery)

Powodzenia w poszukiwaniach i mam nadzieje, ze wkrotce nastepny soft zamieszka w Polsce.

Acha pelna nazwa to IRISH SOFT COATED WHEATEN TERRIER

Posted

Dzięki wielkie!

Ja szczerze mówięc niewiele wiem o tych psach, ale istnieje taka możliwość, ze moja kolażanka zamieszkałaby ze mną z tym psem, więc... :lol:

A tą pełną nazwę sie jakoś skraca?

Posted
A tą pełną nazwę sie jakoś skraca?
Po angielsku mówi się "wheaten". Po polsku słyszałam "terier pszeniczny".

Koniecznie skontaktuj się z Marcinem. Na pewno Ci pomoże. To bardzo fajne psy.

Posted

Flaire,

Dzieki,

Osobiście nie bedę się kontaktować, ale moja koleżanka na pewno to zrobi - już jej podałam adres i bardzo sie ucieszyła, więc... :lol:

mam nadzieje, że wkrótce zajrzy tu na forum.

A co u Ciebie Flaire?

Mi czas leci tak szybko, że nic nie nadążam zrobic i jeszcze tyle nauki mam, jak chyba wiesz, bo mi sie pozawalało wszystko przez Czatę!

Uściskaj sunkę ode mnie i potarmoś za uszy od Czaty!

• 6 months later...
Posted

Póki co z terierami nie mam nic wspólnego, ale ostatnio wpadł mi w oko :o terier pszeniczny i... chyba się zakochałam :iloveyou: .

Kontaktowałam się nawet z Marcinem, w tej chwili są szczeniaczki softów. I gdyby nie zbliżające się wakacje i plany z nimi związane :-? , kto wie czy rodzina by mi się nie powiększyła.

Po wakacjach wrócę do mojego pomysłu i przymierzę się do jego realizacji. Przekopałam już internet w poszukiwaniu softów i pościągałam sobie zdjęcia. Teraz spokojnie mogę oglądać i podziwiać :D .

A narazie chyba muszę się doszkolić w temacie "terier".

Czy jest jakaś literatura dla laików, którą byście mi polecili? Zaczęłam od czytania waszego działu.

Posted

Temat jest widzę odkopany z zeszłego roku ale super że ktoś zaczyna interesować się softami :D

Polska gromadka stale się powiększa - w tej chwili jest około 30 przedstawicieli tej rasy- niestety wystawianych jest tylko kilka...

Jeśli macie pytania chętnie ( oczywiście w miarę możliwości ) na nie odpowiem

:wink:

pozdrawiam Marcino

• 3 months later...
Posted

No hej! :jumpie:

Troche to trwalo ale w koncu jestem. Tzn. JESTESMY ja i moja mala softka. Mam ja od 2 miesiecy - jest niesamowita! Wiem, ze to stary temat, ale mam nadzieje, ze ktos odpowie :lol:

Posted

No pewnie, że ktoś odpowie! Pisz szybciutko więcej o piesku i koniecznie wstaw zdjęcia do naszej terierowej galerii ("Galeria psów z grupy 3 - terierów").

Posted
No hej! :jumpie:

JESTESMY ja i moja mala softka. Mam ja od 2 miesiecy - jest niesamowita! Wiem, ze to stary temat, ale mam nadzieje, ze ktos odpowie :lol:

No jak jesteście, to się pochwal - masz jakieś zdjęcia? Bo wrażenia pewnie masz :lol: :lol: :lol:

Posted

Wrazen mam mnostwo :smilecol:

Niestety musicie wziac na wstrzymanie, komputerek mam tylko na uczelni, ewentualnie u PALATINY jak sie do niej ladnie usmiechne :lol:

Jak tylko bede mogla to wrzuce jakies fotki. Tymczasem pozdrawiam serdecznie - musze leciec, bo moje psiunko juz dlugo samo w domu siedzi.

Niedlugo sie odezwe, pa, pa :hand:

Posted

UTAAP:Skoro juz sie ujawnilas, to nie masz wyboru... musisz dokladnie opisac psiaka itd. :D a poza tym jestes zobowiazana usmiechac sie duuuuzo do PLATINY, oby jak najszybciej wrzucila jakies fotki! Czekam z niecierpliwoscia! :D

Posted

Moja dziewczynka jest z miotu po rodzicach:

tatus: Faridd Villa Rosa - wlasciciel Marcino

mamusia: Beatrice Wheaten Momart w hodowli Quattrocento

...do PALATINY juz sie usmiecham :lol:

Posted

Hihihihi..... :lol:

Uśmiechać sie trzeba raczej do mojego brata, bo ja fotek nie umiem wstawiać! :oops:

A póki nie ma fotek, to Wam powiem, że Gaja to mały wielbłąd (tak ją można sobie wyobrażać), tylko nie ma garbów! :wink:

UTAAP - chyba sie nie obrazisz za upublicznienie mojego wczorajszego odkrycia!

Posted
Nie ma garbow, szyja za krotka no i ogon czesciej do gory :lol:

No popatrz, a Ty sie bałaś, że ona jest wystraszona, kiedy chodzi z ogonkiem w dole, a ona tylko chce być bardziej podobna do wielbłąda!!! :lol:

Posted

Niestety musicie wziac na wstrzymanie, komputerek mam tylko na uczelni, ewentualnie u PALATINY jak sie do niej ladnie usmiechne :lol:

Jak tylko bede mogla to wrzuce jakies fotki. Tymczasem pozdrawiam serdecznie - musze leciec, bo moje psiunko juz dlugo samo w domu siedzi.

bardzo sie ciesze ze sofcik trafił w dobre ręce :angel: :angel: :angel:

a jutro ujawni się kolejna właścicielka - siostra Twojej softki :D

nie bede mowił kto - niech sie sama pochwali :wink:

Posted

bardzo sie ciesze ze sofcik trafił w dobre ręce :angel: :angel: :angel:

a jutro ujawni się kolejna właścicielka - siostra Twojej softki :D

nie bede mowił kto - niech sie sama pochwali :wink:

Nio wiec ujawniam sie :D jutro stane sie szczesliwa posiadaczka sofcika :D bedzie przyjaciolka mojej goldenki (ktora jeszcze nic nie wie :wink: ).

Nie wiem co mam wiecej napisac bo nic nie wiem :wink: jutro sie wszystkiego dowiem i odrazu wrzuce fotaski :D .

Trzymajcie kciuki :D

Posted

Rybka:Trzymam za slowo!

Jeszcze nigdy nie widzialam softow na etapie niemowlecym! Wiem, ze to juz nie sa tak do konca niemowlaki, bo (chyba) po 2 mies maja, ale zawsze to szczeniaki :D

UTAAP: Ty tez musisz konieczni pokazac nam swojego wielbladzika (napisalam tak, tylko przez pieszczote) :D

Posted

Jejku! To super ze kolejny sofcik w Warszawie i w dodatku siostrunia :angel:

Juz nie moge sie doczekac zdjec na forum - jednych i drugich :multi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...