Ank@ Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Weteran Brus, który w tej chwili był w największej potrzebie, dziś znalazł dom!! Może teraz Klikowi się poszczęści? Quote
Felka z Bagien Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Aż boję się pytać o Murzyna.Też powinien grzać dooooopkę w domku!!!!! Quote
Ank@ Posted December 7, 2013 Posted December 7, 2013 Murzyna? a dlaczego? coś się szykuje? chodzi o tego weterana? Quote
Ank@ Posted September 27, 2014 Posted September 27, 2014 Zapraszam na wydarzenie krakowskich weteranów na facebook'u https://www.facebook.com/events/1588250398069251/?ref_notif_type=event_mall_comment&source=1 Quote
AgaG Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Klik wygląda jak wygląda bo niestety on wszczynał bójki w boksach. Przez długi czas mieszkał razem z Indrą i Murzynem w boksie, a każda próba dołożenia tam nowego psa kończyła się pogryzieniem. Ostatnio do boksu doszły 3 nowe, duże psy i chyba jest spokój. Tyle tylko, że Klik (wg mnie) w ostatnim czasie bardzo się postarzał. Ile razy przechodzi się koło jego boksu to on leży zwinięty na palecie i śpi. Może to dlatego, że jest już dość leciwy, może przez te nowe psy, a może po prostu miałam takie 'szczęście' że akurat spał. Trudno mi powiedzieć, bo nie wychodzę z tym boksem. W tej chwili najpilniej domu szuka właśnie Klik i Brus. Brus dlatego, że łapki BARDZO mu siadają. W karcie ma wpisane 13 lat, ale może być starszy. Jak porównywałam zdjęcia Brusa z 2010 r z tym jak wygląda teraz to tragedia...Murzyn jest baaardzo fajnym psem. Taka gruba przytulanka :) Tyle, że chyba wszyscy o nim zapomnieli i nikt nie pokazuje go odwiedzającym. A szkoda. Mógłby zamieszkać u starszej osoby bo jest spokojny, bardzo łagodny. A może dałoby się jakiś plakat zafoliowany na boksie powiesić, że tu siedzi Murzyn już od 7 lat !!! serce mi pęka, jak myślę o tym psie :( koszmar po prostu :( tyle lat i nic ! przeniosę tu Twoje zdjęcie tego kochanego biednego psa: Quote
Ank@ Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 A może dałoby się jakiś plakat zafoliowany na boksie powiesić, że tu siedzi Murzyn już od 7 lat !!! serce mi pęka, jak myślę o tym psie :( koszmar po prostu :( tyle lat i nic ! przeniosę tu Twoje zdjęcie tego kochanego biednego psa: Jest plakat na boksie. Murzyn w niedzielę pojechał do domu. Został Klik, który siedzi od 2005r - jest po operacji usunięcia guza. Pies wygląda źle, rana nie chce się goić. Przydałby się dom tymczasowy, ale to tylko marzenie... Quote
AgaG Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Jest plakat na boksie. Murzyn w niedzielę pojechał do domu. Został Klik, który siedzi od 2005r - jest po operacji usunięcia guza. Pies wygląda źle, rana nie chce się goić. Przydałby się dom tymczasowy, ale to tylko marzenie... wiadomo kto go adoptował??? będą jakieś wiadomości? Klika bardzo żal :( Quote
Ank@ Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Wiadomo, będą wiadomości i zdjęcia. No w tej chwili Klik i Stodoła najpilniej poszukują domu. Quote
AgaG Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Wiadomo, będą wiadomości i zdjęcia. No w tej chwili Klik i Stodoła najpilniej poszukują domu. no to uchyl rąbka tajemnicy. :) jestem bardzo ciekawa, gdzie zamieszkał Murzyn i w jaki sposób znalazł dom, Quote
Ank@ Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Ja nie mam bezpośredniego kontaktu do właścicieli. Adopcją zajmowała się koleżanka. Póki co jest inny problem. Murzyn zaginął wieczorem w dniu adopcji (nie wiem dokładnie w jaki sposób). Właściciele go szukają, są porozwieszane ogłoszenia, ogłoszenia w internecie ale na razie psa nie ma. Zaginął w miejscowości Meszna k/Bielska-Białej. Quote
AgaG Posted October 2, 2014 Posted October 2, 2014 Ja nie mam bezpośredniego kontaktu do właścicieli. Adopcją zajmowała się koleżanka. Póki co jest inny problem. Murzyn zaginął wieczorem w dniu adopcji (nie wiem dokładnie w jaki sposó :cool1:. Właściciele go szukają, są porozwieszane ogłoszenia, ogłoszenia w internecie ale na razie psa nie ma. Zaginął w miejscowości Meszna k/Bielska-Białej. ręce opadają .... po prostu katastrofa!!!! a ta kolaznka nie ostrzgała, na ile niebezpieczeństw narazony jest pies po tylu latach schronu???? 1 Quote
AgaG Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 Czy cos wiadomo o tym biedaku? Czy ktoś go uporczywie i sensownie szuka??? Czy wszystkie służby są zawiadomione? Typu straz mejska, gmina , okoliczny hycel, schron okoliczny??? Co w tej sprawie jest robione>??Czy ma plakaty w całej okolicy? Bo sam się nie znajdzie przecież ! 1 Quote
wellington Posted October 3, 2014 Posted October 3, 2014 ręce opadają .... po prostu katastrofa!!!! a ta kolaznka nie ostrzgała, na ile niebezpieczeństw narazony jest pies po tylu latach schronu???? Tez z przerazeniem przeczytalam ze Murzyn uciekl w dniu adopcji :( Po tylu latach w schronisku nie bylo mu dane nacieszyc sie domem i mam nadzieje ze jesli sie znajdzie to juz do TEGO nie wroci. Co za ludzie i co za niefrasobliwosc osoby wydajacej psa :pissed: Quote
Ank@ Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 O Murzynie pamiętam. Trochę aktualizacji weteranów. Robsona (P 45/07/03) - po 11 znalazła dom Misio (P 120/07/06) - po 8 latach znalazł dom Fela (P 36/08/07) - po 7 latach znalazła dom (Fela i Misio zamieszkali razem.) Tiger (P147/07/07) - po 7 latach znalazł dom Praga (P 183/11/10) - po 4 latach znalazła dom Maks (P 86/04/10) - po 4 latach znalazł dom Pirat (P 59/12/09) - po 5 latach znalazł dom Bard wrócił z adopcji. Adopcja przez schronisko. Totalny niewypał. Z Klikiem jest źle, bardzo źle. Ma guza, nie wiadomo co to za guz. Pierwotnie słyszałam, że mieli mu go wycinać, ale ostatecznie nie wycięli. Pies jest chudy, osowiały, ciągle śpi. Nie wiem jak zniesie zimę. Nawet nie wiem ile czasu mu zostało, ale chyba niewiele... Przydałby się dom, ale o to bardzo ciężko. Klik Quote
mk999 Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Sima odeszła za TM, adoptowana jako weteranka. Quote
barb Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 Zaginęła malutka suczka w Krakowie - szczegóły w ogłoszeniu - link http://olx.pl/oferta/zaginela-suczka-zara-CID103-ID8jUpL.html#0f4187a719;promoted wątek na dogo http://www.dogomania.com/forum/forum/72-psy-zaginione-ukradzione/ Quote
Recommended Posts