Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Hej :smile: jestem ciekawa co powiedzie o mojej suczce. Wiele osób mówi, że będzie duża. Jednak nie do końca w to wierze :smile: Ona jest bardzo puchata łącznie z łapkami :smile: matka była max do kolana, ojciec podobno podobnego wzrostu w połowie cocker spaniel. Sunia obecnie ma 4 miesiące i waży niepełne 4 kg. htttp://pl.tinypic.com/view.php?pic=ery87n&s=8#.U4WY-Sg0-L0 Aby zobaczyć zdjecie należy usunać jedno "t" z htttp:D inaczej nie moge tego wrzucic, bo wyskakuje błąd:/

Edited by Luppoinka
Posted (edited)

Śliczna sunia. Jak na 4 miesiące, to waga 4kg. wskazuje, że należałoby się spodziewać 8-10kg. psiaka. Ale jeśli rodzice byli do kolana, to jednak stawiałabym na więcej. Może ojciec jednak był dużo mniejszy. Chyba, że odziedziczyła wielkość po dziadkach i będzie mniejsza od rodziców. Oj, w tym przypadku to trudno przewidzieć co z niej wyrośnie.

Edited by aronia
Posted

Luppoinka wydaje mi sie ze 10 kg nie powinien przekroczyc :) Wydaje sie ze to bedzie taka fajna niewielka kluseczka :) Moja Vexi w wieku 3,5 miesiaca wazyla 5kg, na ta chwile ma prawie pol roku i wazy ok 7,5-8kg, a duza wcale nie jest :D

Posted

No to fajnie by było :) Taka kluseczka mi się podoba :D Dzięki dziewczyny za odpowiedz. Bo już sama zwątpiłam gdy wszyscy dookoła zaczęli mi mówić, że na pewno będzie duża bo ma grube łapki. A ona przecież taka malutka teraz :)

Posted

[quote name='olika5000']Jest bardzo żywiołowa dominujaca wszystkie psy nie boi się nawet dużych psów niepsluszna ale nie jest agresywna. I jest nie do zajechania, jakby się nie męczyła. Jest wzięta z okolic Slupska wyczytałam ze są tam wilki... Ale jak napisałeś może faktycznie jakiś owczarek dopadł jej mamę. Może podaj maila. Wyślę jej zdjęcia[/QUOTE]

Jak byś określiła słowo dominacja? jakie jej zachowanie wg. Ciebie jest dominacją że używasz tego terminu? Gryzła się z jakimś większym lub innym psem, że stwierdziłaś że nie boi się nawet dużych psów? nie chodzi tutaj o umniejszanie jej zasług ale o to że wiele osób czasami szczenięcą zabawę odbiera jako brak oznak strachu przed innymi psami, czasem większymi a czasem mniejszymi. Może to jest po prostu zabawa. Wątpię żeby 5 miesięczny [B]szczeniak [/B]miał w głowie prawdziwą walkę o dominację z innym psem. Tym bardziej że ja spotykałem raczej młode suczki nastawione bardziej na zabawę z samcem i nawet innymi sukami niż na walkę w wieku szczenięcym. Najwyraźniej błędnie interpretujesz wiele rzeczy w jej zachowaniu. To normalne że bawi się z innymi psami i jak piszesz nie boi się bo szczeniak z reguły będzie bawił się z innymi psami, jak takie psie dziecko. Tylko zastanawia mnie ta teoria dominacji.... co masz na myśli używając tego terminu. Bo opisujesz tutaj swojego psa w taki sposób: żywiołowa, dominująca wszystko co się rusza, nie boi się dużych psów. Jeżeli piszesz o braku strachu i o dominacji wśród psów to mogę wywnioskować że doszło do jakiejś konfrontacji? Wybacz ale nie wiem co chcesz nam tutaj przekazać. Post jest napisany strasznie chaotycznie i nie zrozumiale. Mój pies w typie spaniela też by się bawił z innymi psami ale często staje w obronie "swoich rzeczy" na spacerze i atakuje gdy mu się coś nie spodoba. Ostatnio stanął w obronie amstaffki. Może nie była to typowa obrona ale roszczył sobie prawo do wyłącznej zabawy z nią, gdy inny pies ją zaczepiał. Innym razem znowu zaatakował drugiego psa gdy ten chciał go [B]zdominować [/B](położyć przednie łapy na grzbiecie)

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj mieliśmy okazję zważyć Niko i oczywiście mamy kolejny przyrost: 15,5 kg. Wzrost to 50cm. Mały skończył w poniedziałek 16.06 równo 5 mcy. Ogolnie rozwija się bardzo dobrze, obecnie jest na etapie wymiany zębów;) jak myślicie, kiedy zacznie podnosić nogę? bo póki co ciągle sika na kucająco:eviltong:
a obecnie wygląda tak: (zdjęcie sprzed 2 tygodni ale najbardziej aktualne jakie mam)
[IMG]http://images62.fotosik.pl/1097/5b5abe28a7ff44e2.jpg[/IMG]

Posted

no śmieszny jest strasznie z wyglądu, nic chyba nie wziął ze swojej malamuciej matki:eviltong: natomiast wydaje mi się że ojciec musiał mieć coś ze sznaucera - bo jak wpisuje w google mix sznaucera to wyskakują mi bardzo podobne psiaki. A jeśli chodzi o podnoszenie nogi to w takim razie też pewnie jeszcze z miesiąc i zacznie ;)

Posted

Witam otóż mam w domu mała suczkę ma ona ok, 4mieś I waży dokładnie dzisiaj ważona 2,5kg Jest niewiele mniejsza od kota , i moje pytanie jest, jaka duża może być w przyszłości ta sunia , nigdy wcześniej nie maiałam szczeniaczka więc nie wiem do którego miesiąca dokładnie rośnie piesek , gdzieś.ok roku prawda ? Ale skoro teraz sunia jest takich rozmarów , to raczej w przyszłości nie będzie duża? jak myślicie ? Wstawiłybym zdjęcie ,ale niestety mam jakieś problemy ;/ Post denied..

Posted

[B]karola-ibn[/B] pies jest przecudny. Wcześniej oceniałam go na 20-25kg. ale teraz podnoszę poprzeczkę na 25-30kg:) Podnosić nogę zacznie lada chwila. Mój jak zaczął podnosić miał 5-6 miesięcy, pod koniec wymiany zębów.

Posted

[B]Odi&Roksi[/B] wg mnie Twoja sunia zapowiada się na mikropieska ok. 5-6kg. Psy wbrew pozorom dość długo rosną. Po roku czasu nabierają już raczej masy ale możliwe są jeszcze niewielkie wzrosty, czy np. poszerzanie się głowy do ok.2lat.

Posted

[B]koszmaria, aronia[/B] - dziękujemy za komplementy;) najśmieszniejsze jest to że wcześniej wydawało mi się że tak szybko rośnie a teraz mam wrażenie że stoi w miejscu - a tak naprawdę przyrosty na wadze i w cm są prawie cały czas systematycznie równe:eviltong: no a z ostateczną wagą zobaczymy, napewno będę pisać na bierząco;)
[B]Odi&Roksi -[/B]Twój piesek będzie pewnie coś jak Alex moich rodziców, który ma 7 lat i waży 6-7kg, idealny na kolanka:lol:

Posted

Dziękuję wam, nie wiecie może jak mogę dodać zdjęcia moich psiątek :) mam mianowice błąd . Post denied.
Też chciałbym pisać na bierząco wzrosty moich psiółków . Poza tym strasznie się mi podoba ten piesek Niko :)

Posted

[quote name='Odi&Roksi'][B]Luppoinka[/B] Dzięki ;) słodki jest ten piesek na twoim zdjęciu profilowym :)[/QUOTE]

Dziękuję:) to Mila, moja mała rozrabiaka, która ma prawie 5 miesięcy i aż 5 kg :)

Posted

[quote name='Luppoinka']Dziękuję:) to Mila, moja mała rozrabiaka, która ma prawie 5 miesięcy i aż 5 kg :)[/QUOTE]

Uu , to w porównaniu do mojej , będzie z niej psinka :) też tak rozrabia? U mnie dawniej jeszcze był diabełek wcielony, teraz już powoli mądrzeje :P ale powoli :D

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/207469-Odi-Roksi"]Odi&Roksi[/URL][COLOR=#3E3E3E] dzięki[/COLOR];) jak napiszesz więcej postów to będziesz mogła dodawać zdjęcia, ja też na początku nie mogłam!

Posted (edited)

Niko piekny :) Faktycznie z malamuta raczej ma niewiele ale ze sznaucera wydaje sie dosc sporo :) Piekny jest :D

Moja Vexula za to zaczyna dorastac, az nie wiem kiedy to zlecialo :) Ma swoja pierwsza cieczke. Dostala "majciochy", ktore raczej srednio się jej podobaja :) Wazy szczerze nie wiem ile bo waga nam nawalila :( Ale ok 8-9kg na pewno :) Jesli chodzi o wzrost to jest hmm 3/4 lydki i mam nadzieje ze jeszcze podrosnie :) Ale to juz zapewne niewiele bo ma juz 6,5 misiaca :)

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-UYgJNWxKGv4/U7FzkCihaJI/AAAAAAAAOww/wSScQxMveBE/s720/20140607_133449.jpg[/IMG]

Nasze najbardziej aktualne :D

Edited by Crystaal
Posted

Piękna vexula ;) Pyszczek ma prawie jak moja roksa ;P. 6,5 mieś i już cieczka ;o to dość wcześnie , ja też sie troche już boje bo moja Roksia ma już 5 mieś , jest niewielka , a chce jednak uniknać cieczki i wcześniej wysterylizować.