boom1551 Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Cześć , mam pytanie jaka duża może być Runa :) ma 11 tygodni waży 7 KG Quote
nikawer Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Czesc, dolaczam pytanie o mojego psiaka ma 4 miesiace wazy 17 kg wysokosc 52 cm. A jaki ciekawostke dodam ze wyglada niemal identycznie jak na zjeciach boom 1551 - moj misiek jak mial 8 tyg. wazyl 8 kg wzrost 37 w wieku 3 miesiecy 11 kg i wzrost 45. Dz Jutro mija mu dokladnie 16 tydzien zycia:-) i co z niego wyrosnie???:-) :-) Quote
Talia Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Myślę, że ma szanse całkiem spory pies z niego wyrosnąć. Moja Tina jak ją przygarnęłam miała 4miesiące i ważyła 12kg, teraz ma ok 22-23, kiedyś ważyła ponad 26, ale była bardziej umięśniona. Quote
KAT2707 Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Cześć , mam pytanie jaka duża może być Runa :) ma 11 tygodni waży 7 KG Możliwe, że jakieś 25-30 kg. Mój pies w tym wieku ważył ok. 9 kg, aktualnie 35 kg. Czesc, dolaczam pytanie o mojego psiaka ma 4 miesiace wazy 17 kg wysokosc 52 cm. A jaki ciekawostke dodam ze wyglada niemal identycznie jak na zjeciach boom 1551 - moj misiek jak mial 8 tyg. wazyl 8 kg wzrost 37 w wieku 3 miesiecy 11 kg i wzrost 45. Dz Jutro mija mu dokladnie 16 tydzien zycia:-) i co z niego wyrosnie??? :smile: :smile: Spory cielaczek, ok. 40 kg ;) Quote
nikawer Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Możliwe, że jakieś 25-30 kg. Mój pies w tym wieku ważył ok. 9 kg, aktualnie 35 kg. Spory cielaczek, ok. 40 kg ;) Dzięki, jest bardzo szczupły :) Natomiast pojawia się mały problem jest to psiak którego przygarnęłam aby uratowac mu zycie mie wiem jak dbac o psa staram sie czytac wszystko chodzę do weterynarza itd zapisałam do psiego przedszkola i....zaczyna mi chyba na jego punkcie trochę "odbijać" oraz pojawiaja się wątpliwości czy sobie poradzę skubaniutki wyczuł moje słabości :) no ale nie to najważniejsze przez przypadek mam psa przypadkiem go uratowałąm i wpadłam w temat w miocie było 7 sztuk 4 udało mi sie uratowac ale sa i inne podpowiedzi szukam gdzie mogę wsparcie znależć i pare psiaków uratowac. Quote
nika1 Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 To ja też zapytam z ciekawości :) Nie mierzyłam wcześniej, ale łapki urosły o około 2-4 cm od 2 tygodni. Zdjęcia mamy i 4-tygodniowych szczeniaków: http://olx.pl/oferta/szczeniaki-CID103-IDaysKn.html Matka około 50 cm w kłębie, ojciec nieznany. Mała ma dość misiowate łapy, wszyscy mówią, że będzie sporawym psem (z takich średnich, ale dobrze zbudowanych), z kolei pani wet zaleciła karmę dla szczeniaków ras małych do 10 kg. Urodzona 20 maj 15 lipiec: 2,3 kg 27 lipiec: 3,3 kg 23 cm w kłębie Quote
bou Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Chyba doberman to z niej nie wyrośnie:)Sliczna mała,widać,że jej u Ciebie dobrze.Pozdrawiam. Quote
nika1 Posted July 27, 2015 Posted July 27, 2015 Hehe doberman na pewno nie, ale chyba raczej będzie miała więcej niż 10 kg? Obstawiałabym tak pod 15-20 nawet, zdziwiły mnie po prostu słowa pani wet ;) Ale może się mylę... Quote
PanBibok Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Świetną ma tę łatkę na głowie i karku ;) Suczka Pewnie nie będzie olbrzymia, czyli tak jak powiedziała weterynarz, zwykła karma dla szczeniąt powinna wystarczyć. Jak ja miałem wątpliwości, to wybierałem się jeszcze do innego weta, aby je rozwiać. ;) Quote
Lassie Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Cześć , mam pytanie jaka duża może być Runa :) ma 11 tygodni waży 7 KG Jest prześliczna!! Chyba będzie sporym psem, tak ze 25 kilo na oko:) ______________________http://www.galeriadomow.pl/ Quote
nika1 Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Świetną ma tę łatkę na głowie i karku ;) Suczka Pewnie nie będzie olbrzymia, czyli tak jak powiedziała weterynarz, zwykła karma dla szczeniąt powinna wystarczyć. Jak ja miałem wątpliwości, to wybierałem się jeszcze do innego weta, aby je rozwiać. ;) stąd imię - Kreska :) Rośnie jak na drożdżach, minęło kolejne kilka dni a ja widzę już kolejne różnice :D Quote
nika1 Posted August 31, 2015 Posted August 31, 2015 Urodzona 20 maj 15 lipiec: 2,3 kg 27 lipiec: 3,3 kg 23 cm w kłębie Dziś - 31.08 (3,5 miesiąca) ma już 33 cm i 5,5 kg :D Chociaż przyznam, że myślałam, że będzie rosła szybciej ;) Czyli może nie będzie aż tak duża jak się spodziewałam... Quote
Raciczka Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Witam serdecznie. 4 dni temu znalazłam szczeniaka. Przez weta Pepa została oceniona na ok 3,5 - 4 miesiące (wymieniła pierwszy ząb ;)) W tej chwili waży ok 9 kg. Zastanawiam się jak duża panna urośnie. W kłębie ma ok 40-41 cm. Quote
Itani Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Witam Niedawno stałam sie szczęsliwa posiadaczką mieszańca , wyciagnietego gdzies z budy , z kiepskich warunków. Piesek śliczny czekoladowy^^ I zaczyna się zagadka dla całej rodziny coż z tego wyrośnie?? Ma na ta chwile 12 tygodni i waży 12 kg, w kłębie ma 42 cm. Czy ktos mógłby mi podpowiedziec jak dużego pieska możemy sie spodziewać? Bardzo dziękuję za pomoc;) Na zdjęciu z bratem , miał wtedy 9 tyg ważył 9 kg ( to ten czekoladowy) drugie zdjecie obecnie Quote
Itani Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Troszke sie martwie bo szczenior mało je, wszystko jak nalezy czyli szczepienia i odrobaczenia , zdrowy bryka, psoci szaleje wet powiedział że zdrowy jak ryba a tu psikus;) Dostaje fit mina for live for pupy pomieszane z ryżem i mięskiem z kurczaka 3x dziennie. Zjada jednym zebempo pół miski, a jak mu dałam chleb to łyknął w całości, przeciez nie będe mu dawac chleba^^ Quote
Kocurkotka Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 musiała bym zobaczyć skład tego Fitmina for live - czy przypadkiem skład nie jest gorszy np od Brit Brit Care jest bardzo fajną karmą :) Quote
TaMałaMenda Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Patrząc na skład to ten fitmin wygląda porównywalnie do brit care - żadnej z tych karm nie nazwałabym dobrą. Itani, na twoim miejscu celowałabym w bezzbożówki, przyjrzyj się karmom takim jak Orijen, Applaws, Carnilove, Purizon, Wolfsblut, Essential, Farrado. Quote
Monieq Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Kocurkotka - bez przesady, że taki syf. Karma mączkowa i zbożowa, ale za mniej niż 100zł to naprawdę fajny skład. Care jest 2x droższy. "Skład: Mączka drobiowa (27,5%), tłuszcz drobiowy (11%), ryż łamany, kukurydza, pszenica, świeże mięso drobiowe i produkty pochodzenia drobiowego (5%), zarodki pszenne (5%), otręby pszenne, hydrolizowane proteiny drobiowe, hydrolizowana wątroba drobiowa, drożdże piwowarskie, wysłodki buraczane suszone, suszona miazga jabłkowa, olej z łososia (0,4%), korzeń cykorii (0,1%), juka" Itani - jeżeli budżet Ci pozwala to jak najbardziej taki brit care jest dużo lepszą opcją, bo w składzie nie ma zbóż. No i przydałoby się psiaka karmić jakąś wersją dla dużych ras. Albo jeśli wolisz psu gotować (bo rozumiem, że dostaje gotowane mięso), to suplementować czymś na stawy. Quote
TaMałaMenda Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Przecież brit ma w składzie ryż, a ryż to zboże. Quote
Monieq Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Jakiś wypełniacz musi być, lepszy ryż niż pszenica. Quote
Itani Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 gotuję, ryż, makaron + mieso i do tego wrzucam fit mina + can vit z glukozaminą i warzywa tarte , kurcze myslałam że super je O.o Jutro kończy 13 tyg i mierzy 43 cm to jaki on bedzie? 15 kg rosnie w oczach...dziesiejsze zdjęcie i te uszy ;D co z tymi uszami one sie szykuja do stania? Quote
Recommended Posts