Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[B]Crystaal[/B] śliczna psinka. Stawiałam na niecałe 10kg. i widać, że trafiłam:) Myślę, że może mieć jakieś jamnicze geny.
Jeszcze troszkę urośnie i zmężnieje.

Edited by aronia
Posted

To prawda dosc szybko :( Myslalam ze jeszcze nas to nie czeka no ale jak widac natura lubi robic psikusy :) We wrzesniu zostanie wysterylizowana. Co do jej genow to bardzo mozliwe bo juz nie raz spotkalismy sie z opinia ze to jamnik... Pyszczek dosc zblizony, kloda dosc dluga i szczupla, ale... lapki dlugie co dodaje jej uroku juz tylko uroku :) Wydaje mi sie ze to moze byc jakas mieszanka jamnika z jakims psem typu gonczego ale tego sie nigdy nie dowiemy i specjalnie nie zabiegamy zeby sie dowiedziec :)

Posted

[quote name='Harley']Mi w pierwszej chwili przypominała posokowca.[/QUOTE]

To samo twierdzila zona naszego weterynarza, ktora zajmuje sie strzyzeniem pieskow :) Tylko Vexi jest zbyt drobna tak mi sie wydaje, to duze psy a ona taka malenka mi sie wydaje ciagle :D

Posted

a więc może paru z Was już sunię poznało, może nie - Shila - owczarek szkocki, obecnie 3.5 miesiąca, istny szatan, księżniczka i obesrołek :eviltong:
3 tyg temu miała 8.9kg (podejrzewam, że już to będzie koło 10), wzrostu 44-46 cm w kłębie (odrobinę wyższą od dorosłego psa rasy Beagle) ... Wg. wzorca powinna mieć 51-56cm, 20-22kg ale - jej rodzice byli hm...tatuś miał 62 cm, mama 58 :diabloti:

Jak myślicie, jak duża będzie, kiedy będzie okres najbardziej intensywnego wzrostu? kiedy przestanie rosnąć? :D
A poniżej - zdjęcie

[IMG]http://images63.fotosik.pl/1131/a96434ed201b9087gen.jpg[/IMG]

Posted

[B]Crystaal[/B] pamiętam, że wróżono jej wielkość labradora:) Z mieszańcami to jest loteria. Sama mam mieszańca, który był oceniany w szczenięctwie na 20-25kg. a osiągnął 15kg.

Posted (edited)

Aronia tez to pamietam i jak czytalam to przestraszona bylam :) Jest malenka (jak dla mnei oczywiscie), wrecz teraz trzymam kciuki zeby jeszcze poszla w gore troche :)

Edit:
Wlasnie ja zmierzylam i ma 44cm wzrostu, jak myslisz ile moze jeszcze urosnac? :)

Edited by Crystaal
Posted

Ja też trzymam kciuki żeby Roksia poszła w górę , bo jak na razie to zauważyłm że od okoła miesiąca idzie tylko wszerz ;D
[B]Crystaal -[/B] twoja sunia już raczej urośnie niewiele , wiem bo sam mam Odiego który był mniej wiecej tak jak twoja vexula w tym wieku i moze jedynie jeszcze z 5cm podjedzie , pozniej bedzie tylko grubla xd

Posted

a jak to jest u mnie? jak myślicie (biorać pod uwagę fakt ogromnych rodziców) ... mała będzie wg. wzorca, mniejsza czy może jednak ją ''wyciągnie'' w górę?? :)

Posted

Tak tez myslalam ze jeszcze z 5cm :)

Sprzed godziny:
[COLOR=#141823][FONT=Helvetica]"Czemu stoimy, a nie jedziemy?! Ja chce poczuć wiatr we włosach!!! I uszach!!!"
[/FONT][/COLOR][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-2Pf0MjgshtA/U7V6f1RffaI/AAAAAAAAOz4/q1JoPh2Ceq8/s640/IMG_20140703_040407.jpg[/IMG]
"no... wystarczy juz tych zdjec!! Daj spac :D
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-hkxsNp1mhNM/U7V6esjkHUI/AAAAAAAAOzs/0qt5mA2oRCI/s640/20140703_161323.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

To może mi już odblokowali , więc dodam i ja kilka postępków Odida i Roksy :P

Odido ze swoją piłeczką

[IMG][IMG]http://fotoo.pl//out.php?i=841423_screnshu4.jpg[/IMG][/IMG]

Roksia -smakosz kamienie i kamyczków :D

[IMG][IMG]http://fotoo.pl//out.php?i=841420_screenshu.jpg[/IMG][/IMG]

I Odi biegnący gdzieś za swoją piłeczką :P

[IMG][IMG]http://fotoo.pl//out.php?i=841421_screenshu2.jpg[/IMG][/IMG]

Pieski mają , obecnie - Roksia 5 mieś , ponad 4kg :)
Odi,8 mieś , ok. 7kg :P

Rosną jak na drożdżach :D

• 7 months later...
Posted

14 tygodni 6,100.

Według mnie w kolano lub powyżej. Wydaję mi się, że wagowo od 15-20kg :) ale ciężko jest określić - pies może iść w masę lub do góry. Bywa różnie tym bardziej jak nie znamy obojga rodziców

Posted

Witam :)

ja również zastanawiam się jak duża urośnie moja sunie :)

ma 2 miesiące

waży 3,8 kg 

wysokość w kłębie ok 27 cm 

długość łapki ok 17 cm :)

64760_862997053742796_335973271351402205

Wagowo podobna do mojej :) Myślę, że max w kolano! Ma dość grube łapki, może pójdzie w masę 

• 1 month later...
Posted

Hej!
Zastanawiam się jak duży może być mój mieszaniec... jest to mieszanka bullmastiff, amstaff, powderpuff i jeszcze jedna mała rasa (bichon?). Tata 50kg a mama 10kg potrafi wprowadzić w błąd ;-) wzięliśmy go jak miał około 9 tygodni, ważył wtedy nieco ponad 4kg, dzisiejsza (14 tygodni)waga i wzrost to 7.5kg i 31cm. Bardzo jestem ciekawa co wyrośnie z takiej mieszanki :D co sądzicie? Jak duży może być?

Posted

Nie bulmastiff tylko mieszanka amstaff z bulmastiff tak samo mama nie bichon a mieszanka z powderpuff... właściciele mieli tylko te dwa psy, sami nie wiedzieli że pod ich nieobecność skombinowali sobie małe dopóki matce nie chcieli podciac siersci i zauważyli jej brzuszek ;-) tez bym się zdziwiła na ich miejscu... A mój mały wygląda jak tata ale uszy ma po matce , dodają mu uroku. Sierść miał z początku bardzo krótka a teraz w niektórych miejscach jest dłuższa jak matki. Z resztą większość szczeniaków się od siebie czymś różniła ale spokojnie było widać co kto ma z matki i ojca... Brzmi trochę nieprawdopodobnie ale fajnie mieć taką wyjątkowa mieszankę, każdy pyta co to za rasa bo taki fajny :D

Posted

Droga Aniu, gdyby olbrzym o wadze 50 kg zapłodnił ważącą zaledwie 10 kg kruszynę, suka zwyczajnie nie przeżyłaby porodu, a w miocie było szczeniąt kilka. Prawdziwego ojca szczeniąt pewnie nikt prócz suki na oczy nie widział, matka mieszaniec pudla, rzekomy "tatuś" mieszaniec TTB i tyle w tym temacie. Dbaj o malucha i nie doszukuj się żadnej rasy. Fantazja osób sprzedających, a nawet rozdających kundelki za darmo naprawdę jest nieograniczona. 

Szczeniak uroczy, niech zdrowo rośnie.

• Upvote 1