Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W końcu udało mi się dotrzeć do Viki, czekałam na ładną pogodę, a trafiłam na aż za ładną - mimo wczesnej pory już był skwar i Viki była bardziej zainteresowana parówkami niż spacerem:) Niestety coraz bardziej się starzeje, już nie biega a spokojnie spaceruje, na zaproszenie Elisia do zabawy co najwyżej go popodgryza ale szaleństwa na trawie już nie ma:( Zębów coraz mniej, tylne łapiny coraz bardziej sztywne, widać też delikatne zaniki mięśni. Jej opiekunka zrezygnowała już z przyjmowania innych psów, z rezydentów pozostała tylko Viki, więc ma dla siebie spory kawałek ogrodu, ale już nie korzysta z tego, jej ulubionym zajęciem jest leżenie pod choinką w jej ulubionym miejscu i obserwowanie domowników. Nieraz zdarzy jej się jeszcze popilnować furtki i obszczekać intruzów chodzących po ulicy:)

Na szczęście nic więcej jej nie dolega, apetyt dopisuje. Dostaje w seriach p/bólowe i p/zapalne i preparaty na stawy, ale niestety starości nie powstrzymamy:(

Wygłaskana, wymiziana,niestety próby wyszczotkowania spełzły na niczym - szczotka i aparat to nadal wróg publiczny numer 1:)

viki1.jpg.3184b1b29820d66e5e7a2fb108021512.jpg

viki2.jpg.a81583c620b9dec6939356fce55377e4.jpg

viki3.jpg.f63eb49f0180f5c1b66febc84269d7c8.jpg

viki4.jpg.ac94f99d98d5e577d17a2b2f4a093820.jpg

viki5.jpg.28a15e0a1be01587afed474cc4a8d489.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

Uaktualniłam finanse Viki - dziękuje cioteczkom za pamięć :)

Coś photobucket, na którym miałam Viki zdj, szaleje i część z nich poznikała :(

Kilka dni temu rozmawiałam z opiekunką Viki, fale upałów spędziła w cieniu pod swoimi ulubionymi choinkami, trochę pomoczyła łapy w wodzie i generalnie dobrze się czuje, upały jakoś jej w większy sposób nie zaszkodziły :)

• Upvote 1
Posted

Nic się nie odzywałam, bo też u Viki nic się nie dzieje, na szczęście, bo ostatnio co pies to jakieś choróbsko:(

Uaktualniłam finanse Viki - dziękuje barb i Marudzie za pamięć :* Kolejny mc zapewniony, na następny powoli szykuje kolejny bazarek :)

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 5.12.2017 o 10:36, Kocurek napisał:

odwiedzam Vikunie...Tak mi wstyd..bo zalegam z deklaracja....jeszcze w starym roku cosik wysle...na 100 procent

Jak ci sytuacja pozwoli to wyślij - będę wdzięczna, bo już widzę, że w styczniu minus się pojawi na koncie :(

Ale jak się nie da, to zaczekamy aż uporządkujesz swoje sprawy :)

• 2 weeks later...
Posted

Ja fantów mam dużo...ale zrobić bazarku nie umiem a wysyłka też raczej droga,ale jakby co służę fantami...

Dzień po Świętach pożegnałam swoją drugą ukochaną królinkę,miała ok.7 lat.Najgorsze,że zupelnie sie tej śmierci nie spodziewałam.Mój boksio,najstarszy z całego towarzystwa przeżył wszystkich...teraz został nam tylko on :(

Posted
Dnia 3.01.2018 o 14:20, BORYSboxer napisał:

Ja fantów mam dużo...ale zrobić bazarku nie umiem a wysyłka też raczej droga,ale jakby co służę fantami...

Dzień po Świętach pożegnałam swoją drugą ukochaną królinkę,miała ok.7 lat.Najgorsze,że zupelnie sie tej śmierci nie spodziewałam.Mój boksio,najstarszy z całego towarzystwa przeżył wszystkich...teraz został nam tylko on :(

Dziękuje :) Na razie jakoś kręci się bazar na FB, i z reguły jest tak, że jak kiepsko z funduszami lub fantami, to nagle jakiś św. Mikołaj się pojawia i pozwala wyjść na prostą :)

Współczuje straty....oby boksio żył i żył :)

• 2 weeks later...
Posted

Wprawdzie Viki na kolejny mc jest zabezpieczona finansowo, ale skorzystałam z okazji siedząc w domu na L4 i stworzyłam kolejny bazarek, na który serdecznie zapraszam :) Mimo, iż mało tu odwiedzających :(

• 2 weeks later...
Posted

Vikuniu cudna

od poczateczku czytam

sciskam za najlepsze dla Ciebie sunienku

lada moment otwieram kolejny bazarusiek

bedzie i czesci  dla Ciebie kochana