Poker Posted November 30, 2018 Posted November 30, 2018 2 godziny temu, Aldrumka napisał: czy wpłaty na konto Stowarzyszenia z pierwszego postu ? togaa pisała ,że chyba na konto prezeski stowarzyszenia. Quote
Isiak Posted November 30, 2018 Posted November 30, 2018 8 godzin temu, Aldrumka napisał: czy wpłaty na konto Stowarzyszenia z pierwszego postu ? Z tego co wiem, to organizacje statutowo pomagające zwierzętom nie mogą pomagać ludziom (tzn. w sensie zbierania i wydatkowania pieniędzy ze swojego konta). Kiedyś była gdzieś podobna sytuacja (nie pamiętam, gdzie) i pieniądze były zbierane poza kontem organizacji, na prywatne konto. Quote
togaa Posted November 30, 2018 Author Posted November 30, 2018 Teraz dopiero zdałam sobie sprawę że może to fatalnie wyglądać, gdy prezes Stowarzyszenia zbiera pieniądze na prywatne konto i czy nie wpuszczam kochanej Anety na minę….? Równie źle by wyglądało, gdybyśmy udostępnili konto Stowarzyszenia ( to z pierwszej strony) i dali do rozliczenia księgowej faktury za cukier,jaja czy konserwy. To już teraz nie wiem jak to ugryźć ?. Może ktoś spoza Stowarzyszenia użyczy konta ? Sama nie wiem. Aldrumko, wstrzymaj się aż coś ustalimy. Quote
Anula Posted November 30, 2018 Posted November 30, 2018 Basiu a nie możesz zbierać na swoje konto albo jakiegoś dogomaniaka z tych okolic to by uprościło sprawę.Pieniądze by były poza Stowarzyszeniem.Ktoś by mógl kupić to co panu jest najpotrzebniejsze,wydawać z tych pieniędzy i na wątku rozliczyć się z nich.Ja osobiście nie potrzebuję żadnych rachunków tylko informację jedynie co zostało panu zakupione.W każdej chwili mogę przelać 200zł tak jak obiecalam w ten sposób pomóc panu.Obojętne jest mi na co te pieniądze zostaną wydane aby tylko trafiły na pomoc panu. 1 1 Quote
mdk8 Posted November 30, 2018 Posted November 30, 2018 3 godziny temu, Anula napisał: Basiu a nie możesz zbierać na swoje konto albo jakiegoś dogomaniaka z tych okolic to by uprościło sprawę.Pieniądze by były poza Stowarzyszeniem.Ktoś by mógl kupić to co panu jest najpotrzebniejsze,wydawać z tych pieniędzy i na wątku rozliczyć się z nich.Ja osobiście nie potrzebuję żadnych rachunków tylko informację jedynie co zostało panu zakupione.W każdej chwili mogę przelać 200zł tak jak obiecalam w ten sposób pomóc panu.Obojętne jest mi na co te pieniądze zostaną wydane aby tylko trafiły na pomoc panu. Zgadzam się z Anulą. Jak ustalicie na kogo konto to dajcie znać na pw any mi nie umknęło . Quote
Aldrumka Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Dnia 30.11.2018 o 19:50, mdk8 napisał: Zgadzam się z Anulą. Jak ustalicie na kogo konto to dajcie znać na pw any mi nie umknęło . i mnie Quote
NikaEla Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Basiu, Basieńko wszystkiego co najlepsze. Dużo sił, zdrowia i mało bezdomniaków w okolicy. 1 Quote
mama_Alfika Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Basiu, i ja przyłączam się do życzeń :) Wszystkiego naj... naj... naj... 1 Quote
Figunia Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Basiu kochana i ja takze skladam Ci serdeczne zyczenia zdrowia, sil i usmiechu w kazdym dniu (mimo wszystko). Duzo pomocnych ludzi i zeby zawsze kasy starczylo...a tych bied - tylko ubywalo. Przytulam! 1 Quote
togaa Posted December 5, 2018 Author Posted December 5, 2018 Ojej, jak miło...! Dziękuję, dziękuję kochane ! 1 Quote
togaa Posted December 7, 2018 Author Posted December 7, 2018 Ta ogromna waliza ‘odzieżowa” i dwie paki art.spożywczo-higien. przyjechały do mnie zeszłej soboty z Wrocławia od kochanej Poker. Czekamy jeszcze na buty od MamyAlfika by wszystkie te dary w najbliższym czasie zawieźć p.Czesławowi. (Żywność od Poker podzielimy na dwa razy.) Natomiast wciąż nie wiadomo co z opałem, czy uda się coś załatwić przez pomoc społ. ? Jak nic się w tej sprawie nie podzieje, będę wtedy prosić o wsparcie finansowe i przypomnę się kochanym deklarowiczom . Jeszcze raz ogromnie Wam dziękuję, za tak duży odzew i chęć pomocy człowiekowi w biedzie. 1 Quote
mama_Alfika Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 Basiu, wyślę w poniedziałek rano priorytetem. Myślałam, że uda mi się jeszcze załatwić kurtkę z polarem - znajoma pracuje w sklepie sportowym. Ale na razie nie mają okazji cenowych. Jak mi się uda coś załatwić to najwyżej wyślę następną paczkę. 1 Quote
Anula Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 Widzę,że już dotarła pomoc dla p.Czesława.To może moja pomoc i innych,którzy oferowali pieniężną przeznaczyć na węgiel,drewno? 2 1 Quote
mama_Alfika Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 Tipi już u alex260503. Poleci grosik dla SBM W tle nieposkromiony bałagan w mojej nowej szyciowej miejscówce :) Niestety przez te "domowe rewolucje" (malowania, przestawiania i takie tam ...) nie ogarnęłam bazarku świątecznego. Mam nadzieję, że się zrehabilituję na Dzień Babci. 3 Quote
togaa Posted December 8, 2018 Author Posted December 8, 2018 Tipi obłędne !!! Pomysł, estetyka wykonania, dobór materiałów, no niesamowita jesteś Iwonko ! Dziękuję za wszystko !!!! 1 godzinę temu, Anula napisał: Widzę,że już dotarła pomoc dla p.Czesława.To może moja pomoc i innych,którzy oferowali pieniężną przeznaczyć na węgiel,drewno? Tak właśnie myślimy,Anulko. Rozeznamy wszystko przy okazji odwiedzin z paczkami. Quote
mama_Alfika Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 3 godziny temu, togaa napisał: Tipi obłędne !!! Pomysł, estetyka wykonania, dobór materiałów, no niesamowita jesteś Iwonko ! Dziękuję za wszystko !!!! 3 godziny temu, NikaEla napisał: Piękne Tipi :) Dziękuję dziewczęta :) Quote
alex260503 Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 8 godzin temu, mama_Alfika napisał: Tipi już u alex260503. Poleci grosik dla SBM W tle nieposkromiony bałagan w mojej nowej szyciowej miejscówce :) Niestety przez te "domowe rewolucje" (malowania, przestawiania i takie tam ...) nie ogarnęłam bazarku świątecznego. Mam nadzieję, że się zrehabilituję na Dzień Babci. Dobry wieczór niedawno wróciłam do domku i wreszcie mogłam na spokojne zobaczyć to cudo na żywo i szczękę zbierałam z ziemi:) przepiękne tipi:) moim dwom skarbom tak się spodobało że zapowiedziały że nie oddają go na prezent dla chrześniaka. jeszcze raz bardzo dziękuję Iwonie oraz Michałowi za dostarczenie cudeńka :) przelew na SBM zrobiony:) pozdrawiam i miłego wieczorku alex Quote
mama_Alfika Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 18 minut temu, alex260503 napisał: Dobry wieczór niedawno wróciłam do domku i wreszcie mogłam na spokojne zobaczyć to cudo na żywo i szczękę zbierałam z ziemi:) przepiękne tipi:) moim dwom skarbom tak się spodobało że zapowiedziały że nie oddają go na prezent dla chrześniaka. jeszcze raz bardzo dziękuję Iwonie oraz Michałowi za dostarczenie cudeńka :) przelew na SBM zrobiony:) pozdrawiam i miłego wieczorku alex Bardzo się cieszę :) Z ciekawości zapytam o wiek pociech. Zastanawia mnie limit wiekowy dla tej "zabawki" :) Quote
alex260503 Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 28 minut temu, mama_Alfika napisał: Bardzo się cieszę :) Z ciekawości zapytam o wiek pociech. Zastanawia mnie limit wiekowy dla tej "zabawki" :) Pawełek ma prawie 10 a Wiktoria 7 :) Quote
mama_Alfika Posted December 8, 2018 Posted December 8, 2018 Ojej, a ja myślałam, że namiocik może się spotkać z zainteresowaniem najwyżej pięciolatka :) 1 Quote
Recommended Posts