Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Aldrumka napisał:

czy wpłaty na konto Stowarzyszenia z pierwszego postu ?

togaa pisała ,że chyba na konto prezeski stowarzyszenia.

Posted
8 godzin temu, Aldrumka napisał:

czy wpłaty na konto Stowarzyszenia z pierwszego postu ?

Z tego co wiem, to organizacje statutowo pomagające zwierzętom nie mogą pomagać ludziom (tzn. w sensie zbierania i wydatkowania pieniędzy ze swojego konta). Kiedyś była gdzieś podobna sytuacja (nie pamiętam, gdzie) i pieniądze były zbierane poza kontem organizacji, na prywatne konto.

Posted

Teraz dopiero zdałam sobie sprawę że  może to fatalnie  wyglądać, gdy prezes Stowarzyszenia zbiera pieniądze na prywatne konto i czy nie wpuszczam kochanej Anety na minę….?

Równie źle by wyglądało, gdybyśmy udostępnili konto Stowarzyszenia ( to z pierwszej strony) i dali do rozliczenia księgowej faktury za cukier,jaja czy konserwy.

To już teraz nie wiem jak to ugryźć ?.  Może ktoś spoza Stowarzyszenia użyczy konta ? Sama nie wiem.

Aldrumko, wstrzymaj się aż coś ustalimy.

Posted

Basiu a nie możesz zbierać na swoje konto albo jakiegoś dogomaniaka z tych okolic to by uprościło sprawę.Pieniądze by były poza Stowarzyszeniem.Ktoś by mógl kupić to co panu jest najpotrzebniejsze,wydawać z tych pieniędzy i na wątku rozliczyć się z nich.Ja osobiście nie potrzebuję żadnych rachunków tylko informację jedynie co zostało panu zakupione.W każdej chwili mogę przelać 200zł tak jak obiecalam w ten sposób pomóc panu.Obojętne jest mi na co te pieniądze zostaną wydane aby tylko trafiły na pomoc panu.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Anula napisał:

Basiu a nie możesz zbierać na swoje konto albo jakiegoś dogomaniaka z tych okolic to by uprościło sprawę.Pieniądze by były poza Stowarzyszeniem.Ktoś by mógl kupić to co panu jest najpotrzebniejsze,wydawać z tych pieniędzy i na wątku rozliczyć się z nich.Ja osobiście nie potrzebuję żadnych rachunków tylko informację jedynie co zostało panu zakupione.W każdej chwili mogę przelać 200zł tak jak obiecalam w ten sposób pomóc panu.Obojętne jest mi na co te pieniądze zostaną wydane aby tylko trafiły na pomoc panu.

Zgadzam się z Anulą. 

Jak ustalicie na kogo konto to dajcie znać na pw any mi nie umknęło .

Posted

Basiu kochana i ja takze skladam Ci serdeczne zyczenia zdrowia, sil i usmiechu w kazdym dniu (mimo wszystko). Duzo pomocnych ludzi i zeby zawsze kasy starczylo...a tych bied - tylko ubywalo.

Przytulam! 

• Like 1
Posted

Ta ogromna waliza ‘odzieżowa” i dwie paki art.spożywczo-higien. przyjechały do mnie zeszłej soboty z Wrocławia od kochanej Poker. Czekamy  jeszcze na  buty od MamyAlfika by wszystkie te dary w najbliższym czasie  zawieźć p.Czesławowi. (Żywność od Poker podzielimy na dwa razy.) Natomiast wciąż nie wiadomo co z opałem, czy uda się coś załatwić przez  pomoc społ. ? Jak nic się w tej sprawie nie podzieje, będę wtedy prosić o wsparcie finansowe  i przypomnę się kochanym deklarowiczom . Jeszcze raz ogromnie Wam dziękuję, za tak duży odzew i chęć pomocy człowiekowi w biedzie.

SAM_1179.thumb.JPG.d179ac7fbdd00c6561255ade468b66ce.JPG

• Like 1
Posted

Basiu, wyślę w poniedziałek rano priorytetem. Myślałam, że uda mi się jeszcze załatwić kurtkę z polarem - znajoma pracuje w sklepie sportowym. Ale na razie nie mają okazji cenowych. Jak mi się uda coś załatwić to najwyżej wyślę następną paczkę.

• Like 1
Posted

Tipi już u alex260503. Poleci grosik dla SBM

47572992-341783069948394-5195584657655070720-n.jpg

47578649-368846760538853-4038860380414410752-n.jpg

W tle nieposkromiony bałagan w mojej nowej szyciowej miejscówce :) Niestety przez te "domowe rewolucje" (malowania, przestawiania i takie tam ...) nie ogarnęłam bazarku świątecznego. Mam nadzieję, że się zrehabilituję na Dzień Babci. 

• Like 3
Posted

Tipi obłędne !!!

Pomysł, estetyka wykonania, dobór materiałów, no niesamowita jesteś  Iwonko !

Dziękuję za wszystko !!!!

1 godzinę temu, Anula napisał:

Widzę,że już dotarła pomoc dla p.Czesława.To może moja pomoc i innych,którzy oferowali pieniężną przeznaczyć na węgiel,drewno?

Tak właśnie myślimy,Anulko.

Rozeznamy wszystko przy okazji odwiedzin z paczkami.

Posted
3 godziny temu, togaa napisał:

Tipi obłędne !!!

Pomysł, estetyka wykonania, dobór materiałów, no niesamowita jesteś  Iwonko !

Dziękuję za wszystko !!!!

3 godziny temu, NikaEla napisał:

Piękne Tipi :)

Dziękuję dziewczęta :)

Posted
8 godzin temu, mama_Alfika napisał:

Tipi już u alex260503. Poleci grosik dla SBM

47572992-341783069948394-5195584657655070720-n.jpg

47578649-368846760538853-4038860380414410752-n.jpg

W tle nieposkromiony bałagan w mojej nowej szyciowej miejscówce :) Niestety przez te "domowe rewolucje" (malowania, przestawiania i takie tam ...) nie ogarnęłam bazarku świątecznego. Mam nadzieję, że się zrehabilituję na Dzień Babci. 

Dobry wieczór niedawno wróciłam do domku i wreszcie mogłam na spokojne zobaczyć to cudo na żywo i szczękę zbierałam z ziemi:) przepiękne tipi:) moim dwom skarbom tak się spodobało że zapowiedziały że nie oddają go na prezent dla chrześniaka.

jeszcze raz bardzo dziękuję Iwonie oraz Michałowi za dostarczenie cudeńka :) przelew na SBM zrobiony:)

pozdrawiam i miłego wieczorku

alex

Posted
18 minut temu, alex260503 napisał:

Dobry wieczór niedawno wróciłam do domku i wreszcie mogłam na spokojne zobaczyć to cudo na żywo i szczękę zbierałam z ziemi:) przepiękne tipi:) moim dwom skarbom tak się spodobało że zapowiedziały że nie oddają go na prezent dla chrześniaka.

jeszcze raz bardzo dziękuję Iwonie oraz Michałowi za dostarczenie cudeńka :) przelew na SBM zrobiony:)

pozdrawiam i miłego wieczorku

alex

Bardzo się cieszę :) Z ciekawości zapytam o wiek pociech. Zastanawia mnie limit wiekowy dla tej "zabawki" :)