Malgoska Posted August 2, 2018 Posted August 2, 2018 Dnia 26.07.2018 o 12:16, mama_Alfika napisał: W przyszłym tygodniu poleci kaska dla SBM :) ale cudo sama bym się tam pobawiła Quote
ona03 Posted August 7, 2018 Posted August 7, 2018 Dnia 26.07.2018 o 17:32, mama_Alfika napisał: Dziękuję Elu :). Koleżanka, której to szyłam, jest zachwycona, ale ja jestem świadoma niedociągnięć. Szyłam w pośpiechu, "na już". Mata się trochę marszczy i ścianki tipi na górze są ciut za szerokie. Zachęcił mnie opis na jakimś blogu, w którym autorka zapewniała, że uszycie tipi to 4-5 godzin. Bujda na resorach. Samo okienko z roletą to 3 godziny. Mata na podłogę - 4 godziny. I jeszcze cała reszta. Zaczęłam w pn wieczorem, kontynuowałam we wtorek wieczorem, wczoraj cały dzień i dziś od 6 do 10 rano. Ale to trening był :) Mam jeszcze kije na 3 sztuki. Będę próbowała dalej. Fajny pomysł na prezent dla dzieciaka. Cudne to tipi :) Specjalnie wytłuściłam czas szycia, i może ktoś uszyje w ciągu 4-5 godz. ale prace mamuśki_Alficzkowej są tak dopieszczone, jak dla mnie arcydzieła, mam ich parę sztuk /oczywiście nie tipi/ i zamówiłabym chętnie coś jeszcze, mamusiu będzie kiedyś zamówieniowy bazarek ? Dnia 2.08.2018 o 21:03, Malgoska napisał: ale cudo sama bym się tam pobawiła Z cudnymi michami ? Zdolne te dziewczyny z Krakowa. Nowe michy masz cudne w awatarku, dawaj dużą fotkę sobie popatrzymy :) 2 Quote
Malgoska Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 Dnia 7.08.2018 o 08:30, ona03 napisał: Cudne to tipi :) Specjalnie wytłuściłam czas szycia, i może ktoś uszyje w ciągu 4-5 godz. ale prace mamuśki_Alficzkowej są tak dopieszczone, jak dla mnie arcydzieła, mam ich parę sztuk /oczywiście nie tipi/ i zamówiłabym chętnie coś jeszcze, mamusiu będzie kiedyś zamówieniowy bazarek ? Z cudnymi michami ? Zdolne te dziewczyny z Krakowa. Nowe michy masz cudne w awatarku, dawaj dużą fotkę sobie popatrzymy :) ależ proszę bardzo ostatnie prace: 4 Quote
Malgoska Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 3 minuty temu, b-b napisał: Jakie CUDOWNOŚCI!!! :D dziękuje 1 Quote
ona03 Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 Cudaczki śliczne, ten ze sznurówkami podobny do mojego :) Nawet misiowa murzynka jest :) A kotki z różowymi noskami......cudne 1 Quote
Malgoska Posted August 8, 2018 Posted August 8, 2018 16 minut temu, ona03 napisał: Cudaczki śliczne, ten ze sznurówkami podobny do mojego :) Nawet misiowa murzynka jest :) A kotki z różowymi noskami......cudne tak ten ze sznurówkami i ta biała w sukience sa z tego samego wzoru. dziekuję :) bawisz się? bawisz? Quote
ona03 Posted August 9, 2018 Posted August 9, 2018 9 godzin temu, Malgoska napisał: bawisz się? bawisz? Oczywiście.... :) W dni powszednie od wieczora do rana, w niedzielę i święta od rana do wieczora, są cudniaste. 2 Quote
togaa Posted August 11, 2018 Author Posted August 11, 2018 Taki mam smutny czas, ale nie sposób się nie uśmiechać na te dziergane stworki. Co jeden to piękniejszy i wyjątkowy bo niepowtarzalny. Malgoska - czarodziejka. Z szarej włóczki takie cudeńka czaruje. Quote
Malgoska Posted August 11, 2018 Posted August 11, 2018 32 minuty temu, togaa napisał: Taki ma smutny czas, ale nie sposób się nie uśmiechać na te dziergane stworki. Co jeden to piękniejszy i wyjątkowy bo niepowtarzalny. Malgoska - czarodziejka. Z szarej włóczki takie cudeńka czaruje. Dziękuję toguniu. Trzymaj się. Quote
mama_Alfika Posted August 12, 2018 Posted August 12, 2018 Dnia 7.08.2018 o 08:30, ona03 napisał: zamówiłabym chętnie coś jeszcze, mamusiu będzie kiedyś zamówieniowy bazarek ? A jakie masz życzenia Oneczko ? Rozpisałam dziś sobie plany na bazarek wrzesień/październik. We wrześniu mam urlop. Trochę słabo u mnie z formą, w pracy ilość obowiązków nie do udźwignięcia. Ale może urlop postawi mnie na nogi. 1 Quote
ona03 Posted August 12, 2018 Posted August 12, 2018 47 minut temu, mama_Alfika napisał: A jakie masz życzenia Oneczko ? Rozpisałam dziś sobie plany na bazarek wrzesień/październik. We wrześniu mam urlop. Trochę słabo u mnie z formą, w pracy ilość obowiązków nie do udźwignięcia. Ale może urlop postawi mnie na nogi. Ja to bym kciała "ubranko" na twór miksero podobny..... Właśnie biorę się za bazar kaktusiarnia u Lolusia, nie wiem co mi z tego wyjdzie, też za dużo obowiązków, ale może dam radę...... 3 Quote
NikaEla Posted August 15, 2018 Posted August 15, 2018 Utworzyłam bazarek z włóczek, które pozostawiła moja Mama. Kolejny bazar będzie materiałowy ( różne resztki) 3 Quote
Isiak Posted August 23, 2018 Posted August 23, 2018 Dnia 27.07.2018 o 20:37, mama_Alfika napisał: Zorientuję się jak z tym kurierem. Tipi za wpłatę 150 zł na konto SBM. Zaznaczam, że tej tkaniny niebieskiej już nie mam. Cichutko się przypomnę... i co? Da się wysłać kurierem? Quote
mama_Alfika Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 (edited) 23 godziny temu, Isiak napisał: Cichutko się przypomnę... i co? Da się wysłać kurierem? Ojej, przepraszam, myślałam, że koleżanka zrezygnowała. Syn średnio raz w miesiącu jeździ do Tychów, czy to by ułatwiło odbiór ? Edited August 24, 2018 by mama_Alfika literówka 1 Quote
Isiak Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 38 minut temu, mama_Alfika napisał: Ojej, przepraszam, myślałam, że koleżanka zrezygnowała. Syn średnio raz w miesiącu jeździ do Tychów, czy to By ułatwiło odbiór ? Oczywiście, że tak :) Koleżanka potrzebuje tipi na listopad, ma być prezentem :) Zresztą jest zalogowana na dogo, to sama pewnie napisze, tylko teraz szefowa zawaliła ją robotą :) Quote
mama_Alfika Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 10 minut temu, Isiak napisał: Oczywiście, że tak :) Koleżanka potrzebuje tipi na listopad, ma być prezentem :) Zresztą jest zalogowana na dogo, to sama pewnie napisze, tylko teraz szefowa zawaliła ją robotą :) OK, ja też zbieram się do pracy, będziemy zatem w kontakcie Quote
Isiak Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 2 minuty temu, mama_Alfika napisał: OK, ja też zbieram się do pracy, będziemy zatem w kontakcie Dziękuję w imieniu swoim i koleżanki :) Quote
togaa Posted September 11, 2018 Author Posted September 11, 2018 Po 4 reklamacjach, odzyskałam swój laptop. Pan naprawiacz nie wróży mu długiego żywota, ale póki co… Dziękuję za wszystkie wpłaty z ostatniego okresu, postaram się jak najszybciej je wyszczególnić i potwierdzić zwłaszcza te bazarkowe. Mam też ogromną prośbę. W piątek wylądowałam na interwencji w Szczyrku. Terenowa droga, taka na 2 koła ,wycięta w zboczu tak stromym, jak to tylko w górach możliwe. Ani gdzie nawrócić, ani jak zjechać. Czułam że się zsuwam, makabra. A na miejscu; niewielki kojec pod gołym niebem, malutka sunia, trzy szczeniaki i plastikowa beczka. Zero wody, choć gorąc był jak cholera. Ogólnie bida z nędzą. Mamusia.. Całą sobotę i niedzielę główkowałam gdzie te szkraby umieścić. Obdzwoniłam wszystkie znane i nie znane hoteliki, znajomych, nieznajomych i nic… Dopiero dzisiaj stał się cud, ale o cudzie napiszę jutro. Maluchy już ogłaszam, ale trzeba je oporządzić, zaszczepić, mamę wysterylizować a więc wydatki, wydatki. Stąd moja gorąca prośba o wsparcie rodzinki… Każda złotówka na wagę złota. Pomóżcie kochani. Quote
Nesiowata Posted September 12, 2018 Posted September 12, 2018 Poproszę nr konta. Biedaki, nie miały dotąd szczęścia. Może wreszcie to się zmieni. 1 Quote
togaa Posted September 12, 2018 Author Posted September 12, 2018 6 godzin temu, Nesiowata napisał: Poproszę nr konta. Biedaki, nie miały dotąd szczęścia. Może wreszcie to się zmieni. Nesiu kochana, bardzo dziękuję. Nr. konta jest na 1-szej stronie tego wątku, ale już podaję; mbank , nr konta: 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220. Prośba o dopisek; Szczeniaki ze Szczyrku. Quote
NikaEla Posted September 12, 2018 Posted September 12, 2018 Z włóczek przelałam na konto SBM 290zł 1 Quote
Poker Posted September 12, 2018 Posted September 12, 2018 2 godziny temu, NikaEla napisał: Z włóczek przelałam na konto SBM 290zł Super, ładna sumka . Quote
Recommended Posts