memory Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 Mój nieoceniony przyjaciel Wiktor po raz kolejny za moim pośrednictwem wspiera zwierzaki w potrzebie. Tradycyjnie część kwoty wędruje do Braciszków, przelew w drodze ;) 1 Quote
togaa Posted May 24, 2016 Author Posted May 24, 2016 O 14.05.2016 o 17:36, NikaEla napisał: albo na Wrocław Sa, są na Wrocław , ze 3 tygodnie , sama Mania zaś na Kraków. W sobotę testowaliśmy na zaprzyjażnionym i wyjątkowo obytym z psami dziecku drugi zestaw suń, tych po zmarłej Pani. Byłby dom zainteresowany dziewczynami, ale są tam dochodzące małe dzieci a jedno z nich boi się psów panicznie. Czarno-biała sunia zdała egzamin na 6, niestety biało-rudej suni mała Weronika wyrażnie się nie podobała. Było to wprawdzie głównie gwałtowne doskakiwanie i obszczekiwanie, ale czy bojące się psów dziecko wytrzyma nerwowo? I jego rodzice?, O 24.05.2016 o 12:00, memory napisał: Mój nieoceniony przyjaciel Wiktor po raz kolejny za moim pośrednictwem wspiera zwierzaki w potrzebie. Tradycyjnie część kwoty wędruje do Braciszków, przelew w drodze ;) Dziękujemy memory kochana, serdecznie pozdrawiamy przyjaciela Wiktora ! Pozdrawiamy też naszą koleżankę kado ! ;-) Dziękujemy Martuniu za dowód pamięci i 100,00 zł jakie sfrunęło na konto Stowarzyszenia, początkiem maja br. Szczególne podziękowania dla naszej Oneczki03, miszczyni bazarków kwiatowych. Tej wiosny, dochód z kwietniowego bazarku kwiatowego został podzielony po połowie , pomiędzy Lolusia-siusiumajtka a naszych stowarzyszeniowych podopiecznych. Kwota dla braciszków imponująca ; 665,50 zł !!! Dziękujemy Oneczko03 kochana ! :-) Quote
Poker Posted May 24, 2016 Posted May 24, 2016 W końcu jakieś wiadomości Dziewczynka wspaniała. Jeżeli jest możliwość, to proponowałabym kilka kontaktów suni z Weroniką. Może ona po prostu się boi małego człowieka .Jak się upewni ,że on nie gryzie i nie robi krzywdy ,a może na dodatek da coś dobrego do mordki, to przestanie szczekać. Na drugim zdjęciu widać ,że podeszła do Weroniki. Quote
togaa Posted June 2, 2016 Author Posted June 2, 2016 Pani , mocno zainteresowana podwójną adopcją więcej się nie odezwała. Szkoda, bo sprawiała wrażenie osoby b. wiarygodnej. O 24.05.2016 o 12:00, memory napisał: Mój nieoceniony przyjaciel Wiktor po raz kolejny za moim pośrednictwem wspiera zwierzaki w potrzebie. Tradycyjnie część kwoty wędruje do Braciszków, przelew w drodze ;) Jeszcze raz bardzo dziękujemy, pozdrawiamy i kłaniamy się ślicznie p.Wiktorowi ! 200,00 zł już od 25.04.2016r. na koncie Stowarzyszenia. To ogromna pomoc !!!! ;-) Quote
togaa Posted June 12, 2016 Author Posted June 12, 2016 Szukamy domu tej oto sunieczce. Słodka, młodziutka, energiczna 2 latka. Wcześniej oczywiście sterylka. Sunia na szczęście ma DT. Nie wiem czemu zdjęcie wciąż ustawia mi się w poziomie ?. Jutro się za to wezmę. Quote
mar.gajko Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 Toguś, nie macie przypadkiem: psa-samczyka, do 3 lat, średni-większy (tak w kolano), lubi dzieci i koty? Quote
togaa Posted August 2, 2016 Author Posted August 2, 2016 O 15.06.2016 o 22:44, mar.gajko napisał: Toguś, nie macie przypadkiem: psa-samczyka, do 3 lat, średni-większy (tak w kolano), lubi dzieci i koty? Mamy od 3 dni na sercu takie głupstwo 1,5 roczne. Dzieci lubi, koty goni , ale raczej by pogonić a nie zabić .... Pies realnie zagrożony schronem. Mieszka praktycznie na ulicy. Takie mu wczoraj zrobiłam na cito ogłoszenie; a w nim szczyro prawda. Nic podkolorowane. Jest wiekszy, niż to wygląda na zdjeciu. http://olx.pl/oferta/mlodziutki-porzucony-tosiek-pilnie-szukamy-domu-CID103-IDgPYmt.html Edytuję, 16.08.2016; Tosiek od tygodnia w schronisku....;-( Strasznie mnie to boli. Quote
crystyna Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Timon szwędaczek, który jest dzięki stowarzyszeniu u mnie od 2014r pozdrawia wszystkie ciocie ( ma nową fryzurę) 1 Quote
Poker Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Ale niespodzianka !! Pańcia Tiimonka się zalogowała. Witamy serdecznie .Timon szwędaczek ekstra chłopaczek. Quote
togaa Posted August 16, 2016 Author Posted August 16, 2016 Pani Krysiu kochana ! Jakże miło że nas Pani odszukała. Ogromnie sie cieszę... :-) Timonek widzę w świetnej formie, a jak Lola ? Rytki, czyli Żanety tu jeszcze brakuje, bo to w końcu Jej tymczasowicz. Oj, najeżdził się wtedy Timon po Polsce. Pozdrawiamy serdecznie !!!! Quote
crystyna Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 O 2016-08-16 o 23:14, togaa napisał: Pani Krysiu kochana ! Jakże miło że nas Pani odszukała. Ogromnie sie cieszę... :-) Timonek widzę w świetnej formie, a jak Lola ? Rytki, czyli Żanety tu jeszcze brakuje, bo to w końcu Jej tymczasowicz. Oj, najeżdził się wtedy Timon po Polsce. Pozdrawiamy serdecznie !!!! Quote
crystyna Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 Pani Basieńko- dziękuje za miłe słowa. Timuś jest bardzo, bardzo kochany. Lola ma się średnio. Ma 13 lat i 44 dni. Jest leczona intensywnie na wątrobę (poprawa), nietrzymanie moczu i zażywa leki przeciwbólowe na nogi. Do tego musiałam przyjechać na tydzień z GB, bo mąż zaległ na kręgosłup. Poszłam z T. do fryzjera aby mąż miał mniej sprzątania. I to był strzał w 10. T. śliczny. Znowu jestem w GB do 2 września. Mąż jeździ na rehabilitację -oby wytrzymał do 2 września. Pozdrawiam Panią prze serdecznie Krystyna, Timon i jego drużyna 1 Quote
togaa Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 O 2.09.2016 o 20:28, NikaEla napisał: Z bazarku poszło 160zł Poszło i doszło !!! Dziękujemy NikaEla z całego serca !!! Potwierdzam , że 160,00 zł z tego bazarku wpłynęło na konto Stowarzyszenia 'Dla braci mniejszych" dnia 2.09.2016 r. Quote
togaa Posted September 13, 2016 Author Posted September 13, 2016 Nasza nowa bida. . Stara, stareńka. Zgarnięty z ruchliwej drogi. W schronisku pewnie by przepadł.... Quote
memory Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Przelew od Wiktora i ode mnie właśnie poszedł na konto Stowarzyszenia. Bez specjalnego przeznaczenia, Pani Basiu, Pani najlepiej wie, co najpilniejsze :) Pozdrawiamy! 1 Quote
togaa Posted October 2, 2016 Author Posted October 2, 2016 O 19.09.2016 o 10:24, memory napisał: Przelew od Wiktora i ode mnie właśnie poszedł na konto Stowarzyszenia. Bez specjalnego przeznaczenia, Pani Basiu, Pani najlepiej wie, co najpilniejsze :) Pozdrawiamy! Dziękuję memory kochana. Po równo; Tobie i Panu Wiktorowi :-) po stokroć dziękuję. 200,00 zł które od Was wpłynęło na konto Stowarzyszenia 19.09.2016 przeznaczymy na opłacenie zabiegu dziadeczka Dąbka. (Dąbek, bo znaleziony pod Dębowcem, pobliskim 'szczytem").Udało się usunąć większość guzów pod odbytem, został wykastrowany i usunięto też zęby które tego wymagały. Jak się można było spodziewać, nikt Go nie szuka...Jest w DT u naszej Irenki. Odzyskał wigor i dobre samopoczucie. Nawet zaczął szczekać...'-) Wątpliwe by znalazł dom stały. Kolejny rezydent... .:-( Wyciąganie szwów po usuniętych guzach i kastracji. Quote
togaa Posted October 2, 2016 Author Posted October 2, 2016 MikaAga z Mikusią też o naszych biedakach nie zapominają. Całe 100,00 złociszów sfrunęło na stowarzyszeniowe konto 22.09.2016r. Dziękujemy Aguniu z całego serca , wielkie głaski dla Mikusi. Quote
togaa Posted October 2, 2016 Author Posted October 2, 2016 Wielka prośba o podpisanie petycji. To, co się stało w naszym Schronisku, woła o pomstę do Nieba. 35 kotom wrócono 'wolność" , otwierając wolierę by sobie poszły....a wolontariuszki które urządziły kociarnię, kwarantannę, które przez własne starania leczą te najbardziej chore, kupują karmę, szukają domów - są szykanowane i mają do pozostałych kotów ograniczony dostęp. https://secure.avaaz.org/pl/petition/Jacek_Krywult_prezydent_miasta_BielskaBialej_Wyjasnienia_sprawy_usuniecie_35_kotow_z_bielskiego_Schroniska/?fsqQilb&pv=14 Quote
togaa Posted October 15, 2016 Author Posted October 15, 2016 O 3.10.2016 o 09:09, Jo37 napisał: Podpisane Dziękuję Jo37. Kolejny 'nasz" psiak do adopcji z cyklu '' Umarł pan..". Tym razem miesiąc temu umarła ukochana, samotna Pani i został Kajtek. Po długości taki prawie jamnik, tylko większy. Może mieć z 8 lat, ale z charakteru i temperamentu szczeniak. Idealny pies 'spacerowy" dla np. starszej osoby. Uwielbia spacery, są sensem Jego życia. Psiak 'blokowy", nie niszczy, nie brudzi, nie pcha się do łóżka. Jest wykastrowany, zaszczepiony . Gdyby ktos szukał kumpla do spacerów - Kajtek czeka ! Kontakt do mnie ; 502329612, Bielsko-Biała Quote
togaa Posted October 18, 2016 Author Posted October 18, 2016 W wolnej chwili zrobię " zbiorówkę" naszych psich rezydentów. Uzbierała sie ich spora gromadka, a wydatki z Nimi związane mocno nas obciażają. Póki co, wielka prośba o wsparcie ' naszych" KOTÓW. Bazarkowe, grosiczkowe, dobrym słowem... Ha, ...założyłam im taki mini wątek w rozdziale 'Koty w potrzebie" tyle że link nie działa.... Quote
Recommended Posts