Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Mój nieoceniony przyjaciel Wiktor po raz kolejny za moim pośrednictwem wspiera zwierzaki w potrzebie.

Tradycyjnie część kwoty wędruje do Braciszków, przelew w drodze ;)

• Upvote 1
Posted
O 14.05.2016 o 17:36, NikaEla napisał:

albo na Wrocław

Sa,  są na Wrocław , ze 3 tygodnie , sama  Mania zaś na Kraków.

W sobotę testowaliśmy na zaprzyjażnionym i wyjątkowo obytym z psami dziecku drugi zestaw suń, tych po zmarłej Pani. Byłby dom zainteresowany dziewczynami, ale są tam dochodzące  małe dzieci a jedno z nich boi się psów panicznie. Czarno-biała sunia zdała egzamin na 6, niestety biało-rudej suni mała Weronika wyrażnie się nie podobała. Było to wprawdzie głównie gwałtowne doskakiwanie i  obszczekiwanie, ale czy bojące się psów dziecko wytrzyma nerwowo? I jego rodzice?SAM_5862.JPGSAM_5889.JPG,

O 24.05.2016 o 12:00, memory napisał:

Mój nieoceniony przyjaciel Wiktor po raz kolejny za moim pośrednictwem wspiera zwierzaki w potrzebie.

Dziękujemy memory kochana, serdecznie pozdrawiamy  przyjaciela Wiktora !

Pozdrawiamy też naszą koleżankę kado ! ;-)

Dziękujemy  Martuniu za dowód pamięci i 100,00 zł jakie sfrunęło  na konto Stowarzyszenia, początkiem maja br.

Szczególne podziękowania dla naszej Oneczki03, miszczyni bazarków kwiatowych. Tej wiosny, dochód z kwietniowego bazarku kwiatowego został podzielony po połowie , pomiędzy Lolusia-siusiumajtka a naszych stowarzyszeniowych podopiecznych. Kwota dla braciszków imponująca ; 665,50 zł  !!! Dziękujemy Oneczko03 kochana ! :-)

Posted

W końcu jakieś wiadomości

Dziewczynka wspaniała. Jeżeli jest możliwość, to proponowałabym kilka kontaktów suni z Weroniką. Może ona po prostu się boi małego człowieka .Jak się upewni ,że on nie gryzie i nie robi krzywdy ,a może na dodatek da coś dobrego do mordki, to przestanie szczekać. Na drugim zdjęciu widać ,że podeszła do Weroniki.

• 2 weeks later...
Posted

Pani , mocno  zainteresowana podwójną  adopcją więcej się nie odezwała.

Szkoda, bo sprawiała wrażenie osoby b. wiarygodnej.

O 24.05.2016 o 12:00, memory napisał:

Jeszcze raz  bardzo dziękujemy, pozdrawiamy i  kłaniamy się ślicznie p.Wiktorowi !

200,00 zł już od 25.04.2016r. na koncie Stowarzyszenia. To ogromna pomoc  !!!! ;-)

• 2 weeks later...
Posted

Szukamy domu tej oto sunieczce. Słodka, młodziutka, energiczna 2 latka. Wcześniej oczywiście sterylka.

Sunia na szczęście ma DT.

Nie wiem czemu zdjęcie wciąż ustawia mi się w poziomie ?. Jutro się za to wezmę.

funia.jpg

• 1 month later...
Posted

SAM_6242.JPG

O 15.06.2016 o 22:44, mar.gajko napisał:

Toguś, nie macie przypadkiem: psa-samczyka, do 3 lat, średni-większy (tak w kolano), lubi dzieci i koty?

Mamy od 3 dni na sercu takie  głupstwo 1,5 roczne. Dzieci lubi, koty goni , ale raczej by pogonić a nie zabić ....

Pies realnie zagrożony schronem. Mieszka praktycznie na ulicy. Takie mu wczoraj zrobiłam na cito ogłoszenie; a w nim szczyro prawda. Nic podkolorowane. Jest  wiekszy, niż to wygląda na zdjeciu.

http://olx.pl/oferta/mlodziutki-porzucony-tosiek-pilnie-szukamy-domu-CID103-IDgPYmt.html

Edytuję, 16.08.2016;

Tosiek od tygodnia w schronisku....;-( Strasznie mnie to boli.

• 2 weeks later...
Posted

Pani Krysiu kochana !  Jakże miło że nas Pani odszukała. Ogromnie sie cieszę... :-)

Timonek widzę w świetnej formie, a  jak Lola ?

Rytki, czyli Żanety tu jeszcze brakuje, bo to w końcu Jej tymczasowicz. Oj, najeżdził się wtedy Timon po Polsce.

Pozdrawiamy serdecznie !!!!

Posted
O ‎2016‎-‎08‎-‎16 o 23:14, togaa napisał:

Pani Krysiu kochana !  Jakże miło że nas Pani odszukała. Ogromnie sie cieszę... :-)

Timonek widzę w świetnej formie, a  jak Lola ?

Rytki, czyli Żanety tu jeszcze brakuje, bo to w końcu Jej tymczasowicz. Oj, najeżdził się wtedy Timon po Polsce.

Pozdrawiamy serdecznie !!!!

IMG_1071[1].JPG

IMG_1072[1].JPG

IMG_1073[1].JPG

Posted

Pani Basieńko- dziękuje za miłe słowa. Timuś jest bardzo, bardzo kochany. Lola ma się średnio. Ma 13 lat i 44 dni. Jest leczona intensywnie na wątrobę (poprawa), nietrzymanie moczu i zażywa leki przeciwbólowe na nogi. Do tego musiałam przyjechać na tydzień z GB, bo mąż zaległ na kręgosłup. Poszłam z T. do fryzjera aby mąż miał mniej sprzątania. I to był strzał w 10. T. śliczny. Znowu jestem w GB do 2 września. Mąż jeździ na rehabilitację -oby wytrzymał do 2 września.

Pozdrawiam Panią prze serdecznie

Krystyna, Timon i jego drużyna

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted
O 2.09.2016 o 20:28, NikaEla napisał:

Z bazarku 

poszło 160zł

Poszło i doszło !!!

Dziękujemy NikaEla z całego serca !!!   Potwierdzam , że 160,00 zł z tego bazarku wpłynęło na konto Stowarzyszenia 'Dla braci mniejszych"  dnia 2.09.2016 r.

Posted

Przelew od Wiktora i ode mnie właśnie poszedł  na konto Stowarzyszenia.

Bez specjalnego przeznaczenia, Pani Basiu, Pani najlepiej wie, co najpilniejsze  :)

Pozdrawiamy!

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted
O 19.09.2016 o 10:24, memory napisał:

Przelew od Wiktora i ode mnie właśnie poszedł  na konto Stowarzyszenia.

Bez specjalnego przeznaczenia, Pani Basiu, Pani najlepiej wie, co najpilniejsze  :)

Pozdrawiamy!

Dziękuję memory kochana.

Po równo; Tobie i Panu Wiktorowi :-) po stokroć dziękuję.

200,00 zł  które od Was  wpłynęło na konto Stowarzyszenia 19.09.2016  przeznaczymy na opłacenie zabiegu dziadeczka Dąbka. (Dąbek, bo znaleziony pod Dębowcem, pobliskim 'szczytem").Udało się usunąć większość   guzów pod odbytem, został wykastrowany  i  usunięto też zęby które tego wymagały.  Jak się można było spodziewać,  nikt Go nie szuka...Jest w DT u naszej Irenki. Odzyskał wigor i dobre samopoczucie. Nawet zaczął szczekać...'-)

Wątpliwe by znalazł dom stały. Kolejny rezydent... .:-(

SAM_6596.JPG

Wyciąganie szwów po usuniętych guzach i kastracji.

SAM_6613.JPG

Posted

MikaAga z Mikusią też o naszych biedakach nie zapominają. Całe 100,00 złociszów sfrunęło na stowarzyszeniowe konto 22.09.2016r.

Dziękujemy Aguniu z całego serca  , wielkie   głaski dla Mikusi.

Posted

Wielka prośba o podpisanie petycji.

To, co się stało w naszym Schronisku, woła o pomstę do Nieba.

35 kotom wrócono 'wolność" , otwierając wolierę by sobie poszły....a wolontariuszki które urządziły kociarnię, kwarantannę, które przez własne starania leczą te najbardziej chore, kupują karmę, szukają domów - są szykanowane i mają do pozostałych kotów ograniczony dostęp.

https://secure.avaaz.org/pl/petition/Jacek_Krywult_prezydent_miasta_BielskaBialej_Wyjasnienia_sprawy_usuniecie_35_kotow_z_bielskiego_Schroniska/?fsqQilb&pv=14

• 2 weeks later...
Posted
O 3.10.2016 o 09:09, Jo37 napisał:

Podpisane

Dziękuję Jo37.

Kolejny  'nasz"  psiak do adopcji z cyklu  '' Umarł pan..".  Tym razem miesiąc temu umarła ukochana, samotna Pani i został Kajtek. Po długości taki prawie jamnik, tylko większy. Może mieć z 8 lat, ale z charakteru i temperamentu szczeniak. Idealny pies 'spacerowy" dla np. starszej osoby.

Uwielbia spacery, są  sensem Jego życia.

Psiak 'blokowy", nie niszczy, nie brudzi, nie pcha się do łóżka.  Jest wykastrowany, zaszczepiony .                                                  Gdyby ktos szukał kumpla do spacerów - Kajtek czeka !

Kontakt do mnie ; 502329612, Bielsko-Biała

SAM_6837.JPG

SAM_6831.JPG

Posted

W wolnej chwili  zrobię " zbiorówkę" naszych psich rezydentów. Uzbierała sie ich spora gromadka, a wydatki z Nimi związane mocno nas obciażają.

Póki co, wielka prośba o wsparcie ' naszych" KOTÓW. Bazarkowe, grosiczkowe, dobrym słowem...

Ha, ...założyłam im taki mini wątek w rozdziale 'Koty w potrzebie" tyle że link nie działa....

3.JPG