togaa Posted January 23, 2016 Author Posted January 23, 2016 Cytuj jakieś dziewczę pisało do mnie z zapytaniem ile waży Nutka, bo chce towarzystwo do swojego wyrośniętego 5-kg yorka. Odesłałam do Ciebie. Na moje oko może ważyć 7 kg. Malizna ale charakterna. Będzie chciała zarządzać yoreczkiem. Quote
Poker Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Biedni ludzie, aż strach patrzeć jak żyją. Nałogi czy sama bieda? Może ludziom też przydałaby się pomoc. Są dzieci? Quote
togaa Posted January 23, 2016 Author Posted January 23, 2016 Cytuj Biedni ludzie, aż strach patrzeć jak żyją. Nałogi czy sama bieda? Może ludziom też przydałaby się pomoc. Są dzieci? Byli trzeżwi. Dzieci podobno odebrane z braku warunków... Żyją z dorywczych prac, zbierania złomu. Szczęście że mają dach nad głową, choć 'dom" wygląda jak lepianka. A psy miłe, towarzyskie, "kanapowe" .. Quote
Poker Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 To może jakoś im pomóc rzeczowo chociaż. Na zdjęciu chyba jest dziecko. może było w odwiedzinach. To straszne jak dzieci odbierają z powodu złych warunków. Quote
togaa Posted January 23, 2016 Author Posted January 23, 2016 30 minut temu, Poker napisał: To może jakoś im pomóc rzeczowo chociaż. Na zdjęciu chyba jest dziecko. może było w odwiedzinach. To straszne jak dzieci odbierają z powodu złych warunków. Zdjęcia są moje. Nie było tam dzieci ;-) W czwartek będę się z nimi widziała, wypytam. Cytuj Ile u Was sterylka takiej suni? W czwartek będe wiedziała. To już czwarta sunia do sterylki. Quote
mar.gajko Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Toguś to ja przeleję grosik ne te sterylki. 1 Quote
Poker Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Ja też mogę coś dołożyć, dobrzy ludzie dają mi na pomoc psom. Quote
pamela555 Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Też dołożę jakiś grosik, trzeba im jakoś pomóc przecież :( 1 Quote
Poker Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 togaa, już 3 osoby deklarują pomoc na sterylkę. Quote
mar.gajko Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 15 minut temu, Poker napisał: togaa, już 3 osoby deklarują pomoc na sterylkę. Ja wczoraj przelałam grosik. Może się uzbiera. 1 Quote
togaa Posted January 26, 2016 Author Posted January 26, 2016 Jesteście bardzo kochane. W czwartek pierwsza sterylka , a na razie muszę mojego osobistego Halnego zataskać jutro do Lecznicy. Quote
Poker Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Na jakie konto wpłacać? Na razie mogę 3 dyszki dorzucić. A co Halnemu? Quote
Malgoska Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Togaa, Nikusia, Szelcia i Pikuś serdecznie dziękują za "czekoladki" :) 1 Quote
AgaG Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Togaa, nasza rodzina przekazała 1% na Twoje Stowarzyszenie. Zachęcamy też innych, jeśli akurat się rozliczają :) ps, nie potwierdzaj, kwota niewielka, ale zawsze się przyda na pomoc bezdomniakom :) 1 Quote
Poker Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 od kilku lat wpłacamy i nasi znajomi też. 2 Quote
Malgoska Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Ja też wpłacam i wszystkich namawiam. 2 Quote
togaa Posted January 29, 2016 Author Posted January 29, 2016 Dziękuję za wszystko. Wrócę tu wieczorkiem . Sunia od biedaków już po sterylce. Trochę się martwię czy "Pani: będzie umiała podać antybiotyk. Quote
mar.gajko Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Śliczności te psiaki :) Nie wyglądają na głodne, okrąglutkie są. Jak Państwo sobie radzą z jedzeniem? Dla nich i dla siebie? Może coś pomóc trzeba? Quote
Poker Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Piesie wyglądają całkiem przyzwoicie. Dobrze,że sunia już po sterylce. Czy te pomieszczenia widoczne na zdjęciach to mieszkanie tych ludzi? Quote
pamela555 Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 Pieniążki przelałam. A 1% tak samo jak w tamtym roku oczywiście zamierzam przekazać dla SBM. 1 Quote
togaa Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 Dziękuję wszystkim którzy pamiętają o 1 %. To dla nas niesamowicie ważne i mogę Was kochani zapewnić że każda złotówka z 1% idzie na leczenie ( w tym sterylki ) bezdomniaków. Quote
togaa Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 O 2016-01-29o20:10, mar.gajko napisał: Śliczności te psiaki :) Nie wyglądają na głodne, okrąglutkie są. Jak Państwo sobie radzą z jedzeniem? Dla nich i dla siebie? Może coś pomóc trzeba? mar.gajko kochana ! pomogłaś że ho..ho... Toż aż 200,00 zł wpłynęło od Ciebie 25.01.2016r. na stowarzyszeniowe konto !! Dziękujemy po stokroć. Przynajmniej sterylka tej sunieczki " z biedy" będzie opłacona. Piesy faktycznie wyglądają dobrze. Widać że krzywda im się nie dzieje, co potwierdzała sąsiadka. Koty biedniejsze. Pewnie zarobaczone, zapchlone. Dwie kotki do sterylki. Zawiozłam wczoraj trochę (darowanej nam) psiej i kociej karmy i będziemy trzymać rękę na pulsie. O 2016-01-29o20:24, Poker napisał: Piesie wyglądają całkiem przyzwoicie. Dobrze,że sunia już po sterylce. Czy te pomieszczenia widoczne na zdjęciach to mieszkanie tych ludzi? Tak Pokerku, to jest kuchnia 'Państwa".. Na wcześniejszych zdjęciach był 'salon". Tyle mają. Pokój z kuchnią. Ostatnio na węglowej kuchni gotował się gar zupy. Teraz nie było nic. Patrząc na zmarnowane twarze 'Państwa" pewnie i jest tam alkohol. Ja tam zastałam ich trzeźwych i całkiem do rzeczy.... Quote
Poker Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Człowiek nawet sobie nie wyobraża jak ludzie mogą żyć. Dobrze o nich świadczy ,ze mają serce dla psów. Byt kotów też by mogli poprawić.Dla wielu ludzi koty to jednak gorszy sort . Czy tym ludziom można pomóc rzeczowo? Spadło mi teraz trochę pościeli, kołder i będę miała jeszcze.Mogłabym podać. Ew. jakieś ciuchy dla nich. Quote
Recommended Posts