Poker Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Podesłałam sunię pani, która szuka piesia aktywnego. do wspólnego biegania. Pewnie nie wiadomo na razie jak się sprawuje w mieszkaniu, co lękiem separacyjnym utrzymywaniem czystości.. Quote
togaa Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 10 godzin temu, Poker napisał: Podesłałam sunię pani, która szuka piesia aktywnego. do wspólnego biegania. Pewnie nie wiadomo na razie jak się sprawuje w mieszkaniu, co lękiem separacyjnym utrzymywaniem czystości.. Pokerku, masz na myśli Nutkę? To musiałyby być biegi bardzo krótkodystansowe, bo Ona chyba niewiele może na tych swoich króciutkich łapkach. To takie ciupeństwo, mniejsze od Lolka ale b. sypmatyczne. Z czystością nie ma problemu, co z lękiem tego sie nie dowiemy, bo jest w tej chwili u Irenki 7 albo 8 psem. Quote
Poker Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Mam na myśli Rudaskę czyli chyba Nutkę. Podesłałam ,ale na razie cisza. Quote
Poker Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Mam na myśli Rudaskę czyli chyba Nutkę. Podesłałam ,ale na razie cisza. Quote
togaa Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 Zobaczymy. Mamy własnie zgłoszenie o kolejnej suni. Zwinięta w kłębek naleziona nad rzeką w pobliskiej wsi. Jadę... Quote
NikaEla Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Basieńko jak niespodzianka dzis przyszła pocztą :) Moja Nikusia bardzo dziękuje 1 Quote
anetek100 Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 z bazarku na rzecz m.in. SBM wyszło dla Was 252 zł, ale zaokrągliłam i wysłalam 300 zł:) Quote
togaa Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 Nowa podopieczna.....Spróbujemy odszukać czyja Ona ? Leżała zwinięta w kłębek w śniegu nad rzeką. Wychłodzona , wygłodzona, wystraszona ale zdrowa. Nosek ma jak świński ryjek. Cudo ! Quote
mar.gajko Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Bosz, jaka pięknota :) Jakie ślepka cudne i nonio różowy :) Miodek. 1 Quote
Poker Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Ale cudna. , słodycz. Oby charakter miała taki jak urodę. Chyba młoda. Quote
mar.gajko Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 3 minuty temu, Poker napisał: Ale cudna. , słodycz. Oby charakter miała taki jak urodę. Chyba młoda. Ślicznym więcej uchodzi :) na sucho. Tak to jest. Quote
togaa Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 Ten różowy nos nie dawał mi spokoju Wyszukałam że może to być tzw. śnieżny nos. Ciekawe? Tu już w DT u kochanej p.Ewy. Przypomniałam sobie że równo rok temu trafił do nas , (z tej samej miejscowości )szczeniaczek (Stokrotka) , bardzo do 'znajdki" podobny. Może to siostry? Na zdjęciu poniżej i sprzed roku, Stokrotka już w nowym domu, uszka stoją i pewność siebie większa... Quote
NikaEla Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Cudna ta pisnka :) Jak ja nazwałyście??? Z bazarku Smyku posłałam 155zł 1 Quote
togaa Posted January 20, 2016 Author Posted January 20, 2016 'Różowy nosek' wrócił do właścicieli. Jak się okazało, znaleziona została blisko domu. Nie jest wyprowadzana na spacery, dlatego nie umiała do niego wrócić. Quote
NikaEla Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 44 minut temu, togaa napisał: 'Różowy nosek' wrócił do właścicieli. to dobrze :) Quote
NikaEla Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 44 minut temu, togaa napisał: 'Różowy nosek' wrócił do właścicieli. to dobrze :) Quote
mar.gajko Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 4 godziny temu, togaa napisał: 'Różowy nosek' wrócił do właścicieli. Jak się okazało, znaleziona została blisko domu. Nie jest wyprowadzana na spacery, dlatego nie umiała do niego wrócić. To nie zauważyli, że jej nie ma? Przy takim mrozie nie szukali. Zrypałaś? Dosadnie? Quote
mar.gajko Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 4 godziny temu, togaa napisał: 'Różowy nosek' wrócił do właścicieli. Jak się okazało, znaleziona została blisko domu. Nie jest wyprowadzana na spacery, dlatego nie umiała do niego wrócić. To nie zauważyli, że jej nie ma? Przy takim mrozie nie szukali. Zrypałaś? Dosadnie? Quote
Olena84 Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 40 minut temu, mar.gajko napisał: To nie zauważyli, że jej nie ma? Przy takim mrozie nie szukali. Zrypałaś? Dosadnie? Obawiam się, że będzie jeszcze nie jedna okazja:( Quote
Poker Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Co za ludzie !! nie wyprowadzają psa na spacer? Togusiu , moje psiaczki i my bardzo dziękujemy za ciasteczkową niespodziankę. Od razu dostały i nie mogłam się od nich opędzić , bo wpatrywały się we mnie z nadzieją ,że jeszcze dostaną. Quote
Poker Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Co za ludzie !! nie wyprowadzają psa na spacer? Togusiu , moje psiaczki i my bardzo dziękujemy za ciasteczkową niespodziankę. Od razu dostały i nie mogłam się od nich opędzić , bo wpatrywały się we mnie z nadzieją ,że jeszcze dostaną. Quote
mar.gajko Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Franio dziękuje. Bardzo. Smakuje, że ho, ho, ho. 1 Quote
togaa Posted January 23, 2016 Author Posted January 23, 2016 Cytuj To nie zauważyli, że jej nie ma? Przy takim mrozie nie szukali. Zrypałaś? Dosadnie? Dziewczyny celowo osobiście odwiozły małą , by sprawdzić warunki i przemówić do rozumu i wyobrażni. W Lecznicy Alwet wylądowała sunia z kolejnej interwencji, cudem wyrwana z koszmarnych warunków. Dla Jej dziecka pomoc przyszła zbyt póżno. Spadło z balkonu/tarasu na którym sunia ze szczeniaczkiem wegetowała na betonie , bez dachu nad głową. Do ogrodu, domu nie była wpuszczana. Dziewczyny dokonały cudu (przemówiły do kieszeni) i 3 dni temu wydarły psa. Po obcięciu kołtunów ukazał się...prawie terierek. Na razie ma problem z czystością, smyczką, ale nadrabia przemiłym charakterem. Chyba ma na imię Mimi. Czeka Ją sterylizacja i szukamy domu. . Quote
mar.gajko Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Też ładna. jakieś dziewczę pisało do mnie z zapytaniem ile waży Nutka, bo chce towarzystwo do swojego wyrośniętego 5-kg yorka. Odesłałam do Ciebie. Quote
togaa Posted January 23, 2016 Author Posted January 23, 2016 Sprawa z dzisiaj. Ludzie strasznie biedni ale z sercem do zwierząt. Psiaki wyglądaja dużo lepiej niż 'państwo".W domu sunia (ruda) i piesek. Sunia rodzi 2 x do roku. Tydzień temu do schroniska oddali 7 odchowanych szczeniaków. Wiadomo że musimy pomóc. Zabieg umówiony na czwartek, do sterylki sa jeszcze 2 kotki. Kasa..kasa.. Wszystko na kredyt. Quote
Recommended Posts