NikaEla Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Śliczna małą.Podobna trochę do Tonika[*] widziałam na FB i tez tak pomyślałam Quote
togaa Posted March 1, 2015 Author Posted March 1, 2015 Śliczna małą.Podobna trochę do Tonika[*] widziałam na FB i tez tak pomyślałam Sunieczka ma już dom, ale trzymajcie mocno kciuki. Mała kłapie zębami nie na żarty. Nie wiem czy zostanie w nowym domku, który ma małe doświadczenie z takimi ludojadami ? Miałaby szansę na cudowne życie, gdyby sie udało. Ech.. Quote
Poker Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Co za pierun? Ciekawe dlaczego tak kłapie.Może musiała kiedyś się bronić albo była za wcześnie zabrana od matki i rodzeństwa. Quote
mar.gajko Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Co za pierun? Ciekawe dlaczego tak kłapie.Może musiała kiedyś się bronić albo była za wcześnie zabrana od matki i rodzeństwa. Boi się. I łapie. Cierpliwości trzeba. Zwykle po 3, 4 dniach przestają. Zbytnio nie ingerować. Powoli. Quote
mar.gajko Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 I jak tam gryzaczka? Toguś, Colette przelała (odbiór osobisty fantów) wprost na Wasze konto. Powinna zaznaczyć, że z bazzaro, daj znać, że doszło, OK? Quote
togaa Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 I jak tam gryzaczka? Toguś, Colette przelała (odbiór osobisty fantów) wprost na Wasze konto. Powinna zaznaczyć, że z bazzaro, daj znać, że doszło, OK? Wczoraj wpłynęło od Colette na konto Stowarzyszenia 40,00 zł. ;-) Dziękuję . Wieczorkiem wejdę do rachunków na dłużej. Taką mam przynajmniej nadzieję. Bycie babcią na pełny etat to duże wyzwanie ;-) Quote
kakadu Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 dostałam informację od pincczerka_i_gizmo, że może znajdę u was pomoc... pod bielskiem w małej wiosce kalna mieszka z córką i jej mężem moja ciocia; w domu jest 10 przygarniętych kotów, wszystkie przez nich wysterylizowanie i wykastrowane; oprócz tego przychodzą okoliczne głodne koty, które są systematycznie dokarmiane w miarę finansowych możliwości; wśród tych kotów był również piewien dzikus roboczo nazwany maksem, który został potrącony przez samochód; któregos dnia po porstu przyczołgał sie na ganek, gdzie na "kocim" fotelu urządzono mu posłanie; był poobijany, miał wypadniętą gałke oczną; weterynarz ze zdjęcia jakie zaniosła mu moja siostra (kot nie dał się dotknąć, gryzł i warczał - zdjęcie było jedyną możliwością "zdiagnozowania") powiedział, że to na 100% obrażenia po potrąceniu; maksio pobył troche na ganku, ale pewnego dnia zniknał i nie było go przez kilkanaście dni; teraz znów się pokazał, ale wciąż nie daje się złapać; to prawdopodobnie dzikus, albo egzemplarz bardzo nieufny; siostra chciała go złapać i zawieźć do weta, ale sie nie udało; przeszkodą była też obawa przed tym, żeby go bardziej nie uszkodzić przy wkładaniu do transportera; jeśli udałoby sie go jakoś dostarczyć do lecznicy to stane na głowie, żeby zdobyc pieniądze na leczenie, ale sam nic nie zdziałam, bo mieszkam pod warszawą; czy miałybyście jakiś pomysł co zrobić? temu kotu trzeba pomóc... może jakas klatka łapka zdałaby egzamin? jestem za daleko i naprawdę nie mogę zbyt wiele zrobić :( spróbuje zamieścić zdjęcie, które było zrobione na potrzeby lekarza; niewiele na nim niestety widać; teraz to oko podobno już wypadło całkiem i w głowie jest po porstu pusty oczodół... :( Quote
togaa Posted March 9, 2015 Author Posted March 9, 2015 dostałam informację od pincczerka_i_gizmo, że może znajdę u was pomoc... pod bielskiem w małej wiosce kalna mieszka z córką i jej mężem moja ciocia; w domu jest 10 przygarniętych kotów, wszystkie przez nich wysterylizowanie i wykastrowane; oprócz tego przychodzą okoliczne głodne koty, które są systematycznie dokarmiane w miarę finansowych możliwości; wśród tych kotów był również piewien dzikus roboczo nazwany maksem, który został potrącony przez samochód; któregos dnia po porstu przyczołgał sie na ganek, gdzie na "kocim" fotelu urządzono mu posłanie; był poobijany, miał wypadniętą gałke oczną; weterynarz ze zdjęcia jakie zaniosła mu moja siostra (kot nie dał się dotknąć, gryzł i warczał - zdjęcie było jedyną możliwością "zdiagnozowania") powiedział, że to na 100% obrażenia po potrąceniu; maksio pobył troche na ganku, ale pewnego dnia zniknał i nie było go przez kilkanaście dni; teraz znów się pokazał, ale wciąż nie daje się złapać; to prawdopodobnie dzikus, albo egzemplarz bardzo nieufny; siostra chciała go złapać i zawieźć do weta, ale sie nie udało; przeszkodą była też obawa przed tym, żeby go bardziej nie uszkodzić przy wkładaniu do transportera; jeśli udałoby sie go jakoś dostarczyć do lecznicy to stane na głowie, żeby zdobyc pieniądze na leczenie, ale sam nic nie zdziałam, bo mieszkam pod warszawą; czy miałybyście jakiś pomysł co zrobić? temu kotu trzeba pomóc... może jakas klatka łapka zdałaby egzamin? jestem za daleko i naprawdę nie mogę zbyt wiele zrobić :( spróbuje zamieścić zdjęcie, które było zrobione na potrzeby lekarza; niewiele na nim niestety widać; teraz to oko podobno już wypadło całkiem i w głowie jest po porstu pusty oczodół... :( kakadu, postaramy się pomóc, tylko podaj jakieś dane kontaktowe . Może wyslij smsem swój nr. telef. Oddzwonię. Mój tel;502329612. Quote
kakadu Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 czy to dobry nr telefonu? bo jak zadzwoniłam to pani która odebrała nie wiedziała o co mi chodzi z tym kotem z kalnej ;) zaraz napiszę na pw swój numer; bardzo dziekuję za odzew :) Quote
togaa Posted March 9, 2015 Author Posted March 9, 2015 Na Stowarzyszeniowe konto sfrunęło 2.03.2015 r. aż 150,00 zł !!! Dla sprawczyni, kochanej MikAga , czyli naszej Aguni z Mikusią milion buziaków i podziękowań . Quote
togaa Posted March 9, 2015 Author Posted March 9, 2015 I jak tam gryzaczka? Sami jesteśmy ciekawi postępów ? Myślę że trafiła do raju.....Jutro jedziemy podpisać umowę adopcyjną. ;-) Zdjęcia od Państwa; w nowym domu; Quote
Poker Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Ale słodzizna. Tak mi przypomina Toniczka, ze aż mi gardło ściska. Quote
mar.gajko Posted March 9, 2015 Posted March 9, 2015 Sami jesteśmy ciekawi postępów ? Myślę że trafiła do raju.....Jutro jedziemy podpisać umowę adopcyjną. ;-) Zdjęcia od Państwa; w nowym domu; No, słodzizna mała. :) opamiętała się :) Quote
mar.gajko Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Są już wszytskie wpłaty na bazarku na SBM. Łączna 278 zł - do przelania 238 zł (40 zł przelała Colette bezpośrednio na konto Braci) Dzisiaj robię przelew - mam wszystkie wpłaty. Jak dojdzie Toguś, to proszę o potwierdzenie na bazarku. Quote
Poker Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Jajkowy bazarek http://www.dogomania.com/forum/topic/146005-jaja-hand-made-od-pa%C5%84ci-tolido-1603g22/ Quote
mar.gajko Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Jajkowy bazarek http://www.dogomania.com/forum/topic/146005-jaja-hand-made-od-pa%C5%84ci-tolido-1603g22/ Byliśmy, piękne jaja :) Quote
NikaEla Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Bazarek ciuszkowy: http://www.dogomania.com/forum/topic/146017-kilka-ciuszk%C3%B3w-dla-kilku-piesk%C3%B3w-do-1803/?p=16123707 Quote
ewunian Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Kiedyś, w zeszłym roku (a może 2013? zapomniałam) był przez was ogłaszany mały kudłacz, szczeniak 8-9 miesiecy, Barspin ze schroniska w BB. Wiecie może gdzie poszedł? Bo jak na moje oko to siedzi na kwarantannie, ale że mam dość słabe oczy to może się mylę... Quote
togaa Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 Imię psa nic mi nie mówi, bo to imię schroniskowe.Podaj jakieś szczegóły, ale kompletnie nie kojarzę takiego szczeniula. Biedactwo. Gdzie był ogłaszany ? Na naszym fb, Stronie ? Przez kogo? Zadajemy sobie b.dużo trudu by wyadoptowywane przez nas psy, koty nie trafiały do schroniska. Byłaby to totalna porażka naszych starań. :-( Quote
ewunian Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Październik 2013 - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.317864538355231.1073741844.312691965539155&type=1, w kontakcie są wasze dane. Teraz taki pies jest na kwarantannie: Edit: Na Waszym FB też jest, jako "Łatek". https://www.facebook.com/media/set/?set=a.625394594169996.1073741877.593146227394833&type=3 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.642954959080626.1073741889.593146227394833&type=3 Quote
togaa Posted March 12, 2015 Author Posted March 12, 2015 Sprawdziłam; Nasz psiaczek mieszka k/Rybnika a ten został znaleziony w Brzeszczach. Nasz ma białe pasemka na pyszczku, ten ich nie ma. Nasz ma cały grzbiet czarny, ten ma białą plamkę na wysokości szyi... Uff...... W nowym domu; Quote
mar.gajko Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Są już wszytskie wpłaty na bazarku na SBM. Łączna 278 zł - do przelania 238 zł (40 zł przelała Colette bezpośrednio na konto Braci) Dzisiaj robię przelew - mam wszystkie wpłaty. Jak dojdzie Toguś, to proszę o potwierdzenie na bazarku. Nie doszło? Sprawdź proszę, bo już powinno. Quote
togaa Posted March 13, 2015 Author Posted March 13, 2015 Są już wszytskie wpłaty na bazarku na SBM. Łączna 278 zł - do przelania 238 zł (40 zł przelała Colette bezpośrednio na konto Braci) Dzisiaj robię przelew - mam wszystkie wpłaty. Jak dojdzie Toguś, to proszę o potwierdzenie na bazarku. Najmocniej przepraszam!!!!Oczywiście że doszło. 11.03.2015 na konto Stowarzyszenia sfrunęło całe 238,00 zł. Wcześniej 40,00 zł bezpośrednio od Colette , tak że łącznie uzbierała się z Twojego cennego bazarku niezła sumka, bo aż 278,00 zł !!! Bardzo, bardzo Ci mar.gajko dziękujemy !!! Quote
Recommended Posts