fiorsteinbock Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Boze, zobaczcie jak on wyglądał kiedy trafił do schroniska :( [URL="http://gis4.wrzuta.pl/obraz/powieksz/1VmCZc3HBEJ"][IMG]http://gis4.wrzuta.pl/sr/d/1VmCZc3HBEJ[/IMG][/URL] Quote
giselle4 Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 ja pamietam sama robilam te fotki:( Quote
giselle4 Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Gosiu, dostałam maila, że zamowienie zostało wysłane, na dniach pewnie dotrze do Was. No troszke zachodu z tym zamówieniem, tzn. chcą dokladne dane przed sprzedażą leku. Mam nadzieję, że przy kolejnym zamówieniu już nie bedą tego wymagac? Wpłyneło: 40zł od Myszki i 40zł od Giselli. Jak wpłynie 180zł, wyśle kolejne zamówienie na leki. Dziękuję Wam Cioteczki za wsparcie Szamanka!!! [SIZE=3][B]Rozliczenie wpłat na wsparcie leczenia Szamanka: strona 1, post 21[/B][/SIZE][/QUOTE] juz przelalam pieniazki od Tereski-100zl Quote
giselle4 Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 [B]Zebrac jest rzeczą ludzka... kraść nie dlatego bede zebrac o kazdą zlotoweczke dla niego o jeden fant na bazarek....bo za miesiec nie bedzie mial,lekow i bedzie wyc z bolu.... wiec zebram o łaske i grosz....[/B] Quote
zuziaM Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Leki dotarly do nas. Przekaze je pani Szamanka, moze dzisiaj mi sie uda, choc pogoda obrzydliwa. Quote
fiorsteinbock Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 (edited) Cioteczki, wpłynęło 100zł od p. Teresy - dziękujemy serdecznie! Mamy 180zł, zaraz wejdę na stronkę i zamówie kolejną dawkę leku. Będziemy mieli zapas. Edit: qrcze, sprzedaż czasowo wstrzymana. Być może nie mają na stanie leku. Co robimy, Cioteczki? U weta kosztuje opakowanie 42zł, w sumie w sklepie internetowym koszt z przesyłką wynosi ok. 39-40zł. Różnica niewielka, więc pomyślałam, żeby ostatecznie zakupić u weta. Jakie jest wasze zdanei? Edited February 19, 2013 by fiorsteinbock Quote
Mysza2 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Myślę że to nie taka znowu różnica, trzeba kupić:) Quote
giselle4 Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Cioteczki, wpłynęło 100zł od p. Teresy - dziękujemy serdecznie! Mamy 180zł, zaraz wejdę na stronkę i zamówie kolejną dawkę leku. Będziemy mieli zapas. Edit: qrcze, sprzedaż czasowo wstrzymana. Być może nie mają na stanie leku. Co robimy, Cioteczki? U weta kosztuje opakowanie 42zł, w sumie w sklepie internetowym koszt z przesyłką wynosi ok. 39-40zł. Różnica niewielka, więc pomyślałam, żeby ostatecznie zakupić u weta. Jakie jest wasze zdanei?[/QUOTE] zapytam ,,mojego,,weta czy ma i po ile ...poczekaj Edytko Quote
fiorsteinbock Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Kochane, wieści od Szamanka są następujące, otóż - chłopak bardzo dobrze zareagował na leczenie i obecnie biega i skacze, jest wesołym, szczęśliwym staruszkiem :) W poniedziałek idzie na kolejną, kontrolną wizytę. Dawkowanie leku carprodyl zostało zmniejszone do 1 tabl. dziennie i być może wet jeszcze zmniejszy. Dawka końska 1,5 tabl to była dawka uderzeniowa. Zaczekajmy do poniedziałku, do wizyty. Wówczas zdecydujemy ile kupić opakowań, a moze z tych pieniedzy jeszcze dokupić osłonowe na wątrobę? Quote
fiorsteinbock Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Jestem po rozmowie z Gosią i mam bd wieści :) Carprodyl został zmniejszony do 1/4 tabl/dziennie! Ale ma być podawany do końca życia. [B]Mamy 20 tabletek, Szamanek zaczął przyjmowanie od wtorku "naszego" opakowania, wiec mamy zapas na 80dni, do 16 maja :)[/B] Quote
Mysza2 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 To świetne wiadomości :):) Gównie to że dobrze reaguje na leki, a do tego jeszcze finansowo łatwiej do ogarnięcia:multi::multi: Quote
giselle4 Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 [quote name='Mysza2']To świetne wiadomości :):) Gównie to że dobrze reaguje na leki, a do tego jeszcze finansowo łatwiej do ogarnięcia:multi::multi:[/QUOTE] musimy o nim pamietac Dziewczyny kochane bardzo Wam dziękuje za pomoc i wsparcie...bardzo:) Quote
fiorsteinbock Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Zastanawia mnie tylko kwestia dożywotniego brania tych leków. Rozmawiałam z wetem z Bielawy i jest zaskoczony, sugerował abym się dokładnie dowiedziała czy rzeczywiście wet Szamanka nakreslił taką perspektywę. Długotrwałe przyjmowanie leków może doprowadzić do owrzodzenia zołądka. Poproszę Zuzię aby dokładnie wypytała domek Szamanka co do leku na przyszłość. Quote
Mysza2 Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 wypytam jutro Emiś bo ona jest mądra w tych tematach to Ci napiszę o ten CARPRODYL chodzi prawda? Quote
fiorsteinbock Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Mysza2']wypytam jutro Emiś bo ona jest mądra w tych tematach to Ci napiszę o ten CARPRODYL chodzi prawda?[/QUOTE] Tak, Elu o Carprodyl. Zapytaj, im więcej wiemy tym będziemy madrzejsze na przyszłość. Mojej Nuce zaczynają siadać stawy, na razie dostanie steryd ale w przyszłości możemy podać carprodyl i już mi wet wyjaśnił, że nie można łączyć sterydu z carprodylem. Quote
zuziaM Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Zastanawia mnie tylko kwestia dożywotniego brania tych leków. Rozmawiałam z wetem z Bielawy i jest zaskoczony, sugerował abym się dokładnie dowiedziała czy rzeczywiście wet Szamanka nakreslił taką perspektywę. Długotrwałe przyjmowanie leków może doprowadzić do owrzodzenia zołądka. Poproszę Zuzię aby dokładnie wypytała domek Szamanka co do leku na przyszłość.[/QUOTE] Niestety, tak powiedzial lekarz badajacy Szamanka. A mnie to powtorzyl Szamanka pan. Rozmawialam ze swoja pania doktor rowniez na temat tego leku, a takze innych zaleconych. O Carprodylu powiedziala nie mniej nie wiecej, jak to, ze to lek przeciwzapalny i przeciwbolowy, a wszystkie leki przeciwzapalne moga w dluzszym stosowaniu powodowac wrzodzenie jelit i zoladka. Powiedziala rowniez, ze sklad Carprodylu jest dokladnie taki sam, jak OPOKANU ( Opokan kosztuje 8 zl 10 tabl. ). Zaleca rowniez robienie przerwy w podawaniu Carprodylu ( i Opokanu, gdyby go bral, rowniez ). Trzeba w tym czasie obserwowac i kiedy problemy z chodzeniem powracaja, wznowic podawanie. Natomiast Fosforan Wapnia, ktory rowniez Szaman ma zalecony, mowila, ze ona by go nie zalecila .... wapn nie do konca jest przez organizm przyswajany i czesto potrafi sie odkladac w watrobie czy nerkach. A to nie jest korzystne dla organizmu starego psa. Quote
Mysza2 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Ja mam podobną relację na temat Caprodrylu jak pisze wyżej Zuzia. A co do leku na stawy to polecono mi Trocoxil, Quote
fiorsteinbock Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Ale jak rozumiem podawanie tego leku musi być przerywane? Quote
zuziaM Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Tak, zarowno Carprodylu, jak i Opokanu ( jesli bedzie go bral w zastepstwie Carprodylu ). Zapomnialam napisac, ze Szamanek od kilku dni dostaje Ranigast ( oslonowo, przeciwwrzodowo ). Quote
giselle4 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 [quote name='zuziaM']Tak, zarowno Carprodylu, jak i Opokanu ( jesli bedzie go bral w zastepstwie Carprodylu ). Zapomnialam napisac, ze Szamanek od kilku dni dostaje Ranigast ( oslonowo, przeciwwrzodowo ).[/QUOTE] to dobrze Ranigast jest ok. Zuziu jaka karme je nasz facet? Quote
fiorsteinbock Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Cioteczki, na Szamanka koncie jest 180zł - Zuziu, czy mamy coś już kupić za te pieniądze czy na razie się wstrzymujemy? Quote
giselle4 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Cioteczki, na Szamanka koncie jest 180zł - Zuziu, czy mamy coś już kupić za te pieniądze czy na razie się wstrzymujemy?[/QUOTE] trzymaj te pieniazki będa potrzebne to pewne tylko kwestia czasu... Quote
zuziaM Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 [quote name='giselle4']to dobrze Ranigast jest ok. Zuziu jaka karme je nasz facet?[/QUOTE] Dostaje makaron z gotowanymi porcjami rosolowymi albo szyjami. Oczywiscie pani Marysia od dawna sciaga najpierw ttuszcz z rosolu zanim zaleje nim jedzonko. Sucha karme tez zjada, ale mniej chetnie. Ostatnio mial chyba Frieskis. Ale nie jestem pewna. Quote
Recommended Posts