ansk Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 [FONT=Arial][SIZE=2]Dostałam taki mail od [EMAIL="[email protected]"][FONT=Verdana][email protected][/FONT][/EMAIL][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [B][SIZE=3]PIĄTEK UL.KUTNOWSKA 52 JEST OK..25 PIESKÓW W KUCHNI I POKOJU GŁODNE I WYCHUDZONE[/SIZE][/B] [SIZE=2]Nie mam możliwości pomóc, zaprosiłam autora maila na forum, założyłam ten wątek - ale nawet nie mam go jak prowadzić - żadnej wiedzy oprócz tego jednego zdania. [/SIZE] [SIZE=2]Proszę, może ktoś jest z tamtej okolicy??[/SIZE] Quote
Julia84 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Nawet nie chcę wiedzieć co się tam dzieje... :-( Miejscowość Piątek jest koło Warszawy? Może jakiś oddział OTOZ powinien tam wejść, powołując się na anonimowe zgłoszenie? Quote
Romka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Na trasie do Łęczycy jadąc ze Zgierza...to jest koło Łodzi...geograficzny środek Polski... Quote
Borówka16 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Ansk, ta osoba odezwała się jeszcze, ma zalogować się na dogo? Quote
ansk Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Nie, nie odezwała się. Przypuszczam że to takie "normalne" zgłoszenie - ja zgłosiłe(a)m, i wystarczy, ktoś niech robi dalej :( Niestery ja w swoje zajecia i finanse już nic nie upchnę..... Quote
ansk Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Podniosę - może ktoś z okolicy się zainteresuje ... Quote
lideczka Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 ktos tam powinien koniecznie zainterweniowac tego nie mozna tak zostawic Quote
jolabuk5 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Chociaż podrzucę - może ktoś zobaczy, kto jest z okolicy Piątku... Quote
Marycha35 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 ludziki napisałam do osoby, która na bank coś doradzi. Trzeba to sprawdzić, może durny dowcip jakiś? Czemu te psy w takiej ilości???? Rozumiem, że nic nie wiemy oprócz info, ze jest tragedia, hm.. Quote
Temida Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Witam, jestem na prośbę Marychy35 Jeśli ktoś zgłosił coś takiego to nie ważne czy jest to zgłoszenie dowcip czy też nie. Należy sprawdzać wszystkie sygnały. Oczywiście gdyby to się potwierdziło to jest to zgodnie z Ustawą o Ochronie Zwierząt forma znęcania. Nie widząc miejsca, nie jestem w stanie powiedzieć jakie panują tam warunki, ale przy 25 psach domniemam, że na pewno zbyt czysto to tam nie jest, a to zgodnie z art. 6.2 pkt 10 jest formą znęcania: 6.2 pkt 10) utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym utrzymywanie ich w stanie rażącego niechlujstwa oraz w pomieszczeniach albo klatkach uniemożliwiających im zachowanie naturalnej pozycji, do utrzymywania zwierząt domowych odnosi się natomiast art. 9. Ponieważ Piątek jest troszkę kilometrów od Łodzi, to najpierw sprawdzimy ten sygnał. Ja dzisiaj skontaktuję się z Wydziałem Ochrony Środowiska i Rolnictwa Gminy Piątek i jako inspektor TOZ poproszę o sprawdzenie tego sygnału na miejscu. Jeśli okaże się to prawdą, że zwierzę przebywa w niewłaściwych warunkach bytowych to pojedziemy osobiście. Quote
Marycha35 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Temidko na Ciebie zawsze można liczyć, dziękujemy:), czekamy na wieści!!! Quote
Temida Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Oczekuję wciąż na odpowiedź z gminy Piątek. Sprawdzę, bo może oddzwonili do naszego biura, a jak nie to zadzwonię jeszcze raz. Quote
Marycha35 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Dziękuję Temidko, kochana jesteś, ale to jasne jest:):):) Quote
Temida Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Marysiu chyba dzwonił ktoś z gminy ale nie do mnie. Muszę zapytać osoby z biura. Quote
Marycha35 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Dziękuje Temidko, martwię się o te psiaki:( Czy one żyją jeszcze? Quote
Marycha35 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Temidko wiem, że jesteś bardzo zabiegana, ale czy coś wiadomo może w sprawie tych bidoków? Quote
Temida Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Z gminy nie było już odpowiedzi w takim razie dzwonię na policję. Quote
Marycha35 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Ogromnie Ci dziękuję. Boszeee co tam się dzieje....:( Quote
Temida Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Na razie się nie mogę dodzwonić na komisariat w Piątku. Zadzwonię do Łęczycy. Quote
Recommended Posts