malfi Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Jak myślicie, czy psia dusza po śmierci zostaje z nami? Bardzo chciałabym w to wierzyć. Kiedyś czytałam taką książkę, w której opisane były autentyczne historie. Ludzie którym zmarł pies wzięli potem kota. Okazało się, że nie może on tam wytrzymać i zachowuje się tak, jakby cały czas coś go goniło. A już do ulubionego fotela psa w ogóle nie mógł się zbliżyć. To by świadczyło o tym, że psa dusza ciągle była obecna w domu. Zresztą, gdzie miałby iść pies. Chyba najlepiej mu zostać w miejscu, w którym było mu tak dobrze. Bardzo chcę wierzyć, że moja Taja jest ciągle ze mną w domu. Quote
kasia8579 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Mi się zdaje że zostaje z nami ... Często jak zamykam oczy i siadam na kanapie to sobie wyobrażam że mój Misiu siedzi , obok mnie , a lubił siedzieć na kanapie ... Quote
Igiełka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Malfi a pamiętasz może tytuł tej książki i autora? Quote
ABCtresury Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 To trudne sprawy... Zależy w co wierzymy,ale moim zdaniem dusze nigdy nas nie opuszczają. To tyczy się nie tylko ludzi ale także zwierząt. Oprócz wspomnień zawsze czujesz ze ktoś jest obok Ciebie,wspiera Cię i broni przed złem. Dusze naszych piesków nigdy nie znikają od tak sobie. Quote
malfi Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 [quote name='Igiełka']Malfi a pamiętasz może tytuł tej książki i autora?[/QUOTE] Niestety nie pamiętam, bo czytałam ją bardzo dawno. Pożyczałam ją jednak od cioci i jak tylko będę miała możliwość, to się dokładnie dowiem, co to było. Quote
malfi Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 [quote name='Igiełka']Malfi a pamiętasz może tytuł tej książki i autora?[/QUOTE] [B]Jean Prieur[/B],[B] Dusza zwierząt[/B] Quote
malfi Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Za parę dni będę miała tę książkę i z chęcią ją przeczytam, bo już dokładnie nie pamiętam. Quote
Syllepsis Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [CENTER][B][B]Wiersze Barbary Borzymowskiej [/B][/B] To tylko pies.. To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki człowiek Psia dusza się nie mieści w psie I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie [B]A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy tobie jest psie niebo Z tobą zostaje jego dusza. ... [/B][LEFT] Nie ma wątpliwości. Psia dusza zostaje z nami. :lol: [/LEFT] [/CENTER] Quote
Taya Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='Syllepsis'][CENTER][B][B]Wiersze Barbary Borzymowskiej [/B][/B] To tylko pies.. To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki człowiek Psia dusza się nie mieści w psie I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie [B]A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy tobie jest psie niebo Z tobą zostaje jego dusza. ... [/B][LEFT] Nie ma wątpliwości. Psia dusza zostaje z nami. :lol: [/LEFT] [/CENTER][/QUOTE] A co z tymi bezdomnymi? Z tymi, co całe życie na łańcuchu, albo w schronisku?... gdzie Ich dusze idą? Bo żadne wiersze tego nie tlumacza, niestety... A moze to jest tak, że psia dusza rośnie w człowieku?... Quote
dorobella Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Polecam watek na miau, na Koci-łapci (tylko dla zalogowanych) "Ślad po kocie [*], gdzie jest parę przypadków dotyczący psich dusz. Quote
B B 28 Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 A czy wiecie jak odprowadzać Duszę psa czy kota? To też są istoty i ich dusze powinny być w swoim raju Quote
Recommended Posts