Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczerze...oprocz szamponu i szczotki nie mamy zadnych kosmetykow...poprostu nie sadzilam ze 5 miesiecznego szczeniaka musze juz w jakies zaopatrzac no ale widze ze jestem bardzo do tylu...

• 1 month later...
  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a wiecie...zdecydowałam się pojsc jednak z Maxem do fryzjera...włoski mu już nieco odrosły więc niech się nimi zajmie ktoś, kto sie na tym zna...jesteśmy umówieni na wtorek na 16...3majcie kciuki zeby ładnie wyszło:)

Posted

Ciesze się, że odgrzebaliście ten watek. Przeczytałam go od początku i dawno się tak nie ubawiłam, a wręcz popłakałam się ze śmiechu :eviltong:

Polecam wszystkim jako lekturę :)

Posted

Nie chcę nikogo obrażać ale brzmi to tak, jakbyś żałowała pieniędzy na psiego fryzjera. Yoreczki to yoreczki, nic tego nie zmieni. Mi osobiście bardziej podobają się yorki w fryzurce a'la szczeniaczek, bo wyglądają na wiecznie młode, ale ich uroda sprawia, że wyglądają dobrze w krótkim jak i długim włosie :)

Posted

Co doo tej waty i kreconych włosach to ja mam to samo. Harry przed pierwszym strzyżeniem miał włosy proste jak drut. Niestety ostrzyżono go maszynką i od tego pierwszego razu mu się kręcą ale im ma dłuższe tym mniej. Teraz zmieniliśmy fryzjera i obciał go nożyczkami zobaczymy czy coś pomoże...

Posted

[quote name='Karolajnaxx']Nie chcę nikogo obrażać ale brzmi to tak, jakbyś żałowała pieniędzy na psiego fryzjera. Yoreczki to yoreczki, nic tego nie zmieni. Mi osobiście bardziej podobają się yorki w fryzurce a'la szczeniaczek, bo wyglądają na wiecznie młode, ale ich uroda sprawia, że wyglądają dobrze w krótkim jak i długim włosie :)[/quote]

Ja nie żałuje pieniążków poprostu martwię się o włoski Maxa..pierwszy raz mam yorka i cóż w tym dziwnego, że chcę poznać doświadczenia innych właścicieli yorków gdy ścinali pieski u fryzjera..a włoski bardzo łatwo obciąc ale trudniej zahodować.

Posted

Ubawiłam się czytając ten wątek. Sprowokował mnie do napisania tego postu. Fakt częściej czytam niż się wypowiadam. Yorki na wystawie ocenia się miedzy innymi pod kątem długości i jedwabistości włosa. Z tego co można przeczytać na innym typowo yorkowym forum wystawowego psa nie należy [U]nigdy ścinać[/U] bo włos po ścięciu nie będzie już tak dobry. Tak więc ścięty pies nie ma szans na wystawie a jeżeli nie "zaliczy" odpowiedniej liczby wystaw nie będzie uważany za psa hodowlanego a jego potomstwo nie uzyska metryki. Tak więc zwolennicy pięknie strzyżonych piesków z góry stoją na przegranej pozycji w świecie hodowlanym stąd może duża ilość hodowli , które z dużym powodzeniem sprzedają psy bez rodowodów.

Posted

[quote name='Kasia&Max']Szczerze...oprocz szamponu i szczotki nie mamy zadnych kosmetykow...poprostu nie sadzilam ze 5 miesiecznego szczeniaka musze juz w jakies zaopatrzac no ale widze ze jestem bardzo do tylu...[/quote]

szampon dobrej jakości dla psów długowłosych
odrzywka najlepiej tej samej firmy
olejek norkowy lub migdałowy i jakieś 30 min przed kompielą natrzeć PIESKA i będzie dobrze:p

będzie ok
wiedsz jakość włosa to sprawa uwarunkowania genetyczneo.
Włos się będzie kręcić każdemu yorkowi gdy nie będzie odpowiednio ciężki , ja moją strzygłam maszynkom chyba z 4 razy i jak włos odrastał to się zaczoł kręcić ale jak długość włosa uzyskała ok 4 cm przestał się kręcić -oczywiście potrzebna tu jeszcze dobra pielęgnacja.:lol:
POWODZENIA!!!

Posted

Ladyyork , pytam ciebie jako profesonalisty , a co mogłabyś mi poradzić na włosek mojej suni , która ma ten właśnie włosek watkowaty , jak byłam u fryzjera to cały czas fryzjerce zapychała się maszynka do strzyżenia i jeszcze jedno po kąpaniu i rozczesaniu jest piękna ale np. po godzinie włoski robią się strączkowate jakby niewiadomo kiedy były czesane a czeszę ją częściej niż siebie :placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='ROZI'] po godzinie włoski robią się strączkowate jakby niewiadomo kiedy były czesane a czeszę ją częściej niż siebie :placz: :placz: :placz:[/quote]

chodzi o to, że z kosmetykami i tym czesaniem nie należy przesadzać
musisz znaleźć złoty środek
dużo zależy też od rodzaju włosa i używanych środków-może te, które używasz akurat nie służą pieskowi

Posted

[quote name='danani']chodzi o to, że z kosmetykami i tym czesaniem nie należy przesadzać
musisz znaleźć złoty środek
dużo zależy też od rodzaju włosa i używanych środków-może te, które używasz akurat nie służą pieskowi[/quote]

danani ma racje musisz znaleź kosmetyki dla suni, czasami są to dóże pieniądze ale warto bo takie kosmetyki są wydajne i będzie włos ładniej wyglądał. Ja przeszam przez 3 firmy zanim znalazłam dla mojej i teraz używam bio-grom:lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='ladyyork']szampon dobrej jakości dla psów długowłosych
odrzywka najlepiej tej samej firmy
olejek norkowy lub migdałowy i jakieś 30 min przed kompielą natrzeć PIESKA i będzie dobrze:p

będzie ok
wiedsz jakość włosa to sprawa uwarunkowania genetyczneo.
Włos się będzie kręcić każdemu yorkowi gdy nie będzie odpowiednio ciężki , ja moją strzygłam maszynkom chyba z 4 razy i jak włos odrastał to się zaczoł kręcić ale jak długość włosa uzyskała ok 4 cm przestał się kręcić -oczywiście potrzebna tu jeszcze dobra pielęgnacja.:lol:
POWODZENIA!!![/quote]

:)dziękujemy za radę:)lady york mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie...nie wiem jaką Ty maszynką strzyżesz yorki ale po ostatniej wizycie u groomera próbuję znależć maszynkę z wymiennymi ostrzami...czy nie wiesz gdzie można taką kupić? Zazwyczaj wszystkie maszynki, które oferują sprzedawcy nie mają wymiennych nożyków-jest tylko jeden a długośc strzyżenia reguluje specjalna nasadka, którą przesuwa się odpowiednio w górę lub w dół...ja takiej nie chcę bo te nasadki są jakieś takie...grube i nie łapią miękkich włosków Maxa...muszę wtedy obracać tą maszynką we wszystkie strony a i tak rezultat nie jest zadowalający...fryzjerka u której byłam z Maxem miała właśnie maszynkę, w której nie było nasadki ale wymieniała nożyki...nie wiesz przypadkiem, co to za model? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!!!

Posted

[quote name='Kasia&Max']:)dziękujemy za radę:)lady york mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie...nie wiem jaką Ty maszynką strzyżesz yorki ale po ostatniej wizycie u groomera próbuję znależć maszynkę z wymiennymi ostrzami...czy nie wiesz gdzie można taką kupić? Zazwyczaj wszystkie maszynki, które oferują sprzedawcy nie mają wymiennych nożyków-jest tylko jeden a długośc strzyżenia reguluje specjalna nasadka, którą przesuwa się odpowiednio w górę lub w dół...ja takiej nie chcę bo te nasadki są jakieś takie...grube i nie łapią miękkich włosków Maxa...muszę wtedy obracać tą maszynką we wszystkie strony a i tak rezultat nie jest zadowalający...fryzjerka u której byłam z Maxem miała właśnie maszynkę, w której nie było nasadki ale wymieniała nożyki...nie wiesz przypadkiem, co to za model? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!!![/quote]
[CENTER][URL="http://www.germapol.pl"][SIZE=5][FONT=Courier New]tutaj[/FONT][/SIZE][/URL]
[FONT=Courier New][COLOR=Magenta]znajdziesz fajne i ciekawe rzeczy ;)[/COLOR][/FONT]
[/CENTER]

Posted

W sprzedaży w tm slkepie co podała Kasia&Max jest maszynka Andis za 649 zł - dobra jest. Ważne jest by ostrza do maszynki Andis pasowały również z firmy Oster, tam gdzie kupujjesz to udzielom tobie takiej informacji.

Posted

[quote name='ladyyork']W sprzedaży w tm slkepie co podała Kasia&Max jest maszynka Andis za 649 zł - dobra jest. Ważne jest by ostrza do maszynki Andis pasowały również z firmy Oster, tam gdzie kupujjesz to udzielom tobie takiej informacji.[/quote]

Bardzo dziękuję za informację. Pozdrawiam!!!

Posted

Witaj Positive Thought miło Cie widzieć a co do avataru...taki sobie, Twój jest fajniejszy:)przepraszam, że tak wpadam i wypadam z tej dogomanii ale mama zagoniła mnie do sprzatania w pokoju i tylko wtedy gdy na chwilę spuści mnie z oczu pojawiam się tu:)co do fotek to zaczekaj chwilkę, zrobie zdjęcie Maxowi i zaraz je wstawię...pod warunkiem oczywiście, że ten urwis da mi się sfotografować:)

Posted

Positive Thought ta fotka jest specjalnie dla Ciebie...to właśnie Maksik i ja, w tej chwili siedzimy na forum dogomanii:)Pozdrawiamy!!!Buziaczki dla Aidusia!

[CENTER][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images24.fotosik.pl/72/2a0de06cf0fb900a.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]

Posted

:) na drewnianego patyczka od loda:)Max uwielbia je gryzć:)a co do dogomanii to gdy tylko siadam do laptopa Max zawsze siedzi lub śpi tuz obok mnie:) sprawdza, czy oby prawde piszę o nim i wybiera fotki, które zamieszczam na forum:)Pozdrawiamy!!!

Posted

[quote name='Agata_B']Maxio :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:[/quote]

Słucham?:)

[CENTER][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images21.fotosik.pl/396/a8e6bae535497443.jpg[/IMG][/URL]
[/CENTER]
moje uszka powoli zarastaja prawda? Powiedzcie, że tak bo ta moja Pani dzień w dzień ogląda je i mierzy linijką ile urosły mi przez nockę włoski:):)oczywiście z ta linijką to żart ale nie ukrywam, że do tej pory bardzo żałuje, że kiedyś sama mnie obcięła:(