Jakub Kaczyński Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Witam! Ponieważ właśnie kończy mi się karma dla mojego pinczera (ma 1 rok i 4 miesiące) rozważam zakup innej niż dotychczas (Pedigree dla ras małych). Swego czasu w sklepie dostałem od Pani sprzedawczyni "próbkę" Orijena z ryb i pies bardzo się nim zajadał. I tu mam pytanie. Kupić tego Orijena czy poszukać czegoś innego? Proszę o szybką odpowiedź. :) PS. Da się jakoś nick zmienić? Bo powiązałem z "fejsikiem" i mam nie taki jak chciałem. :/ Quote
kasia_1982 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 hmm. Pedigree to jedna z najgorszych karm na rynku. Orijen to najlepsza karma. Jesli pies dobrze ja bedzie przyswajal a ciebie bedzie stac (Orijen jest kosmicznie drogi, chociaz taki pinczerek pewnie duzo nie je;) nie szukaj dalej - tylko bierz Orijen Quote
barberry Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [quote name='papillonek']A zdjęcia orijena dla małych ras ma ktoś???[/QUOTE] Nie ma czegoś takiego jak Orijen dla małych ras. -6 ryb -adult -puppy -puppy large -regional red -senior Quote
Guest papillonek Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Ale każdy wie o co chodzi :p A mi chodzi o adult :/ A co to jest regional red?? Quote
Guest papillonek Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Ale każdy wie o co chodzi :p A mi chodzi o adult :/ A co to jest regional red?? Quote
barberry Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='papillonek']Ale każdy wie o co chodzi :p A mi chodzi o adult :/ A co to jest regional red??[/QUOTE] Z pewnością każdy wie. [url]http://www.krakvet.pl/orijen-regional-p-14217.html[/url] Zdjęć adulta nie mam ale z tego co pamiętam bardzo podobny do 6 ryb. Quote
Guest papillonek Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='barberry']Z pewnością każdy wie. [url]http://www.krakvet.pl/orijen-regional-p-14217.html[/url] Zdjęć adulta nie mam ale z tego co pamiętam bardzo podobny do 6 ryb.[/QUOTE] Dzieki fajna ta karma nawet owoce są ;)Próbowaliscie?? Quote
Balbina. Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 tiiia każdy wie...no ale dobra,skończmy. Próbowałam i u nas się nie sprawdził. Quote
Guest papillonek Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 [quote name='Balbina12']tiiia każdy wie...no ale dobra,skończmy. Próbowałam i u nas się nie sprawdził.[/QUOTE] Ech niektórzy wszędzie wcisną swoje...:roll: Skończmy?A ktoś co zaczął?:shake: Quote
Hawanka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 taaa rzeczywiscie Fajna 38% białka ......Jak sie ma psa małej rasy można przebiałczyć psa .... Moja znajoma tak przebiałczyła maltańczyka karmiła tez ta karmą Quote
kasia_1982 Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 zaden wet nie potwierdzil jednostki chorobowej 'przebialczenie' - pies moze byc uczulony na jakis skladnik karmy - ale sie nie przebialczyc. Quote
Litterka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Mój pinczerowato-ratlerkowaty pies to wcina, nie narzeka, sierść błyszcząca, kupy normalne, gazy też w normie... Uważam, że to świetna karma. Granulki są średniej wielkości, nie są takie regularne jak w marketówkach, pies nie ma problemu z gryzieniem. Polecam! Quote
gryf80 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 regionala kupowałam-pies nie chciał nawet jednej kulki-więc zjadły koty,natomiast 6 ryb zjadł sam 7,5 kg(ale nie na raz) Quote
emipil Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Pedigree to bardzo słaba karma. Bardzo zachęcam Cie do zmienienia na Orijen gdyż to najlepsza karma na polskim rynku. Skład jest bardzo dobry. Dla porównania ilość mięsa w pedigree wynosi 4% w Orijen 70-75% i jest bez zbóż. Mój pies jest Orijen, jest to dość wybredny york a ta karma mu smakuje. Jeśli pies dobrze reaguje na Orijen to nie ma przeciwwskazań. W Orijen adult granulki są dość małe więc będzie ok. Quote
Martens Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='Hawanka']Jak sie ma psa małej rasy można przebiałczyć psa .... [/QUOTE] To trochę nie trzyma się kupy, bo mały pies proporcjonalnie do masy ciała ma większe zapotrzebowanie na białko niż duży :roll: Quote
Recommended Posts