Cerber Posted August 30, 2006 Author Posted August 30, 2006 Cześć, :) nie zaprzeczam iż cieszę się, że pierwszego posta napisałaś właśnie na moim temacie :) bardzo mi miło. Ja mam 18 lat i psa mam właściwie od kąd żyję, bo puierwszy jaki był w domu miał 6 lat kiedy ja się urodziłam, 10 lat ja miałam jak on zdechł. W między czasie miałam szczeniaka, który zdechł kilka miesięcy przed pierwszym psem. Oba psy były kundelkami, własciwie pierwszy to był niby mieszanka pudla dużego ze sznaucerem olbrzymem. Aktualnie od 4 lat posiadam Cerbera i za rok lub dwa spodziewam się małego golden retrievera - moja ulubiona rasa :) Quote
Delay Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 [quote name='tangerine74'] Skoro weterynarz potwierdza, że cerber jest zdrowy, przyjmij do wiadomości pewniaki :D : 1.Cerber się nie zagłodzi, najwyżej zrobi sobie kolejną głodówkę. 2.Głodny pies jest chętniejszy do współpracy z człowiekiem - możesz to wykozystać na przykład przy nauce najprostszych psich zachowań, na których Ci zależy.[/quote] Potwierdzam. Podpisuję się pod tym rękami i nogami ;) Cieszę się, że czytam post kolejnej osoby, która poleca tzw."wyluzowanie" w sprawie zdrowego niejadka. Nie ma nic gorszego niż negatywne emocje przy jedzeniu. Moja suka jest typem sportowym. Musi być "fit" bo trenuje frisbee i agility.Więszkość jej wystawowych rywalek, to pieski sporo tęższe - przy nich moja Mattie wygląda jakby była ciut za chuda. Był okres, kiedy się tym przejmowałam (wet i szkoleniowiec stukali mnie w czoło) Ja myślę, że o wiele większym problemem niż niejadek, jest jednak obciążająca stawy otyłość. To tak w ramach być może wątpliwego - ale jednak pocieszenia, dla właścicieli niejadków. Quote
Recommended Posts