Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gagata']Alez ja rozmawiałam z Agata R.Cierpliwie wysłuchalam jej opowieści o tym, że M.Sz ma klucze do wszystkich bram, o tym ,że zreperuja jej brame, by mogła swobodnie wychodzic poza teren schronu i o wielu innych rzeczach. Mało tego, próbowałam z nia rozmawiac póżniej przez telefon ale nie miała dla mnie czasu - widac była zajeta w Korabiewicach. Ja zwykle staram sie weryfikowac to, co pisze , oczywiscie w miare moich mozliwosci i dlatego czasami uzurpuje sobie prawo do własnej oceny.
[/QUOTE]

Ok. Pytalam o te wcześniej, ale nie odpowiedziałaś, dlatego też drążyłam;)

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kahoona']A ja proponuję zabrać do pobliskiego, zaprzyjaźnionego schronu, taka specjalistka od dobrostanu zwierząt, behawiorystka i dietetyk w jednym, będzie najlepszym prezentem na gwiazdkę. No i kontakt z psami mieć będzie. Może je kochać ile wlezie.
A przy okazji co niektórzy mogą się spełniać w "pomaganiu" i "docenianiu" starego człowieka niszczonego przez Vivę i innych łobuzów.
No i kolega hycel będzie miał bliżej z odwiedzinami.[/QUOTE]

kasiu ale po co ta ironia zajmij sie tym podobno jestes the best !!

ja nie bronie emira bo w nim ani z nim nie jestem dla tych co o tym nie wiedzą !!!!

są pytania i trzeba na nie odpowiedzieć czy to takie trudne bez ironi

[B]a moje pyatnie jak moge zadać tzn że Magda Sz ma opuścic ten teren tak!!!!

ale czy to powód aby komus niszczyć dobytek meble sprzet !!pamiatki i DOKUMENTY !!![/B]

ogladając zdjecia niestety nie podoba mi sie to !!!

Posted

[quote name='kahoona']Wiecie co? W zasadzie za komentarz do tej dyskusji najbardziej nadaje się fakt że to ta "udręczona", "wywalona", "bezdomna" i "torturowana" Magdalena Sz. - anioł w ludzkiej skórze [B]ma postawione zarzuty za znęcanie się nad zwierzętami.

[/B]I to jest fakt sprawdzalny w całej rozciągłości, a znając stosunek polskich prokuratur do stosowania UoZ, cos chyba na rzeczy jest, bo nie umorzono.

O takim szlachetnym czynie jak wypłacenie w niewiadomym celu ponad 100.000 zł z bankomatów i wydanie na nie wiadomo co nawet nie chce się wspominać.

Bo przecież gdyby na zwierzęta wydawała to byłyby faktury, nieprawdaż? A raport NIK jest w tym względzie bezlitosny dla ANIOŁA.

I dlatego dopatruję się w bronieniu kogoś takiego czystego interesu.
Póki co VIVA zarzutów o znęcanie się nad zwierzętami nie ma. I nie jest to bardzo powszechne w środowisku, to jakby pedofila zatrudnic w przedszkolu.

Nie wierze w dobro Szwarcowej, jej uczciwość i szlachetność - dla mnie to po prostu zły człowiek.
Zgadza się ze mną wielu ludzi, którzy odwiedzali Korabiewice przez lata.[/QUOTE]

Zapewne wszystko zostało spreparowane, a pieniądze wyparowały poprzez gotowanie.

Posted

[quote name='ANETTTA']
ja nie bronie emira bo w nim ani z nim nie jestem dla tych co o tym nie wiedzą !!!!
[/QUOTE]

hehehhe, najlepiej się oflagowac, kto z kim i dlaczego, a z innym nie;). Tak własnie o to chodzi najczęściej.

Posted

[quote name='kahoona']Wiecie co? W zasadzie za komentarz do tej dyskusji najbardziej nadaje się fakt że to ta "udręczona", "wywalona", "bezdomna" i "torturowana" Magdalena Sz. - anioł w ludzkiej skórze [B]ma postawione zarzuty za znęcanie się nad zwierzętami.

[/B]I to jest fakt sprawdzalny w całej rozciągłości, a znając stosunek polskich prokuratur do stosowania UoZ, cos chyba na rzeczy jest, bo nie umorzono.

[/QUOTE]
No to bądzmy dokładniejsi. Warto wspomniec o dwukrotnym cofnieciu aktu oskarżenia przeciwko MSz i innym oskarżonym o znecanie sie nad zwierzetami oraz o cofnięciu przez sad I innstancji zakazu zblizania sie przez MS do zwierząt...
Możemy też wspomniec o toczącym sie postępowaniu karnym przeciwko CW o kradzież dokumentow na szkodę M.S....

Posted

[quote name='ANETTTA']kasiu ale po co ta ironia zajmij sie tym podobno jestes the best !!

są pytania i trzeba na nie odpowiedzieć czy to takie trudne bez ironi[/QUOTE]

Za uznanie dziękuję. To miłe:p

A co do niejakiej Szwarc Magdaleny to mam o niej jak najgorsze zdanie jako o człowieku - starość nie usprawiedliwia złych ludzi - myśleć tak - moje prawo - to zły człowiek i tyle.
To samo pisałam o słynnej Violettcie Villas - to że umiała śpiewać nie zmieniło jej w anioła. Wręcz przeciwnie. I żałuję, że nie została ukarana za dręczenie zwierząt.

Na szczęście Magda S. ma jeszcze szansę.

A co do zdjęć.... tia..... a gdzie to ognisko, bo podobno Rybkowska paliła dobytek ile wlezie - zła kobieta zaiste - no i skąd wiesz jaki jest los rzeczonego dobytku?
Wiesz tylko że został poddany wietrzeniu.

Posted

[quote name='gagata']No to bądzmy dokładniejsi. Warto wspomniec o dwukrotnym cofnieciu aktu oskarżenia przeciwko MSz i innym oskarżonym o znecanie sie nad zwierzetami oraz o cofnięciu przez sad I innstancji zakazu zblizania sie przez MS do zwierząt...
Możemy też wspomniec o toczącym sie postępowaniu karnym przeciwko CW o kradzież dokumentow na szkodę M.S....[/QUOTE]

Akt oskarżenia został cofnięty w celu uzupełnienia - to akurat dla ANIOŁA słaba wiadomość....

Guest Elżbieta481
Posted

Dobrze,że nie ma Ciebie na pewnych forach obrońców zwierząt,bo bywały i takie gdzie usprawiedliwiano V.V..
Elżbieta

Posted

[quote name='waldi481']Dobrze,że nie ma Ciebie na pewnych forach obrońców zwierząt,bo bywały i takie gdzie usprawiedliwiano V.V..
Elżbieta[/QUOTE]

Ależ wiem, kilka razy mnie z błotem zmieszano za takie opinie. A prawda jest taka, że skurw.....nem może być i ksiądz, i bogaty, i nauczyciel etyki. I dokonania artystyczne czy inne nie niwelują draństwa.
Niestety, Magda Sz, jest gorsza, bo dla mnie jej działania przez lata to był cynizm, Villas to przynajmniej nie bardzo zrównoważona była....

Posted

[quote name='kahoona']Akt oskarżenia został cofnięty w celu uzupełnienia - to akurat dla ANIOŁA słaba wiadomość....[/QUOTE]Tak - i ograniczono ilośc oskarżonych...
Dla Ciebie, kahoono, MS to zły człowiek albo ANIOŁ ,pmyśl kim Ty jestes dla wielu...

Guest Elżbieta481
Posted

[quote name='kahoona']Ależ wiem, kilka razy mnie z błotem zmieszano za takie opinie. A prawda jest taka, że skurw.....nem może być i ksiądz, i bogaty, i nauczyciel etyki. I dokonania artystyczne czy inne nie niwelują draństwa.
Niestety, Magda Sz, jest gorsza, bo dla mnie jej działania przez lata to był cynizm, Villas to przynajmniej nie bardzo zrównoważona była....[/QUOTE]
----------------
Hej
czyli czytałaś te mowy obrończe?te usprawiedliwienia?Zmieszano z błotem-mojej małżonce życzono aby nie cierpiała na chorobę psychiczną tak jak V.V..
Ludzie mają krótką pamięć-zapomnieli jak było z psami VV..
Waldek

Posted

[quote name='gagata']Tak - i ograniczono ilośc oskarżonych...
Dla Ciebie, kahoono, MS to zły człowiek albo ANIOŁ ,pmyśl kim Ty jestes dla wielu...[/QUOTE]

Zły człowiek, a kim jestem dla tzw. "innych" serdecznie mnie zwisa. Jak i tobie i innym. Takie teksty na mnie nie działają, bo ja nie bardzo się do konfesjonału i samokrytyki nadaję. Taka już jestem. Więc odpuść sobie, bo się nie wzruszę. I nawet wielokropek nie zmusi mnie do refleksji, bo uwaga nie przyszła z właściwej strony. :evil_lol:

A Magdy Sz. wielbić nie będę. I nie przekroczę również pewnych granic w wypowiedziach, na co bardzo liczysz. Akurat o podpuszczaniu i wypuszczaniu ludzi wiem sporo....

Korabiewickie zwierzęta mają szczęście. Te które doczekały. I na szczęście nie czytają dogo, bo by się o własne budy ze śmiechu pozabijały.:diabloti:

Posted

[quote name='waldi481']----------------
Hej
czyli czytałaś te mowy obrończe?te usprawiedliwienia?Zmieszano z błotem-mojej małżonce życzono aby nie cierpiała na chorobę psychiczną tak jak V.V..
Ludzie mają krótką pamięć-zapomnieli jak było z psami VV..
Waldek[/QUOTE]

O niczym nie zapomnieli - interesy załatwiają. Zwierzęta zadbane, to się szafki po szczurach wietrzy. O Villas pisali, że święta, że gwiazda... O Szwarc - order dostała i stary człowiek z niej....
Argumenty podobnie idiotyczne, bo coś nie wypada... Dla ludzi z empatią dla zwierząt nie ma takich przeszkód - zło należy nazwać złem.

I mogę się mylić, bo patentu na mądrość nie posiadam, ale moim zdaniem ta biedna uciśniona jest sprytniejsza niż się wszystkim wydaje. Kasą dla zwierząt rządziła znakomicie i osiągnęła perfekcję w udawaniu biednej i skrzywdzonej.
To ściema. Zobaczycie. Poczeka na korzystniejszych obrońców i odsądzi od czci i wiary obecnych - wiele razy tak robiła.

Posted

[quote name='kahoona']Zły człowiek, a kim jestem dla tzw. "innych" serdecznie mnie zwisa. Jak i tobie i innym. [B]Takie teksty na mnie nie działają, bo ja nie bardzo się do konfesjonału i samokrytyki nadaję. Taka już jestem. Więc odpuść sobie, bo się nie wzruszę. I nawet wielokropek nie zmusi mnie do refleksji, bo uwaga nie przyszła z właściwej strony. [/B]:evil_lol:

A Magdy Sz. wielbić nie będę. I nie przekroczę również pewnych granic w wypowiedziach, na co bardzo liczysz. Akurat o podpuszczaniu i wypuszczaniu ludzi wiem sporo....

Korabiewickie zwierzęta mają szczęście. Te które doczekały. I na szczęście nie czytają dogo, bo by się o własne budy ze śmiechu pozabijały.:diabloti:[/QUOTE]
No, w to akurat nie wątpię.

Posted

[quote name='gagata']No, w to akurat nie wątpię.[/QUOTE]

Więc nie próbuj, bo to stracone klepanie w klawiaturę, nie da się z tego wątku zrobić wątku o mnie. Sorry.:evil_lol:

Są ważniejsze tematy - np sprytna zbieraczka w Korabiewicach, no i psy oczywiście...

Posted

dla mnie villas, wahl i szwarz to jedna grupa, tak zawsze myslałam, czyżby nie?

czcze gadki względem traktowania m.sz., bo służebność jest i jest wykonywana. czy z radością? to pytanie, ile radości można odczuwać wobec niechęci, publicznych kłamstw i manipulacji. albo wobec świadomości, że cokolwiek się nie zrobi, pomyje chlusną.

czekam na dokumentację całości, łącznie z informacją po co wyjmowane były meble z domku i w jakim stanie były rzeczone dokumenty i zdjęcie, swoją droga przepiękne.

ja mam to szczęście, że moja praca w korabiewicach skupia się na lepszym, niż człowiek gatunku, socjalizuję psy, zawracam agacie *upę w psich sprawach.
wszyscy, którzy byli w korabiewicach przed vivą zgodnie twierdzą, że zwierzęta są w o niebo lepszej kondycji. wszystkich wszem i wobec zawsze zapraszamy do korabiewic, każdy moze wejśc, nawet ten, co wiemy, że złym okiem będzie patrzył.

więc chyba chodzi nam o zwierzęta? jeśli chodziło by o ziemię, to zgodnie pod rączkę z m. szwarc nie burzylibyśmy dotychczasowego porządku tylko utrzymywali z nia status quo, byłoby wygodniej, sprawniej i spokojniej.
i oby taki przewrót zdarzył się w klembowie. obawiam się, że viva może nie dac rady robić rewolucji w tylu miejscach, naprawde czekam, aż zarzucicie fundacji brak działania we wszystkich takich mordowniach. jak rany.....

Posted

[quote name='kahoona']Więc nie próbuj, bo to stracone klepanie w klawiaturę, nie da się z tego wątku zrobić wątku o mnie. Sorry.:evil_lol:(...)

[/QUOTE]
Słusznie, to byłby raczej zmarnowany czas.

Posted

[quote name='gagata']Słusznie, to byłby raczej zmarnowany czas.[/QUOTE]

Mądra dziewczynka.... nie marnuj więcej, jakoś nie możesz przestać, uzależniłaś się, czy co?

A wracając do tematu wątku - to co z tym ogniskiem? Wysoko się paliło? A szczurzy rezydenci z szafeczek kuchennych uciekli czy zostali upieczeni?

Posted

[quote name='sleepingbyday']dla mnie villas, wahl i szwarz to jedna grupa, tak zawsze myslałam, czyżby nie?

czcze gadki względem traktowania m.sz., bo służebność jest i jest wykonywana. czy z radością? to pytanie, ile radości można odczuwać wobec niechęci, publicznych kłamstw i manipulacji. albo wobec świadomości, że cokolwiek się nie zrobi, pomyje chlusną.

czekam na dokumentację całości, łącznie z informacją po co wyjmowane były meble z domku i w jakim stanie były rzeczone dokumenty i zdjęcie, swoją droga przepiękne.

ja mam to szczęście, że moja praca w korabiewicach skupia się na lepszym, niż człowiek gatunku, socjalizuję psy, zawracam agacie *upę w psich sprawach.
wszyscy, którzy byli w korabiewicach przed vivą zgodnie twierdzą, że zwierzęta są w o niebo lepszej kondycji. wszystkich wszem i wobec zawsze zapraszamy do korabiewic, każdy moze wejśc, nawet ten, co wiemy, że złym okiem będzie patrzył.

więc chyba chodzi nam o zwierzęta? jeśli chodziło by o ziemię, to zgodnie pod rączkę z m. szwarc nie burzylibyśmy dotychczasowego porządku tylko utrzymywali z nia status quo, byłoby wygodniej, sprawniej i spokojniej.
i oby taki przewrót zdarzył się w klembowie. obawiam się, że viva może nie dac rady robić rewolucji w tylu miejscach, naprawde czekam, aż zarzucicie fundacji brak działania we wszystkich takich mordowniach. jak rany.....[/QUOTE]

Wiesz, nie wiem jak sobie wyobrażasz wykonywanie służebności i w jaki sposób przeprowadzałabys "remont" u swoich rodziców albo co byś robiła z ich pamiatkami czy innymi osobistymi rzeczami. Z przyjemnościa czy bez, obowiązek ciąży na władającym ziemia i tyle.
Myślę, że dokumentacja całości winna dysponować pani Agata R, chocby dla zabezpieczenia sie, skoro działała pod nieobecnośc właścicielki.
Co do statusu quo, nie masz racji. Pan C.W.juz tam niepodzielnie sprawował władze przez 1,5 roku i jakos raju nie stworzył.
Masz racje w jednym - to szczęście, że zajmujesz sie tylko zwierzetami i że reszta Cię nie musi interesować.
Dlaczego mam zarzucać Vivie brak działań w innych mordowniach? Choć Emirowi zarzucano, i to nie raz.Wiem, że fundacja może tylko tyle zrobic na ile ma sił i środków.

Posted

jeśli moi rodzice mieli by swoje dokumenty w takim stanie, to bym je posegregowała i uporządkowała, nawet, jakby mieli mieć wizje, że ich okradam. ale jakbym osobie obcej miała sprzątać, to bym zostawiła, jak zastałam, bo segregowanie i porządki wymagają czytania, a to nie moja rzecz, co taka osoba ma w papierach.

Posted

[quote name='sleepingbyday']jeśli moi rodzice mieli by swoje dokumenty w takim stanie, to bym je posegregowała i uporządkowała, nawet, jakby mieli mieć wizje, że ich okradam. ale jakbym osobie obcej miała sprzątać, to bym zostawiła, jak zastałam, bo segregowanie i porządki wymagają czytania, a to nie moja rzecz, co taka osoba ma w papierach.[/QUOTE]
No właśnie...i po co portret matki było wrzucać w błoto, po co niszczyc całkiem jeszcze znosne meble, po co w ogóle cos robic z tymi rzeczami? Jeśli remont czy sprzatanie było uzgodnione, to rzeczy należałoby wynieśc , poskładac w jednym miejscu i właściciel sam by zdecydował, co mu potrzebne a co nie... Pralka,telewizor, zlewozmywak...Wszystko tak przesikane że tylko na złom? Mam nadzieję,że nikt z tu obecnych nie doczeka takiego "remontu" u siebie, niewazne z jakich przyczyn, bo życie lubi płatac niespodzianki.

Posted

[quote name='baster i lusi']Ja może na inny temat ale ktoś założył wątek na niebieskim i mam pytanie czy ten psiak nadal w schronisku.[/QUOTE]

Pytałam. I tak. Pies nadal siedzi.

Posted

[quote name='gagata']No właśnie...i po co portret matki było wrzucać w błoto, po co niszczyc całkiem jeszcze znosne meble, po co w ogóle cos robic z tymi rzeczami? Jeśli remont czy sprzatanie było uzgodnione, to rzeczy należałoby wynieśc , poskładac w jednym miejscu i właściciel sam by zdecydował, co mu potrzebne a co nie... Pralka,telewizor, zlewozmywak...Wszystko tak przesikane że tylko na złom? Mam nadzieję,że nikt z tu obecnych nie doczeka takiego "remontu" u siebie, niewazne z jakich przyczyn, bo życie lubi płatac niespodzianki.[/QUOTE]
Bylas przy tym jak ktos wrzucil portret matki w bloto? jak niszczyli meble? a moze to juz byla taka ruina ze jak ktos dotknal to sie samo rozpadlo. Nikt normalny nie dokonal by tego celowo co opisujesz. Dla mnie jasne, Magda S byla niechlujem a dzis probuje obarczyc swoim niechlujstwem wszystkich ktorzy jej pomagaja. Znam to z wlasnego podworka mojej 90 letniej matki i choc nie jest i nie byla niechlujem to trudno czegos sie doszukac co jest potrzebne. Na szczescie jestem corka a nie obca osoba i wyrzucam wszystko co jest niepotrzebne po kolei jak leci. Gdyby to zrobila osoba obca zalila by sie do obcych takjak robi to Magda S.

Posted

[quote name='sleepingbyday']

mala_czarna, takie sukno wchłania wilgoć? co tydzień jeździmy, może tą belę da się wcisnąć w osobówkę? faktycznie popytamy, czy to materiał przydatny w schronisku, bo nie każdy zdaje egzamin, ale czy to może to następnego weekendu poleżeć?

kasiaprodex, dywany bankowo się nadają, tylko do jakiego rozmiaru da się je złożyć?[/QUOTE]

na stronie, którą Mała_czarna podała pisze, ze sukno to nie absorbuje wilgoci;)

[url]http://www.norma-bg.pl/tkaniny.html[/url]

SBD - co do wcześniejszej twojej opowieści o babci...mialam tak samo:( nawet dochodzilo do tego, ze moja bacia chodzila po sąsiadach i mówila, że obcy jej weszli do mieszkania, okradli ją itd...była też mistrzem w znoszeniu wszystkiego i robienia skladu rzeczy niepotrzebnych...