Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kasiaprodex']a tak z innej beczki.
mam dwa dywany czy przydadzą sie dla zwierzaków na zimę?[/QUOTE]

pewnie do bud by się zdały, zadzwonisz do Agaty czy ja mam zadzwonić?

Posted

[quote name='kahoona']Jola, tolerowanie to złe słowo - dla wielu ludzi, jak i dla Ciebie, to po prostu niemoc. Równie dobrze mogłabyś napisać, że wszyscy tolerujemy pedofilię i terroryzm.
[B]Zobacz ilu walczy z Wojtyszkami, ilu z Białogardem.... I co możemy zrobić? Niewiele... Pisać pisma, nagłaśniać? Pewnie tak, ale to wszystko nic.[/B]
Dopóki nie będzie rozwiązań systemowych i dobrego prawa, a przede wszystkim zmiany w ludziach - ciągle mordownie istniec będą. [/QUOTE]
No, wiesz co. nie pitol ze to wszystko nic, bo tak nie jest. Owszem to trwa, wiadomo, ale my widzimy ze idzie to w dobrym kierunku. Nie pomoze nam najwspanialsze prawo jesli nie bedzie tych ktorzy beda go egzekwowac, od tych na ktorych ciazy ten obowiazek. Egzekwowanie to edukacja spoleczenstwa. Wywiazywanie sie z obowiazkow musi isc z gory a nie z dolu.

Posted

[quote name='Ada-jeje']No, wiesz co. nie pitol ze to wszystko nic, bo tak nie jest. Owszem to trwa, wiadomo, ale my widzimy ze idzie to w dobrym kierunku. Nie pomoze nam najwspanialsze prawo jesli nie bedzie tych ktorzy beda go egzekwowac, od tych na ktorych ciazy ten obowiazek. Egzekwowanie to edukacja spoleczenstwa. Wywiazywanie sie z obowiazkow musi isc z gory a nie z dolu.[/QUOTE]

Zgadzam się w całej rozciągłości. I prawdą jest, że kierunek jest dobry. Mam nadzieję, że dożyjemy - czego Tobie i sobie życzę:lol:

Guest Elżbieta481
Posted

W jedno nie uwierzę..Wkleję tu pewne zdanie:
Slynne powiedzienie Emir: dobry pies martwy pies.
-----------------------------------
Jednego nie zrozumiem-jak może organizacja walczyć z drugą organizacją?Założenie: p.M.Szwarc dzieje się krzywda..Pytanie-czy od interwencji jest organizacja prozwierzęca?
------------------------------
Przekonana byłam-od pomocy ludziom są organizacje ludzkie...Mało problemów mają organizacje prozwierzęce?Nie mają dość spraw?Muszą szukać dodatkowych zajęć?
---------------------------------------
I właśnie dlatego nigdy nie uwierzę,że w temacie:KORABIEWIC chodzi o zwierzęta...To jest gryzienie się organizacji,które mają w swoich założeniach-obie organizacje-pomoc i ratowanie zwierząt..
To jest poprostu wstrętne...Ciekawe-kto nie może pojąć,że więcej zostanie zrobione gdy wszystkie organizaje i Emir i VIVA i Arka i inne będą razem działać?
Przekonana jestem,że tak właśnie wyglada dola psów bezdomnych bo się gryzą organizacjei to boli..Ja przeżyję rozczarowanie tą czy inną organizacją i tu nie o ludzi chodzi..Jeśli dochodzi do sytuacji,że organizacja rozumie,pomaga i wspiera-nazwę tę osobę tak,,kolekcjonera,,zwierząt to ja nie rozumiem i nie chcę zrozumieć jak ma się takie popieranie do walki z nadpopulacją zwierząt?Niepojęte jest to wszystko...
I żebym nie znała Czarka,VIVA to przeżyłabym ciężki szok...
Aż chce się powiedzieć,,wybacz im Boże bo nie wiedzą co czynią,,..Zniszczenie VIVA-ktoś będzie miał satysfakcję?Psy?Nie..Koty?Nie..Niedżwiedzie-nie...
Elżbieta

Posted

[quote name='waldi481']
I żebym nie znała Czarka,VIVA to przeżyłabym ciężki szok...
Aż chce się powiedzieć,,wybacz im Boże bo nie wiedzą co czynią,,..
Elżbieta[/QUOTE]

Myślę, że to bardzo trafna wypowiedz. Jeżeli ktoś pisze, że fundacja Viva nie jest tam dla zwierząt, i w szczególności podkreśla, że celem prezesa Vivy nie są zwierzęta, a interes (sprzedaż ziemi itp) to zwyczajnie nie ogarnia, co ten człowiek sobą reprezentuje- szczególnie w stosunku do zwierząt. Po prostu nie jest w stanie tego ogarnąć.

Guest Elżbieta481
Posted

Czy polskie piekło musi siedzieć w Korabiewicach?Oto jest pytanie..
Byłam pewna,że teraz już do przodu-niestety..Szkoda..
Dance-makabr trwa...
Pozdrawiam Czarka.
EOT
Elżbieta

Posted

[quote name='waldi481']Czy polskie piekło musi siedzieć w Korabiewicach?[/QUOTE]

Korabiewice były piekłem za czasów pokrzywdzonej, okradzionej z mebli p.MS.
Teraz to raj w porównaniu do tego co było..

Posted

[quote name='waldi481']W jedno nie uwierzę..Wkleję tu pewne zdanie:
Slynne powiedzienie Emir: dobry pies martwy pies.
[/QUOTE]
Elzbieta zle odczytalas moj wpis, wytlumacze jasniej. Niejednkrotnie Emir w mediach przytaczala ten cytat, chodzilo jej o dzialalnosc hyclowska, oraz o tych ktorzy prowadza schroniska mordownie, do ktorych pies przynosi w zebach jednorazowa wplate, wiec trzeba sie go jak najszybciej pozbyc,zeby zrobic miejsce dla kolejnego ktory przyniesie znow w zebach dodtkowy zastrzyk finansowy. Dlatego trudno mi zrozumiec Emira ktora zlozyla wizyte wraz hyclem Magdzie S.

Posted

tak sobie wejszłam, czytam...i włosy mi dęba stają:crazyeye:
czytam tu i ówdzie, że nie o zwierzęta chodzi - no może teraz to i o nie zwierzaki chodzi - pytanie tylko komu????
tyle czasu tam zwierzaki przeżywały piekło (pamiętam jak wolontariusze na dogo alarmowali o jedzenie dla glodujących tam psow, kotów, no ale to też komuś przeszkadzało i zamknęli bramy przed pomocą!!!), podobnie jak w Boguszycach...jak zrobiono porządek i tam i tu to jest to be? Be dla kogo??? Be jest dla tych, którzy prze wiele lat patrzyli na to wszystko przez palce, na zbieractwo, problemy z adopcjami i tu i tam, kangury, miśki:shake: - dlaczego pytam? bo to koleżeństwo???

Kiedyś powiedzialam, że tych, ktorzy mają nie po drodze się niszczy, gnoi itp itd...ciekawa jestem dlaczego? - nie odpowiadajcie, każdy wie, wiedział albo się dowiedział...no i zostaje się samemu na placu boju (ba, wiele z tych życzliwych kiedyś odeszło do znienawidzonej organizacji - oj, boli!!!) , rzesze odeszły, została garstka, która bardzo chce odzyskać swoją pozycję "lidera" - [B]nie da rady! to se ne wrati!!![/B]

[quote name='ostatniaszansa']Ale grunt to zrobic aferke - koniecznie z melodramatem...ja sie tylko nie moge nigdy nadziwic, skoro ta Viva taka podla dla pani Szwarc, to czemu te cale tabuny ludzi placzacych nad jej losem nie pojada i nie pomoga biednej kobiecie? Daleko nie jest, a przeciez ona tam naprawde jakies pieklo przezywa - cud boski, ze ma net i moze zdjecia i opisy na fora wrzucac .../Agnieszka[/QUOTE]

no właśnie...biedna pani Magda - ciekawa jestem dlaczego mając dostęp do netu nie czyniła z niego użytku wcześniej, nie szukała pomocy dla zwierzaków, domów...ja tam wiem, dlaczego...

Porownywałam zdjęcia z kiedyś i z niedawno wklejonych - jak dla mnie zmiana na WIELKI plus - dla zwierzaków!!!oczywiście:) i dziękuję za to!

Posted

[quote name='Ada-jeje']Jedno na dogo zrozumialam, zarowno slynna niegdys Arka jak i Emir, widza krzywde zwierzat na odleglych od siebie terenach, w innych schroniskach, jednak gdy te same warunki a moze jeszcze gorsze wystepuje u ich kolezanek to potrafiaje bronic tych mordowni niczym lwica swoich dzieci. Wniosek dla mnie prosty jak drut, nigdy im na losie zwierzat nie zalezalo, to tylko przykrywka.
Wspolpraca z hyclami zamiast podejmowanie dzialan w ich sciganiu. Slynne powiedzienie Emir: dobry pies martwy pies. Czy podjela w swojej dlugiej karierze cos zeby to zmienic. Latwo jest przeprowadzic interwencje u prywatnej osoby, medialnie odebrac zwierze, zlozyc doniesienie do prokuratury, natomiast byc slepym tam gdzie w cierpieniach umieraja setki zwierzat.[/QUOTE]

zawsze to podkreślalam...zawsze się zajmowały schronami czy innymi przybytkami, ale z dala od siebie...a to, co mialy pod nosem, na taką olbrzymią skalę olaly z miłości do ...tu sobie dopiszcie...

Posted

Na tablicy Korabiewic, na FB, pytałam, czy ktoś byłby w stanie odebrać ode mnie takie dość grube sukno, jakim się kiedyś przykrywało stoły konferencyjne.

[URL]http://www.norma-bg.pl/tkaniny.html[/URL]

Może nie przyda się do ocieplenia bud, ale może do czegoś innego? Zniknęło to moje pytanie na FB, albo nie potrafię go znaleźć, ale może ktoś z Warszawy mógłby do mnie podjechać? Proszę o PW, bo jest tego cała bela, a szkoda żeby leżało z piwnicy.

Posted

[quote name='Charly']Myślę, że to bardzo trafna wypowiedz. Jeżeli ktoś pisze, że fundacja Viva nie jest tam dla zwierząt, i w szczególności podkreśla, że celem prezesa Vivy nie są zwierzęta, a interes (sprzedaż ziemi itp) to zwyczajnie nie ogarnia, co ten człowiek sobą reprezentuje- szczególnie w stosunku do zwierząt. Po prostu nie jest w stanie tego ogarnąć.[/QUOTE]

Widać ja nie ogarniam..Proszę, tu jest przykład takiej działalności zarzadzajacych z Vivy ( nie mylic z wolontariuszami):[HR][/HR] Viva zaprosiła telewizję "coś tam coś tam" i dzień przed wizytą ekipy tv usilowała posprzątać bajzel, który byl w schronisku :pod ich "opieką": Na marginesie trzeba dodać,że kiepsko im się to udało( nie dziwota jak kierowała tym sama kierowniczka [IMG]http://emir.eev.pl/images/smiles/zz0012.gif[/IMG] ( vide zdj, wykonane przez Emira 3 dni po tym wielkim sprzątaniu)Tv przyjechała na prośbę C.Wyszyńskiego aliści w trakcie kręcenia materiału p. Wyszyński szedł niepostrzeżenie do pomieszczeń zajmowanych w blaszanym kontenerze przez Magdę Szwarc wywaloną z jej domku. Wszedl i tam oczach reprterów tv dokonal kradzieży z dokumentów prywatnych Magdy Szwarc. Gdy reporterzy - śwadkowie tego czynu Magdę o tym powiadomili wezwała policję.Policja przyjechała do Korabiewic i dokonała rewizji osobistej Cezarego Wyszyńskiego - znaleziono w kieszeni jego kurtki, którą miał na sobie skradzione dokumenty. Dochodzenie w tej sprawie prowadzi Prokuratura Rejonowa w Żyrardowie. ..." - to wypowiedz z emirowego forum i sadzę,że zdołamy to udokumentować.
A tu skany dokumentów, szczególnej uwadze polecam punkt b Pastanowienia z 26.06.2012:[url]http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/SCHRONISKA/SCHRON/KORABIEWICE/schronKorabiewiceDokumenty112012.htm[/url]

Kto chce niech czyta, wnioski mozna sobie samemu wyciagnąć.

"

Posted

gagata, daj już spokój, przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy, że w Korabiewicach było super, a pani Magda to bidulinka pokrzywdzona przez los. Przestań już!!! Pytałam o odbiór ode mnie materiału, jeździsz do Korabiewic, interesują Cię zwierzęta, czy pyskówki??

Jak sobie przypomnę co ta pani opowiadała w TV o tym jak szczury chronić to do dzisiaj mam ochotę puścić pawia. Bo psami nie miał się kto zająć!!

Posted

[quote name='mala_czarna']gagata, daj już spokój, przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy, że w Korabiewicach było super, a pani Magda to bidulinka pokrzywdzona przez los. Przestań już!!! Pytałam o odbiór ode mnie materiału, jeździsz do Korabiewic, interesują Cię zwierzęta, czy pyskówki??

Jak sobie przypomnę co ta pani opowiadała w TV o tym jak szczury chronić to do dzisiaj mam ochotę puścić pawia. Bo psami nie miał się kto zająć!![/QUOTE]Tak, interesuja mnie zwierzęta ale nie kosztem bezbronnego chorego człowieka. Chciałabym sie czyms różnić od ludzi znęcających sie nad innymi istotami, nie wazne psami, kotami czy ludzmi. Ale ok, zrobiłam , co powinnam, nikt juz nie może powiedzieć,że nie wie o niczym...

Posted

[quote name='gagata']Tak, interesuja mnie zwierzęta ale nie kosztem bezbronnego chorego człowieka. Chciałabym sie czyms różnić od ludzi znęcających sie nad innymi istotami, nie wazne psami, kotami czy ludzmi. Ale ok, zrobiłam , co powinnam, nikt juz nie może powiedzieć,że nie wie o niczym...[/QUOTE]

Chorym człowiekiem nie zajmują się Organizacje pomagające zwierzętom, tylko ludziom. Może warto w tamtym kierunku uderzyć? Pyta
m raz jeszcze o belę materiału. Jesteś zainteresowana?

Posted

[quote name='gagata']Widać ja nie ogarniam..Proszę, tu jest przykład takiej działalności zarzadzajacych z Vivy ( nie mylic z wolontariuszami):[HR][/HR] Viva zaprosiła telewizję "coś tam coś tam" i dzień przed wizytą ekipy tv usilowała posprzątać bajzel, który byl w schronisku :pod ich "opieką": Na marginesie trzeba dodać,że kiepsko im się to udało( nie dziwota jak kierowała tym sama kierowniczka [IMG]http://emir.eev.pl/images/smiles/zz0012.gif[/IMG] ( vide zdj, wykonane przez Emira 3 dni po tym wielkim sprzątaniu)Tv przyjechała na prośbę C.Wyszyńskiego aliści w trakcie kręcenia materiału p. Wyszyński szedł niepostrzeżenie do pomieszczeń zajmowanych w blaszanym kontenerze przez Magdę Szwarc wywaloną z jej domku. Wszedl i tam oczach reprterów tv dokonal kradzieży z dokumentów prywatnych Magdy Szwarc. Gdy reporterzy - śwadkowie tego czynu Magdę o tym powiadomili wezwała policję.Policja przyjechała do Korabiewic i dokonała rewizji osobistej Cezarego Wyszyńskiego - znaleziono w kieszeni jego kurtki, którą miał na sobie skradzione dokumenty. Dochodzenie w tej sprawie prowadzi Prokuratura Rejonowa w Żyrardowie. ..." - to wypowiedz z emirowego forum i sadzę,że zdołamy to udokumentować.
A tu skany dokumentów, szczególnej uwadze polecam punkt b Pastanowienia z 26.06.2012:[URL]http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/SCHRONISKA/SCHRON/KORABIEWICE/schronKorabiewiceDokumenty112012.htm[/URL]

"[/QUOTE]

Wyszyński Cezary - ty przestępco!:crazyeye: Zapewniam catering w więźniu.:evil_lol: Nawet wegańskie Ci przywiezę.....
A skany jak skany, trochę przeterminowane.....

A źródło słabo wiarygodne dla większości ludzkości, bo osobiście prowadzące wojenkę i dodatkowo pozwane do sądu....

Posted

Ale ten człowiek ma zagwarantowana służebnośc na korabiewickiej ziemi...Interweniowac - tak,ratować -tak, ale nie bandyckimi metodami.

Mnie bela materiału do niczego sie nie przyda, samochodu nie posiadam ale jak nie da sie inaczej, to oczywiscie cos załatwie i do Korabiewic dowiozę

Posted

[quote name='gagata']

Mnie bela materiału do niczego sie nie przyda, samochodu nie posiadam ale jak nie da sie inaczej, to oczywiscie cos załatwie i do Korabiewic dowiozę[/QUOTE]

To popytaj proszę, ja też bez samochodu.

Posted

[quote name='gagata']Widać ja nie ogarniam..Proszę, tu jest przykład takiej działalności zarzadzajacych z Vivy ( nie mylic z wolontariuszami):[HR][/HR] Viva zaprosiła telewizję "coś tam coś tam" i dzień przed wizytą ekipy tv usilowała posprzątać bajzel, który byl w schronisku :pod ich "opieką": Na marginesie trzeba dodać,że kiepsko im się to udało( nie dziwota jak kierowała tym sama kierowniczka [IMG]http://emir.eev.pl/images/smiles/zz0012.gif[/IMG] ( vide zdj, wykonane przez Emira 3 dni po tym wielkim sprzątaniu)Tv przyjechała na prośbę [B]C.Wyszyńskiego aliści w trakcie kręcenia materiału p. Wyszyński szedł niepostrzeżenie do pomieszczeń zajmowanych w blaszanym kontenerze przez Magdę Szwarc wywaloną z jej domku. Wszedl i tam oczach reprterów tv dokonal kradzieży z dokumentów prywatnych Magdy Szwarc. [/B]Gdy reporterzy - śwadkowie tego czynu Magdę o tym powiadomili wezwała policję.Policja przyjechała do Korabiewic i dokonała rewizji osobistej Cezarego Wyszyńskiego - znaleziono w kieszeni jego kurtki, którą miał na sobie skradzione dokumenty. Dochodzenie w tej sprawie prowadzi Prokuratura Rejonowa w Żyrardowie. ..." - to wypowiedz z emirowego forum i sadzę,że zdołamy to udokumentować.
A tu skany dokumentów, szczególnej uwadze polecam punkt b Pastanowienia z 26.06.2012:[URL]http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/SCHRONISKA/SCHRON/KORABIEWICE/schronKorabiewiceDokumenty112012.htm[/URL]

"[/QUOTE]
To TY, jestes/bylas policjantka? No prosze, oplulam sobie monitor, jak mozna krasc na oczach reporterow? Chyba z tym C. Wyszynskim cos jest nie tak :evil_lol: Sorry Czarek.

Posted

Zastanawia mnie bardzo , dlaczego przez tyle lat emir nie pomagał P. Magdalenie Sz. chociażby w sterylizacjach , adopcjach ? Powiadacie reporterzy którzy byli świadkami kradzieży dokumentów powiadomili p. Magdę i dalej reportaż robili ?! Ba, jeszcze go puścili i o tym ani dudu ?
Wiesz Iwona do czego to wasze zacietrzewienie, nieustające nagonki, oskarżenia,rozliczenia, pomówienia, opluwanie, judzenie itp. doprowadzą ? [B]W prostej linii do tego ,że coraz mniej ludzi zechce pomagać zwierzętom [/B] o to w Wam chodzi ? Kim Wy jesteście? Co to za słownictwo, te wycieczki a ta chuda , a ta niby prawniczka a ta po korytarzach lata a ta gruba co to za argumenty ? Do czego są one potrzebne ? Tak złe emocje jakie w Was tkwią , nigdy do niczego dobrego nie doprowadzą, Was samych już zżerają od środka.[B] Gdzie tu w tym wszystkim są zwierzęta , które w tym naszym kraju mają g....y los ?[/B] Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Zastanawia mnie bardzo , dlaczego przez tyle lat emir nie pomagał P. Magdalenie Sz. chociażby w sterylizacjach , adopcjach ? Powiadacie reporterzy którzy byli świadkami kradzieży dokumentów powiadomili p. Magdę i dalej reportaż robili ?! Ba, jeszcze go puścili i o tym ani dudu ?
Wiesz Iwona do czego to wasze zacietrzewienie, nieustające nagonki, oskarżenia,rozliczenia, pomówienia, opluwanie, judzenie itp. doprowadzą ? [B]W prostej linii do tego ,że coraz mniej ludzi zechce pomagać zwierzętom [/B] o to w Wam chodzi ? Kim Wy jesteście? Co to za słownictwo, te wycieczki a ta chuda , a ta niby prawniczka a ta po korytarzach lata a ta gruba co to za argumenty ? Do czego są one potrzebne ? Tak złe emocje jakie w Was tkwią , nigdy do niczego dobrego nie doprowadzą, Was samych już zżerają od środka.[B] Gdzie tu w tym wszystkim są zwierzęta , które w tym naszym kraju mają g....y los ?[/B] Ewa[/QUOTE]

Dobre podsumowanie, autodestrukcja, hipokryzja plus tupet i mylne przeświadczenie o własnym znaczeniu.... A zwierzęta? Co tam zwierzęta....

Przecież nie o zwierzęta idzie, ani nawet o zbieraczkę Szwarc. A o co? Przecież to jasne.

Posted

[quote name='kahoona']Dobre podsumowanie, autodestrukcja, hipokryzja plus tupet i mylne przeświadczenie o własnym znaczeniu.... A zwierzęta? Co tam zwierzęta....

Przecież nie o zwierzęta idzie, ani nawet o zbieraczkę Szwarc. A o co? Przecież to jasne.[/QUOTE]
A napisz ze dziewczyno ze o ZIEMIE chodzi. Nudno bylo na watku, sama pisalas ze zdychal a teraz zyje, dzieki Emir.